icon

Schvália hypotéku bez 20% vlastných zdrojov?

Dnes o 09:09

Schvália mi hypotéku aj napriek tomu, že nemám 20% vlastných zdrojov? Nemám možnosť založiť žiadnu inú nehnuteľnosť.
20% by sa financovalo cez spotrebný úver.

Čistý príjem je 1416€.

Vďaka.

Strana
z2
anonym_ad2a9d
Dnes o 09:13

ako to mame vediet, kd nevieme kolko si chces brat

autor
Dnes o 09:15
@anonym_ad2a9d

ako to mame vediet, kd nevieme kolko si chces brat

@anonym_ad2a9d 100 000 - 110 000€.

anonym_8c6e32
Dnes o 09:17
@anonym_autor

@anonym_ad2a9d 100 000 - 110 000€.

@anonym_autor tiež som chcel zobrať toľko peňazí na hypotéku ale som živnostník a nemám každý mesiac príjem. 20% tiež nemám v hotovosti. Dobre že si založil tú tému.

anonym_926ac0
Dnes o 09:22

Banka predsa nevie, ci mas tych 20 percent... ja som to dofinancovala home kreditom..

autor
Dnes o 09:25
@anonym_926ac0

Banka predsa nevie, ci mas tych 20 percent... ja som to dofinancovala home kreditom..

@anonym_926ac0 Ale banka vidí, že si vlastné zdroje k hypotéke vlastne riešim ďalším dlhom, nie?

anonym_8c6e32
Dnes o 09:26
@anonym_926ac0

@anonym_926ac0 schvália hypo živnostníkovi keď uvidia že sú mesiace kedy nemám príjem ?

anonym_926ac0
Dnes o 09:27
@anonym_autor

@anonym_926ac0 Ale banka vidí, že si vlastné zdroje k hypotéke vlastne riešim ďalším dlhom, nie?

@anonym_autor ja som ziadala home kredit az po schvaleni hypo..potom uz banka nekontroluje uver.register

anonym_926ac0
Dnes o 09:28
@anonym_8c6e32

@anonym_926ac0 schvália hypo živnostníkovi keď uvidia že sú mesiace kedy nemám príjem ?

@anonym_8c6e32 pravdepodobne nie. Odo mna pytala banka faktury a vypis z uctu za vsetky mesiace, nestacilo len danove priz.

anonym_926ac0
Dnes o 09:29
@anonym_autor

@anonym_autor a mozes skusit aj zlty melon, to banka nevidi vobec, ale pozor su tam ovela vyssie uroky.

anonym_d90d89
Dnes o 09:30
@anonym_8c6e32

@anonym_8c6e32 pri SZCO sa berie do uvahy tvoje danove priznanie

anonym_3d7e5d
Dnes o 09:30
@anonym_autor

@anonym_autor rob to cez fin.poradcu,v banke to vedia robit tak,ze co si najskor schvalia a potom dalsie.Kedy si mi to vysvetlovali,ale uz neviem co skor.
Este vedia k 80percentam,schvalit uver na byvanie a to je tiez kolko razy spolu 100percent odhadu.

anonym_d90d89
Dnes o 09:36
@anonym_3d7e5d

@anonym_autor rob to cez fin.poradcu,v banke to vedia robit tak,ze co si najskor schvalia a potom dalsie.Kedy si mi to vysvetlovali,ale uz neviem co skor.
Este vedia k 80percentam,schvalit uver na byvanie a to je tiez kolko razy spolu 100percent odhadu.

@anonym_3d7e5d pises uplne hluposti, naco radis ak tomu vobec nerozumies

stanislavicenka
Dnes o 09:37

@anonym_autor fakt sa chces takto upisat? Mne to fungovanie pride potom uplne na hrane.

autor
Dnes o 09:40
@stanislavicenka

@anonym_autor fakt sa chces takto upisat? Mne to fungovanie pride potom uplne na hrane.

@stanislavicenka Tak ceny nehnuteľností idú stále hore, človek šetrí, ale než našetrí tých potrebných 10% alebo 20%, tak ceny budú zasa niekde úplne inde a budem si jedine môcť dovoliť tak nejaký sklep...je to ťažké.

stanislavicenka
Dnes o 09:41
@anonym_autor

@stanislavicenka Tak ceny nehnuteľností idú stále hore, človek šetrí, ale než našetrí tých potrebných 10% alebo 20%, tak ceny budú zasa niekde úplne inde a budem si jedine môcť dovoliť tak nejaký sklep...je to ťažké.

