icon

Slobodné ženy a financie

6. apr 2023

Zeny, ako si viete poradit s financiami, ked nemate chlapa a ani deti? Stacia vam peniaze, ktore si samy rarobite? Nemate nedostatok? Nemate strach co s vami bude ked zostanete same?

Strana
z4
iv007
7. apr 2023

Mna zaujala tato informacia na googli.Bavime sa samozrejme z ekonomickeho hladiska, jasne ze laska a starostivost dobuducna je nevycislitelna🙂 ale teda riadna palka..

hellwant
8. apr 2023

Byt bohaty, samozrejme neznamena byt automaticky stastny a ze vsetko ne uzasne, ale toto som netvrdil. Tvrdim, ze byt bohaty neznamena aitomaticky nemat zdravie a ze to väcsinovo neplati. A ze chudobni su zase zdraví. Choroba si nevie vybrat, ze aha ten je bohaty, tak nebude zdravy. A logicky na miliardy chudobnych a priemernych rodin bude viac chorych z tejto oblasti. A to nespominam naj odbornikov a lieky ku ktorym tito bohati maju pristup a liecby ktore si môžu dovolit. A casto my obycajni nemame cas dat sa liecit. Obycajna rodina kvôli bonusom- aby splatila splatku, zabezpecila detom vylet atd. taha nadcas ci nema moznost zobrat si volno na doktora zanedbava aj prehliadky, ci prechodi choroby. A to sa odraza neskôr na zdraví.

liljana
Autor odpoveď zmazal
matabb73
8. apr 2023

@iv007 neviem kto to počítal, ale dieťa určite stojí viac. Ja som si písala reálne výdavky kvôli vyzivnemu a na 14 ročnú mi to vyšlo 500 Eur. A to žijeme dosť skromne. Tento rok nemá žiadne krúžky, predtým väčšinou jeden nie moc drahý. Oblečenie a topánky kupujeme v zľavách a nemá žiadne drahé veci. Za menšie deti je teraz dosť draha škôlka, za staršie škola a krúžky. A to ešte neviem koľko má bude stáť stredná škola. Takže tých 100 000 a viac je podľa mňa reálnejšie suma.

h2
8. apr 2023

@liljana To nie je celkom tak. Výživné sa neplatí len podľa toho, koľko dieťa potrebuje. Ale aj podľa toho, koľko otecko zarobí. Lebo dieťa má nárok podieľať sa na životnej úrovni rodičov. Na tom je založený "biznis" mamičiek detí Borisa K.

matabb73
8. apr 2023

@h2 reálne výdavky na dieťa sú vyššie. Ja si píšem všetky výdavky do aplikácie, odkladám si bločky, takže viem presne aké mam výdavky na dcéru. Ako som už písala okolo 500 Eur mesačne. Je tam zarátany aj podiel na bývaní okolo 100 Eur, ak by sa ti to zdalo veľa. Len strava mesačne 200 Eur na osobu plus 54 Eur obedy v škole. Pred zdražovanie boli výdavky o niečo nižšie, ale určite nie menej ako 400 Eur už pár rokov.

h2
8. apr 2023

@matabb73 Ja som reagovala na príspevok, ktorý medzičasom zmizol, autorka odpoveď zmazala, neviem, prečo.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
liljana
8. apr 2023

@h2 Lebo su sviatky a nechcem sa zase s niekym hadat, co ma iny nazor. 🙂

h2
8. apr 2023

@liljana Ja som na tom príspevku nič také "na hádanie" nepostrehla. Ale chápem, na koníku môže byť hádka aj z úplne nevinného príspevku. 😁

zeldia
8. apr 2023

Autorka: “ Chudobni ludia su ludskejsi, srdecnejsi, je v nich laska” no tak toto je je riadne romantická predstava o chudobe. Ti menej chudobní sú väčšinou prepiti alkoholom a ti ozaj chudobní sfetovani toluenom. K tomu sa pridružujú ta “láska” v podobe násilia, nevzdelanosť a hrubost.

matabb73
8. apr 2023

@liljana nemyslím, že by tam bolo niečo na hádku. Výdavky na dieťa sú naozaj vysoké. To, čo je uvedené v tom článku je naozaj málo.

hellwant
8. apr 2023

@zeldia Este zavist, v mojom okoli- dedina- nielen chudobni, ale stredna vrstva- zväčsa ti co prezili za socializmu väcsiu cast zivota(napr. moja svokra) - hovoria na podnikatelov , ze nakradli, ako môzu mat tolko, klamu na daniach- pricom to s tymi danami nechapu, ze maju rôzne veci inak ako zamestnanci a môzu optimalizovat.
Cim netvrdim, ze vsetci podnikatelia su ok, ale iste nie vsetci.

zeldia
8. apr 2023

@hellwant to je ďalší level. Ja som skôr myslela tu naozajstnú chudobu a dokopy chudobní duchom plus finančne a ako žijú v šťastí a v láske v kruhu rodiny…
To už musí byt aka naivita si toto myslieť.

Strana
z4