icon

Skúsenosti s poisťovňou Dôvera

andy1985
4. sep 2020

Ahojte zvažujem zmenu poisťovne so všeobecnej na dôveru. Môžete mi napísať skúseností s dôverou? Ďakujem

tanikka
25. aug 2023

aj využívate reálne tie benefity, ktoré poisťovňa poskytuje? myslím, že zľavy kadejaké. viem, že je tam toho celkom dosť, ale či aj také, čo vie bežný človek využiť.

kammik
6. sep 2023

@tanikka myslím si, že by bola škoda to nevyužiť, nie? však tých benefitov ponúkajú toľko, že sa dá ozaj vybrať. aj keď potrebuješ niečo nakúpiť, nie len akože, keď chceš preplatiť lieky alebo nejaké lekárske zákroky 🙂

eva_eva
7. sep 2023

@simonahra Hej no, to je dosť veľké lákadlo, lebo vieš si tým pomôcť potom aj v budúcnosti aj tým preplácaním kadečoho alebo získaním tých zľavových kupónov. Každé peniažky, ktoré sa dajú ušetriť sú fajn. A teda v tomto prípade to vieš aj všetko vybaviť cez mobil, čo je tiež dosť výhoda. Ja som si takto zvykla za poslednú dobu celkom dosť fungovať.

simonahra
11. sep 2023

@eva_eva vcera som akurat niekde videla, ze aj pri nakupe potravin sa daju vyuzit nejake zlavy co mas medzi tymi benefitmi v dovere. to tam maju uz hodne toho, sa oplati pred kazdym nakupom radsej skontrolovat 😀

tanikka
19. sep 2023

@kammik veď to rozhodne a ono keď si pozrieš, tak podchvíľou nejaké nové benefity pribúdajú a fakt na rôzne veci, či také tie lekárske záležitosti alebo nejaké nákupy.

kammik
20. sep 2023

@tanikka teraz som akurát pozerala, že je niečo s kožným lekárom. že vyšetrenie vybavíš online a nič to nestojí ani. že stačí, keď si ten problém, čo máš odfotíš. neviem, nejaké začervenané miesto, nejaké vyrážky alebo čo a lekár to vlastne posúdi a do troch dní by si mala mať nejaký výsledok. už či ti niečo predpíše, dá nejaké odporúčanie, alebo napíše, aby si prišla osobne.

zupka33
21. sep 2023

Aj s tymi benefitmi mate realne skusenosti? Nemyslim teraz preplacanie zubara alebo liekov. Ale nieco taketo, ako pisete s tym koznym, alebo ze prevoz do nemocnice by mal byt zdarma atd.

eva_eva
22. sep 2023

@zupka33 Áno, ja som si už takto uplatnila zopár vecí. Najlepšie, keď si to tak priebežne pozrieš, čo tam je nové, čo pribudlo, lebo to podchvíľou niečo dávajú. A možno nájdeš niečo, čo by si vedela v blízkej dobe využiť. S tým prevozom je to ale tak, keď máš byť hospitalizovaná v Boroch, to len také malé upresnenie 🙂

simonahra
26. sep 2023

@eva_eva vsak ale aj tak dobre, si zober, kolko ludi sa nema ako dostat. hlavne asi starsi ludia, ked musia na niekoho spoliehat. takto je to jednoduchsie. a druha vec, ze netreba riesit, co s autom, keby sa aj clovek sam chcel doviezt.

tanikka
6. okt 2023

@kammik to fakt? to je podľa mňa super. takto by to mohlo fungovať u viacerých lekárov, že nemusíš nikam chodiť a také základné veci vieš vybaviť na diaľku.

kammik
9. okt 2023

@tanikka čítala som tak o tom, ale nemám to ešte vyskúšané. zatiaľ nemáme doma nikto takéto problémy, tak neviem posúdiť, že nakoľko je to efektívne. ale tak keď také niečo zaradili medzi služby, čo ponúkajú, tak asi to už majú otestované, že sa dá aj takto fungovať v niektorých prípadoch s niektorými pacientmi.

zupka33
11. okt 2023

@eva_eva No jo, to som mohla veru dopisat, aby to bolo jasnejsie, ze to tak nie je pri kazdej nemocnici hocikde na Slovensku, ale teda v Boroch. Inak velmi pekna nemocnica musim povedat. Uz ten prvy dojem vela spravi.

simonahra
12. okt 2023

@zupka33 ano? si tam bola? ja to sice nemam moc blizo, ale tak jeden nevie, kde zavitam, alebo skoncim 😀 tam vsak maju s touto poistovnou vsetko zazmluvnene, nie? aspon teda, tak som to citala, ked som si studovala predtym vsetky tie letaciky a benefity atd.

eva_eva
16. okt 2023

@zupka33 Ale tak nevadí, sme si to objasnili a je to okej 🙂 Tie benefity v aplikácii si si nepozerala?

