icon

"Skrblíci" - extrémni šetriči

daniela2202
18. mar 2022

Poďme na to 😊 Nájdu sa aj medzi vami? ... Začo by ste peniaze nedali? Na čom viete parádne ušetriť? Desí vás míňať peniaze? Nevyhadzujete, skôr renovujete? .... poďelte sa o skúsenosti 😊

Strana
z2
heln
18. mar 2022

@daniela2202 treba pozerat extremnych zgrlosov, tam je kopec inspiracie, niekedy iba ziram.
myslim, ze sa mame prilis dobre, na to aby sme extremne setrili, aj ked kto vie co nas v tejto dobe este caka.

katka2602
18. mar 2022

Videla som pár časti a pre mňa najväčší humus bol, keď sa v jednej vani jeden po druhom kúpali v tej istej vode. Ten posledný mal vodu už takú, že mi bolo na grcanie.

nadazdi
18. mar 2022

Jediná diskusia kde som nedala ani 1 like lebo všetko zo spomínaného kupujem alebo mám kúpené 😅😅😅😅 snažte sa viac baby 😂😂😂

elizabet173
18. mar 2022

@nadazdi akosi nerozumiem, prečo by som sa mala viac snažiť. Nie som a nikdy som nebola typom, ktorý má 50 párov topánok a 30 kabeliek, netvrdím, že na to nemám financie, ale príde mi to zbytočné aj pre mňa, aj preto, že to ponosím, vyhodím a zahlcujem planétu odpadom. Nikdy by som nedala za kabelku stovky eur, len preto, že má značku renomovaného výrobcu, na druhej strane, ak ma zaujme koncert, dovolenka, výlet, je mi fuk, koľko stojí.

kiwi3
18. mar 2022

viem o chlapovi, co sa musel cely vylet v prahe vozit mhd-ckou, lebo ho kamosi prinutili kupit viacdnovy listok. trebalo to vyuzit naplno...
ja tiez pomerne rada setrim, ale neviem, ci je nieco, na co by som nikdy neminula prachy. aj ked po umelych nechtoch netuzim, ostrihat sa viem sama rovnako, ako keby som za to zaplatila 40 eur atd. proste tieto sluzby nejak nevyhladavam.
a tiez nemam rada lapace prachu kvoli zlemu prikladu od generacie nasich rodicov, ktori teraz radi kopia, lebo za mladi mali materialny nedostatok. proste, ked si kupim nieco nove, stare bud predam alebo darujem. nie ze "mozno sa to este vyuzije", to sa obvykle nestane.
okrem toho, ulovit nieco fakt pekne v sekaci za euro alebo si spravit vlastny sirup alebo jedlo z lesa je celkom dobry pocit... aspon pre mna

zmrzlinka2021
18. mar 2022

@ivangeline dopraj si moja, chod na masaz, planuj aktivity, bojuj

nadazdi
18. mar 2022

@elizabet173 myslím to všeobecne v písaní komentárov, s tebou som sa absolútne nebavila a popravde ma tvoj spôsob života ani nezaujíma, ale budis 😁 aspoň som si prečítala, idem variť, ahoj

lesana25
18. mar 2022

U mna káblová tv. Za tie sracky co tam vysielajú odmietam platiť.

mistymay33
18. mar 2022

@daniela2202 ja nepochopim ludi, ktori su ochotni platit za balenu vodu.. alebo si kupuju sladke vody vo flasiach na kvanta. Setrim na kvantite vseobecne (nemam rada prepchate skrine, prepchaty priestor) kupujem si veci, ktore mi vydrzia roky a nosim ich kym sa neznicia, inak mi je luto kupit nejaku vec, ked viem , ze ta stara este funguje. Samozrejme nefajcim. A nepijem, takze na to usetrim rocne tiez celkom dost. A jazdim na 12 rocnom aute (a planujem na nom jazdit kym sa nerozpadne) a nikdy som si nekupila uplne nove auto, ale vzdy 1-2 rocne.
Ale cim som starsia, tym viac doprajem sebe co sa tyka zazitkov, relaxu, masazi a starostlivosti o seba o telo. Nerobila som to 15 rokov kym som mala hypoteku ale zaprisahala som sa, ze ak ju splatim a budem na to mat, tak sa budem investivat do seba.

