Som zhrozená z drahého prenájmu
Ahojte ľudia,
Chcela by som vedieť hlavne od tých, ktorí sú v prenájme a maju detičky ako to vnímajú.
Stíhate platiť účty a byt k tomu ? V Humennom co je stale diera a vychode slovenska stojí 3 izbový byt 500eur niekoho celá výplata za mesiac.
Nechápem prečo tak dvíhajú nájmy. Viem ze energie išli hore ale toto ? Som z toho naozaj zhrozená.
@kittykat22 dnes na ta3 hovorili,ze o 20 rokov stat nebude mat na dochodky a ak aj ano, tak to budu smiesne pausaly, ktore nepokryju dochodcovi ani jedlo na mesiac. ze kto nebude mat vlastne uspory, investicie v nehnutelnostiach, zlate, ten bude bud plne odkazany na svoje pracujuce deti, alebo bude proste pod mostom. takze zober si priklad z tych, ktorych odsudzujes a zaobstaraj si aj ty investicne byty, aby si v starobe nemusela prehrabavat kontajnery.
@matkahelka ako nazvať niekoho nenazrancom, zato že ma byt som ešte nezažila. A to sama byt nemám. Ale obdivujem tých, čo si nato vedia zarobiť a majú. A nech majú aj 10.
@kittykat22 ty fakt netusis, o com pises. Ja ti kludne rozpisem vsetky poplatky, aby si videla ten ohromujuci zarobok z prenajmu. Ja sa cudujem, ze este niekto vobec prenajima nieco..
mne bytove druzstvo zdvihlo najom o 28eur/mes, s najomnikmi som sa dohodla na kompromise navysenie o 15eur...70m2 z 455,- na 470eur/Sered.
@lienka.7 však tebe nikto nebráni kúpiť byt a prenajímať ho zadarmo
@hankab Ľudia sa bohužiaľ v cudzom často správajú ako prasce. Žila som v zdieľanom byte lebo na to aby som sama prenajala 1izbák nebolo. A teda bolo to o hudbu, koľko krát som musela ísť do konfliktu ak som nechcela byť jediná čo tam upratuje. Potom som sa odsťahovala a z nejakého dôvodu mala možnosť 5 rokov potom vidieť ako to vyzerá. Bolo to na grc, oni tam snáď ani raz neupratali. Keby ste ich stretli vôbec by ste nepovedali, že sú humusaci.
My platíme 575€ a to sa mi zdá ešte málo 🤣 Máme 3i byt, pivnica, garáž, záhrada.
Nepohoršujem sa nad tými ľuďmi ale, že ako taká priemerná rodina to dokáže zvládnuť co nemá na hypotéku? Ja ani byt kúpiť nechcem mame dom ale viac nám to vyhovuje v meste cesta by nás vyšla skoro rovnako a tak sme viac spolu ako rodina. Všetko je nebezpečné drahé a stále sa to zvyšuje až na niečo no ale je to podla mňa blázinec.
@nikaleo17 máš možnosť predať dom a kúpiť byt, keď vám vyhovuje mesto
@melanta áno. Veď preto píšem, že kým bude dopyt, tak ponúka sa vždy nájde. A presne ako vyššie písala baba, že ak jej niekto je ochotný zaplatiť 700-800 €, prečo to ma dať inému za menej. To je úplne pochopiteľne.
Toto nemáme doriešené vo vyššom meradle a fakt sa bojím ako to bude časom, keďže štát a naši politici to majú, teda nás, na háku...
Tak ako ceny bytov začínajú klesať len teraz, keď sa tak nepredávajú, lebo hypotéka už nie je taká jednoduchá.
Tak aj prenájmy by klesali len, ak by bola možnosť si nájsť aj lacnejšie bývanie.
A musela by sa tomu prispôsobiť aj ponuka nájmov. Ale toto nevidím reálne v budúcnosti.
@nikaleo17 tak dom nemate je to dom rodicov a vas ani v buducnosti byt nemusi na to bt som sa nespiliehala
@slavomira236 ak nema surodencov tak bude ich. Ak ma a nemaju to vyriesene notarsky za zivota rodicov, tak veru plati to co ste napisala.
Dom je náš ako som písala... hneď útočite ach odsťahovali sme sa pretože cesta manžela za prácou činí každý deň 120km a 3 hodiny času od nášho bydliska....a nechcem ani bývať zadarmo to určite nie .... kedysi tu stali byty 300 eur a teraz to je 500eur pohorsujem sa nad tým ze 500 eur niekto zarobí za mesiac a musí driet ako kon... ako chápem a vidím situáciu aká je vo svete vidím ze všetko dražie a urobili sme to pre manžela aby nemusel tak ďaleko dochádzať za prácou tak sme to vyriešili takto nie je to navždy
@akvi 270 eur už keď je byt ich ? A to začo toľko platia ? Ves v dome sme platili 80 eur a boli sme piati a dom veľký dvojposchodový a keď aj počítam drevo tak 100vka navyše ale je to dvojpodlažný dom ...som prekvapená ako všetko išlo hore .... rozmýšľam nad tým ako zvládajú ľudia ktorý nemajú až takí príjem a bývajú v prenájme tak sa im žije asi ťažko :(
@nikaleo17 ano, byt je uz davno ich. Ved ale to je uplne standardna platba v 3i byte pre 4 osoby. Nemozes porovnavat byt a dom. Aj dva rozne byty su na tom tiez rozne. Staci, ze sa zateplovalo, robila sa strecha, vymenil sa vytah, dal sa panelak vymalovat a uz je v tej sume splatka uveru, ktory sa na toto vsetko musel vziat. Takze zrazu ti tych 500 ecok asi ani nepride nejak vela.. v zmysle nenazranosti prenajimatela, vsak.. Pretoze mat "až" 130 eur mesacne do vrecka, to fakt je az smiesne. Staci, ze ti najomnik znici pracku, ze ti nezaplati jeden najom, ze necha svincik a ty malujes cely byt a hladas dalsi mesiac noveho najomcu a vsetok tvoj zisk ide do prec.. Takze ja sa fakt cudujem, ze este vobec niekto prenajima svoj byt cudzim ludom. Teraz som len tak zo srandy pozrela v nasom meste ako idu podnajmy, tak pod 700 ecok za 3i je skoro nemozne sa dostat. V inej diskusii sa tiez pani stazovala, ze dostali vyhadzov z bytu, pretoze stat poskytuje dotaciu na utecencov a ked mas 2dospelych + 2 deti, tak mesacne ti daju 900 eur. Tak jasne, ze kazdy vezme radsej utecencov. Bud vlastne rada, ze mas tak lacny podnajom..ze vobec mas este nejaky podnajom..
@nikaleo17 aj my máme iba základný predpis 200 eur a to nemáme vymenený výťah v bytoch kde meneli výťah cca 300 eur a v tom nemáš elektriku , plyn, internet, tv, poistku.... Čiže ja dám mesačne iba na bývanie 300 eur keď je byt môj, a myslim že je to ešte dobrá cena
@barbie1981 tak to som netušila, že za toľko veci sa v byte platí....ja som bývala v dome aj som tam vyrastala takže ohľadom bytu také veci som ani len netušila....ja som s cenou spokojná aj bytik je pekne len ti ostatní no musia to mat veľmi ťažké...

@vlastnynazor vzdy sa snazim vyberat normalnych ludi, co budu u mna byvat, no clovek az casom zisti aki su to najomnici. Dopredu je to tazko povedat, niektori sa aj zdaju byt normalni a zdemoluju byt za par mesiacov.