icon

Skúsenosti s poisťovňou MetLife Amslico

radios01
3. feb 2015

Chcel by som sa spýtať na Vaše skúsenosti s Metlife poisťovňou. Keď chcem si pozrieť poistné podmienky tak ani nemajú na stránke. Každá normálna poisťovňa ich ma na webe akurát oni len strohe informácie. Mňa by zaujímalo aké majú podmienky v porovnaní s inými poisťovňami. Ako to vnímate vy? Stačia Vám informácie ohľadom produktu alebo si študujete podmienky? Na ich stránke však nenájdem absolútne nič, hoci produktov viditeľne majú desiatky. Vďaka za názor.

martin_horvath
25. sep 2015

@mar005
47. strana - Článok 5, ods 4.:
...Pre poistenie podľa týchto OPP (pre prípad Kritických chorôb) je možné zvoliť jeden z nasledujúcich
typov sadzby poistného:
a) na 1 (jeden) rok,
b) na 5 (päť) rokov alebo
c) na 10 (desať) rokov alebo
d) do veku 65 (šesťdesiatpäť) rokov poisteného.
(pozn.: typ sadzby je niečo ako fixácia sadzby v banke na hypotéke, pri poslednej voľbe je rovnaká sadzba až do 65 rokov veku)
@konulik má teda pravdu. K @lubomirspetko sa už nebudem vyjadrovať, vyššie som sa vyjadril, ale nepomohlo.

radios01
autor
26. sep 2015

@martin_horvath porovnavat zivotne poistenie (kapitalove alebo investicne) sa neda zo svojej podstaty, kazda poistovna ma ine konstanty , nikto ti nic negerantujé ani vynosy ani podiel na zisku. A ked poistny poradca vravi ze porovnava tak klame. Jedine co sa da ako tak porovnat momentalne je pzp, havarijne, urazove, rizikove poistenie. Mam v rodine aktuarku, ktora tieto produkty vymysla a este raz vravim do eteru ze zivotne poistenie sa neda porovnavat resp je to extremne narocne a bezny agent to nedokaze. To by musel byt matematicky genius. zivotna poistka je produkt pre chudobnych ludi co nemaju inu moznost ako investovat tych par eur co im zostane po zaplateni vsetkych tych sekov alebo nemaju znalosti alebo jednoducho sa nechcu zaujimat ako by si mohli zarobil lepsie, jednoduchsie a ovela viac ako cez poistovnu. Zial je to tak, ludia co sa nazaujimaju o financnu garmotnost, budu vzdy manipulovatelni, lahkym cielom pre akehokolvek agenta, ci napr. Politika. Jediny kto tak na to strati je samotny klient, obcan lebo sa predpokalda ze nepozna ako to funguje preto sa da presvedcit.
Este k ZP, v CR sa jedna firma, ktora sa zaoberala modelmi obchdovania na financnych trhoch pokusila porovnat zivotne poistky a vytvorila index zivotneho poistenia, ale kedze na otazky mnohych poistovni v CR ako to vypocitala to nechcela prezradit sa po nakoniec nepresadilo do praxe. Este jednu zaujimavost napisem, poistovne ani velmi nechcu zo svojej podstaty aby sa ich produkty porovnavali, lebo je to ich know how samozrejme, tym padom je tu vysvetlenie aj preco su samostatni agenti taki uspesni ale postupne sa to meni, cely fin. Sektor sa transformuje ale este to bude trvat roky. Na SK pokial nebudu existovat alternativne formy investovania penazi ( fungujuca burza, fungujuci stavbny zakon
Na nehnutelnosti a ine alternativne dormy) tak ludia zial sa budu stale nechavat nachytavat na pre nich nevyhodne investovanie penazi ako ZP nepochybne je. Takze nevinim len agentov ale aj vladu a system ako celok ako fuguje.

