Skúsenosti s poisťovňou MetLife Amslico
Chcel by som sa spýtať na Vaše skúsenosti s Metlife poisťovňou. Keď chcem si pozrieť poistné podmienky tak ani nemajú na stránke. Každá normálna poisťovňa ich ma na webe akurát oni len strohe informácie. Mňa by zaujímalo aké majú podmienky v porovnaní s inými poisťovňami. Ako to vnímate vy? Stačia Vám informácie ohľadom produktu alebo si študujete podmienky? Na ich stránke však nenájdem absolútne nič, hoci produktov viditeľne majú desiatky. Vďaka za názor.
Samozrejme, ale otázka je, či poisťovací agent upozorní na tieto výnimky z krytia.
Moja odpoveď je - nie - neupozorní.
Prečo? Jeho cieľ je získať klienta a províziu. Celý systém finančne viazaných agentov je založený na maximalizácii ziskov a zbavovaní sa zodpovednosti.
Moje právo je verejne sa vyjadriť a vaše právo je vybrať si poisťovňu.
Mrzí ma to o to viac, že za túto hlúposť ani nie som zodpovedná, ale nesiem jej následky.
Dobrý deň @mamka34, mrzí ma Vaša skúsenosť. Z mojich skúseností je to vždy len o tom, na akého agenta natrafíte. Či z hľadiska ľudského, či z profesionálneho. Zaujímalo by ma ešte z profesionálneho hľadiska (ak nechcete, neodpovedzte), či sa jednalo o viazaného agenta priamo poisťovne, alebo nejakej maklérskej spoločnosti, ktorá sprostredkuje aj poistenia MetLife?
@mamka34 neupozorni,to mate pravdu...ale to vas nikto nikde neupozorni,netyka sa to len poistovni...pokial sa nespytate...ja napr.vzdy pred podpisom zmluvy citam vseobecne aj obchodne podmienky...minule som ich cital aj v orangei,ked som podpisoval zmluvu na fibernet...stravil som tam 3 hodiny a tak to uz propagujem...dotycny mi povedal,že som prvy,kto to cital a pytal sa,odkedy tam on robi...prvy za 7 rokov...ludia cakali,ale mna to nezaujimalo...ak nieco podpisete,suhlasite s podmienkami a vasou povinnostou je si ich precitat...zialbohu,je to tak...Mne je vas samozrejme luto,ale nie je to chyba predajcu ,agenta...a s tymi proviziami mate pravdu,ale keby ste sa spytali a prestudovali pred podpisom zmluvy,nemohol by vam to zamlcat a musel vysvetlit
Dobrý deň,
k otázke, či šlo o viazaného agenta, alebo inej maklérskej spoločnosti odpoviem, že sa domnievam, že šlo o viazaného agenta Metlife. Domnievam sa preto, že som zmluvu neuzatvárala, ale uzatvárala ju matka.
Vôbec ale nejde o to.
V poistných podmienkach je výnimka z poistenia o tom ,že poistenie sa nevzťahuje na x vecí, vrátane duševných ochorení.