alex666
18. mar 2022

@kittykat22 my mame znamych takychto extremnych setricov. Poznam firmu kde pracuju a viem aky maju asi priblizny plat. No velmi slusny...Zaroven maju uz davno po 30tke, cize nieco uz nasporene. Ale reci ako je vsetko drahe maju neustale...pride mi to trochu trapne

anna_2
18. mar 2022

skusim extremy z mojho okolia:
ist na dialnici 10m za kamionom, aby bola nizsia spotreba
do ostrekovacov leje cistu vodu (cez leto), a riedi vodou zimnu zmes (cez zimu)
jazda na 10-12 rocnych popraskanych gumach, lebo este nemaju menej ako 1.6mm dezen.
v restike po jedle ist na zachod napit sa cistej vody - miesto objednania mineralky
nabijat sukromny telefon/tablet len v praci.
nekurit v byte, ani ked vonku mrzne, radsej sa oblecie teplejsie, kuri len navstevam

kittykat22
18. mar 2022

@0silvia0 trafila si klinec po hlavicke. Jeho tatko je skrblik senior a syn je skrblik junior. Ma to z domu. Zvlastne je, ze sa na toho tatka nonstop stazuje a je v istom smere jeho kopia 😅 Cesi su hodne na chaty a vandry a tieto veci. Napriklad muzi casto chodia na hory a tak - bez zien. Zeny su tu ovela viac nezavisle a aj po detoch, v pohode kopnu chlapa do zadku a hasia sa o vyhradnu peci. Musim uznat, ze cesky su inteligetne zenske. Nenechaju si skakat po hlave a su ovela viac vzdelane ako slovenky. Kolko bab tu ma vystudovany matfyz - neuveritelne. Na SR je to hlavne skola chlapcov. Tu su mraky dievcat co studuju informatiku a robotiku. Celkovo technika praje dievcatam. AKo tu zijem tak ako sa hovori, ze sme si podobni, tak to nie je pravda. Slovensky su vrucnejsie, uprimnejsie a viac zalozene pre rodinu. Su fakt ine. Jemnejsie, zenskejsie. Celkovo ten rozdiel v spravani je velmi velky. A ano skrblenie alebo hrabanie penazi len pre rodinu to je celkovo rozsireny fenomen. Cesi su hobbiti z pana prstenov 😀

kittykat22
18. mar 2022

@alex666 presne. vyplakavanie co kolko stoji a pod gaucom miliony

sticker
0silvia0
18. mar 2022

@kittykat22 no veru češky na mna presne tak posobia ako pises, nezavislo, sebavedomo, ziadne jemne kvetinky, ale razne baby.
Moj muz ma zazitok z mládí z rokov 80tych, ked bol niekde na vandri a stal v rade na hotdogy a pred nim 2 česi. Ked hotdogy zjedli, jeden čech hovori druhemu: - dal bych jeste jeden, druhy mu hovori: a co zitra?
Cize asi mali rozratanu taxu na den a dodrziavali ju.
Druhy zazitok z mojho detstva, prisli sme na navstevu k pribuznym do ciech (boli sme tam jediny raz, zato oni chodili ooovela castejsie), moja mama ako spravna navsteva nikdy nechodila s prazdnymi rukami, napiekla kysnute kolace, celkom dost, dala na stol, poponukala. Pre mna ako decko sok bol, ze na druhy den na ranajky sme dostali tie nase zvysky vcerajsich kolacov, ktore sa nezjedli🙈. Moja mama (a urcite ani ja) by toto urcite navsteve neponukla, ale ponukla by ine, cerstve ranajky.
Cize rozdiely tam urcite nejake su.

namornicka
18. mar 2022

@kittykat22 Cesi sa obliekaju vsade akoby sli na hory a vandry 😀 Neviem ci aj zeny, ale muzi urcite. Ale to nie je otazka penazi ale stylu.

kittykat22
18. mar 2022

@namornicka cesky si moc nepotrpia na "zenske" oblecenie ktore zvyraznuje ich prednosti a licenie. obliekaju sa skor triezvo a prakticky. Su zamerane skor na pracu a vysledky. Ale k slovenskam sa spravaju moc hezky a nerobia rozdiely. Nezazila som tu sikanu z ich strany pretoze som slovenka. co je velmi fajn.