@anonym_autor kolko mas rokov?

autor
Dnes o 09:43
@stanislavicenka

@anonym_autor kolko mas rokov?

stanislavicenka
Dnes o 09:44
@anonym_autor

@anonym_autor ak si o tomto svojom zamere vedela, bolo treba na tom pracovat aj doteraz. Nie len teraz

anonym_3d7e5d
Dnes o 09:46
@anonym_3d7e5d

@anonym_3d7e5d nepisem,vzdy nam schvalia pri refinan aj uver a je to vzdy spolu 100percent z odhadu,a ked sme brali prvu hypo na kupu ani vtedy nedavali 100percent.A za tie roky mam teda bohate skusenosti s hypo.

autor
Dnes o 09:47
@stanislavicenka

@anonym_autor ak si o tomto svojom zamere vedela, bolo treba na tom pracovat aj doteraz. Nie len teraz

@stanislavicenka Pracujem na tom neustále. Bohužiaľ, v živote prišlo veľa situácii, ktoré šetrenie spomalili a boli nečakané výdavky.

stanislavicenka
@anonym_3d7e5d

@anonym_3d7e5d co su toto za bludy? Asi si to za roky refinancovania nepochopila

anonym_d90d89

Pri vyske hypo cca 110 tis by bola vyska splatky cca 600 eur mesacne. Mas iba 28 rokov, zacni odkladat vysku splatky uz teraz a za dva roky mas usetrene 600 x 24=14400 eur, a mas nieco na zaciatok a az potom ries hypo. Nemas za.co.

stanislavicenka
Dnes o 09:51
@anonym_autor

@stanislavicenka Pracujem na tom neustále. Bohužiaľ, v živote prišlo veľa situácii, ktoré šetrenie spomalili a boli nečakané výdavky.

@anonym_autor je dobrou volbou nezacinat pri kupe s konenym riesenim. Vies, ak mas v hladaciku uz nieco konecne, kde chces zit. Nech jento nieco male, kde nebdues potrebovat taky objem penazi, tym pdom aj so spitrebakom, ktorym to dofinancujes, sa ti bude lahsie dychat. Nasledne mozes po case vopchat sumu spotrebaku do hypoteky( co nemusi byt vzdy stastne riesenie a je to mozno naozaj, ked aj tebe stupne prijem a rovnako stupne cena nehnutelnosti). Alebo po case nehnutelnost(prestupnu stanicu) predat, kedze pocitas s tym, ze ceny nehnutelnosti rastu. Rastu celkom konzistentne. Tym padom vyplatis existujucu hypoteku, urcite ti ostane nejaka hotovost a nasledne pokracujes dalej

anonym_3d7e5d
Dnes o 09:56
@anonym_autor

@anonym_autor z tvojho prijmu podla hypo kalkulacky max do 114000eur.slovenska sporitelna,splatka 520eur na 30r.

anonym_3d7e5d
Dnes o 09:59
@stanislavicenka

@anonym_3d7e5d co su toto za bludy? Asi si to za roky refinancovania nepochopila

@stanislavicenka pisem ako to mame my,uver ma platnost mesiac a je uplne bez skumania prijmu

stanislavicenka
Dnes o 10:00
@anonym_926ac0

@anonym_autor ja som ziadala home kredit az po schvaleni hypo..potom uz banka nekontroluje uver.register

@anonym_926ac0 premyslam, co by si robila, keby ti ten spotrebak neschvalia. Ako vydokladujes banke, ze si zaplatila zvysne peniaze uvedene na kupnej zmluve z vlastnych zdrojov

anonym_d90d89
Dnes o 10:02
@stanislavicenka

@anonym_926ac0 premyslam, co by si robila, keby ti ten spotrebak neschvalia. Ako vydokladujes banke, ze si zaplatila zvysne peniaze uvedene na kupnej zmluve z vlastnych zdrojov

@stanislavicenka banke nie vzdy dokladujes zvysne zdroje. Pri dokonceni vystavby im je uplne jedno z coho doplatis zvysok, to len ako priklad

stanislavicenka
@anonym_3d7e5d

@stanislavicenka pisem ako to mame my,uver ma platnost mesiac a je uplne bez skumania prijmu

@anonym_3d7e5d ale to je cisty refinanc. Ten ma jasne pravidla. Ziadne omeskanie za 12 mesiacov, ti isti dlznivi ako v povodnej zmluve a hlavne strop pri navyseni, max 2tis eur, alebo 5% zo sumy a nizsia zo sum. Ved to je obrovsky rozdiel. Na toto sa autorka nepytala

anonym_7b4d9d

pochybujem, ze ma kazdy 20%, my sme brali hypoteku ako 20 rocni ludia, nemali sme odkial mat, normalne sa berie hypoteka tak, ze sa dorovnava spotrebnym uverom, neskor sme ten spotrebny prehodili do hypoteku, ked sme prefinancovali

stanislavicenka
Dnes o 10:04
@anonym_d90d89

@stanislavicenka banke nie vzdy dokladujes zvysne zdroje. Pri dokonceni vystavby im je uplne jedno z coho doplatis zvysok, to len ako priklad

@anonym_d90d89 pri financovsni vystavby vmti vsak vyplyvaju ine povinnosti

anonym_926ac0
Dnes o 10:05
@stanislavicenka

@stanislavicenka jednoducho by som odstupila od hypoteky, keby som nezohnala tych 20percent.

Strana
z2