Ak poisťujete 5 ročného chlapčeka, ktorý je veľmi šikovný a v rodine nikomu nediagnostikovali duševné ochorenie, tak samozrejme nikoho nenapadne pýtať sa na to, či poistenie toto ochorenie zahŕňa. Za posledné roky bol syn asi 7x v nemocnici, pričom až do 18 rokov to mohli byť iba BA-Kramáre, Martin, alebo Kremnica, nakoľko ide o špecializované pracoviská. Znamenalo to dochádzanie alebo platby za hotel, pričom hospitalizácia trvala od 15 dní až po dva mesiace. Máte doma zničené dieťa, ktoré nemá žiadnu perspektívu, iba doživotnú udržiavaciu liečbu. Meravé, zarastené, schudnuté so spomalenou rečou, bez záujmu o život, často agresívne s nelogickými úvahami. toto je BAP-choroba, ktorá invalidizuje, ale vzťahujú sa na ňu výnimky z poistenia. Takže ani cent, ani za chorobu, ani za hospitalizáciu. Pravda je taká, že peniaze nevrátia zdravie, ani život, ani nádej, ale aspoň kúpite to, čo potrebujete. Zaplatíte cestu, lieky, prevoz sanitkou ( za ktorý som musela platiť)
@struk Niečo Vám určite vyplatia. Koľko to bude, záleží od toho, aký program má manžel uzavretý a na koľko rokov mal byť ten program. Malo by to byť medzi 40-70% hodnoty účtu (chodí Vám ročne výpis). Dajte si pozor, ak by ste mali uzavretú zmluvu napr. v októbri 2010, tak sa oplatí ešte mesiac počkať a požiadať o zrušenie až po dosiahnutí celých 6 rokov, vtedy dostanete o niečo viac. Odkupný poplatok sa totiž ráta za celé ukončené roky, resp. každé zaplatené poistné.
Asi máte svoje dôvody na Vaše rozhodnutie, možno však existuje aj iné riešenie, ako zrušenie zmluvy. Možno Vám pomôže pri rozhodovaní aj môj článok. http://www.zivotvistote.sk/clanky/velka-tema-zr...
@martin_horvath .Ďakujem za odpoveď.Ano dôvody sú,pretože sa platí štvrťročne 240eur aj s úrazovým poistením,poistka neprepláca napríklad,to ked muž maroduje,pritom platíme tak veľa.V životke má sumu na vyplatenie,teda ak dožije 22,000eur.MALO,NIE?Hlavne ju máme kôli uveru.Ale moc je to na nás platiť.Asi zmeníme poistku.
@struk možno by stačilo stretnúť sa s vašim reprezentantom,ktorý poistenie uzatváral a prehodnotiť zmluvu.Poprípade niečo odpoistiť a naopak niečo pripoistiť a na šetrenie sa tiež pozrieť.Dalo by sa možno takto riešiť,nie hneď rušiť,odporúčam stretnutie a prehodnotiť Vaše požiadavky.
Ďakujem za odpoveď.
@struk Odporúčam zrušiť a to čím skôr a vybrať všetky peniaze, ktoré sa dajú - a určite prídete o dosť veľké peniaze ale hold to je daň za hlúposť a dôverčivosť ľudí (a to bez urážky). Všetky poisťovne sú len okrádačmi slušných a dôverčivých ľudí-nič viac a nič menej . A hlavne tieto americké, anglické a iné pobočky. 😉 Želám aby ste prišlo o čo najmenej.
@struk Tým, čo Vám radí evittam v prvej vete, určite nedosiahnete to, čo Vám želá v poslednej vete. Ale to už tak chodí na tomto fóre, že niektorí diskutujúci majú potrebu sa zapájať do všetkých tém. 🙂 Verím, že tie rozdiely vnímate.
To som si vedomá,ale beriem aj pani na vedomie a aj s tým sa stotožňujem čo napísala.
Moja skúsenosť je veľmi zlá, síce Metlife sa dobre darí na úkor klientov, Nedoporučujem!!!! Ani keby bola jediná.
@struk mám čerstvú skúsenosť po 18 rokoch platenia životného poistenia so šetrením v Amslico, teraz už v Metlife s vyplatením našetrenej čiastky, ktorá sa mala zhodnocovať. Opak je pravdou... Keby som bol dával do punčochy mám viac, prípadne do banky. Viac zaplatíš ako dostaneš a tvoje peniažky sa nezhodnocujú. Kedˇsa ohradíš, alebo chceš riadne vysvetlenie a vyúčtovanie dostaneš arogantnú strohú odpovedˇ.Súhlasím s evittam, čím skôr zrušiť, lebo neskôr prídeš o väčšie peniaze.Skutočne je to okrádanie slušných a dôverčivých ľudí.Ale Metlife je v peknom zisku a ja som im k tomu dopomohol.
