icon

Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

dudart
26. sep 2022

@ahhola ona to vraj nevedela a viac menej si to neprizná, vzťah je neutrálny, ale nie úprimný

amy12345
26. sep 2022

@lucka867 akože naozaj nechápem že so sebou nechá dospela žena takto zamátať starú strigu treba pekne poslať kade ľahšie rodina nerodina. Ja by som ju napríklad nahrala nejaký jej výstup a pohrozila že ak sa ešte raz zopakuje tak ho pekne krásne dáš na internet nech ho vidí aj pán farár a všetci z kostola a celá dedina, nájsť si právnika s tým že jej synáčik bude platiť také alimenty že sa z rozvodu nespamata a na ňu pekne krásne trestné oznámenie za ohováranie a urážku nech si pekne striga stará chodí po polícii Bára aj každý tyzden a nech si kričí. Zapni mobil a s úsmevom to nahrávajú on-line nech ma hanbu po celej dedine na farizejov hanba platí a ty budem mať dôkaz pre súd a ona hnabu na sto rokov v dedine. To ju naučí ono sa dobre kričí keď sa nikto nepozerá...

aurora33
26. sep 2022

Nestiham to veľmi sledovať, autorka sa už ozvala?

nikdenikto
26. sep 2022

@lucka867 ja by som hneď povedala pred návštevou - mama prosím nedávajte deťom tie peniaze keď ich doma pýtate naspäť, deti sú potom smutné a zmätené a to by som nerada. Alebo poznámky typu aká ste zrazu milá keďame návštevu.

sojorez
26. sep 2022

@lucka867 Mna zaraza hlavne reakcia Tvojho manzela... Ze si necha detom do pankhartov a Tebe do ku...nadavat 😲 Ved on vlastne ticho suhlasi, ze je parohac a deti nie su jeho vlastne. V pripade odchodu a rozvodu by si mala ziadat vyzivne na deti (ak by tam vyvstala otazka otcovstva, tak DNA test a vysledky by som poslala svokrovcom zaramovane, nech si zavesia na stenu) a na seba. Ak nebude platit, dostanes nahradne vyzivne. Ak uz rozmyslas nad takou vecou, ze s detmi kdesi naburas, oslov UPSVaR, ma poradensko psychologicke sluzby, okrem ineho i pravnicke sluzby... Ja viem, ze s troma detmi zacinat od piky je na figu, ale je to stale lepsia alternativa, nez uvazovat takto negativne. Lebo clovek sa v istom bode zlomi, nastane skrat a ... Niekde zacni a pomalicky si zacni pripravovat priestor na odchod - ak este nie si natolko ubita, aby si rezignovala, ze deti budu takto dalej vyrastat. Skus si nieco ponahravat pre koliznu, aby sa nestalo, ze svokrovci otocia a budu ziadat o opateru deti. Mna napadol este knaz - niektori su celkom rozumni, ci by si v ramci spovede s nim toto neprebrala. Lebo ked sa podriadujes a udrziavas ten obraz "milujicej rodiny a svokrovcov", tak sa nikdy nic nezmeni.

enusamt
26. sep 2022

@aurora33 vobec

cacianka
26. sep 2022

@kikatina14 nechápeš ? Keď sa dozvedela sokujuce info tak nemá chuť vypisovať cudzím ženám na koni, ale musí sa najskôr sama pozbierať zo šoku.

zuzana76
26. sep 2022

@prasiatko30 presne toto mi napadlo prve, sekta

mamutka
26. sep 2022

@lucka867 treba si uvedomiť ze to bude oveľa horšie, ty si nemôžeš dovoliť povedať ze to nejak pretrpis, kým deti vyrastú. Mala by si sa vykašľať na kecy o kresťanskej dedine a co kto povie. Ty budeš totiž ešte oboch starých opatrovať, keď budu nevladni. Ešte len potom to bude peklo. Nečakaj, že ti budu vďační, že si niečo uvedomia... Skôr ti s vulgárnymi nadávkami hodia usr...u plienku na hlavu a naschvál prekotia nočník. Budeš potiť aj plakať krv. V čase, keď si si myslela, že deti budú odrastene a ty sa budeš venovať práci, nech si medzi ľuďmi. Takže bud podás o rozvod a pôjdeš do toho stoj čo stoj a získaš časom pokoj pre seba a hlavne netoxicke prostredie pre deti (najlepšia investícia pre ne) alebo sa týmto "ja to nejak vydržím, lebo co by všetci povedali" odsúdis na hrozne trápenie. A nikto zo susedov ani z tvojej rodiny ti s tou opaterou v starobe potom nepomôže, to si buď istá, takže vôbec neber ohlad na ich názory.