martin_horvath
26. sep 2015

@radios01 ďakujem Ti za siahodlhý odstavec o Tvojom pohľade na poistenie, financie aj politiku, len nerozumiem, prečo si ho napísal k tejto téme a ešte aj s reakciou na môj príspevok, pretože ja tu vôbec nič neporovnávam, a už vôbec sa nevyjadrujem ku kapitálovým alebo investičným poistkám.
Ja som len vyvrátil zavádzajúce informácie, ktoré tu uvádza jeden finančný agent, ktoré by mohli poškodiť niektorých čitateľov. A aj to sa týkalo len jedného rizikového pripoistenia a nie kapitálových a investičných poistení. O porovnávaní poistiek by sme tu mohli síce viesť dlhé debaty, ktoré by však zaujímali možno pár poisťovákov a toto fórum, ani vlákno o tom nie sú.

radios01
autor
27. sep 2015

@martin_horvath ved toto formu o tomto nie je, ale vy tu rozoberate poistne podmienky, toto formu je skoro o skusenostiach o tejto poistovni...

mar005
27. sep 2015

@martin_horvath ospravedlnujem sa mate pravdu, da sa nastavit sadzba poistneho nad 65 rokov, otazka je co to spravi s poistnym. Kazdopadne ked ma poistovna takuto ,,vychytavku-vekove intervaly" u mna konci..

martin_horvath
28. sep 2015

@mar005 Samozrejme, že poistné pri sadzbe do 65 bude vyššie ako na 5 alebo 10 rokov. Ale tie vekové intervaly (ako ste ich nazvali "vychytávka") majú jednu veľmi podstatnú výhodu pre klientov. Vysvetlím, aj keď to bude na viac riadkov. Väčšina poisťovní nakalkuluje poistné na celú dobu trvania zmluvy (povedzme do 65 rokov veku), pre 30-ročného klienta je to napr. 16€ mesačne len za toto jedno pripoistenie. Ale ten 30-ročný človek má možno ešte len prvé zamestnanie, hypotéku na krku a manželku na materskej. Ale klient MetLife si môže VYBRAŤ okrem alternatívy platiť od začiatku 16€ mesačne aj inú alternatívu, a to takú že si teraz fixne cenu tohto pripoistenia na 5 alebo 10 rokov a bude platiť za to isté pripoistenie 3€ alebo 4€ mesačne a po tých 5 alebo 10 rokoch mu cena stúpne. Ale o tých 5 alebo 10 rokov tá manželka už pravdepodobne nebude na materskej a ten manžel už bude pravdepodobne zarábať viac. Alebo sa rozhodne v budúcnosti poistiť namiesto 30 chorôb povedzme 60. 🙂 Alebo už nebude potrebovať poistenie vôbec. Výhoda pre klienta MetLife je, že si môže VYBRAŤ, či bude teraz platiť menej a neskôr viac, alebo bude platiť teraz viac a neskôr rovnako. A verte, že drvivá väčšina ľudí si vyberie teraz platiť menej a neskôr viac. Lebo 16€ platených teraz a 16€ platených o 10-20 rokov bude veľký rozdiel. Klienti iných poisťovní, ktorí musia platiť tú konštantnú sadzbu od začiatku, si bohužiaľ potom radšej vyberajú nižšiu poistnú sumu kvôli cene. ☹
Takže ta vychytávka, ak ju správne pochopíte a pasuje Vám do Vašej stratégie, je naozaj vychytávkou v pravom slova zmysle, teda bez úvodzoviek. 🙂

martin_horvath
28. sep 2015

@david93 Pre všetky poisťovne na Slovensku platí § 800 ods 1. Občianskeho zákonníka 40/1964 Z. z. že poistnú zmluvu je možné vypovedať 6 týždňov (42 dní) pred uplynutím poistného obdobia. Ak tú lehotu náhodou manžel nestihol, tak bežalo ďalšie poistné obdobie (možno mesiac, možno štvrťrok, možno rok), a až potom mohla zmluva zaniknúť (k nasledujúcemu poistnému obdobiu). Neviem, či toto bol konkrétne Váš problém, ale často to trvá presne z tohto dôvodu.

