icon

Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

veroni111
26. sep 2022

@lucka867 prosím ta,na čo čakáš? Chod k mame..

kvet123ka
26. sep 2022

@kkatkaa ak by boli krestania naozaj úprimne. Toto by v živote nikto nikomu nerobili ani len cudziemu.. Človek ktory zije s Bohom sa chova uplne inak...
Takí ľudia robia zlé meno úprimným veriacim, ktorý žijú nielen slovom ale aj skutkom. Veriaceho človeka je poznať podľa ovocia.... Dobru noc

any_soj
26. sep 2022

@lucka867 odpísala si mi, že sa snažíš komunikovať, ale on nechce. Je veľmi pravdepodobné, že taký bol už skôr, presne ako píšem autorke príspevku, len si to nevidela. Viď ten podcast, čo som spomínala.... A veľmi odporúčam knihu Hranice v manželstve. Nemôžeš nastaviť hranice druhým. Ale môžeš nastaviť svoje hranice a to je to, čo musíš urobiť. Ak chces, pošlem ti ju.

merynka3
26. sep 2022

@any_soj myslim, ze tu kniha teraz nie je to, co pomoze! Ale radikalna zmena a to odchod z toho gestapa

elisebah91
26. sep 2022

@lucka867 ťahas za kratší koniec.... prosím rozmýšľaj, myslia že si už dačo dokázala, je to ale len kvapka v mori, deti potrebujú iné vzory do života...ak sa dá rozprávať s mužom tak rozprávaj, daj mu na výber, buď pojde s vami alebo pôjdeš sama s deťmi...hoci sa to zdá ako neprekonateľné hory, malými a vytrvalými krokmi ich zdolas....ak ti je smutno či ako to nazvať ...nemusíš sa hneď rozvádzať, stačí dať odluku od stola a lôžka...kamarátka sa nikdy nechce rozviesť, ale je od muža 200km. Ona to nepodá, musí on. Možno máte dáke záväzky alebo ste už investovali...ale všetko sa dá .

any_soj
26. sep 2022

@merynka3 ale ona si musí uvedomiť, že to nie je v poriadku, ako sa k nej a k deťom správajú. Že nie je v poriadku, ako im dovolí sa správať.

kaktusik007
27. sep 2022

@merynka3 len na to aby si uvedomila ze to naozaj znasat nemusi a inde to je inak moze byt kniha velmi prospesna....

@lucka867 si tyrana zena. Najdi v sebe silu a vzopri sa - aj svojim rodicom, ked ti odmietaju pomoct. Surodenci ti ziju kde?

judar
27. sep 2022

@lucka867 nechapem...naco si si robila deti s taktm dementom za ktorym stoja dvaja terorizatori....uz po 2 detoch si mala byt daaaaaavno prec niekde v garzonke, kym by ti deti chodili do skolky ty by si v pohode mohla pracovat ...plus si si vedoma co su to za ludi a opovazila si sa snimi ako obet zit kol 13r a neuvazujes o odchode?....ako vazne?...chces snad skoncit na psychiatrii?....lebo takto si akurat len dosie#as svoj vlastny zivot ale nielen svoj ale aj tvojich deti lebo ich to v dospelosti moze dost poznacit psychicky ....sialene toto 🤦

ahhola
27. sep 2022

@judar to by isto utiahla, garsónku zo všetkým za 300 zarobiť 600 a týždeň do výplaty lízať labu.... Radšej strpieť vratnicu a ponižovanie 3*denne👿však to zasa vráti jej neveste a ta jej...

pleja
27. sep 2022

@lucka867ty dobrevieš, že to v čom žiješ nie je normálne. Postavila si sa k tomu tak trochu alibisticky " rodičia povedali a dedina povie". Tvoji rodičia nežijú v tej domácnosti a dedina ti tiež môže byť u prdele keď ide o Tvoje deti a o Tvoje zdravie. Možno aj rodičia vedia čo sa deje, ale radšej prižmurujú obe oči, lebo je to jednoduchšie. Navyše keď si písala svoj príbeh, tiež mi prvá napadla Orava. Prepáč, ale už len slová " nie je návšteva bez alkoholu" sú zúfalé, tak ako Tvoje veľmi smutné víťazstvo s večerou na štedrý večer. Viem že začíbnať s viacerými deťmi je ťažké, ale je najvyšší čas zobrať zodpovednosť za seba a deti do vlastných rúk a prestať sa kryť za rodičov a za dedinu.

