Skúsenosti s Prima bankou
Nakoľko som denne masírovaná reklamou Prima banky o skvelej hypotéke za 3,4% mám potrebu verejnosti nejakou formou dať vedieť ako naozaj funguje táto banka. Ak si chcete zobrať hypotéku a hľadáte referencie na jednotlivé banky tak ste sa preklikali správne a čítajte ďalej.
Hypotéku sme si brali od DEXIA banky asi pred 7 rokmi – všetko klapalo s bankou sme boli spokojní. Akonáhle ju však kúpila PENTA začali sa diať veci. Bez vysvetlenia nám zdvojnásobili na hypotéke úrok – išli sme hneď za riaditeľkou pobočky, kde sme nedostali žiadne vysvetlenie – lebo pani nevedela. Písali sme na teda na centrálu – na odpoveď sme čakali mesiac (čím nám vypršala lehota na vyplatenie zostatku úveru). Odpoveď bola veľmi všeobecná niečo v zmysle že sme rizikový klient (nikdy naša splátka nemeškala) a že trh z nehnuteľnosťami sa zhoršuje (ručíme 90tis. nehnuteľnosťou už len 18 tis. úver). Obrátili sme sa na ombudsmana, ktorý nám odpísal, že Prima banka s ním odmieta komunikovať a že sa máme obrátiť na súd. Obrátili sme sa aj na TV, bohužiaľ nakoľko je Prima banka veľký sponzor odmietli... Tak sme počkali rok a prešli sme do Mbank, kde nám dali polovičný úrok. Pri prekladaní úveru sme si niekoľkokrát potvrdili absolútnu neschopnosť pracovníkov na pobočkách a pravdepodobne aj veľmi lacný software. Ako perličku uvediem príklad: keď sme sa pýtali na presný dátum kedy môžeme úver splatiť pani nám povedala, že systém jej ukazuje, že sme hypotéku vyplatili v roku 1978..🙂.. O neskutočne dlhých termínoch na všetky dokumenty, ktoré sú potrebné na zmenu a nekompetencii pracovníkov čo sa týka informácii písať nebudem, bolo by to nadlho. (napr. Pre zistenie zostatku na účte klikala asi 10minút)
Na záver len toľko, v TV reklame sa na mňa každý deň usmieva ujo, ktorý sľubuje hypotéku iba za 3,4 %, nám v tejto banke po pravidelnom splácaní po siedmych rokoch zdvojnásobili úrok na 4,9% a neprejavili žiadny záujem o komunikáciu a vyriešenie problému k obojstrannej spokojnosti.
Urobte si názor sami. Ja učím svoje deti, že RE-KLAMA je o klamaní ľudí a čím je väčšia tým väčšie klamstvo v nej ponúkajú. A v prípade Prima banky to platí na milión precent.
ak potrebujete refinancovanie úveru alebo chcete akýkoľvek iný úver, ozvite sa mi. Vieme vybaviť bez toho aby ste museli behať po bankách a zisťovať si podmienky.
@swwan máte tam predpokladám fixáciu úroku, kedy Vám končí ten fix? bolo by vhodné to dať prepočítať ako to vyjde v inej banke, ozvite sa mi....
baby nerozmýšľate niektorá nad tým, že prefinancujete hypotéku ak vám vyjde lepšia splátka?
Prima banka? Nikdy viac. Tiež som naletel na hypotekárny úver, už sme zobrali a splatili 2!
Etické podnikanie Prima banky? Zablokujú vám 10 Eur na účte, pekne krásne si požičajú od vás peniaze zadarmo a neurobíte nič. Toto je podnikanie niektorých bánk na u nás. Ja som už 7 rok v mBank, aj keď boli tiež malé problémy, ale porovnať férovosť s Prima bankou a.s. sa nedá! Vyplatím hypotéku pri prvom možnom
termíne a nechcem ani počuť. Radšej budem mať peniaze v ponožke.
JA SA UZ NEVIEM DOCKAT KEDY Z TEJ BANKY BUDEM MOCT ODIST !!! Som tam 10 rokov, pri hypoteke s nami vybabrali, pri spotrenaku nam klamali a este ked si tam idem zamenit drobne, tak jeden den mozem 100ks bez poplatku, dalsi den uz iba 99 kusov...Na hlavu postavena cela banka, a mam pocit, ze hlavnou podmienkou pri konkurze na pracovnika je Prima banky je byt dobry klamar a byt patricne neprijemny a nekvalifikovany 😀 Proste nikdy viac !!!! A Ked ide ten ujo z reklamy, tak sa len smejem, aky je smiesny 🙂 Vsak nech si povyprava 🙂
@07jana2014 potrebovala by som hypoteku mozete mi poradit?
Pekný deň.Táto diskusia ma dosť prekvapila:-O My máme uver od novembra 2008v slsp úrok 7,4% splátka 127eur(brali sme 23 500eur na bývanie.Teraz sa nám už pol roka vybavuje refinanc cez poradkyňu.Mali sme ísť do vub bol problém s dákym papierom či čo.Teraz už 3 mesiac sa naťahuje Primabanka-Bolo treba nový znalecký 180eur+ pre slsp nejaký poplatok 88eur+6eur bude treba na nejaké vyčíslenie.Zatiaľ sme do všetkého dali niečo cez 200eur a ešte to nieje vybavené.udajne je uver schválený,ale čaká sa na riaditeľku či čo....Už máme z toho dosť nervy.Splatka by mala byť 98eur opať na 27 rokov ako sme aj mali s tým že sa dá nejaké sporenie po 50eur a po 2-3 rokoch možeme peniaze zo sporenia použiť na splatenie úveru..Takže teraz neviem či sa do toho pustiť....aby sme nelutovali
@jolly84
@corny112 JOlly84 som rada, ze bola spokojnost.