david93
28. sep 2015

@martin_horvath komerčné poistenia nemusia byť vypovedané k výročiu, ale dali sme výpoveď a neuhradili sme poistnú sumu na ďalšie obdobie, Amslico nám poskytlo (bez nášho vedomia či súhlasu) nejakú automatickú pôžičku!!! na úhradu tejto sumy, namiesto toho, aby si to odpočítali od kúpnej hodnoty ako mali a potom vymýšľali 3 mesiace, kým sme vyhádali svoje, veľmi zlá skúsenosť a to celé tie roky sme platili na deň presne

mar005
28. sep 2015

@martin_horvath- diabol je ukryty v detailoch.. poistne si zvysuje poistovna podla svojich vnutornych smernic.. Takze ano na zaciatku je to lacne ale neskof absolutne nerentabilne...
@david93 - odrbkali Vas o to co ste mali nasetrene.. Radsej dat vypoved, a prekusat vypovednu lehotu ako neplatit.. Potom niektore poistovne robia taketo finty..

martin_horvath
29. sep 2015

@mar005 parafrázujem Vás: "diabol je ukrytý v poistných podmienkach". 🙂 Len pre upresnenie, poisťovňa zvyšuje poistné klientovi a to podľa dohody s klientom, ktorú spolu uzavreli na začiatku poistenia a klient vopred presne vie, ako sa bude jeho poistné zvyšovať (ak teda o túto informáciu mal vtedy záujem). A hlavne má možnosť sa na začiatku rozhodnúť pre túto, alebo aj inú možnosť.
@david93 Tú automatickú pôžičku ste mali dohodnutú v pôvodnej zmluve od začiatku. Možno Vám to len Váš sprostredkovateľ vtedy nepovedal. Mrzí ma Vaša negatívna skúsenosť, ale vo väčšine prípadov sa stačí dobre informovať o najvýhodnejšom postupe pre Vašu konkrétnu situáciu. Poznám aj opačný prípad, keď sa klient sťažoval, že mu poisťovňa zrušila zmluvu pre neplatenie, on bol totiž dlhšie v zahraničí a ignoroval všetku korešpondenciu. Keď sa vrátil, zrazu zistil, že už nebol poistený. Našťastie sa mu vtedy nič nestalo.

david93
29. sep 2015

@martin_horvath infolinka čistá katastrofa, len papagájujú, pobočka v KE nič nevie, obráťte sa na centrálu v Bratislave, ktorá odpovedá citovaním paragrafov a po 30 dňoch, neodporúčam ich
automatická pôžička bola dohodnutá na poskytnutie úveru na bývanie kedysi na začiatku, ale to sme nakoniec nepotrebovali

mar005
29. sep 2015

@martin_horvath - hmm, tipnem si ..Kolko poradcov povie klientovi o kolko sa mu bude zvysovat poistne???

bublinka127
22. nov 2015

ahojte, chcela by som sa opytat, idem uzatvarat urazove poistenie v MetLife, davam TN a kriticke choroby a rozhodujem sa ci poistim aj chirurgicky zakrok s dennym odskodnym....je to 60 eur rocne a tie percenta pri operaciach su niekedy az chabe...mate s tymto skusenosti?
rozmyslam, ze keby som si tie peniaze rocne odlozila a nahodou mala uraz tak mozno usetrim viac ako by mi poistovna preplatila na zaklade vaznosti operacie podla ich tabulky...dakujem

janicaopica
22. nov 2015

@martin_horvath Dobry vecer. Co znamena 6 tyzdnov pred uplynutim poistneho obdobia, ked platim poistku mesacne? Kedy by som ju mala zrusit, ked ju chcem zrusit, ale mam ju az do roku 2080?