namornicka
18. mar 2022

@kittykat22 ja ich mam tiez rada. Aj vela Slovakov studuje v Brne a pochvaluju si, ze su fajn. Len toto je ich taka charakteristicka crta. Este pred covidom ked sme boli s muzom v galerii Danubiana, objavila sa tam taka particka v dialke a muz mi hovori, ze “toto su urcite Cesi”. A boli 😀

kittykat22
18. mar 2022

@0silvia0 oooo slovaci su velmi pohostinny narod, to sa musi nechat. neviem odkial ide ze slovaci vitaju chlebom a solou, slovaci vitaju celou spajzou, klobaskami a kolacmi 😅 inak vela cechov si to uvedomuje a casto ked hovoria o slovensku tak hovoria o dobrom jedle a slovenskej pohostinnosti. Vela muzov spomina ako boli na vojne na slovensku a veselo spominaju na nejake storky. Musim povedat, ze nas tu maju velmi v laske. za tie roky som 1x pocula od pani, ze slovakov fakt nemusi. Co skor vidam v poslednej dobe je arogancia slovakov. Su fakt drzi, odmietaju hovorit cesky a celkovo sa spravaju ako sedliaci na vylete. Vykrikuju, su dolezity, uz pocujem auto vidim drahe auto, okno dole a trapna slovenska reperska muzika ala rytmus. Strasne. Muzi sa hraju sa na nieco viac ked si daju koselu so sprostym logom. Hlavne v bankovnictve a hlavne muzi. Ale to je ta mladsia generacia narodena po ?93 roku. A mlade slovenky na peniaze 😲 to si nespominam ze by takto bolo, ale slovenky tu chodia umele kozy von a uz nahanaju muzov s autami. To je tiez pre mna novinka. Slovenky boli vzdy velmi mile a snazili sa pracovat a teraz casto vidam inta oportunistky. Neviem ci je to generacny problem alebo je to fakt u nas. Napriklad cesky si nedavaju moc robit prsia a nenosia minisukne. Ked nejaku vidim v tomto style, na 99% zacne hovorit po slovensky :D

0silvia0
18. mar 2022

@kittykat22 no teda nic moc takato slovenska prezentacia. Niektore slovenky si zasa az prilis na ten vyzor potrpia a maju potrebu sa prezentovat. Ale to asi tie mlade lovkyne🤷‍♀️

kittykat22
18. mar 2022

@0silvia0 zhodneme sa. Vela sloveniek otaca valnu cast svojej energie k vzhladu. A celkom zbytocne. Slovenky su nadherne zeny. Keby nasli rovnovahu vo vzhlade a vzdelani tak by boli esa. Krasne a vzdelane. To je nie je moc bezna kombinacia. Len z krestanstva je u nas zakoreneny silny vztah k rodine a vychove deti, tak to moc nevidim. Visime na muzoch. Tu je ten rozdiel prave vdaka ateizmu.

0silvia0
18. mar 2022

@kittykat22 asi to bude tym ateizmom, ako pises, staci si pozriet tu temy na modrom koni, ako zeny do zodratia robia dokonale gazdinky, behaju okolo deti, chlapa, do zodratia tela a na seba nemyslia. Byt dobra gazdinka je asi stale dievcatam podvedome vstepovane. Ale nejdem uz rosiroka rozvijat inu temu, tato je o setrilkoch.
Ale dobre postrehy si dala.

elizabet173
18. mar 2022

@nadazdi písala si snažte sa viac baby, sorry, že som to brala aj na seba. Tiež ma nezaujíma, ako to máš ty, len mi to prišlo prízemné, pretože viem, že nie vždy je za tým nedostatok financií, pekný večer

fantaghiro21
18. mar 2022

Nidky by som nedala peniaze za cigarety, drogy...

nadazdi
18. mar 2022

@elizabet173 ale ja som to myslela na komentáre, reč bola o komentároch 😁 že snažte sa viac v písaní 😁

elizabet173
19. mar 2022

@nadazdi no nevyznelo to tak, sorry, ak som to zle pochopila

nikyball
19. mar 2022

Moja kolegyňa mávala na obed fazuľu v konzerve ,tú najlacnejšiu aká je. 🤣 A bývalá kamoška, keď sa stala zgrloskou robila to, že ak sme si viaceré baby išli sadnúť na pizzu , ona si dala len vodu a potom si od nás pýtala trojuholníček 🤣 a ešte bola naštvaná,že musela za tú vodu zaplatiť. Ani jedna na to nebola odkázaná.
Rada čítam čoho sú ľudia schopní 🙂

daniela2202
autor
19. mar 2022

@anna_2 TO je výborný základ pre skrblíka .... 😁😁😁👍👍👍

fadama
19. mar 2022

ja by som chcela ušetriť viac a nejde to , som strašne rozhadzovacna. 😬😪

Strana
z2