icon

Skúsenosti so zmenou banky: Ktorá je najlepšia?

natalka30
4. feb 2026

Ahojte rada by som sa spytala aku banku pouzivate kolko vam strhaju za vedenie uctu a tak isto co treba splnit... Lebo zvazujem zmenu banky a bude rada za vase skúsenosti pekny den💗

maranco
4. feb 2026

Nestrhávajú nič už 15 rokov a nič netreba splniť ani sledovať podmienky.

vulka
4. feb 2026

FIO, bez poplatku a napr. výbery hotovosti v ktoromkoľvek bankomate zadarmo. Dobrý výmenný kurz s ČR.

maranco
4. feb 2026

Ak máš mesačný príjem do 1006€ tak v každej banke máš bezplatný účet, IB, kartu a bezplatné výbery z bankomatov vo vlastnej sieti + bezplatné vklady/výbery na pobočke.
https://www.mfsr.sk/sk/financie/financny-trh/oc...

anonym_70e7a4
4. feb 2026

0€ - slsp
Podmienky - ak zaplatíte mobilom, hodinkami alebo kreditnou kartou aspoň 450 € a máte 3 pravidelné platby

anonym_400033
4. feb 2026

tatrabanka... 5e.... ale mam ine priority ako najnizsi poplatok

vikusjk
4. feb 2026

@natalka30 ja mam ucet v Primabanke, tam je poplatok 4,90, ale pri platbach kartou vracaju urcite percento z kazdej platby az do vysky celeho poplatku, t.j. ak platis dostatocne kartou/mobilom, vratia ti aj cely poplatok. Potom mam mBank, tu mam bez poplatku, vyber z akehokolvek bankomatu od 70 € tiez zadarmo a 365 banka, tam mam tiez bez poplatku za vedenie.

patrike
4. feb 2026

Fio, MBank, Unicredit, Revolut = bez poplatku. MBank len ziada 70 eur zaplatit kartou mesacne, Unicredit tusim 400 eur aby prislo na ucet, nemusi to byt vyplata, ja si to posielam z inej banky.
CSOB = zadarmo, lebo tam mam nejake fondy este.

huxy
4. feb 2026

Vub zadarmo, ak tam máš 3 produkty (napr.hypo, pôžička, sporenie, investície, poistenie...)

rozculena
4. feb 2026

mBank,neplatím nič,vyber z bankomatu bez poplatku pri výbere min. 70 eúr

vikisisi
4. feb 2026

@natalka30 csob a Fio bez podmienok

anonym_447a4c
4. feb 2026

SLSP, VUB, Revolut, mBank, Fio - poplatky neplatim nikdem, nie je mi jasne, ze existuju ludia, ktori platia nejake poplatky banke

natalka30
autor
4. feb 2026
@anonym_70e7a4

0€ - slsp
Podmienky - ak zaplatíte mobilom, hodinkami alebo kreditnou kartou aspoň 450 € a máte 3 pravidelné platby

@anonym_70e7a4 no ved prave ze podmienky kartou tvravel prikazy a sporenie a 7€ si stahuju lebo neplatim telefonom

justxme
4. feb 2026

Mám slsp, ono zaplatiť 450 mesačne nie je až taký problém, trvalé príkazy jednoduché na splnenie. Navyše keď tam máš napr na sporiacom tuším aspoň 15000, tak automaticky máš zadarmo, tak vďaka tomu nemusím riešiť ani tých 450.

natalka30
autor
4. feb 2026
@justxme

Mám slsp, ono zaplatiť 450 mesačne nie je až taký problém, trvalé príkazy jednoduché na splnenie. Navyše keď tam máš napr na sporiacom tuším aspoň 15000, tak automaticky máš zadarmo, tak vďaka tomu nemusím riešiť ani tých 450.

@justxme no vraj od prveho sa menia podmienky tak zajtra mam sedenie a zvazuje odtial odchod

anonym_70e7a4
4. feb 2026
@natalka30

@justxme no vraj od prveho sa menia podmienky tak zajtra mam sedenie a zvazuje odtial odchod

@natalka30 podmienky sa už zmenili - od 1. januára
Prečo neplatíš mobilom?

natalka30
autor
4. feb 2026
@anonym_70e7a4

@natalka30 podmienky sa už zmenili - od 1. januára
Prečo neplatíš mobilom?

@anonym_70e7a4 lebo jednoducho nechcem platit mobilom a nie vzdy ho ma clovek so sebou

anonym_70e7a4
4. feb 2026
@natalka30

@anonym_70e7a4 lebo jednoducho nechcem platit mobilom a nie vzdy ho ma clovek so sebou

@natalka30 skvelý dôvod 😂
Ani som nečakala inú odpoveď

natalka30
autor
4. feb 2026
@anonym_70e7a4

@anonym_70e7a4 nuz vidíš... Ja som sa pytala uplne ine ale nevadí... Snad informácia pomohla🤣🫣

slavomira236
4. feb 2026
@natalka30

@anonym_70e7a4 nuz vidíš... Ja som sa pytala uplne ine ale nevadí... Snad informácia pomohla🤣🫣

@natalka30 daj si fio
Ja som po eokoch rokucich presla z vub..

majka2959
4. feb 2026

@natalka30 Najlepší účet bez poplatkov Fio alebo mBank - ako to už písali, mesačne zaplatiť kartou aspoň 70 €.

anonym_91f113
4. feb 2026
@patrike

Fio, MBank, Unicredit, Revolut = bez poplatku. MBank len ziada 70 eur zaplatit kartou mesacne, Unicredit tusim 400 eur aby prislo na ucet, nemusi to byt vyplata, ja si to posielam z inej banky.
CSOB = zadarmo, lebo tam mam nejake fondy este.

UniCredit uz zmenilo že musí prísť mesačne na účet od 500€ hore inak sa platí za účet .Mám ho

anonym_c597f0
Včera o 12:41
@anonym_70e7a4

@anonym_70e7a4 sú totiž individuá čo si ako prvé bežia výplatu vybrať do bankomatu a potom platia v hotovosti :D miesto toho aby rovno platili z toho účtu kartou/mobilom :D proste ľudska hlúposť je nekonečná

anonym_41a499
Včera o 13:18
@anonym_c597f0

@anonym_70e7a4 sú totiž individuá čo si ako prvé bežia výplatu vybrať do bankomatu a potom platia v hotovosti :D miesto toho aby rovno platili z toho účtu kartou/mobilom :D proste ľudska hlúposť je nekonečná

@anonym_c597f0 alebo s tou vybratou výplatou z bankomatu sa postavia na poštu do radu zaplatiť šeky a inkaso

patrike
Včera o 13:26
@anonym_41a499

@anonym_c597f0 alebo s tou vybratou výplatou z bankomatu sa postavia na poštu do radu zaplatiť šeky a inkaso

@anonym_41a499 Pozor,to je ina skupina, robia nacierno a maju exekuciu, nemozu mat ucet. Ved aspon dotuju postu na poplatkoch a to sa oplati 🙂

natalka30
autor
Včera o 16:45
@anonym_c597f0

@anonym_c597f0 no ja som zvyknuta kartou hotovost drzim malokedy ak treba v skolke nieco hradit...