icon

Šetríte deťom peniažky?

jezkodezko1
15. jún 2016

ahojte . setrite vasim detom peniazky ? ak ano kde a kolko? poradte mi

mb269
15. jún 2016

@worker_falcon nie teba vseobecne . tak akurát aby na chleba bolo v buducnosti 😝

laura1804
15. jún 2016

Nesetrime dlhodobo, to sa kvoli inflacii vobec neoplati a uz vobec nie v bankach. Ked setrime, tak kratkodobo a investujeme do domu a pozemkov.

worker_falcon
15. jún 2016

@mb269 za takú tehličku by bolo aj za kamión chleba 😀

frapper
15. jún 2016

@zuzanaete Ja si myslím,že aj tých 4-5000€ po 20 rokoch dieťati pomôže.Každá čo tu píšete,že nie nešetriť,ste nevďačné,pretože som už 57 ročná a mojim deťom pomohla ale menšia suma 3000€ a boli za to veľmi vďačné,že im to pomohlo.Čo ti pomôže hrudka zlata,ak ju možno keď budú deti súrne potrebovať peniaze predajú pod cenu,len preto,že ich budú potrebovať súrne/choroba,úraz/.

cukroska
15. jún 2016

Čo je to za otázka 😀 Dosť jednoduchá...

volavka4
15. jún 2016

@frapper v dnesnej dobe kazdemu pomoze aj malo. Co sa tyka financnej pomoci. Viem, ze nas s drahym velmi potesilo ked sme od rodicov aj mojich aj jeho dostali nejake peniazky, co nam za ten cas kym sme dospeli nasetrili. Urcite mojim detom budem setrit, moj nazor je ze to ma zmysel 🙂

cukroska
15. jún 2016

@evittam prepacte ale take ako vy by mali automaticky blokovat.

evittam
15. jún 2016

@cukroska A prečo? Preto, že len napíšem to čo si myslím? No tak to nech potom blokujú každého.

cukroska
15. jún 2016

@laura1804 ale uz prosim vas netarajte nezmysly...

natalym
15. jún 2016

Nešetríme, nemáme ani z čoho. Najlepšie peniaze sú tie , ktoré si zarobia sami. Investujeme do ich vzdelania a rozhľadu, napr. A učíme ich si tie peniaze zarobiť.

cukroska
15. jún 2016

@evittam ale to vyjadrovanie na urovni školacky...jasne to je vas nazor,len dost chabe vedomosti...

frapper
15. jún 2016

@evittam Keď budeš súrne potrebovať peniaze napr.na operáciu,chrobu,stratu jedného partnera,nebudeš môcť predať to zlato,tak čo potom,musíš mať ďalšiu rezervu,alebo predať pod cenu,tak budeš na tom ešte horšie,ako tý čo im rodičia šetrili aj keď menšie čiastky a v inštitúciách.Hotovosť držať doma tiež nie je najlepšie.

evittam
15. jún 2016

@cukroska Inak, ty si tu toho teda "pomudrovala" - dokopy si nič nenapísala, len to, že otázka je jednoduchá, mňa za môj názor by mali zablokovať a ďalšia píše hlúposti - no si "múdrosť sama", ale zatiaľ sme sa nič k veci od teba nedozvedeli.... 😅

rebeka7501
15. jún 2016

tak ako šetrili moji rodičia mne (samozrejme na tú a terajšiu dobu nepomer), tak šetrím dcére aj ja. Keď sa narodila založili sme vkladnú knižku a potom som to menila podľa ponuky banky. Mnoho rodičov nešetrí lebo nemá z čoho, mnohí nešetria, lebo to považujú za zbytočné. Je to na rozhodnutí každého rodiča. I keď je inflácia lepšie niečo ako nič. Každé euro poteší. A kto si neváži drobné, neváži si ani veľa. Aj keby si mala z toho kúpiť iba chladničku, určite poteší.

cukroska
15. jún 2016

Ale nájdu sa tu aj múdro zmýšľajúci ľudia čo si neospravedlňujú neschopnosť...

evittam
15. jún 2016

@cukroska A tie tvoje sú aké?! Ty školáčka?! Choď urážať niekam inam moja zlatá - ja za to nemôžem, že môj názor a vedomosti ti nevoňajú - pchaj si peniaze kam len chceš!