@salfusco ak si dobre čítal, tak dostal som menej ako som vložil, a ako mi vysvetlila agentka na grafe, ktorý mám odložený, šetracia zložka sa mala zhodnocovať omnoho viac, predsa 18 rokov dávať peniaze, a dostaneš menej ako si vložil,/ a nehovoriac o ich hodnote/ nie je žiadna výhra pre klienta. Zhodnocovanie by malo zarobiť na poistenie, podľa grafu agentky. Myslím si, že veľa klientov sa cíti byť podvedených. Agentka tam už nepracuje,Jej zástupca mi povedal,že ja som platil 26% ročne navyšše , zato, že som uhrádzal splátky kvartálne štyri krát do roka, tam išli moje výnosy.To už je čo? Nikto nás na to neupozornil.Vieš tá poisťovňa by tu mala byť pre klienta, a nie klient pre poisťovnu. No Bohužiaľ je to naopak. Nikdy viac Metlife, môj názor.Nezabudaj, poisťovňa pracovala s mojími peniazmi.
@lerryk Mrzí ma Vaša negatívna skúsenosť.
Ja len opravím jednu nesprávnu informáciu. Neplatili ste 26% ročne navyše, ale namiesto štvrťročnej platby 25% z ročného poistného ste platili 26% Z ROČNÉHO POISTNÉHO každý štvrťrok, takže ročne ste zaplatili o 4% viac, ako keby ste zaplatili celú ročnú platbu naraz. Vyplýva to z časovej hodnoty peňazí, mať celú platbu dopredu je aj pre poisťovňu iné, ako mať len štvrtinu a poslednú štvrtinu až o trištvrte roka. Na niektorých typoch zmlúv to takto funguje skoro vo všetkých poisťovniach.
Dúfam, že došlo len k nepochopeniu v komunikácii medzi zástupcom a Vami a nie k poskytnutiu takejto mylnej informácie.
Neodpustím si ešte tri poznámky:
1. V roku 1998 (pred 18 rokmi) boli úrokové sadzby v bankách 11-12% ročne, inflácia skoro 7% ročne, Vy ste mali garantovanú technickú úrokovú sadzbu okolo 5% ročne. Kto Vám vtedy sľuboval, že to tak potrvá nasledujúcich 20 rokov, tak nevedel o čom rozpráva. Jediné, čo pretrvalo, bola tá Vaša technická úroková sadzba od poisťovne. 🙂
2. Poistenie má slúžiť na poistenie, sporenie má slúžiť na sporenie, investovanie má slúžiť na investovanie. Dá sa aj kombinovať, ale každá služba stojí nejaké náklady. Dôležité je mať správne informácie, aby si každý vedel vybrať to svoje.
3. Aká by vyšla miera zhodnotenia na tej poistke, keby povedzme po piatich rokoch platenia vyplatili plné krytie Vašej rodine? 300%? 500% To je tá služba, ktorú si väčšina klientov neuvedomuje, lebo sa im to nestane. Ale sú aj takí, ktorým sa to stane. Samozrejme je ich menej a nemajú dôvod sa sťažovať.
@martin_horvath No k tomu len toľko, nech si riadne vyškolia agentov, ktorí podajú správnu informáciu a nezávadzajú klientov. Graf, ktorý mám odložený od poisťovni Amslico, hovorí niečo iné. A na tom získavali klientov.Agenti veľmi dobre vedeli o čom rozprávajú a cielene zavádzali klientov. To bola tá chyba, že som dôveroval. Ďakujem, nikdy viac, nič mi to neprinieslo, len zobralo.Dokonca ani arogantné správanie zástupcov Metlife kedˇuž skončilo poistenie, nemusím. Utekať od nich čo najdalej. Je potrebné brať do úvahy skúsenosti klientov a nie poisťovne Metlife. Okrem kopu papierov podakovaní za prejavenú moju dôveru a pripomínaní , že sa blíži termín splatnosti mojej splátky, pre mňa nič nespravili. Zostal po nich jeden veľký šanón nezmyselných písomností.. Snádˇ len to, že nedodržali čo slubovali a obrali ma o pár peniažkov. 18 rokov pracovali s mojími prostriedkami,a výsledok žiadny.
