Som v rozvodovom konaní a mám veľa pôžičiek
ahojte, z donutenia mojej existencnej situacie sem prichadzam po radu, alebo mozno podobne zivotne skusenosti, bo uz neviem kudy kam ☹( Strucne a zakladne info je ze som v rozvodovom konani, termin konania este nemam, som bez akehokolvek majetku, byvam este s manzelom v mestskom najomnom byte, ktory sme dostali pred 7 rokmi do najmu od mesta a okrem toho, co je najdolezitejsie, vela poziciek a uverov na krku ☹ A co je horsie, na moje meno, nadobudnute este s muzom pocas nasho manzelstva. Kazda jedna pozicka/uver ma svoje odovodnenie, a to vacsinou zachrana domacnosti...mozno to niektore poznate, mate jeden uver na start do zivota s druhom, ten potom pride o zamestnanie, pride neschopnost splacat, seky nezaplatene stoja na stole...a ked sa zamestna tak sa zobere uver na uver....a ked sa to opakuje niekolko krat, co sa u nas dost casto opakovalo, ze byval muz dlho nezamestnany, co je najhorsie, aj ked sa nam narodili deti a vtedy treba najviac peniaze....tak sa uz zivotna zla situacia riesila nebankovkami ked banky nedali...poviete si, moja chyba, neskoro plakat, ale ozaj inej moznosti nebolo, kedze sme boli odkazani uplne sami na seba, bez pomoci svojich rodin....vzdy som bola nastvana za kazdu jednu vzatu novu pozicku, vzdy som z nich mala strach...a co je najhorsie, jemu pozicku nedali, tak som bola zivotnou situaciou prinutena vziat pozicky na moje meno..... Pri kazdej jednej mi muz sluboval, ze samozrejme sa postara a bude platit vsetko....mal obdobia ked sa na ne vy-to a tym nas opet dostaval do krizovej situacie.....potom sa len kadejako platalo...a aby som dosla k pointe.....navrh na rozvod sa daval s jeho suhlasom, lebo v januari si nasiel znamost, s ktorou bol ochotny prezit cely svoj dalsi zivot ...cely pribeh okolo toho by bol na velmi dlho, zas ina kapitola.... uplne v skratke, bol s nou skoro 4 mesiace, s nou byval jeden mesiac v tomto roku, rozisli sa, vratil sa domov,len ja uz po zlom psych.obdobi som zaujem nemala a navrh o rozvod som nestiahla.....pointa je v tom, ze sa vykaslal uz uplne na uvery, a velmi malo prispieva do domacnosti, skoro nic...to je tiez tema na dlho....3 mesiace som v omeskani s platenim uverov - v 2 bankach a 3 v nebankovkach, viem koza....skusala som refinanc, ale po troch neuspesnych pokusoch som v beznadejnej situacii, lebo uz som dlho v omeskani..neviem co robit, upomienky mi chodia z kazdej strany, vyhrazky exekuciou, vymahacimi spolocnostami, od muza pytam nech prispieva, ale strani sa, vraj uz su to len moje sr**ky........nestiham z mojej 560 € vyplaty, platit uvery, domacnost, skolu, skolku, stravu a velkomozny sa furt vyhovara, ze peniaze nema ...riesi sa aj jeho pobyt v byte kedze nema zaujem prispievat do domacnosti....po rozvode pojdu uvery urcite na bsm, na rozdelenie, ale ktovie kedy to bude a bojim co bude dovtedy...posledny refinanc mi poradil vzat od rodiny kratkodobu jednorocnu pozicku vo vyske mesacnych splatok uverov x12,aby som si zaistila poctive pravidelne splacanie uverov cely rok a po roku pravidelneho splacania by mi banka dala refinanc....ale k to v dnesnej dobe pozicia par tis? bojim sa dvihat mobil,citat sms od bank,chodit do schranky, som sama na uvery, ktore boli brate kvoli muzovej neschopnosti a kazdym dnom narastaju moje dlzoby az mi nedaju spavat......boli ste niekto v takejto situacii? viete prosim poradit co robit? dnes uz ma napadlo take zufalstvo, ze vyhlasit osobny bankrot,ale da sa to aj ked nevlastnim ziadny majetok? ....a to potrebujem len 15 tisic aby som mohla konecne zacat novy zivot ☹ 😀 😀
@ladybird1l. Zdravím . Ja reagujem na problém. V prípade že je problém taký ako píšeš osobný konkurz je aktuálny. Ja takéto problémy riešim . Za minulý rok som mal u môjho konkurzného správcu urobených do 20 bankrotový. Dajú sa tam dať všetky dlhy čo máš na tvoje meno./ aj nebankovky / Na margo niektorých príspevkov uvadzam na správnu mieru: životné minimum na 1 dospelú osobu a 2 deti je 200+100+100= 400 EUR na ktorú z prijmú sud nemôže siahnuť. Takže zostava disponibilných. 160 z tejto sumy môže určiť splátku Max 70% čo je cca 100 EUR po dobu 3 rokov . ak sú dlhy vyššie ako 15000 EUR tak za 3 roky zaplatíš 3600 EUR a zvyšná dlžná suma sa už nikdy nebude môcť vymáhať. Ak je potrebná pomoc tu je môj email: strycek68gmail.com
@ondrej68 pisala som mail
@ladybird1l ahoj nezavidim, mam to teraz tiez zle, ale nie az tak
suhlasim s predbeznym, stanovia tam sumu, co ti ma platit
a mne poradili toto, skus
@veronkaj klobuk dole
@robin_claire dakujem, ale situaciu uz mam vyriesenu, zial umrela mi v ten rok mama, zdedila som aj so surodencami po nej byt, sice vela na jednu osobu po predaji toho bytu nebolo ale stacilo na vyplatenie vsetkeho ... teraz som uz rok a pol rozvedena a s cistym registrom, bol to nejaky osud, a je mi z toho stale smutno, ze sa muselo stat nieco zle aby som sa ja z toho dostala....
@ondrej68 ahoj, si tu este aktivny?
@ladybird1l prepac, nevsimla som si,ze to je starsi prispevok

@bpostale007 toto je čo????? v každej téme o pôžičku, úver a podobne. čo to má znamenať????