icon

Šetríte peniaze pre svoje dieťa?

danisovie
26. okt 2014

Mamicky, akym sposobom setrite peniazky pre svoje dieta? Ja so dala dcerku teraz poistit v Metlife Amslico a preto Vam pisem....Trochu som sa zacala tomu venovat a musim Vam povedat ze sa ani necudujem ze ludia neveria poistovniam...Aby som dcere nastavila dobru zivotnu poistku v pripade ze by sa nieco stalo a samozrejme jej aj setrila peniazky do buducna, som absolvovala jedno skolenie kde som sa dozvedela vsetko o poistovniach a o tom ako v kazdej zmluve je vyluka, t.j. ze kedy zmluva neni platna a nedostanete ziadne plnenie...10 poistovni ma v zmluve malymi pismenkami napisane ake su vyluky a je ich velmi vela....preto si aj dovolim vam napisat...dajte si na to velky pozor....nechcem to tu rozpisovat, ak budete chciet vediet viac, napiste mi kludne Vam pomozem...moj mail je misa.danisova@gmail.com.
Tiez som na zaciatku bola skepticka ze nebudem jej robit ziadnu poistku, ale je to potrebne pre to dieta, aj setrenie ale aj osetrenie toho ze sa jej moze nieco stat po zdravotnej stranke...ano daju sa odkladat peniaze aj do banky, ale ta moze kedykolvek skrachovat a nedostanete nic, poistovna je kryta statom...neviem poculi ste niekedy ze by nejaka poistovna niekedy skrachovala? Miska

niki101988
26. okt 2014

@belllinka Poisťovňa však ešte posudzuje ako si dieťa zlomilo nohu a pod a nemusí ani dostať nič

danisovie
autor
26. okt 2014

@danisovie ja nie som poistovacka, len chcem pre svoje dieta to najlepsie, v pripade urazovej poistky nehovorim o jeho smrti pre boha a urcite by som sa z toho netesila. Len mi pride normalne nejakym sposobom chranit to dieta a ked nemam peniaze aj na svoju zivotnu poistku, pretoze zivitel rodiny ma byt predovsetkym zabezpeceny, tak dam aspon urazove poistenie tomu dietatu a benefity k tomu su len vyhodou.
Je to kazdeho osobna vec, ja som osobne tesim ze sa rozprudila takato debata, pretoze vsetky mame deti a chceme pre ne to najlepsie...a kazda ste reagovala tak ako ste reagovala.
Pre mna je banka institucia kde davam peniaze ktore potrebujem na svoje vydavky, samozrejme ak sa mi tam urocia to ma len tesi...ale neberiem banku ako sposob ze sa nam nieco stane a ostanem invalid ze mi da nejake peniaze navyse alebo mi bude platit seky, na to su myslim su poistovne, ktorym musim samozrejme aj nieco platit ak by v pripade ze sa nieco stalo mi dali nejake plnenie....ci uz pre mna alebo pre moje dieta...zalezi na koho je urobena poistka...
Len som upozornovala ze si vzdy treba citat poriadne celu zmluvu a nie ju hned podpisat...
Tak ako poistovna z vas nieco samozrejme ma ani banka nie je bez poplatkov, kto by zaplatit ludi co tam robia a vsetko okolo...len to tie banky a poistovne vedia dobre skryt...
V podstate len jedna ci dve mamicky reagovali ze maju svoje deti poistene, mne len slo vediet ci ich mate poistene a ste spokojne...

danisovie
autor
26. okt 2014

@niki101988 @belllinka posuduzuje lebo to su tie vyluky o ktorych som pisala ze niektore poistovne ich maju a niektore nie....