janicaopica
22. nov 2015

@martin_horvath mozem sa spytat? Mam 32 rokov a zivotnu poistku v MetLife s cielovou sumou 10.000 eur v pripade smrti aj dozitia. Ale mam ju uzavretu az do roku 2080 aj cosi, teda do 100 rokov. To znamena, ze tych 10.000 eur dostanem az ked sa dozijem 100 rokov veku? Co by mi uz boli samozrejme nanic. Kolko eur dostanem napr. za 10 rokov? Nas agent nam to vtedy vysvetloval tak, ze nam to da az do 100 rokov preto, aby sme mali tak dlho poistene vsetky kriticke choroby, lebo keby nam ich dal napr. na 10 rokov a potom ochoriem na nejaku vaznu chorobu, uz ma na nu nikto nepoisti. Ale teraz si uvedomujen, ze kedze tam mam aj sporenie, je to vlastne cele naprd, lebo naco mi bude 10.000 eur v 100 rokoch ked sa ich ani nedozijem. Myslela som si, ze ich dostanem niekedy okolo 60-tky. Takze asi tazko... Mam ju radsej zrusit?

mar005
23. nov 2015

@janicaopica - okamzite zrusit, cim neskor tym horsie.. Aby ste neboli prekvapena ked Vam po 5-tich rokoch nepride zvysenie poistneho v dosledku veku.. Poistenie si dajte max. do dochodku, potom ak ochoriete, mate nezavisle staly prijem, viete to zvladnut..

mar005
23. nov 2015

@bublinka127 -prosim Vas na ake sumy ste poistena? Za 60 eur rocne sa mi zda to dost malo...

janicaopica
23. nov 2015

@mar005 ja som si davala zivotnu poistku preto, ze ked zomriem z akehokolvek dovodu (nie len uraz,ale na hocijaku chorobu), manzel by dostal 10.000 eur,tak aspon nieco, kedze mame dve deti. keby mam len urazovu poistku, tam su vyplatene peniaze len za smrt urazom (co sa stane malokedy). ten fin. agent nam vtedy povedal, ze ved dam vam to do 100 rokov, ved vy mozete poistku hocikedy zrusit, ked ju nebudete schopny platit, alebo ju proste nebudete chciet. ale fakt az vcera ma napadlo, ze aj tych 10.000 €, co je cielova suma by som dostala az v 100 rokoch. chcela som nejake peniaze mat nasporene, ked sa napr. deti budu vydavat, ze aby som mala za 20 - 30 rokov nejake peniaze nasporene, alebo proste len tak, prilepsit si k dochodku. Ale za 30 rokov,ked budem mat 60, by mi dali mozno 5.000 €, aj to asi nie... tak to ju rovno zrusim, a budem si sporit radsej v banke na knizke,alebo nejakom sporiacom ucte. platim 49 € mesacne, z toho nejakych 25 € ide na sporenie. Ked si budem odkladat tych 25 € doma, alebo na knizke, tak za rok je to 300 €, za 10 rokov 3000 € a za 30 rokov,ked budem mat 60 rokov - 9.000 €. A 10.000 € z poistky by som dostala (ak tomu dobre rozumiem,ked mam v poistke napisane koniec poistnej doby - rok 2085), za 70 rokov,ked budem mat 100 rokov,co sa ani nedozijem. dobry odrb... takze ju rusim

