icon

Sledujú banky dôchodcovské úspory?

1. nov 2025

Počula som od mamy že kto má účet v banke že banky budú sledovať koľko peňazí majú dôchodcovia na účte a podľa toho kto koľko má im bude vyrátana suma aký dôchodok budú dostavat. Kto má veľa peňazí nasporené dostane menší dôchodok kto má málo peňazí dostane väčší dôchodok. Mama sa boji a chce si vybrať úspory z účtu a mať to radšej doma a na účte nechať len toľko peňazí čo jej strhávajú poplatky ako elektrika plyn rozhlas a televízia.
Ja toto prvý krát počujem a povedala som jej že to bude nejaká blbosť že nemusí veriť všetkému čo jedna babka povedala. No ona hovorí že to jej povedalo už viac ľudí a tým pádom je to určite pravda. Otázka je, vážne sa hovorí o tomto? Ja nemám čas sledovať ani telku tak neviem aké novinky zas vymysleli.

Strana
z3
sweet20
3. nov 2025

@anonym_autor ked takym somarinam veria dochodcovia tak sa necudujem, ze ich okradaju

anonym_fb6a80
3. nov 2025

Toto tvrdenie je jednoznačne pravda, mne videli na účte veľkú okrúhlu nulu a tak sa rozhodli dať mi najvyšší možný dôchodok.

bielasovicka
3. nov 2025

Podľa mňa je to blbosť. Ved to by aj platy potom mohli dávať podľa toho, koľko máš na účte úspory. Keď máš veľa, tak dostaneš menej platu, a kto nemá nič, ten dostane viac.😁

solvina88
3. nov 2025
@enmery

Áno, počula som o tom. Čakajú presne na takých dôchodcov, ktorí si prídu všetko vybrať a potom dá banka echo vykrádačom domov a prídu im ich vziať z ponožky. Nezabúdaj, že banka má aj adresu☝️

@enmery vam tu kvalitne kuruje :D :D banka da echo vykradacom...dochodok sa vyratava podla vzorca,ktory sa da na stranke ministerstva najst...keby mala na ucte aj milion eur tak dostane podla toho kolko odvadzala cely zivot...to co znamena,ze ak bude mat niekto viac na ucte dostane menej- co je viac? Penazi? 10 000,20 000 ,100 000....normalne by som nariadil nejaku staz alebo aspon 30 minut vzdelavanie pre vsetkych...

enmery
3. nov 2025
@solvina88

@enmery vam tu kvalitne kuruje :D :D banka da echo vykradacom...dochodok sa vyratava podla vzorca,ktory sa da na stranke ministerstva najst...keby mala na ucte aj milion eur tak dostane podla toho kolko odvadzala cely zivot...to co znamena,ze ak bude mat niekto viac na ucte dostane menej- co je viac? Penazi? 10 000,20 000 ,100 000....normalne by som nariadil nejaku staz alebo aspon 30 minut vzdelavanie pre vsetkych...

@solvina88 Len netuším, prečo to píšeš mne😂

solvina88
3. nov 2025
@anonym_2896bf

@anonym_autor ale 8lides na to zle. Ti co nieco tvrdia by mali prist s argumentami / dokazmi, ze to tak je. Inac nebudes cele dni nic ine robit, len hladat dokazy na kazdu blbost, kto co trepne, ze to tak nie je.

@anonym_2896bf vsak podla mna aj maju argumenty...lebo jožke, stanke, hanke a barči sa to stalo...mali dostavat 1500eur dochodok...ale vidis mali na ucte 2000 tak im posielaju len 800

solvina88
3. nov 2025
@enmery

@solvina88 Len netuším, prečo to píšeš mne😂

@enmery prepac to len som klikol, asi mi prisla sympaticka :D

anonym_5eb72b
3. nov 2025

@anonym_autor jeeeej, minule ma tiež napadlo, keď som počula, že bude povolená rýchlosť chôdze na chodníku, že to je riadna somarina a tuším, že už to aj platí však? 🫣🤔😏

margotka17
3. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak Tému som založila aby som jej mala s čím argumentovat a prečítať jej komentáre že je to blbosť, no ako vidím väčšina ľudí si z toho robí srandu.
Skús takej dôchodkyni vysvetliť že nie všetko čo kamarátky povedia je pravda.