mawka
26. okt 2014

@lady511 no presne pre toto. samozrejme, je to extrem, nechcem si o pripustat, ale je tam to ALE. po skusenostiach, ze sa v zivote moze stat hocikomu naozaj hocico som opatrna. budem nesmierne stastna, ak moje deti ostanu slusnymi osobami, ale musim sa chranit aj ja, keby to bolo inak. najviac sa desim toho, ze aby maly peniaze, ktore mu dam neda svojmu otcovi, aby si poplatil dlhy. tohoto sa desim. takze radsej nech su penaize viazane na konkretny ucel. nie na hovadiny. s detmi sa vela rozpravame. napriklad sme sa bavili aj o svadbe 🙂 a som povedala, ak bude chciet velku, musia si ju financovat. toto proste ide mimo mna. prispejem, ale nebudem platit celu svadbu. byvanie - na to mozu dostat prispevok odo mna, pripadne im pomozem so zariadenim /ak by boli este slobodni/ a tak. vzdy, vsade im budem pomahat ale odtial-potial. musia si aj sami. a samozrejme, bavime sa aj o tom, ze pokial to nebude zrovna vysoka skola len s dennym studiom, nech sa paci, do prace. a osamostatnit sa. 🙂

mawka
26. okt 2014

@danisovie to najlepsie, co pre svoje dieta mozem urobit tak to, ze poistovne budem obchadzat oblukom. ak sa stane dietatu uraz, tak mame OCR, a tak dalej. ak sa stane uraz, LSPP ho osetri, priapdne ostane v nemocnici. mas problem s tym, ze je dieta verejne zdravotne poistene? alebo si madlis ruky nad tym, ze juj, tak uz sa nam stal uraz a teraz budeme cakat, co nam poistovna vyplati. 150 eur? heh. mozno. co ochrani ako ochrani poistka tvoje dieta? nijak. lebo peniaze dostanes ty. a co, kupis dietatu hracku za to, alebo? ako ja toto nepochopim. ty si tu melies svoje, ale argumenty stoja za prd. vies ako dlho trva, kym poistovna vobec peniaze vyplati? vies kolko papierov k tomu treba? a ked si zmysli poistovna, ze ti neda nic, tak ti neda nic a ty si stracala cas behanim a vybavovanim a platenim poistky niekolko rokov, z ktorej mas prd makovy. dievca, otvor oci....

danisovie
autor
26. okt 2014

@tanapeta neplatena reklama? a ked sa mamicky bavia o tom ake mlieko ci plienky su najlepsie to neni tiez neplatena reklama? nerozumiem, kto mi poradi viac ako ten kto ma skusenosti...? prosim nezapajajte sa do diskusie ked nemate ku tomu co povedat....ide o nase deti, ich zdravie.
DAKUJEM

lady511
26. okt 2014

@mawka myslím že je to velmi rozumný a triezvi pohlad na vec,,,nechceme aby z našich detí vyrástli vydierači,,a mi ostaneme na " holo " aje ked sme sa o ne celí život starali akosa povie,,ked som aj ja matka už ,,,lepšie vnímam veci ktoré som pred tým nevidela,,skor priatel chcel aby mala mala vkladnu knižku ktorá sa jej v 18 tich dá,,tak uvidíme aký bude mat na to názor,,,ale určite spravím ako som písala,,bude to moj sporiaci učet,,a hotovo,,istota je istota,,ked bdue chciet vodičák,,,tak sa jej peniažky vyberu,,ale po mojom uvažení

zeriempizzu
26. okt 2014

@danisovie ako uchranis dieta pred zlomeninou?! Tymi 500 eurami?? 😠

Velka chyba ze nemas poistku na seba. Ked teba tu nebude, dcere moze byt 500 eur za zlomeninu na hovno, z toho sa kazdy den nenaje ani nekupi si cizmy na zimu.

zeriempizzu
26. okt 2014

@danisovie kazda jedna poistna zmluva ma nejaky vyluky, kazda jedna.

sufo
26. okt 2014

Ja som v ziadnom pripade teraz u druhej dcery nedala zivotne. Totalne som sa nasala pri prvej dcere-uraz nohy. Teraz som to vyriesila detskym stavebnym sporenim do 18r. Ja osobne neodporucam a ani nikdy nedam zivotku. 👎👎👎