frapper
23. nov 2015

@janicaopica Ja by som možno odporúčala skrátiť poistnú dobu do veku 60 rokov,lebo keď zrušíte,porušíte podmienky a pridete o peniaze vy.Tak isto aj tie pripoistenia dajte do rovnakého veku.Počítajte s tým,že keď sa skráti poist.doba,skráti sa aj poist.suma.Toto by bolo asi lepšie riešenie pre vás,veď aj hovoríte,že do 60roku by to bolo prijatelné,len musíte zájsť na pobočku,či je to možné,lebo neviem aké podmienky v zmluve máte.A to,že si budete odkladať do banky,je taký rozdiel medzi poisťovňou,keby nastalo úmrtie tak z poisťovne bude oprávnenej osobe vyplatená ihneď suma,ktorú by ste dostali aj pri dožití,ak ide o kapitálové poistenie.Ešte by som chcela povedať.že vy si nemôžete rátať sumu za celé poistenie,iba čo dávate do sporenia,lebo za úrazové respektíve za pripoitené riziká sa nešetria tie peniaze/tie sú spotrebované/.Taktiež v prípade úmrtia tieto peniaze nejdu do dedičského konania/neopláca sa ešte v dedičstve/.

janicaopica
23. nov 2015

@frapper ja si neratam sumu za cele poistenie, za cele poistenie urazovka+sporenie platim mesacne 49 eur, z toho poistenie je 25, ostatne mam trvalu invaliditu, denne odskodne pocas PN, pobyt v nemocnici, a este cosi. Ale dakujem za radu, musim to vyriesit cez toho fin.agenta alebo priamo na pobocke, bud to znizit do tych 60 rokov alebo uplne zrusit, uvidim.

martin_horvath
23. nov 2015

@janicaopica 6 tyždňov znamená 42 dni pred nasledovným termínom splatnosti, takže ak by ste podali žiadosť napr. dnes (23.11.), tak nasledovnú mesačnú splátku v decembri ešte musíte zaplatiť a v januári 2016 bude zmluva ukončená. Teda ak nie je dátum splatnosti hneď na začiatku mesiaca (do 5.), vtedy by ste už 42-dňovú lehotu nestihli ani v januári, ale až vo februári (museli by ste zaplatiť aj januárovú platbu). Ale poisťovne túto lehotu neuplatňujú pri všetkých druhoch poistiek. Niektoré vedia ukončiť aj skôr. Záleží od typu zmluvy. Mimochodom, podrobnejšie som túto tému opísal v tomto článku: http://www.zivotvistote.sk/clanky/velka-tema-zr...
Tá druhá otázka, tam je viacej, čo treba vysvetliť. Nesedí mi tam slovné spojenie "cieľová suma". Cieľová suma sa udáva pri stavebnom sporení a nie pri životnej poistke, ale ak ste mysleli sumu (kapitál) na konci zmluvy, tak to je odkupná hodnota. Takto stanovenú sumu (teda rovnakú aj na smrť aj na dožitie) mali len staršie kapitálové poistky a tie teda určite neboli do 100 rokov. Takže dedukujem, že máte investičné poistenie na poistnú sumu 10000€, ale tam sa odkupná hodnota nerovná tej poistnej sume, keďže v týchto zmluvách sa odkupná hodnota vypočítava úplne inak. Ak máte v zmluve garantovaný fond, dá sa odkupná hodnota vypočítať v jednotlivých rokoch. Ak máte podielové fondy, tak to vypočítať neviete (ani nikto). Tak ako Vam fin. agent povedal, tá poistka môže, ale nemusí trvať do 100 rokov. 100 rokov je len maximálna možná (teda teoretická) hodnota. Môžete ju ukončiť kedykoľvek (v prvých deviatich rokoch sa to ale neoplatí) a po deviatich rokoch si dokonca môžete peniaze aj vyberať bez toho, aby ste zmluvu ukončila. Takže čakať na peniaze do 100 rokov určite nemusíte 🙂 Môžete si ich vybrať v 40, 50, alebo aj 70. 🙂
A ešte, tie kritické/civilizačné choroby do 100 rokov určite poistené nebudete mať, pretože toto pripoistenie vždy končí max. vo veku 65 rokov.
PS: Pripomínam, že nepoznám presne Váš typ zmluvy, len dedukujem.