andreatytler
26. sep 2022

@kulumulu123 Toto je najlepsie riesenie.👍👍👍😀

believe3589
26. sep 2022

Prepáč, ale to sranduješ? Spoločný účet? Si normálna? Prepáč, ak sa toto pýtaš tak asi nie. Už to, že by ste bývali so svokrovcami je šialené. Nieto ešte spoločný účet... Kokos... normálne neverím, čo čítam... Ak budete chcieť niečo väčšie tak sa poradíte.... Nemám slov. Ty ani nevieš, čo Ťa čaká. Nečítaš príbehy mamičiek tu na MK, ktoré tak bývajú? Ani samostatný vchod Ti nezaručuje, že bude všetko ok. Ver, že viem čo píšeš. Uväzuješ si slučku okolo krku... Ja dúfam, že iba sranduješ.

thiminka
26. sep 2022

Nie. Nie. A nie. Pre Vase dobro a nervy

jahodka1126
26. sep 2022

@lucka867 och zena, beha mi mraz po chrbte z tvojho pribehu. Velmi mi je luto, co sa ti dialo a deje. Neviem ani co napisat, musis najst tu poslednu silu v sebe a ukoncit to aby ste ty aj tvoje uzasne deti mali krajsie spolocne zajtrajsky. Budem na teba mysliet a silno silno drzat palce aby Vam bolo lepsie a vsetok ten teror nahradili len radosti. 🍀

prasiatko30
26. sep 2022

@zuzana76 toto normalni rodicia/svokrovci svojim detom a ich rodinam nenavrhnu - to je totalna manipulacia

sissi07
26. sep 2022

@lucka867 och, to sa veľmi zle číta, nie to ešte prežíva.
Tvoj manžel si Ťa vôbec nezaslúži 😑, keď si Ťa vôbec nezastane.
A to že Ti svokra nadáva do k.. a deťom do pankhartov, akože konečná, ja by som jej asi vylepila namieste a to som kľudný človek. Toto tiež mužovi nevadí?
Nahrala by som to na mobil a urobila jej hanbu na celú dedinu, alebo rovno v kostole, nech sa hanbí ako pes.
Toto je psychické týranie, 13 rokov toto vydržať 🤷.
Hľadaj možnosti ako stadiaľ von, ja by som tam nezostala. Nájdi si prácu, bývanie a preč odtiaľ, ver, že Ti bude s deťmi lepšie a chlap nech si býva s mamičkou.
Tam je na vine aj Tvoj muž, že nezasiahne, čo má čo svokra kontrolovať, čo si kúpiš s deťmi za Tvoje peniaze 🤦.
Všetky raz budeme aj svokry, ale ja si neviem predstaviť, že by som toto robila svojej neveste, alebo vnúčatám.
Aj svokor je taký?

ivasyc
26. sep 2022

Je to celé na hlavu a utekala by som radšej do podnájmu ako takto žiť. Nikdy radšej sama ako s jednou alebo druhou mamičkou

