Skúsenosti s Prima bankou
Nakoľko som denne masírovaná reklamou Prima banky o skvelej hypotéke za 3,4% mám potrebu verejnosti nejakou formou dať vedieť ako naozaj funguje táto banka. Ak si chcete zobrať hypotéku a hľadáte referencie na jednotlivé banky tak ste sa preklikali správne a čítajte ďalej.
Hypotéku sme si brali od DEXIA banky asi pred 7 rokmi – všetko klapalo s bankou sme boli spokojní. Akonáhle ju však kúpila PENTA začali sa diať veci. Bez vysvetlenia nám zdvojnásobili na hypotéke úrok – išli sme hneď za riaditeľkou pobočky, kde sme nedostali žiadne vysvetlenie – lebo pani nevedela. Písali sme na teda na centrálu – na odpoveď sme čakali mesiac (čím nám vypršala lehota na vyplatenie zostatku úveru). Odpoveď bola veľmi všeobecná niečo v zmysle že sme rizikový klient (nikdy naša splátka nemeškala) a že trh z nehnuteľnosťami sa zhoršuje (ručíme 90tis. nehnuteľnosťou už len 18 tis. úver). Obrátili sme sa na ombudsmana, ktorý nám odpísal, že Prima banka s ním odmieta komunikovať a že sa máme obrátiť na súd. Obrátili sme sa aj na TV, bohužiaľ nakoľko je Prima banka veľký sponzor odmietli... Tak sme počkali rok a prešli sme do Mbank, kde nám dali polovičný úrok. Pri prekladaní úveru sme si niekoľkokrát potvrdili absolútnu neschopnosť pracovníkov na pobočkách a pravdepodobne aj veľmi lacný software. Ako perličku uvediem príklad: keď sme sa pýtali na presný dátum kedy môžeme úver splatiť pani nám povedala, že systém jej ukazuje, že sme hypotéku vyplatili v roku 1978..🙂.. O neskutočne dlhých termínoch na všetky dokumenty, ktoré sú potrebné na zmenu a nekompetencii pracovníkov čo sa týka informácii písať nebudem, bolo by to nadlho. (napr. Pre zistenie zostatku na účte klikala asi 10minút)
Na záver len toľko, v TV reklame sa na mňa každý deň usmieva ujo, ktorý sľubuje hypotéku iba za 3,4 %, nám v tejto banke po pravidelnom splácaní po siedmych rokoch zdvojnásobili úrok na 4,9% a neprejavili žiadny záujem o komunikáciu a vyriešenie problému k obojstrannej spokojnosti.
Urobte si názor sami. Ja učím svoje deti, že RE-KLAMA je o klamaní ľudí a čím je väčšia tým väčšie klamstvo v nej ponúkajú. A v prípade Prima banky to platí na milión precent.
No a dnes mi volala poradkyňa že Prima banka má problém s príjazdovou cestou k nášmu domu..Vraj cesta patrí niekomu inému a nie nám-nemáme vraj vysporiadané majetky...čudné že v roku 2008 bolo všetko OK.Mám pocit že Primabanka len špekuluje ako z toho vyklučkovať..Asi sa nas...a prefinancujeme v čsob
Ahoj, neviem kde bývaš, ale skúsil by som mBank alebo ZUNO
Tak dnes nám volali s prima banky..Tak po pol roku sa rozhodli že nám uver nerefinancujú(vraj nemáme vysporiadaný majetok) tak prejdeme možno do čsob,ak aj tam dačo nevymyslia 😖
Tak banky žiaľ chcú 150% záruky za požičanie požičaných peňazí 😠
bral niekto hypoteku pre mladych?Kde sa to najlepsie oplati zobrat som klient primababnky tak rozmyslam ze tam ....
Ja by som tam nebral už určite, skúsil by som mBank, podmienky lepšie alebo Tatra, Zuno. Klasických starých mamutov určite nie.
Baby chcem sa spítat za ako dlho sa z prima banky do vub banky pošlú poniaze????
@monika1293 mne to trvalo deň a pol.....
@jolly84 je možné že to trvá aj štyri dni???
@monika1293 podľa mňa nie, netuším, to je nejaké divne.......volala si do banky?
@monika1293 max.2 prac.dni. Rozne banky rozny cas ale dlhsie ako 2dni to nezvykne trvat ani nahodou tam bude iny problem
@monika1293 prosim definuj co myslis pod poslanim penazi z prima banky do vub? ak len bezna uhrada z uctu na ucet, tak max 1-2 pracovne dni, ako pisali baby vyssie. nemyslis nahodou vyplatenie uveru jednej banky inou bankou?
@jolly84 ja mám internet banking tak sa možem furt pozriet na účet a peniaze mi furt neprišli.. Preto sa pítam či to može tak dlho trvat ked pošl peniaze z prima banky do vub banky.
@jankulka01 nie len preposlanie penazí z učtu na účet. Jedna paní si odomna kúpila elektronickú cigaretu cez modrý konik ja som jej poslala poštou stím že mi v pondelok poslala peniaze na účet ale furt mi nič neprišlo.
@monika1293 tak myslim ze uz ti doslo ze ti nic neposlala. V pondelok teda urcite nie, to by si uz mala na ucte a je uplne jedno z akej banky to posielala
@monika1293 cigaretu uz davno ma doma ale peniaze za nu asi uz neuvidis. Keby ich skutocne poslala davno by prisli ☹
@monika1293 ak by ich naozaj poslala v pondelok, uz ich musite mat na ucte. ak nedorazili, nech preveri cislo uctu, ci sa nepomylila.. ale tak dlho medzibankovy prevod netrva.
lehota je maximálne D+2 takže by už dorazili, bude to chybným účtom v príkaze alebo klamali ako píšu ostatní.
Klamala lebo už ani neodpisuje. Ale nepochodila...
@monika1293 ako nepochodila? ak som dobre pochopila cigaretu si jej uz poslala 😅
Nie neposlala čakala som kím mi prídu peniaze až potom by som jej poslala. Azda niesom blbá že ja jej pošlem cigarety zadarmo😊.
@monika1293 ale pisali ste,. ze ste poslali postou s tym ze ona posle peniaze...tak ako teda ? 🙂
Ano posielala som ale potom som bola po ten balik naspet.. Kedže mi peniaze nenabehli
@monika1293 jaaaj tak to je ten lepsi pripad
@monika1293 posielaj balíky len overeným uživateľom, inak by som požadoval peniaze vopred.

@corny112 dobrý večer, pošlite mi v správe čo konkrétne potrebujete ....