danisovie
autor
26. okt 2014

@mawka ja so svojou dcerou zijem v zahranici a nestaci mi len obycajne zdravotne poistenie....ale dakujem za tvoj nazor, kedze si predtym robila v poistovni a robila to co si pisala, dohadovala poistky a mala z toho provizie a sama teraz pises ako poistovne klamu a treba ich obchadzat a kym nejake peniaze dostanem, tak to nemusi byt nikdy...vtedy ti to nevadilo...ale chapem, doba je zla...kabat treba vediet obracat..ospravedlnujem sa, neutocim, len sa mi uz nepaci tvoj sposob komunikacie....kazda mame svoje argumenty, ja nedavam detiatu urazove poistenie preto aby som mu potom za plnenie kupila hracku....a co ked dostanem ja tie peniaze?ma ich dostat do ruky male decko a co s nimi urobi? ci ako ja matka sa vykaslem na svoje dieta a vyuzijem to inak...? moje dieta je pre mna vsetkym, je dolezitejsie nez ja, moj partner....a ked si proti poistovni staci vyjadrit svoj nazor ale slusnym sposobom...dakujem

zeriempizzu
26. okt 2014

@danisovie teraz miesas zivotne poistenie so sukromnym zdravotnym.

A dalsia vec - nie kazdy kto pracuje v poistovnictve je agent ktory nahana poistencov podvodom. Pracuju v tom odbore i uctovnicky, sekretarky, poistny matematici atd atd.

Este mas co studovat 😀

mawka
26. okt 2014

@danisovie ja som poistky nepredavala, ja som viedla pobocku. ale nevadi 😀 ty sa tu ides dohadovat so mnou, ja mam prax dokopy 8 rokov a ty mas jedno skolenie. no, takze asi do toho vidiem viac nie? Nedavno tu bola tema, kde sa toto spominalo. a spominala som to aj ja, kedysi poistky sa ako tak dali, ale kazdym rokom je to horsie a horsie, de facto, ked si poriadne prestudujes zmluvu, tak by sa tvojej dcere ani uraz nemal stat, lebo vsetko je vo vylukach. o com to je? ze zivis poistovnu. poistovna ti dieta nezachrani, to ti zachrani lekar na pohotovosti. naco ti je 24 h lekar na drate, ked bude mat tvoje dieta uraz, budes volat a az potom konat? no ja by som letela s deckom radsej na pohotovost. proste si sa predala poistovni, ktora taha z teba peniaze. mimochodom, amslico je jedna z najpredrazenejsich poistovni na slovensku a ma take vyluky, ze dovidenia. o zivotnych poistkach pomlcim... o cih vyplacani. a neviem, preco ta rozculuje moj styl komunikacie. ja si po 8 rocnej praxi v poistovnictve mozem dovolit posudit cokolvek, co sa tyka poistiek, nech su akekolvek. ty si este cerstvo namotana z prednasky. ale pockaj, casom ti to dojde.

zeriempizzu
26. okt 2014

@danisovie este jedna vec - ak zijes v zahranici je zaujimave ze mas SK poistku lebo poistnu zmluvu zivotnu / zdravotnu / cestovnu mat len v krajine v ktorej si rezidentom. Takze je mozne ze ta tvoja zmluva je vlastne neplatna...

lady511
26. okt 2014

@mawka inak ked sme už v teme..poistovníctvo,,aku teda podla teba poistku v prípade urazu?

zeriempizzu
26. okt 2014

@lady511 naco urazovu poistku? Dietatu?!
Dospelemu - oki, ak nema inak zabezpecenu stratu prijmu, ale decku? Nechapem naco.

lady511
26. okt 2014

@zeriempizzu takže ak sa stane uraz..vyplatí to poistovna aj bez špecialnej poistky?..neviem v tomto som laik,,len sa mi čosi marí,,že ked som mala okolo 13-14 rokov pri zlomenine mamina dostala niake peniaze,,možno 300sk..