sazumak
15. jún 2016

@frapper Úplne s Vami súhlasím, naši rodičia nám tiež dali k stavbe našetrené peniaze a veľmi nám to pomohlo. Preto aj my si berieme príklad a šetríme deťom tiež. Ak nie k stavbe, tak na štúdia...ale určite sa v dospelosti potešia 🙂

ivetkab.
15. jún 2016

@sazumak je to hlúposť šetriť deťom. Nepíšem to v tom zmysle, že si chcem do niekoho vŕtnuť. Ide o to, že Ty keď plánuješ šetriť deťom dajme tomu 15 rokov, aby si im prispela na štúdium. Tak teraz si odkladáš po 50Eur čo je napríklad 5% z Vášho rodinného rozpočtu. Lenže o 15 rokov to bude možno ani nie 0,5% z príjmu ktorý zarobíš. Inak sa tomu povie inflácia. Takéto šetrenie sa neoplatí. Iné je, rodinná rezerva,kedy si odkladáš, "aby bolo keď nebude". Alebo aj riešiť stavebné sporenia. V stavebnom sporí ten, kto tomu nerozumie. A ešte pri hypotékach ako sa teraz dávajú, je hriech nezobrať hypotéku...

worker_falcon
15. jún 2016

@rebeka7501 len ked rodicia si za to odopreli 5 chladniciek.

evittam
15. jún 2016

@frapper No veď ja netvrdím, že jediné moje rezervy a úspory a peniaze k dispozícii mám v zlate - len som napísala, že určite nie poistky a sporenia-to je všetko - a to som myslela dlhodobo - nie, že potrebujem zajtra na chleba a musím predať tehlu - ach jááááj, každý ale rozmýšľa inak - chápem. 😀 😉

cukroska
15. jún 2016

@evittam ano prosim mila pani , aspon v tom to sa nemylite je to len moja vec kam vlozim peniazky pre deti 😉 Neurazam nikoho,nech kazdy zacne od seba 😉

rebeka7501
15. jún 2016

@worker_falcon ten kto vie hospodáriť, nemusí si odtŕhať od úst.

jajka257
15. jún 2016

@frapper hmmm, ja som nedostala peniaze, ale nehnutelnosti. Predala som dom, nad cenu a bolo viac ako zo sporenia. A este mam strasne vela pozemkov, ktore vtedy boli za facku, teraz sa ozyvaju developeri a uz je to celkom zaujimave a ked sa nastvem, na stare kolena pojdem farmarcit alebo sa hrat na horarku a mam aj chalupu v nasich horach. A to co mam, je investicia do buducnosti aj pre moje dieta. A kazdy rok mi z pozemkv, ktore su v prenajme plynu peniaze. Tak asi takto. Mojmu muzovi akoze sporili a vlastne to bolo 600€ , nuz to mne dojde rocne o mnoho viac z vynosov.

worker_falcon
15. jún 2016

@rebeka7501 tym som chcel povedat nieco ine...

cukroska
15. jún 2016

@evittam ale ani tie vaše nezmysly sa nedajú čítať xixi

evittam
15. jún 2016

@cukroska Tak potom mi nepíš, že moje vedomosti sú chabé a na úrovni nejakej školáčky - nepoznáš ma a to čo som tu napísala je môj názor, skúsenosti a vedomosti - to že ty s tým nesúhlasíš ešte neznamená, že ja som sprostá a ty si tá múdra - rozumieme si?! Ja si o tebe nedovolím napísať, že tvoje vedomosti sú chabé a podobne tak to nerob ani ty o niekom koho nepoznáš!

sazumak
15. jún 2016

@ivetkab. Prepáč, ale vôbec som Ťa nepochopila...aká hypotéka? Ja som zo 4 detí, manžel z 5. Máme 32 a 35 rokov, postavený dom, bývame v ňom už 8 rokov, splatenú pôžičku a všetko, čo k životu potrebujeme 🙂 Tak šetríme deťom...stavebné sporenie je podľa mňa najlepšie.

evittam
15. jún 2016

@cukroska No lebo tie tvoje príspevky dávajú úžasný zmysel k téme - ako som už napísala - zatiaľ si nebola ani schopná nič k veci napísať.....chichichi - fakt "inteligentná" debata s tebou - ktorú momentálne končím. 😅

cukroska
15. jún 2016

@evittam nikdy som netrvrdila že ste hlúpa...

ivetkab.
15. jún 2016

@sazumak tak ste na tom ako my. To je super. Takže obe vieme o čom hovoríme.