icon

Slobodné ženy a financie

6. apr 2023

Zeny, ako si viete poradit s financiami, ked nemate chlapa a ani deti? Stacia vam peniaze, ktore si samy rarobite? Nemate nedostatok? Nemate strach co s vami bude ked zostanete same?

jsbb
6. apr 2023

Lebo muzi tu píšu, ako musia bývať s rodičmi, lebo samému by to nevyšlo. No a keď nevyšlo samému, tak z deťmi vyšlo? To sú úplne nevhodni muzi na rodinu. To fakt len ked nájdu dáku starú bohatú dámu, co ich zadotuje :D

katka700
6. apr 2023

Autor poznám až 1 pár kde sa muž stará o chorú manželku a teda klobúk dole. Lenže on je výnimka potvrdzujuca pravidlo že chlap zdrhne za mladšou alebo ostane z dôvodu že má nejaké zdravé problémy a potrebuje 'ošetrovatelku'
Okrem toho výskumy hovoria že slobodné ženy sú na tom zdravotne i finančne lepšie ako vydaté/vo vzťahu s mužom. Dokonca aj lesby majú podľa holandských výskumov lepší a šťastnejší život ako ženy v heteronormativnych vzťahoch. Takže by som sa o slobodné ženy naozaj nebála, ak im to vyhovuje fajn pre ne.

som_realistka
6. apr 2023

@jsbb rozumiem ti, keď som bola na káve s "možným priateľom" tak sa spýtal ci pokladám nás vzťah za vážny - to sme boli ba druhom rande- spýtala som sa prečo, vraj on hľadá niekoho kto s nim zostane a postará sa o neho. Nesrandoval. A tretie rande nebolo 😀😀😀

jsbb
6. apr 2023

A v starobe sa financie neriešia cez muža ani cez deti, ale na starobu treba mať čo predať, a tým sa zabezpečiť. To skôr zeny doopatruju mužov, ako muž ženu. A deti majú čo robiť so sebou.

jsbb
6. apr 2023

@som_realistka No lebo to práve že muži sú tí, čo vstupujú do vzťahov so zenami, kvôli určitým výhodám. Čiže bud kvôli sexuálnym výhodám, alebo hľadajú takú, co navarí, poperie, uprace, zarobí a postará sa o neho. Takmer v každom vzťahu je práveže muz vo výhode, keď sa to zoberie objektívne, muzi si hľadajú zeny, aby im ulahcovali život.

autor
6. apr 2023

@deti95060810 no len to plne zdravie do starobi, kto ma? Nikto. Staroba choroba, tak sa to aj hovori.

jsbb
6. apr 2023

Ja už som sa stretla s kadečim, aj s tým, že chlap tvrdil, že chce rodinu dieťa a býval u rodicov. Ked som sa ho spytala, kde chce tu rodinu mat, tak on mal plán, ktorý mohol trvať ďalších 10 rokov. Ale sex to by pristál aj hneď, lebo ved on chce rodinu. Cele zle

autor
6. apr 2023

@iv007 tak nemusi to byt zakonite iba tak ze zena si ma najst bohateho muza, stava sa aj opacne, to je zivot. Je rovnopravnost. Zeny su nezavisle, atd.

jsbb
6. apr 2023

Dnes sú už mladí ľudia po 30ke chorí z toho životného štýlu. Už neplatí, že staroba choroba.

jsbb
6. apr 2023

Otázne je, čo je to bohatý muz. Ked muz vie zabezpečiť bývanie a uživiť 3-5 ľudí, to ešte neznamená, že je bohatý. Rovnako žena, keď je sebestacna, má vlastný byt, a dokáže sa uživiť, ešte neznamená, že je bohatá.

jsbb
6. apr 2023

Inac ta otázka autorky, to je skôr politická otázka danej krajiny. Co sa týka jednotlivca, tak jedine sa zabezpečiť cez majetky, ktoré môže v prípade núdze predať. Inú možnosť veľmi nevidím.

maxalla
6. apr 2023

Uprimne dufam, ze do doby, kym na tom budem takto zle, uz bude legalna eutanazia, a to aj bez uvadzania dovodu.

autor
6. apr 2023

@jsbb ked vie muz zabezpecit byvanie bez hypoteky a postarat sa o rodinu, da sa povedat, ze bohaty je.