mawka
26. okt 2014

@lady511 klasicku, na pockanie, kdekolvek na pobocke 😀 kde v pripade urazu, smrti bude opravnenej osobe vyplatene plnenie. pre mna je dolezita smrt. lebo ked ja umriem, co bude s detmi. ale na to mi staci normalna poistka a nie sporiaca. urazy, to je take diskutabilne, dnes sa mi stane uraz, skoncim na PN na tyzden, dva v nemocnici, potom doma. Co sa tyka pripoisteni pobyt v nemocnici, to je vacsinou az od 15. dna pobytu tam, takze o nicom, plnenie kvoli urazu nez clovek vybeha - trvale nasledky urazu, atd, to je aj na rok vyvolavania a behania. a ked si ja kazdy mesiac tych 10 e odlozim, tak na tu ortezu nasporene mam alebo na behanie po lekaroch. no a normalne by si mal clovek odkladat nejake % z prijmu, ak sa mu da, aby si vytvoril rezervu. a kedze je to rezerva na neockavane udalosti, tak ju treba mat po ruke a nie ze sa dostanem do neocakavanej situacie a musim zobronit mesiac, dva, tri a viac poistovnu, aby mi prosim pekne, uvolnila nejake peniaze. urazovku mam kvoli detom. a opravnena osoba je moja mamka a moje deti. s tym, ze keby som umrela, tak mamka dostane nejaku cast na to, aby bolo o deti postarane a ta ich cast je to startovne, ktore by dostali neskor. nasi by si ziadali zverit deti do svojej starostlivosti, tak aby sa mali za co starat. ja platim urazovku 10 e mesacne, to staci. a ostatne si sporim do banky ako som pisala. pripadne nieco otocim, ked sa mi naskytne prilezitost, ze na niecom zarobim 20 e, tak to ide tiez tam.

zeriempizzu
26. okt 2014

@lady511 naco su ti peniaze ked si zlomos nohu? Bud si ju zlomis nahodne - tvoja blbost, alebo to zavini niekto - mas narok na odskodnenie od neho.
Ale aby som sa poistovala proti urazu a z toho potom mala nejake trapne male sumicky - nechapem naco by mi to bolo.

tanapeta
26. okt 2014

@danisovie o aké zdravie ide v prípade poistiek u dieťaťa???

zeriempizzu
26. okt 2014

@mawka ja nemam ani urazovku. Mam zabezpecenu nahradu vypadku prijmu v pripade praceneschopnosti / choroby / urazu atd ale nepotrebujem extra 500 eur za to ze s si zlomila nohu. Naco? Ved i tak nebudu zadarmo - to radsej tych 10 eur mesacne ulozim na bok a za 15 rokov co pracujem mam 1800 plus uroky i bez zlomenej nohy 😉

stellamaris
26. okt 2014

@danisovie nas maly ma zivotnu poistku,teda kapitalove zivotne poistenie.Cize ma poistku a setrime mu aj peniazky.Samotnu zivotnu poistku sme pre dieta nechceli.V tejto kombinacii ale ano. 😉
Osobne vidim vyznam zivotnych poistiek hlavne pre dospelych,najmä pre zivitela rodiny.Manzel ma poistku a ja som pripoistena u neho.

niki101988
26. okt 2014

@danisovie Čo sa detí týka sú tie výluky v pistných zmluvách neskutočné, takže ako písali baby vyššie môžeš behať a nedostaneš nič. Svoje dieťa životnou poistkou rozhodne neuchrániš a ako písali vyššie to že máš životnú poistku neznamená, že na pohotovosti nebudeš čakať alebo podobné.
Je to len lobby dneška, môj muž pracuje v istom farmaceutickom koncerne a rozhodne tu neodporúčam ich lieky ani nič podobné. Aj keď si myslím, že o generikách, originalitách a podobne už viem za tie roky po jeho boku možno viac ako by som chcela. Taktiež často vidíme lieky, ktoré nie sú úplne dotestované a už sú v predaji a čo? Rieši to niekto nerieši ako písal Ben Goldarace vo svojej knihe kde nám čísla chýbajú tak ich dopíšeme
Zruš poistku dcére a daj sebe a hotovo ak si dcéra zlomí nohu budeš musieť byť doma a behať okolo nej. Ak si ju však zlomíš Ty budete bez príjmu a nedostaneš vôbec nič
@lady511 Dieťaťu úrazovú poistku žiadnu ako Ti odporúčali baby, nám to tak tiež poradili. S tým darovaním domu seba treba vždy dať ako vecné bremeno a tak Ťa vlastné dieťa z domu rozhodne nevyhodí. Sporiace účty niektoré sa dajú nastaviť účelovo tj. vlastné bývanie, štúdium a pod. aby ťažko našetrené peniaze neskončili v pochabých radovánkach detí.