mirka125000
26. sep 2022

Ja by stým nesúhlasila nikdy zivote

mamula20
Odpoveď bola odstránená
elisebah91
26. sep 2022

@lucka867 rádis autorke aby utekala a ja Radim TEBE utekaj, sama s deťmi keď mužovi vyhovuje to čo mamička povie, už si 5minut po 12tej v Tom dome...bal kufre a bez...kaše ľahšie, ak nie pre seba tak kôli deťom...chces im dokafrat život? Pozeraj čo vidia, čo sa učia, čo tŕpnu....čo ti aj svojich deťoch nezáleží žena??? Na muža kašli z vysoka na neho kašli doslova sa vyprdni na muža, ktorý stojí na maminej tyrananakej strane....bez a neobzeraj sa...prečo sa bojíš? Že budú reči? Budú... Ze budeš za sprostu a nevdacnu...možno, ale pravda sa časom ukáže sama. Máš kam ísť? Máš rodičov čoby ťa prichýlili? Ak nie existujú útulky pre deti so ženami ..žena ries to, aj úradné, pories čo sa dá. Asi muža ľúbiš a nechceš riešiť ale to teraz nieje podstatne...láska bokom a ries deti a ich duševné zdravie. Píšem zo skúseností. Mám kamarátku, tri malé deti, muž psych.chory, dom neobyvatelny, po prosbach a dohovaraniach aby dačo robil so sebou, s domom, zo životom, po pár napadnutiach zasiahla sociálka, polícia...žena s troma deťmi musela ujst, risoval sa jej útulok, ale nakoniec ju na 6tyzdnov prichýlili rodičia v dvojizbaku...oni +ona +tri deti. Padol jej vhod byt, takže teraz je sama s deťmi blízko rodičov. Vraví mi vždy keď voláme že nič lepšie nemohla urobiť....TEN POKOJ je za všetky útrapy, nik jej nič nevyčíta,nediriguje, nekomanduje, má teplo a poriadok...MA POKOJ...ale tiež potrebovala priam kopanec aby si uvedomila, nie kôli sebe ale koli deťom tak konala, deti sú dne úplne inde. Vtedy neodplienkovane vo vyššom veku, zajakave, bojzlive a trasuce sa od hrôzy ..čo urobíš ty drahá LUCKA?

tatiana56
26. sep 2022

Vážne nie, veď keď budete chcieť niečo väčšie spoločné tak im prispejete, rovnako radšej prispievajte na nákupy. Z vlastnej skúsenosti, nedajbože sa niekomu niečo stane a účet sa primrazí a ide s celou hodnotou do pojednávanky, nieje to sranda.

pieksamaki
26. sep 2022

@ahhola lebo nikde nebol 🙂

lilianka0610
26. sep 2022

Toto by podľa mňa normálni rodičia od svojich detí nežiadali 🤦

katuskamala1
26. sep 2022

Ach prosím ta napis nam viac..

Vsetky sme netrpezlive a cakame a prajeme dobre spravy - ze ste sa porozprávali a vyriesili to k spokojnosti...

marryen
26. sep 2022

@katuskamala1 Myslím že odpovede sa nedočkáme..čoraz viac si myslím, že si niekto urobil prdel 😂

katuskamala1
26. sep 2022

@marryen niekedy mame chut sa vyzalovat ale ked zistime, ze sme vzdbudili zaujem, tak sa schovame.. To je určite pripad @lucka867.. Vsimla si si? Vela sme jej písali, ale neozvala sa, nereagovala, lebo sa nechce riešiť. No myslim, ze autorka to nevymyslela, ale v napätí by nas nemusela nechat :(

lucka867
26. sep 2022

@majka1921 Keď som im povedala,že ich je do toho nič tak mi ešte nadávali,že som drzá a že čo im papulujem. Prvé mesiace mi aj diktovali čo si máme s manželom variť, nechávali mäso na schodoch,ktoré som im vždy vrátila. Keďže som moc nemohla chodiť po obchodoch s jedným či už dvomi deťmi tak som si UM a plienky objednávala cez net tak to stále boli reči či to nemôžem kúpiť v obchode ale čo keď som nemohla ísť nikde. Ani k mojim rodičom pozrieť svoju 90r babku a potešiť ju pravnucatami. Manžel ten sa nestaral ako a kde sa berú plienky a mlieko pre deti. Keď som chcela kojit či už dcéru alebo malého tak hneď mi podrypaval sebavedomie,že to nedám,že deti stále plaču a sú hladné. Pri dcére som to nezvládala a keď mala 10t som prešla na UM ,pri synovi som sa zatala a vydržala do 7mes kojit. Pri poslednej som si zrobila "vlastny svet" a nepočúvala som ho . Kojila som ju 15mes plne. Najlepšie moje rozhodnutie, užila som si konečne malú aj ostatné deti lebo som nebola deptana ním. Keď niečo hundral, povedala som mu,že nech sa nestará, nie je to jeho vec.
A ešte jednú vec čo som si vydupala sú osobitné Vianoce, večeru. Nemusím sa stresovať,čo nám budú nadávať. Mám konečne Vianoce "vkľude" . Dala som mu na výber buď my alebo jeho rodičia. Čakala som,že pôjde k nim ale zostal so mnou a teraz už aj s deťmi. Ale po darčekoch už musí ísť dole piť s ocom,lebo návštevy bez chľastu nie sú pre nich návštevy.

