Šetríte deťom peniažky?
ahojte . setrite vasim detom peniazky ? ak ano kde a kolko? poradte mi
Nesetrime dlhodobo, to sa kvoli inflacii vobec neoplati a uz vobec nie v bankach. Ked setrime, tak kratkodobo a investujeme do domu a pozemkov.
@mb269 za takú tehličku by bolo aj za kamión chleba 😀
@zuzanaete Ja si myslím,že aj tých 4-5000€ po 20 rokoch dieťati pomôže.Každá čo tu píšete,že nie nešetriť,ste nevďačné,pretože som už 57 ročná a mojim deťom pomohla ale menšia suma 3000€ a boli za to veľmi vďačné,že im to pomohlo.Čo ti pomôže hrudka zlata,ak ju možno keď budú deti súrne potrebovať peniaze predajú pod cenu,len preto,že ich budú potrebovať súrne/choroba,úraz/.
Čo je to za otázka 😀 Dosť jednoduchá...
@frapper v dnesnej dobe kazdemu pomoze aj malo. Co sa tyka financnej pomoci. Viem, ze nas s drahym velmi potesilo ked sme od rodicov aj mojich aj jeho dostali nejake peniazky, co nam za ten cas kym sme dospeli nasetrili. Urcite mojim detom budem setrit, moj nazor je ze to ma zmysel 🙂
Nešetríme, nemáme ani z čoho. Najlepšie peniaze sú tie , ktoré si zarobia sami. Investujeme do ich vzdelania a rozhľadu, napr. A učíme ich si tie peniaze zarobiť.
@evittam Keď budeš súrne potrebovať peniaze napr.na operáciu,chrobu,stratu jedného partnera,nebudeš môcť predať to zlato,tak čo potom,musíš mať ďalšiu rezervu,alebo predať pod cenu,tak budeš na tom ešte horšie,ako tý čo im rodičia šetrili aj keď menšie čiastky a v inštitúciách.Hotovosť držať doma tiež nie je najlepšie.
tak ako šetrili moji rodičia mne (samozrejme na tú a terajšiu dobu nepomer), tak šetrím dcére aj ja. Keď sa narodila založili sme vkladnú knižku a potom som to menila podľa ponuky banky. Mnoho rodičov nešetrí lebo nemá z čoho, mnohí nešetria, lebo to považujú za zbytočné. Je to na rozhodnutí každého rodiča. I keď je inflácia lepšie niečo ako nič. Každé euro poteší. A kto si neváži drobné, neváži si ani veľa. Aj keby si mala z toho kúpiť iba chladničku, určite poteší.
Ale nájdu sa tu aj múdro zmýšľajúci ľudia čo si neospravedlňujú neschopnosť...
@sazumak je to hlúposť šetriť deťom. Nepíšem to v tom zmysle, že si chcem do niekoho vŕtnuť. Ide o to, že Ty keď plánuješ šetriť deťom dajme tomu 15 rokov, aby si im prispela na štúdium. Tak teraz si odkladáš po 50Eur čo je napríklad 5% z Vášho rodinného rozpočtu. Lenže o 15 rokov to bude možno ani nie 0,5% z príjmu ktorý zarobíš. Inak sa tomu povie inflácia. Takéto šetrenie sa neoplatí. Iné je, rodinná rezerva,kedy si odkladáš, "aby bolo keď nebude". Alebo aj riešiť stavebné sporenia. V stavebnom sporí ten, kto tomu nerozumie. A ešte pri hypotékach ako sa teraz dávajú, je hriech nezobrať hypotéku...
@rebeka7501 len ked rodicia si za to odopreli 5 chladniciek.
@frapper No veď ja netvrdím, že jediné moje rezervy a úspory a peniaze k dispozícii mám v zlate - len som napísala, že určite nie poistky a sporenia-to je všetko - a to som myslela dlhodobo - nie, že potrebujem zajtra na chleba a musím predať tehlu - ach jááááj, každý ale rozmýšľa inak - chápem. 😀 😉
@worker_falcon ten kto vie hospodáriť, nemusí si odtŕhať od úst.
@frapper hmmm, ja som nedostala peniaze, ale nehnutelnosti. Predala som dom, nad cenu a bolo viac ako zo sporenia. A este mam strasne vela pozemkov, ktore vtedy boli za facku, teraz sa ozyvaju developeri a uz je to celkom zaujimave a ked sa nastvem, na stare kolena pojdem farmarcit alebo sa hrat na horarku a mam aj chalupu v nasich horach. A to co mam, je investicia do buducnosti aj pre moje dieta. A kazdy rok mi z pozemkv, ktore su v prenajme plynu peniaze. Tak asi takto. Mojmu muzovi akoze sporili a vlastne to bolo 600€ , nuz to mne dojde rocne o mnoho viac z vynosov.
@rebeka7501 tym som chcel povedat nieco ine...
@cukroska Tak potom mi nepíš, že moje vedomosti sú chabé a na úrovni nejakej školáčky - nepoznáš ma a to čo som tu napísala je môj názor, skúsenosti a vedomosti - to že ty s tým nesúhlasíš ešte neznamená, že ja som sprostá a ty si tá múdra - rozumieme si?! Ja si o tebe nedovolím napísať, že tvoje vedomosti sú chabé a podobne tak to nerob ani ty o niekom koho nepoznáš!

@worker_falcon nie teba vseobecne . tak akurát aby na chleba bolo v buducnosti 😝