bessie12
7. apr 2023

Dám ti príklad. Kedze teraz budem mat moznost odkladať veľkú časť z výplaty, respektive celú výplatu, tak do par rokov si budem môcť tiez kúpiť dom bez hypotéky. Bola by som podľa teba bohatá? Lebo ja si to nemyslím. Vela ludi si dost odtrha od úst, len aby ušetrili co najväčšiu sumu, poprípade dostane niečo od rodičov a potom sa snazi tie peniaze nejakym sposobom "rozmnozit". A potom sú tu taky co bohužiaľ bez hypotéky sa nemajú ako k vlastnému bývaniu dostať a tých je drvivá väčšina. Ale bavíme sa o bežných ľuďoch a nie milionaroch.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mimikarol
7. apr 2023

To že má žena deti nedáva žiadnu záruku že sa o ňu bude mať kto postarať v starobe. Ja keď dožijem plánujem ísť do domova dôchodcov, určite nechcem ostať dcére na krku.

zmrzlinka2021
7. apr 2023

@jsbb a čo robíš pre svoj kariérny rast a vyšší príjem?

liljana
7. apr 2023

Zakladom slusnej prace je vzdelanie a neustale vzdelavanie. A ked nemas, ci neplanujes deti, tak mas na krku rovnaku pouzitelnu hlavu a dve ruky ako hociktory muz. Cize vsetko sa da, len treba chciet. Ina vec je zase, ze kopec zien ma vztahy nasilu len preto, lebo sa im nechce riesit financie, ani praca.
Dospele deti budu mat vlastne starosti so svojimi rodinami. Malokedy maju cas sa starat o rodicov. Vacsinou az vo veku, ked uplne vypnu a po par mesiacoch nezvladania ich aj tak vacsinou "odlozia" do domu dochodcov.

autor
7. apr 2023

@bessie12 ano, bola by si bohata. Pre kazdeho je slovo bohatstvo nieco ine. Nepotrebujes mat na ucte miliony, v tom nevidim zmysel. Clovek ma mat tolko kolko potrebuje k zivotu. Niekto nepotrebuje drahe oblecenie, drahe dovolenky, nove auto, atd. Cize ano, ked ma clovek dost a bez zadlzenia, pre mna je bohaty.

bessie12
7. apr 2023

Tak ja to za bohatstvo nepovažujem. Boli by to ťažko zarobené peniaze. K životu tiež nepotrebujem drahé dovolenky ci handry. Ale to nove auto by sa priateľovi zišlo 😅

autor
7. apr 2023

@bessie12 vsetko su tazko zarobene peniaze, aj ked ludia podnikaju a na ucte maju tie miliony, musia preto vela urobit. Nikto im to len tak neda zadarmo. Ked clovek nieco chce mat, musi makat. Ale pre mna to je zbytocnost mat vela, ked to nepotrebujem. Staci mat dost, dost na slusny zivot a aby ti nechybalo na to co potrebujes k zivotu. Zit dostojne to uplne staci.

suge
7. apr 2023

Ísť do vzťahu kvôli finančnej stabilite a mať deti kvôli obávam zo staroby, to je také zištné. Čo tak nejaký nesebecký dôvod prečo byť dôležitou súčasťou života iných ľudí? A nemám problém poradiť si s financiami bez muža, zdravie mi slúži, viem sa o seba postarať. Šetrím na domov dôchodcov.😄

bessie12
7. apr 2023

Úplný súhlas. Mat len toľko koľko reálne potrebuješ k slusnemu životu. Hovorí sa, že peniaze kazia charakter človeka, ale ja si skôr myslím, že tie peniaze ukazu pravý charakter dotycneho. Ale mozno sa mýlim. To je moj osobný názor na to.

autor
7. apr 2023

Skutocne bohatstvo je rodina. Len to sa z dnesnej spolocnosti vytraca. Rodina by mala znamenat silu, stabilitu, oporu, pomoc, nekonecnu lasku, podporu, utocisko. Len v dnesnom modernom svete rozvodovosti, slovo rodina uz ludom nepripada dolezite.

autor
7. apr 2023

@bessie12 ano, ked sa ludia dostanu k peniazom, vela krat sa zmenia, zmenia sa charakterovo k horsiemu. Chudobni ludia su ludskejsi, srdecnejsi, je v nich laska. Veru materialno nieje vsetko.

bessie12
7. apr 2023

Niektori bohati si myslia, ze za peniaze si mozu dovolit vsetko. Ale .. za peniaze sa zdravie kúpiť nedá a to je najhlavnejšie- byť zdravý. Nemáš zdravie, nemáš nič.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bessie12
7. apr 2023

@elizabet173 s tym suhlasim, ale realita je casto krat ina 😔

zuzinabila
7. apr 2023

Vsetky slobodne bezdetne co poznam sa pekne zabezpecili ,aj na starobu.co sa neda povedat vzdy,ked mas rodinu-deti..kebyze som sama,bez muza,deti a so svojim platom,tak ratam,ze aj ja by som to pekne sama potiahla bez problemov.