elisebah91
26. sep 2022

@lucka867 naozaj vážne premýšľaj o budúcnosti, pre deti, pre seba. Čo sa ešte MUSI STAŤ aby ťa to zdvihlo zo stoličky. Nejakú úraz deti, s poškodením? Kamarátka odišla asi tiež 5minut po 12tej. Po mnohych dohovaraniach, lebo ,,ona ho stále lubi,, my sme nechapali. Pytali sme sa jej:Ako ho môžeš ľúbiť po Tom čo si každý deň pred deťmi titulovana ku. Pi poje, zlatokopka, vychodnarka bachrata, skur...po Tom čo ťa párkrát napadol, skrtil ohrozoval teba i deti, po Tom čo si rozrezala ruku po vášnivej hádke kedy plesol dvermi že sa sklo rozbilo jej na ruku (môj muž s ňou bol zasivať, ja so sestrou sme jej strážili deti, vtedy 3,2 a skoro ročne)...kolieska sa rozkrutili vstúpila do seba a začala riešiť, sprvu potichu a bojazlivo ako týrané ženy...tak podchytila sociálku, políciu a iné úrady. Na poslednej roztržke (muž sa pochytil asi a bratom alebo otcom čo a nimi žijú) zasahovali kukláči. Dedina hore nohami že čo sa to robí u nich. Žena zbalila pár vecí, najnutnejšie a priam utekala...a stále vravela že ho ľúbi. Koncom novembra bude rok čo je preč z toho domu, z tej rodiny, od muža. Keď odchádzala bola nevdacnica a zlatokopka, zo 100% dediny jej verilo dakych 20%, ostatní neverili alebo verili mužovi. Ale čas plynie a ľudia nie sú slepí, vidia, že muz ide dole vodou, že nepreraba som aby sa vrátila žena s deťmi, že nekuri lebo nemá, a veľa iného...a tak aj je, lož má krátke nohy a pravda vyjde najavo. Dnes jej verí tak 65% podľa mňa. Muž sa vyfarbuje sám. A nikdy mi nezabudne povedať ( ako i dnes)...mala som to urobiť už dávno. Ten pokoj, ten pokoj, hoci je to o držku s rodičku a takého ,, výživného,, ...TEN POKOJ už nie som troska, hoci mi chyba objatie .
LUCKA rozmýšľaj, lebo deti vyrastú a na teba sa vyser. Alebo ti nadaju, zbijú a vyhodia, naucia sa len to zle...a to bude veľká škoda, udupe sa ich osoba, budú len prežívať do konca života.

rebelde
26. sep 2022

Nikdy

mamkagabka
26. sep 2022

@lucka867 čítala som tvoj prvý príspevok v tejto diskusii a aj tento druhý. Ty si naozaj hrdá, že si si “vydupala” samostatnú vianočnú večeru ? Akože fakt ? Myslíš že deti si budú pamätať že na hodinu do roka bol otec s nimi a to ostatne okolo pankhartov a matky, ktorej sa stále nadáva zabudnú ? Mne je strašne ľúto, že ešte aj ja ti pridávam, ale pre Boha aspoň kvôli tým deťom sa spamätal. Máš vlastný účet vo je jedna z najdôležitejších veci pri odchode, tak to využi. Nenechaj viac trestať svoje deti za niečo za čo nemôžu. Až mám slzy v očiach, chúďatká deti

kkatkaa
26. sep 2022

@lucka867 až ľúto mi bolo čítať to... Ale pozbieraj sily a utekaj... Na ich kresťanské pokrytectvo nehlad... To im krestansky nevadí takto sa správať k človeku, ľudskej bytosti, nevinným deťom?