tinka48
27. sep 2022

@pleja ked som si pozrela pani Lucky profil tak to si vravim, fuhs pani sa nikam s tromi detmi nepohne lebo co povie rodina, dedina a ostatni, ALE mate trosku pravdu o alibizme pretoze pani aj na Orave ma spustu moznosti su tam rozne organizacie, ktore by jej pomohli, staci poprosit o pomoc alebo radu

aurora33
27. sep 2022

@lucka867 z vysoka by som s prepáčením sr*la na to, čo si o mne pomyslí rodina či dedina. Najdôležitejšie by boli pre mňa deti, pretože vyrastať v takom odporcom prostredí je hnus. Mysli na ne. To že ty trpíš 13 rokov nie je obdivuhodne, skôr naopak.

zuzina1988
27. sep 2022

@elisebah91 zdoraznujete ze ona to nepoda, musi on. mozem vediet preco ?? nech si nedomyslam, myslim, ze mi to nedocvaklo

pleja
27. sep 2022

@tinka48 ešte by to chcelo ten argument o "kompletnej rodine" a "ako majú ocka radi" keď im poloopitý donesie cukríky a oni sa idú zjančiť, lebo si ich konečne otec všimne ... a dielo alibizmu je dokonané.
Nechcem zľahčovať situáciu, určite sa ľahšie odchádza s finančnou istotou a podporou rodiny, ale mnohé to dokázali aj bez týchto bonusov.

maja22
27. sep 2022

@zuzina1988 ja si domyslam - ak je ta jej kamaratka veriaca a uzavrela manzelstvo v kostole, tak si dobre uvedomuje, ze prisahala na kriz, ze bude muzovi verna v stasti i nestasti, v zdravi aj chorobe az do smrti. Preto odluka ano, lebo si to vyzaduje situacia, ale rozvod nie. Spod prisahy oslobodzuje len smrt. Co si, zial, mnohe pary vobec neuvedomuju. Ona zrejme ano.

elisebah91
27. sep 2022

@zuzina1988 ano presne to vysvetlila @maja22...

zuzina1988
27. sep 2022

@elisebah91
@maja22

dik za vysvetlenie.
tiez som prisahala na kriz, ale ak by ma muz nechal takto sa trapit, uz by to nebol moj muz, radsej by som do smrti odprosovala Boha, odisla od muza a ako sa hovori, pomoz si sam, aj Boh ti pomoze.
lebo Boh nas nestvoril preto, aby sme sa trapili a nechali po sebe slapat. a jej muz a svokrovci maju vacsi hriech, neda mi to srdce to nenapisat ze su to ludske hieny, ale ano, nech sudi Boh

evlyb
27. sep 2022

@zuzina1988 presne, Boh nechce nikdy ľuďom zle, to ľudia si volia cestu... Mám pocit že strašne veľa ľudí pochopilo kresťanstvo hodne zle, pritom princíp je založený na láske, lebo Boh je láska .. je mi ľúto keď sa nechali oklamať Zlým, robia zle nie len sebe, rodine ale kazia aj meno Cirkvi... Takto sa kresťan chovať nemá 😥😥😥💔💔💔

maja22
27. sep 2022

@zuzina1988 mozes odist od muza, ked ta trapi, mas povinnost starat sa o svoje zdravie psychicke aj fyzicke. Podobne ak ti boli zverene deti, musis mysliet na ich zdravy vyvoj. Preto je odluka riesenim. Prisaha vernosti znamena, ze mas byt pripravena kedykolvek muza prijat spat, ak je sanca, ze sa zmenil, ze sa lieci/l, ze ta odprosi... Podla vzoru Jezisovho milosrdneho srdca kajucnika prijat spat. Preto vernost znamena neuzatvarat ine partnerske zvazky, zit s vedomim vydatej zeny, ale v pokojnom prostredi, kde nik neublizuje tebe ani detom.