@anonym_autor no musíš na ňu dozrieť, lebo u nej viac závažia babské drby, ako rozum vlastnej dcéry.

anonym_a7b0b2
3. nov 2025
@anonym_5eb72b

@anonym_autor jeeeej, minule ma tiež napadlo, keď som počula, že bude povolená rýchlosť chôdze na chodníku, že to je riadna somarina a tuším, že už to aj platí však? 🫣🤔😏

@anonym_5eb72b prečítaj si ten zákon a potom sa smej

anonym_5e7786
3. nov 2025

Ahoj,ubezpeč mamu,že takto sa dôchodky nevyrátavajú, nech neverí každej hlúposti. Povedz jej aj o podvodoch na seniorov, ktorí prišli o všetky peniaze,lebo ich cudzí a zlí ľudia prinútili veriť kadejakým výmyslom (a hodiť peniaze napr. z okna alebo do kontajnera🤦‍♀️). Určite sa s mamou veľa rozprávaj... držím palce!

lucioques
4. nov 2025

@anonym_autor zajebalo?

evansova
4. nov 2025
@heleninamama

Ja som počula, že dôchodky a všetky sociálne dávky budú dávať podľa výšky intelektu. Žiadateľ bude musieť ísť na inteligenčné testy a podľa výsledkov mu vypočítajú sumu. Štát tak plánuje ušetriť niekoľko miliónov v rámci ďalšieho kola konsolidácie.

matusformanek
4. nov 2025

@anonym_autor nie, je to výmysel. Buďte v kľude. Zaváňa to podvodmi. Príde dáky chytrák a pomôže mame s tou hotovosťou. Upozornite rodičov.

regetka
6. nov 2025

Robím v banke a nič som nepočula, určite by nás informovali 🙂. Zatiaľ je to hlúposť.

pieksamaki
6. nov 2025

@anonym_autor demencia a GDPR

bashkaxyz
8. nov 2025

Nech si vyberie peniaze dá ich do vankusa a keď jej zhorí dom alebo ju vykradnu tak nech do toho vankúša plače ... Po pravde ak to pôjde takto ďalej pokojne sa to stať môže a keď už chcete schovať peniaze dajte ich radšej do investičných fondov ako ich zabíjať na účte alebo pod vankúšom ale určite nie vybrať a nechať doma

anonym_981365
8. nov 2025
@bashkaxyz

Nech si vyberie peniaze dá ich do vankusa a keď jej zhorí dom alebo ju vykradnu tak nech do toho vankúša plače ... Po pravde ak to pôjde takto ďalej pokojne sa to stať môže a keď už chcete schovať peniaze dajte ich radšej do investičných fondov ako ich zabíjať na účte alebo pod vankúšom ale určite nie vybrať a nechať doma

@bashkaxyz a zlodeji nebudú mať čo žrať 😀 pekne doma do vankúša

bashkaxyz
8. nov 2025
@anonym_981365

@bashkaxyz a zlodeji nebudú mať čo žrať 😀 pekne doma do vankúša

@anonym_981365 táto sprostá poznámka bola dobrá na čo???

anonym_95eef1
8. nov 2025

Nikto nemôže len tak pozerať do cudzích účtov.

Známej syn dostal v banke hodinovú výpoveď.
Dôvod - z nejakého dôvodu (to je jedno prečo), si otvoril ucet svojej mamy a pozrel sumu na ucte.

Nebola to jeho práca, hneď im to algoritmus vyhodí, nadriadený skontroloval záznam a sekuritaci ho v priebehu hodiny vyviedli z banky.

Strana
z3