Každý nemusí byť finančník, ale obchodný vzťah medzi klientom a poisťovnou by mal byť založený na dôvere a nie na zavádzaní. A okrem toho cca 800 sk ročne za 18 rokov činí dosť, za to, že splátky mám rozložené na 4 obdobia . A na to ma tiež nikto neupozornil.Možno, keby upozornil že by k uzavretiu tak nevýhodnej zmluvy životného poistenia so šetrením ani neprišlo.Bola to najväčšia hlúposť v mojom živote. Metlife nikdy viac!!!!
ja nedoporucujem tuto spolocnost,mam velmi zle skusenosti,prisla som tam o kopec penazi
@lerryk tak 19 rokov za mnou,uz len rok..a neviem,mam ocakavat menej,ako je napisany financny stav poistenia na rocnom vyuctovani ,cize hodnotu zivotneho poistenia s hodnotou dodatkovej hodnoty indexacie a podielu na vynose ZP? tebe nieco strhli ?
@martin_horvath
@lerryk Martin Horváth to v závere príspevku v bode 2 dobre zhodnotil, ozaj je dôležité rozlišovať medzi poistením a sporením/investovaním.
Investovať cez poistku je nezmysel, poistka má slúžiť na krytie rizík.
V prípade starých zmlúv kapitálového živ. poistenia síce boli zaujímavé garantované TÚM, ale zároveň sa zvyčajne do tých zmlúv platili malé sumy - predsa len pomery boli iné. Ale je dôležité chápať, že napr. 5% TÚM neznamená že sa 5% zhodnotí to čo ide do hlavného poistenia - keďže sa strhávajú poplatky za krytie rizika a administratívu (v zmluve poplatky nenájdete, nehľadajte 🙂 )
V prípade novších zmlúv buď dostanete na konci to čo vložíte alebo menej -> čo v realite znamená že namiesto zhodnotenia máte znehodnotenie kvôli inflácii.
Netýka sa to len Metlife, ale všetkých poisťovní.
V skratke, nesporte/neinvestujte cez poistky, a ak také zmluvy máte, zvážte možnosť dať ich preveriť niekomu inému, komu dôverujete. Prípadne si to skúste prepočítať sami.
@salfusco Ahoj , poisťovňa má na to jasne stanovené pravidlá t.j. spočíta sa celkové zaplatené poistné za základné životné poistenie bez pripoistení a poplatkov, takže hodnota životného poistenia ako je vo finančnom stave,podiel na výnose základného živ.poistenia, dodatková hodnota z indexácie mínus zaplatené poistné bez pripoistení a poplatkov, z rozdielu sa odpočíta daň 19 % z výnosu ako v banke a výsledná honota sa vyplatí. Toto rozpísané vyúčtovanie dostane klient pred vyplatením. Asi takto ...

Ja som nespokojná s Metlife.
Moja matka poisťovala obidve moje deti vo veku 5 a 2 roky. Platili sme celé roky a syn ochorel. Žilaľ, z hľadiska poistky jeho ochorenie spadá pod výnimky z poistného krytia aj z dôvodu hospitalizácie.
Takže, hoci bol z posledné roky hospitalizovaný cca 8 krát, je plne invalidný a dokonca mi priznali aj opatrovateľský príspevok, od Metlife nedostal za svoje ochorenie ani 1 cent, pričom štvrťročná platba za syna je 67 eur cca. Mohla som eurá pre syna šetriť do ponožky, v prípade takejto choroby máte život v háji. A to vám nepreplatí žiadna poisťovňa.