lady511
26. okt 2014

@zeriempizzu ok,,akože ked si zlomím nohu -moja blbost?..s takýmto prístupom sa s takou osobou ako ty nejdem ani bavit

mawka
26. okt 2014

@zeriempizzu no sak to, preto mam riesenu smrt vseobecne a smrt urazom. staci. a ostatne si vyriesim. ked si clovek odklada hoci aj do ponozky a nieco sa stane, peniaze ma po ruke. takze keby som vypadla z roboty kvoli zlomenej nohe, tak proste mam rezervu a mam ju hned a nemusim cakat na to, ze mi poistovna bohvie kedy posle. a inak aj to som chcela napisat, ze ano, zodpovednost za skodu sposobenu na zdravi a majetku. to je dobra vec 😀 to skor plnia z toho ako z normalnej poistky.

zeriempizzu
26. okt 2014

@lady511 prepac 😀 moj pohlad na vec, snad ho mozem mat.

@mawka tak tak. 😵

zeriempizzu
26. okt 2014

@mawka inac ja nechapem ako ludia dnes zmyslaju. Staci poistit dieta (ani nevediet poriadne ako a preco a najma co z toho) a zvysok konci. Ja mam pre moju rodinu poistiek na dvojstranny zoznam, ale ziadna urazova ci kapitalova sa tam nenachadza. Poistky treba nastavit a nakupit tak aby boli pre nase potreby, a nie preto ze "sused povedal" a pod.

lady511
26. okt 2014

@zeriempizzu jasné možeš... torška pochabo napísane ale nevadí..

zeriempizzu
26. okt 2014

@lady511 oki 😀
I ked by si mohla trochu rozviest dovody zlomenej nohy. Ak nie je jasne ze niekto mi tu zlomenu nohu sposobil, kto za to moze? Bud si mozem ja sama ( a tak som blba) alebo to bola nestastna nahoda. Zivot je plny nahod, nemozeme mat na vsetko poistenie. 😵

liebling98
26. okt 2014

@danisovie Zjavne to školenie, ktoré si absolvovala, viedli poisťováci predávajúci tzv investičné poistenia. Poistenie je poistenie a sporenie je sporenie. Miešať ich dokopy nerobí dobrotu. Ak chceš mať dieťa úrazovo poistené, fajn. Ale v prvom rade má byť poistený živiteľ rodiny. A obyčajnou klasickou poistkou bez tých sporiacich blbostí. Ak bude mať dieťa úraz, je to smutné, bude ho to bolieť, možno bude aj v nemocnici atď. Ale zvládne sa to. Ak však bude mať nejaký zdravotný problém živiteľ rodiny, pre ktorý bude napr pár týždňov PN, prípadne príde o prácu, tak sa môžme ísť celá rodina pásť. Čiže u nás má manžel najlepšiu poistku - smrť, smrť úrazom, trvalé následky a kritické choroby. Ja mám poistenie na menšiu sumu, a k mojej poistke mám úrazové pripoistenie detí a poistenie zodpovednosti za škodu. Všetko sú to klasické poistky, keďže je tam akákoľvek smrť, skôr či neskôr k plneniu poistky príde...
Na šetrenie bolo doteraz najvhodnejšie stavebné sporenie, ale aj to sa už od budúceho roka neoplatí.
Okrem toho, celková suma poistného plnenia je väčšinou pekná, avšak treba si pozrieť tie percentá, čo človek dostane pri tých ktorých úrazoch. Píšeš, že zlomenina nohy 500€. Veď keby že to poistné odkladáš na nejaký účet, za 1-2 roky máš toľko našetrené.
Ale rozumiem Ti. Na tom školení boli tí ľudia takí milí a takí chápaví a empatickí. Veď predsa deti sú to najcennejšie, cennosti sa poisťujú, veď aj nové auto si každý hneď poistí. Problém je v tom, že keď budem mať nové auto na totálku, z poistky vykryjem čiastočne kúpu ďalšieho. Dieťa mi žiadne peniaze nenahradia. Nechala si sa trocha pobalamutiť, prepočítaj si, či vložené peniaze na tzv šetriacu zložku by si nemala výhodnejšie zúročené v ktorejkoľvek banke.