martin_horvath
23. nov 2015

@bublinka127 V tomto sa radí ťažko 🙂 Ale skúsenosti mám takéto: Zo 100 poistných hlásení je menej ako 5 na trvalé následky alebo kritické choroby, ale drvivá väčšina je na hospitalizáciu, chirurgický zákrok a liečenie úrazu. Vo Vašej otázke je najzásadnejšie to slovo "MOŽNO". 😉

janicaopica
23. nov 2015

@martin_horvath Tak to je len moje vyjadrenie,že cieľová suma :D, v zmluve mám napísané Poistná suma 🙂 Zobrala som si zmluvu k sebe,aby som tu nepísala blbosti, a je to presne:
- Variabilné životné poistenie Adam Plus (aj keď som žena 🙂
- Poistenie pre prípad smrti alebo dožitia spojené s investičným fondom, garantovaný fond: 100% (garantovaný fond poskytuje 2,5% ročný garantovaný nárast hodnoty podielových jednotiek.
-Poistné plnenie v prípade smrti: poistná suma a hodnota účtu
-Poistné plnenie v prípade dožitia sa konca poistenia: hodnota účtu
-Poistná suma: 10.000 €
-Začiatok poistenia: 28.11.2013, Koniec poistenia: 28.11.2083

-potom tam mám pripoistenie - pre prípad smrti následkom úrazu, pre prípad trvalej invalidity následkom úrazu s progres. plnením do 500%,pre prípad hospitalizácie (denné odškodné),poistenie denných dávok nevyhnutného liečenia úrazu a kritické choroby 32 chorôb - mám tam zaškrtnuté na 5 rokov (neviem prečo mi nedal ten fin. agent do 65 rokov (aj taká možnosť tu je).
Takže to som si len myslela,že to mám tiež do tých 100 rokov :D:D:D
Po tých 5 rokoch,mi to automaticky zanikne a ak to chcem mať ďalej poistené, mám sa na to v poisťovni dovolať?

Môžem sa vás teda spýtať, podľa vás,mám si takú poistku nechať? Ide mi o tú sumu 10.000€, že kedy sa jej dočkám? Mám tam koniec poistnej doby rok 2083 a Poistné plnenie v prípade dožitia sa konca poistenia: hodnota účtu. To znamená že hodnota účtu tých 10.000 € bude až v tom roku 2083? Viete mi uviesť presne, alebo orientačne,koľko by som teda dostala peňazí za 10, 20, 30 rokov? Aspoň orientačne,aby som sa vedela rozhodnúť, či si poistku nechať, alebo ju zrušiť, uzatvoriť si len nejakú "úrazovku" a sporiť si radšej v banke. Ďakujem za váš čas.