corny kludne mi napiste na mail katarina.franova@gmail.com alebo kfranova@bsg.sk a dohodneme sa. Rada pomozem aj vybavim.
moji rodicia mali skusenost s prima bankou 😒 presvedcil ich jeden ich pracovnik aby si u nich ulozili peniaze, a kolko za aku dobu ziskaju, a kedykolvek si ich budu moct vybrat, nie je tam ziadna viazanost ani poplatky, tak si tam k nim dali 100tisic vtedy este SK, o 2 tyzdne si to rozmysleli peniaze chceli vybrat a oni si zauctovali nejaky zvlastny poplatok a vratili im o 15tisic menej, po dlhej dobe sme zistili ze ten ucet nezrusili a je tam udajne nejaky zostatok, tak sme isli do ich pobocky ucet zrusili a chceli nech nam ten zvysok vratia, doteraz neprisli ziadne peniaze ani ziadna odpoved, a to je cca 2 roky odvtedy
@jolly84 najprv nás naťahovali kvoli tomu že si nebola poradkyňa istá v ktorej banke by bolo pre nás najvhodnejšie.Potom chcela papiere od domu dali sme jej všetky čo sme mali.Furt tvrdila že jej niečo chýba a po dlhom čase prišla nato že je všetko ok,len nemala čas sa do nich pozrieť...Potom sa zasa čakalo na znalca,ten mal furt buď robotu,alebo dovolenku a ked nakoniec došiel,sa všetko vybavovalo cez poradkyňu,keby sme jej neboli zavolali tak sa ani nedozvieme či znalec dom ohodnotil,či je všetko v poriadku,proste na nás zabudla,že toho má veľa...A s týmto zabudaním má stále problémi.Ked sa neozveme my,ona nezavolá....Teraz je to už 2 týždne aj dačo čo máme papiere v poriadku,bola s mm na katastri tam sa papiere vybavovali no a teraz čakáme na pani z Primabanky,kým sa ozve poradkyni a my zasa čakáme kým sa ozve ona...Takže čakám že to bude ďalší polrok kým sa zobudia a po 3 mesiacoch ak to zasa nebude,tak sa bude musieť písať 3x žiadosť,popritom máme úver vraj schválení a čaká sa na podpis...Už nikdy viac nebudem vybavovať nič...Je to o nervy toto
@mamula2 tak sa to robi nasledovne, najdes si banku povie ti %, predschavlia vas, ides do starej banky poziadas o predcasne splatenie, vycislit presny zostatok a jeho zaslanie domov postou doporucene, vybavis si ak treba sama znalca, ohodnotenie bytu stoji do 100e v kosiciach do tyzdna mas znalecky ak velmi suri za priplatok do 2dni a dolozis novej banke. k dnu D, nova banka vyrovna tvoj stary dlh a zapise tarchu na kataster, asi mesiac mas na nehnutelnosti 2tarchy, potom stara zmizne...
Naco Vam na toto treba poradkynu ked dnes v dobe internetu mas ponuku na refinanc hypoteky cez net do 10min?
a este ak myslis ze "poradkyni" nic neplatis, sa mylis, niekto jej uz zaplati, zrejme ta "najvyhodnejsia banka pre vas"
@jolly84 ja ti ani uz neviem, nie je to vela, ale najlepsie na tom je ze si ten ucet zrusili pred dvomi rokmi a peniaze vybrali, potom po dvoch rokoch zrazu zistime ze nie je zruseny, a dokonca tvrdili ze ucet sa zrusit nemoze, ze mozme vybrat vsetky peniaze co tam ostali a ked tam nebude nic, automaticky sa zrusi….. no presli dalsie 2 roky a stale nic neposlali, takze tipujem ze ten ucet este stale existuje 😠 otec medztym zomrel a mama ma toho plne zuby a uz nechce ani o nich pocut, hovori ze kasle na ten zostatok, len nech ten ucet konecne zrusia a uz o nich nechce ani pocut……
@syringa nuz treba citat zmluvy, ked uz nieco podpisujem. Neviem si predstavit ze v pohode rozchodim ze mi niekto vyplati o 15tisic menej a necham to tak.. Rovnako ako pri uzatvarani zmluvy mam dokument, tak aj pri jej zruseni mi nestaci, ci mi niekto nieco tvrdi..
@jankulka01 suhlasim, a prave niektori takyto predajcovia vyuzivaju starsich lud, narozpravaju im vselico, a realita je ina, hlavne nech dosiahnu svoje a ziskaju podpis, a kopec podmienok zostane neprecitanych v utajeni….. ja som uz nie raz vyhadzovala podobnych predajcov z domu, ked som ich doma nahodou zastihla…… co uz moji rodiaci uzatvorili a podpisali, no hroza!!!! 😖
Najväčšia podlosť od Prima banky je, ako si pekne požičala peniaze od majiteľov účtu zadarmo. Jednoduchá matematika. Keď zablokovali 10.000 účtom 10 EUR, tak točia 100.000 za ktoré neplatia žiadne úroky, len ich požičiavajú a pekne zarábajú. Na Slovensku je možné všetko! Obrátil som sa na bankového ombucmana, radšej nepíšem nič. To sú funkcie, ktoré žijú zo štátneho rozpočtu a je z toho rodinný podnik

@mokon čítam tu vaše príspevky,no aj tak som z vás na tom najhoršie,pred tromi rokmi sme brali úver zo slsp,úrok 6,69%,požičaná suma 65500€,mesačná anuitná splátka 460€ na 30 rokov.Dobre čítate,toto je naša hypo v tak slávnej SLSP.Pracovníčky v SLSP,nič nevedia,zamestnávajú študentky,ktoré čumia na Vás pri aj tej najstupidnejšej otázke