elisebah91
27. sep 2022

@evlyb samozrejme ani ja nemozem súhlasiť s tým ako sa kresťania nekresťansky správajú a este to obhajujú z ,, kresťanského,, uhla...ale musím doplniť, odhliadnuc od akejkoľvek témy, že Boh je LASKA a KRIZ je výrazom a znakom pravej, hodnotnej a hlbokej lásky, takej akej mal Boh na myslí. Vieš ako sa vraví...lasku bez kríža nenájdeš a kríž bez lásky neunesies(sv.JP II)...bez osobnej skúsenosti ako ,,chuti,, ozajstná láska by som si toto nedovolila písať.

evlyb
27. sep 2022

@elisebah91 presne, láska je obeta ❤️... Bez kríža to jednoducho nejde, buď ho prijmeme a s Božou pomocou ho ponesieme, alebo ho odmietneme, tým pádom ten kríž iba zvačšujeme, myslíme si že sme sa ho zbavili, ale on rastie rastie rastie až na nás spadne..
Takto končia ľudia čo odmietnu niesť kríž.. 💔 smutní, zlomení, nahnevaní na všetko, nespokojní, nemajú pokoj atď atď....

jaris84
Autor odpoveď zmazal
rybka16
27. sep 2022

@judar Ona mala byť preč už vtedy, keď ešte žiadne deti nemali. Lebo pozrela som si tak zbežne jej príspevky tu vo fóre. A toto všetko, čo opisuje tu, sa jej dialo, už keď sa vydala a ešte sa len snažili o prvé dieťa. A už vtedy tvrdila, že nemôže odísť, lebo nemá kam. Čiže keď nevedela a nechcela odísť bez detí, tak s tromi asi ťažko. Vedome, so snahou porodila tri deti do hrozného prostredia. Už pred desiatimi rokmi písala, že aký zlý vplyv majú svokrovci na synovca, a ona do tej situácie porodí tri deti, asi nech majú svokrovci koho ďalej ničiť... Mne to hlava neberie. Akože, chápem, že týraní ľudia vnímajú svoju situáciu inak než my zvonka, že sú manipulovaní, ale toto je moc.

rybka16
27. sep 2022

@lucka867 Prosím ťa, prosím, vyhľadaj psychológa. Pri samovražedných myšlienkach už končí všetka "sranda." Si týraná a manipulovaná a potrebuješ sa nakopnúť a z toho prostredia aj s deťmi odísť. Existujú útulky pre týrané ženy, centrá pre rodiny, všetko možné aj nemožné, len sa musíš rozhodnúť TY.

judar
27. sep 2022

@rybka16 no ak tu pisala o tom pred 10 rokmi tak si dobre bola vedoma situacie....a teraz ju tu vsetci budu lutovat a pritom aka je sprosta lebo ona si toto vsetko dopustila

kaktusik007
27. sep 2022

@judar ona nie je sprosta. Ona je TYRANA. Proste stockholmsky syndrom. To nezazijes - nepochopis.

vemi23
27. sep 2022

Nikdy v zivote 🤦

vemi23
27. sep 2022

Inak som zvedava ako zareaguje svokra ked jej povies ze budete mat vlastny ucet poriadne si hlavne rozmysli ci tam chces byvat lebo uz teraz by ti podla mna rozkazovala ohladom toho uctu

jedna_mamina
27. sep 2022

V Indii to tak mnoho rodin ma, ale v nasej sociokulturnej oblasti si myslim, ze je to zbytocny risk. Zbytocny potencialny spustac konfliktov. Takze viete ako reagovat, pripadne sa vyhovorte, ze je to zbytocne riziko, co keby sa s bankou nieco stalo, radsej mat viac uctov v rodine a ze nechcete mat zbytocne pnutia a konflikty ak by boli odlisne nazory na to, co kupit a co nie. Ved peniaze sa mozu preposielat hore-dole ak by bola taka potreba, raz na narodeniny, raz k Vianociam alebo tak.

evlyb
27. sep 2022

Ja už som tak zvedavá ako toto celé dopadlo 🙈🙈🙈 aj vy? 🙈🙈🙈