Šetrenie peňazí
Baby máte našetrené , toľko aby ste prežili nejaký čas keby niečo? Nechcem vedieť samozrejme koľko ,nejdem vás vykradnúť 😂 ale či máte ..
Ja sa v poslednom čase dosť nad tým zamýšľam (asi vekom)..máme nejakú veľmi železnú rezervu, nejaké nehnuteľnosti plus ,ktoré môžem v prípade potreby predať ,čo by som nerada pretože sú v podnájme a chceme ich nechať detom ale tak keby bolo treba asi by nebolo východisko..dosť sa nad tým zamýšľam že hocičo sa moze stať, choroba, smrt (dúfam nie , ešte sme mladý ,ale tak jeden deň si tu ,druhý nie)..alebo sa niečo iné vyskytne...a nemáme toľko peňazí , čím by sme všetko vykryli na niekoľko mesiacov 😏 máte to tak isto alebo ste za vodou?
@ikuska27 nie sú to obrovské majetky o čom ženy tu pišu, skor dom, byt, auta ktoré patria k životu.
Do hrobu nevezmeme, ale deti dedia , a radšej peniaze dať na investičný byt , ako prepiť, alebo prefajčist pár stoviek mesačne...
Zas sa potvrdzuje, kto má veľa nikdy nemá dosť. Máme aj rezervu, ale žiadne poistky, nehnuteľnosti (mimo nášho bývania), obyčajné auto a máme sa dobre. Máme čo jesť a keby bolo ťažko, ešte máme čo priškrtiť. Môže prísť taká choroba, že ani 4 byty navyše mi nepokryjú výdavky na liečbu, môže manžel ostať invalid alebo ja alebo vojna, mimozemšťania, koniec sveta....žijeme zodpovedne, ale aj si užívame život, aby sme mali na čo spomínať, keď budeme žiť biednejšie.
nad tymto som sa neraz zamyslala.. ze co je vlastne vhodna rezerva, aby clovek mohol v klude spavat aj keby sa daco udeje... zatial sa citim s nasou rezervou v pohode, mozno ked zacnem ratat, poviem si, ze bieda.. poistky nemame ziadne..
@elizita Tiež nemám poistky. A ono poistky sú také otázke že či sa oplatí podľa toho čo sa stane. Teraz riešime v rodine zlomeninu a čo pozerám tabuľky oceňovacie, tak za tú "našu" zlomeninu je smiešny počet bodov, vysoko sú zlomeniny stavcov, krčka stehennej kosti a tak. Toto je malá kosť, nenosná, nie je to také vážne, lenže aj tak je to dlho v sadre, má človek bolesti, nejaký čas trvajú rehabilitácie, treba kúpiť nejaké pomôcky (stoličku do sprchy, na sadru návlek a tak) , ak robí človek fyzicky môže dlho trvať návrat do práce, respektíve nebude možný kvôli bolestiam pri námahe a tak možno vôbec. A teda keby aj máme, akurát budeme mať nervy že dostaneme za to pár eur.
@marsmykkok tie poistky sú tak....niečo sa stane a poisťovňa nájde aj najmenší detail, len aby nič vyplatiť nemuseli....aj to sa nám už stalo..a veľa krát....a to pacient skončil na ARE a na následky úrazu aj umrel...ale poisťovňa našla, prečo nič vyplatiť nemuseli...
@marsmykkok teda by som klaamala.. poistujeme si byt, hnutelne veci v nom, bezne... ale teda uz 3/4 roka sme bez poistky, lebo medved 😀
@ikuska27
@bimbambom tak my zas máme s poistkami len dobre skúsenosti. Malý si zlomil ruku. Úplne sme na to zabudli že to máme dať cez poistku. Tak az o 5 mesiacov keď nás na to upozornila finančná že nech to skúsime ešte nahlásiť a naozaj nám vyplatili plnú sumu. Takisto keď sa nám rozbila varná doska, všetko sa to krásne pokrylo poistkou...
@bimbambom to som nezažila ja...lebo poistky nemáme...zažila som to v nemocnici na pacientoch...ostali len oči pre plač...ale nevravím... určite niekomu aj vyplatia...veď nemôžu mať len zlé recenzie....musia raz za čas niekomu niečo aj vyplatiť...ale ja by som takéto neplatila..ale to som ja 😉
@ikuska27 mne ju platili rodicia , ešte som študovala . Sama by som nedala ani cent . Samozrejme iné by bolo keby som polovicu pracovnej doby v aute na cestách , mám rizikové povolanie atď . Darmo ma niekto bude presviedčať o jeho dobrej skúsenosti . Mňa tá šľacha stále bolí , nevymyslela som si to ..... A to je moja skúsenosť . Ja nikoho o svojej pravde nepresviedčam . Až ma irituje keď mi niekto hovorí , píše , že ALE VEĎ JEMU ....
Pokial mate nárok na poistne plnenie tak poisťovňa to musí vyplatiť
@danielita25 ahoj, ja tiež som bola na materskej 6rokov a mali sme tiež veľké finančné výkyvy , a v čase umelého oplodnenia ,keď išli 1000cky eur na liečbu. ,injekcie a neviem čo , tak neboj sa aj sme si museli požičať , a nie necítim sa majetna
@nikaeli tie, ktoré k majetkom prišli svojimi rukami a ťažko, tak sa chváliť nepotrebujú. A tie čo podedili atd tak sa musia chváliť aby si niečo dokázali 🙂
@luizina klobúk dole ako to zvládaš a sledujem tá v outifitoch , krásna zena
Ďakujem veľmi pekne, snažím sa, inak to nejde, kto sa poriadne neobracia, ten nebude mať nikdy nic a bude sa len sťažovať. Uz par rokov pracujem v zahranici a bolo to na ukor casu s dcerou, ale mohla som si vybrať. Bud ostanem robit tu niekde za minimálnu mzdu, ked ze nemám vyssie vzdelanie, alebo sa zoberiem a pojdem zarobit aspon nejaké slusne peniaze. Volba bola jasna. Kazdy ma za mna na výber a len sa sťažovat, ako ini maju a ja nie, to je "najľahšie".
Ano mam asi 30 000 eur

Ja robím na ARE..nonstop vidím, že človek tu je a ....zrazu nieje....na čo sú mi obrovské majetky.... obrovská kopa peňazí.....do hrobu si to nevezmem...aj keď prosím, prosím len aby sme dôstojne prežili do ďalšieho mesiaca 🙏.... viac nechcem