tanikka
23. okt 2023

@kammik tak možno to idú vyskúšať na tomto a uvidí sa, ako to bude pokračovať. ale tak asi nie každý lekár by takto vedel fungovať. napríklad k takému chirurgovi, tam proste ísť musíš osobne.

eva_eva
25. okt 2023

@tanikka Tak samozrejme, že niektoré ošetrenia vyžadujú okamžité ošetrenie. Ale zase niektoré nie. Keď si zoberieš, tak aj s kiahňami napríklad sa vôbec nemá chodiť do ambulancie. To tu tiež sú koľkokrát fotky, či sú to kiahne. Takto by stačilo poslať fotku priamo detskej lekárke.

kammik
2. nov 2023

@tanikka videla som k tomu ináč aj také video, kde to nejaká pani z dôvery vysvetľovala, ako to celé funguje. na ig majú dobrý profil, kadejaké užitočné info sa tam dá tiež dozvedieť.

zupka33
3. nov 2023

@eva_eva Uz som si pozrela, jasne, ze hej. Som bola taka skepticka voci tej aplikacii, ale musim povedat, ze ma to prijemne prekvapilo 🙂

simonahra
6. nov 2023

@zupka33 aj si ju uz vyuzila? akoze nemyslim, ze si si ju otvorila v mobile a pouzivala, ale ci si si tam nahrala nejake tie blocky napriklad, alebo si pri vybere liekov ju pouzila.

tanikka
7. nov 2023

@eva_eva nie len kiahne, ale teraz zase keď sa covid rozšíril, tak u nás dr napríklad tiež neberie pacientov. rieši telefonicky. tu sa zase len potvrdzuje to, že netreba so všetkým hneď behať k dr. niekedy to nie je nutné a niekedy ani bezpečné voči ostatným ľuďom.

tanikka
7. nov 2023

@kammik dobre vedieť, to mi nenapadlo takto sledovať. pôjdem to popozerať. rada sa dozviem niečo nové plus ešte keď sa to dá aj reálne nejak využiť 🙂

eva_eva
9. nov 2023

@zupka33 No to netreba, radšej vyskúšať a potom treba hodnotiť. Ja si tiež myslím, že je tá aplikácia fajn. Však všetko čo potrebuješ, tak to tam máš. Máš tam preukaz poistenca, zdravotné záznamy, termíny preventíviek, recepty na lieky atď atď 🙂

@tanikka Máš pravdu, teraz je proste také obdobie, to býva každý rok. Len musíme počkať, kým sa to zase stabilizuje. Ono príde zima a mrazy a bude to lepšie. Aj keď to nie je práve moje obľúbené obdobie.

zupka33
10. nov 2023

@eva_eva Anooo, vsak to je super vsetko. Aj to, ze ten doklad, co chces preplatit, ze to len tam nahras a nemusis to nikam posielat alebo nosit.

kammik
13. nov 2023

@tanikka inak by som to nespomínala, keby to nebolo niečo, čo normálne funguje. vieš, že by to bolo len v nejakej rovine úvah alebo čo. ale všetko sú to normálne benefity, ktoré vieš využívať.

ericka_l
16. nov 2023

@kammik Načo by potom boli benefity, keby sa nedali využiť 😀 Ale tak rozumiem, niekde vedia mať tak stanovené podmienky, že to sa na to človek rovno vykašle, než by sa snažil to všetko splniť. Ale tu tuším len preventívky treba mať.

tanikka
20. nov 2023

@kammik nie, to by som si nedovolila ani povedať. ale tak človek sa stále dozvedá niečo nové, vieš ako 🙂 to ja som rada, že takéto veci tam dávajú, že z toho ten klient vie aj niečo mať, nie že tam praštia také podmienky, čo splní 1 zo 100, ale tu vlastne nič netreba.

simonahra
27. nov 2023

@tanikka to mam strasne "rada", ked pri sutaziach na nete si davaju niektori take podmienky, ze dovidenia 😀 ale co sa tohto tyka v poistovni, tak tam sa mi to paci, ako to je stanovene.

eva_eva
30. nov 2023

@zupka33 V tomto je expert moja mamina. Ona radšej bude všade chodiť osobne, aj keď tým pol dňa zabije, lebo ona potrebuje mať istotu, že to tam dorazí. Veď ale v tej aplikácii ukáže, že či to nahralo, alebo nie, ale nechce si dať povedať 😵

ericka_l
1. dec 2023

@eva_eva To niekomu proste nevysvetlíš, aj keď to názorne predvedieš, ako to funguje. Moja mama zase takto dlho neverila internetbankingu a odmietala ho používať. Ale postupne sme ju na to naučili a aj sama povie, že je to lepšie. Podobne by to bolo aj s tou aplikáciou poisťovne, keby ste ju nejak k tomu pomaly dostali. Ak užíva nejaké lieky trebárs, tak je to tiež fajn, lebo to tam všetko má tiež.

zupka33
4. dec 2023

@eva_eva To asi kazdy mame niekoho taketoho v blizkom okoli, ze ani za svet si nechce nechat vysvetlit. Ale tak treba skusat no, vsak je to pre jej dobro.