bublinka127
24. nov 2015

@mar005 tych 60 eur to je rocne za chirurgicky zakrok na 1.000 eur

martin_horvath
24. nov 2015

@janicaopica Tak už sme múdrejší 🙂
Ten výber programu nerobí žiadny problém, aj keď to znie trochu zvláštne.
Takže máte investičné životné poistenie s garantovaným fondom. A to "garantovaným" znamená, že poisťovňa Vám garantuje, že fond bude zhodnocovať tými 2,5% počas CELEJ DOBY TRVANIA poistky (takže teoreticky do 100 rokov 🙂 to len na pobavenie). Dnes už takúto garanciu na Slovensku neponúka nikto ☹ Max. ponúkajú kapitálové zmluvy s 1,9%, alebo aj 0% 😖 alebo garantujú zhodnotenie len na jeden rok dopredu a potom vyhlásia novú úrokovú mieru.
No a teraz k tým odkupným hodnotám: Nasimuloval som si to, že ste to kupovali vo veku 30 rokov a za základné poistenie platíte 25€ mesačne. Po desiatich rokoch síce budete mať vo fonde cca 2700€, ale v pripade odkupu by ste dostali len cca 1900€ (ešte sa účtujú odkupné poplatky). Po 20 rokoch budete mať cca 6100€ a toľko by ste aj dostali (odkupné poplatky sa účtujú len prvých 14 rokov). Po 30 rokoch tam budete mať nejakých 9600€, takže tých 10000€ by ste dostali medzi 62 a 63 rokov Vášho veku. A pripomínam, že garantovane.
Čo sa týka pripoistenia kritických chorôb, nemusíte sa báť, po 5-tich rokoch Vám nezanikne, len sa zvýši poistné vzhľadom k veku. Je to ako fixácia sadzby na hypotéke, Vy máte zafixovanú sadzbu na 5 rokov a po piatich rokov sa Vám sadzba zvýši, ale pripoistenie kritických chorôb Vám zostane až do veku 65 rokov (pokiaľ teda budete chcieť). Bolo to tu (v tomto vlákne) už rozoberané, stačí prečítať spätne.
Na tú poslednú otázku Vám bohužiaľ neodpoviem ja, musíte si odpovedať na ňu sama. Bolo by to odo mňa neprofesionálne z tohto minima informácií Vám radiť. Ak by ste potrebovali pre Vaše rozhodnutie ešte nejakú konkrétnu informáciu, pošlite správu, nech tu nespamujeme fórum. Už sme dosť mimo témy. 🙂

mar005
24. nov 2015

@martin_horvath - porsne ako vravite po 5-tich rokoch sa jej zvysi poistne vzhladom k jej veku... Takto sa jej bude zvysovat poistna suma az dovtedy, do kedy uz nebude zaujimave pre nu to platit..

mar005
24. nov 2015

@janicaopica - ak dobre som pozeral davate zhruba 25 eur na rizikove poistenie.. Na aku sumu mate poistene trvale nasledky urazu, hospitalizacia a spol?

Je pekne ze mate garantovane 2,5 % ale ak chcete v dlhodobejsom horizonte sporit, odporucam rizikovejsie formy sporenia , kde je vynos vyssi v dlhodobom horizonte..

janicaopica
24. nov 2015

@martin_horvath Dakujem velmi pekne, ze ste mi to takto vysvetlili. Tak zatial tu poistku nebudem rusit, uz som raz tak zivotku rusila v inej poistovni, dala som tamza 4 roky vyse 500 €, a dostala som odkupnu hodnotu nejakych 50 €. Ked je to takto, ako pisete, nebudem ju rusit. Mam to skoro to iste,ako keby si setrim v banke, ale navyse je tam ta vyhoda, ze by manzel dostal tie peniaze, keby ze znahodou zomriem.

Čosa týka tých kritických chorôb,neviem prečo mi to dal na tých 5 rokov, keď tam bola možnosť zaškrtnúť aj do 65 rokov. A to mi poisťovňa pošle nejaký papier po 5 rokoch, že mi to zvyšujú, aj s uvedenou sumou? Lebo mám trvalý príkaz v banke, takže mi stále strháva nastavenú čiastku. To je posledná otázka, nech to tu nepamujeme, keby ma ešte niečo napadlo, napíšem IP ak môžem a ďakujem za podrobné vysvetlenie,hneď som múdrejšia 🙂

janicaopica
24. nov 2015

@mar005 na to poistenie pre prípad smrti alebo dožitia spojené s investičným fondom dávam 23,02 €, ostatné je na tie choroby,úraz,... + tam mám poistené aj deti. nechce sa mi vypisovať tie sumy,veď už som tu rozpísala takmer celú moju poistku :D a to čo som chcela vedieť ohľadom toho sporeniami pán Martin vysvetlil🙂

mar005
24. nov 2015

@janicaopica ak mozem odpovedat.. ano posle Vam.. Dal Vam na 5 rokov lebo je to lacnejsie ako na 65, .. otazka je ci vam sa to oplati, to uz je na Vasom zvazeni.podla mna preplatite