icon

Rozdelenie majetku medzi dcéry

emchuana
12. jan 2022

Ahojte viete poradiť?
Manžel chce predať dom mame dve dcéry a ešte on z prvého manželstva má dve deti. Neviete ako sa potom delia financie?
Ďakujem

andreagartnerova
•
12. jan 2022

Tak závisí ako je to na liste vlastníctva, či to vlastní len on alebo aj ty. Ono všetko nadobudnutie počas manželstva kúpou ide do BSM.

sisa_s
•
12. jan 2022

Ked ho vlastni ako jediny, moze si s nim robit, co chce, vsetky peniaze z predaja su jeho...tie pomery a deti sa riesia v dedictve

patka06
•
12. jan 2022

Ak je dom v BSM máte každý polovicu a po predaji si s ňou robíte čo chcete, na to nie sú žiadne pravidlá.

makova333
•
13. jan 2022

Delia sa tak, ako on (vlastnik nehnutelnosti) bude chciet. A nie je povinny dat nikomu nic, alebo to rozdelit len medzi jedno, dve tri alebo vsetky styri deti.

sense
•
13. jan 2022

Ak je on vylúčený vlastník, spravodlivo by bolo na 4 diely keďže ma 4 deti ale inak ako uvazi on

diankadop
•
13. jan 2022

Ako ti tu uz pisali kocky, tu je rozhodujuce, kto je vyhradnym vlastnikom domu. Na to proste ziadna tabulka, akym dielom a ako neexistuje

luccija
•
13. jan 2022

@emchuana idealne spravodlivo🙂

ibrunova
•
13. jan 2022

Peniaze z predaja idú tomu, komu nehnuteľnosť patrila.. Peniaze sa nedelia, pokiaľ niekto nezomrel.

mariska1989
•
13. jan 2022

@emchuana podľa všetkého je dom jeho keď píšeš že manžel chce predať dom .nakoľko ma 4 deti asi by bolo fér rozdeliť to rovnocenné určite ako dospelý človek nechce urobiť medzí deťmi rozbroje aj keď každé dieťa má inú mamu .no pokiaľ s deťmi z predošlého vzťahu nefunguje ako s tými čo máte spoločné možno sa rozhodne že im dá o niečo menej a spoločným vašim niečo viac . Mám nevlastného otca a má tiež 2 dcéry ja som preňho povedané cudzia osoba a už teraz viem že jeho deti nezdedia chalupu ktorú si kúpili s mamu .a má tušenie že keď tu nebude že ta jedna bude chcieť vyplatiť z chalupy v ktorej býval a financoval opravy keďže dom je mamin ešte kým sa dali dokopy ...všetko závisí od určitých veciach najlepšie budeš mať keď sa opýtaš manžela ..

kitycat
•
13. jan 2022

Ak je on jediny vlastnik tak po predaji si robi co chce s peniazmi. Ak ste na liste vlastnictva obaja tak to mate napol, teda aj ty musis suhlasit s predajom.

Ak umre a je to jeho, ide manzelke polovica a detom, vsetkym, diel z tej dalsej polovice. Ak si to pamatam spravne. Ak si aj tymajtel a umre, tak z jeho polovice mas aj ty diel myslim.

Skor ma zaujima ci to chces len pre vas a nie pre tie "druhe" deti

emchuana
autor
•
13. jan 2022

Ďakujem všetkým 🙏 ono muž vlastní sám nehnuteľnosť ja som si myslela že pol ide jemu a pol medzi 4 deti ale takto je to úplne super 😃 to si môžme dovolíte niečo kúpiť inde 😩

sashabb
•
13. jan 2022

@emchuana nechcem polemizovať, no zaujíma ma prečo ťa taká varianta vôbec napadla?

emchuana
autor
•
13. jan 2022

@sashabb neviem prečo má to tak napadlo

acrobaleno
•
13. jan 2022

Veď nezomrel, prečo by mal deliť peniaze medzi deti? Môže ich spláchnuť do záchoda, lebo sú to jeho peniaze.

makova333
•
13. jan 2022

@emchuana ved ani vyplatu nedelis medzi deti ci? Takze s akymkolvek prijmom si vlastnik moze robit co chce 🙂

loginexistuje
•
13. jan 2022

za zivota si moze vlastnik robit co lennchce so svojou nehnutelnostou a s vynosom z nej

ibrunova
•
13. jan 2022

No ale je možné, že on sa rozhodne a peniaze podelí, ale to asi autorka nechce.