icon

Spoločný účet so svokrovcami

24. sep 2022

Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...

luuubik
25. sep 2022

Toto je tak absurdny, sialeny, chory napad, ze fakt neverim, ze je to realne. A este menej verim, ze gramotny a svojpravny clovek - autorka, by sa musel pytat na modrom koniku, na skusenosti inych, ci ich nazor. Na takyto navrh by uz prva signalna mala zareagovat tak, ze bud tych ludi neskutocne vysmiat, klepnut dacim po hlave alebo utekat od nich na opacny koniec zemegule...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
aurora33
25. sep 2022

@lienka.7 😀😀😀😂😂😂

ivanka33
25. sep 2022

Ja si myslím, že si z nás autorka príspevku robí srandu.... Alebo svokra myslela nejaký spoločný účet na bývanie, energie a dajme tomu stravu, kde by všetci prispievali....

nikolka1986
25. sep 2022

Nešla by som tam ani bývať, ani spoločný účet. Poznáš jediný prípad, kde spoločné bývanie so svokrovcami funguje?

guiseppinka
25. sep 2022

Myslim, ze ani autorke to hlava celkom neberie a je z toho v soku... Otazka ostava len, co je oficialne pod pojmom "muz" a "svokrovci"... V podstate to byvanie ma tak neprekvapuje, lebo ak maju viacgeneracny dom, tak pohoda, navrh padnut moze. Osobne poznam 1 rodinu, ktora byvala tak, ze rodicia s detmi (kamos), stari rodicia z otcovej strany a potom jeden brat s rodinou... Stari rodicia uz davno zomreli, tak si tam spravil druhx brat byvanie s rodinkou. ALE vsetci zucastneni su normalni, kazdy kazdeho akceptuje a nestara sa do druhych... Ten ucet je teda nazaj na odstrelenie dekla🙈

mikella912
25. sep 2022

Určite nie ani len tam ísť bývať ver mi budú to len problémy samé

tom_i
25. sep 2022

Že sa autorka nad tým vôbec zamýšľa

ropucha6
25. sep 2022

Nemam ucet ani s muzom, nie, ze so svokrovcami 🙂) ale na pobavenie fajn

ejbyk
25. sep 2022

Moja 10 rocna dcera so 6 rocnym synom by na take nieco nepristupili....a to su dei 🙂
Ale vyskusaj, bude sranda....potom daj urcite vediet ako sa vam naziva....

joannita
25. sep 2022

Baby, toto je vymyslene. Ved aj modry konik musi z niecoho zit, ziju z reklamy a navstevnosti.
Pozdravujem kreativnu adminku 😂

autor
25. sep 2022

Ahojte, dakujem vam.
Prepacte, mala som dlhy rozhovor s muzom.Este som vyklepana.
Spolocny ucet by bol len ceresnicka na torte. Je toho strasne moc. Ja rezignujem na celu rodinu a koncim. Dajte mi cas. Po tom co som na vas vybafla a na otazky si zasluzite odpovede. Len dajte mi chvilu.

veronicka88
25. sep 2022

Drž sa a daj vediet

cacianka
25. sep 2022

Ukľudni sa, predýchaj, daj si čas na strávenie zistených info. Až ti v hlave a v žalúdku vychladne, rieš s rozvahou.
Prosím, napíš nám potom čo rozhovor priniesol a odpovede na naše otázky.
Možno ti vypísanie a vyvalenie ťažoby uľahčí na duši. My tu pôsobíme ako psychoterapia, zadarmo.
Držím palce a želám ti úľavu, dobre kroky a rozhodnutia.
🍀🍀🍀🍀🍀

moname
25. sep 2022

.

ariannazara
25. sep 2022

Toto je moc.

helen_167
25. sep 2022

Nikdy 😃 pekná hlupost

damira90
25. sep 2022

Aby ta kontrolovala........
1
Aby si zle nedopadla
2
Toto je osobna sukromna vec ked pracujes nema co vidiet uspory
4 nieco budes chcet drahé...budu sa diat cudne veci ked zisti kolko minas odrazu
5
Davaj pozor doba ide vselijaka drz si sukromie
Sory neni su tvoj priatel ani tvoja mama co ta porodila
Je to cudiza krv.
Nechcem byt zla. Prosim ta je to tak divné ze sa to nezda mamickam, vztahy pekne su OK
ALE PENIAZE SU SUKROMIE SKORO AKO SPALNA.
Nech sa ti darí 🖤

shilou
25. sep 2022

Pripnem sa...nic hlupejsieho som nepocula. Zaujima ma ako to dopadne.

simca06022011
25. sep 2022

a co este, schvalia ti vreckove??? a ked si budes chciet kupit tricko, zavolas svokruse? ak sa teda chcete tam nastahovat, a neriesim medziludske konflikty (a nie len svokrovci, ale aj svagrovci... ), tak spolocne ucty su nezmysel. Pekne si ty nechaj svoj ucet a ries si svoje veci. Energie a veci okolo domu si treba dokladne dohodnut a rozdelit, a posielat vasu cast - a poviem ti, to bude najvacsi oriesok, viem si nezhody okolo toho predstavit. Akoze babke sa pokazi umyvacka a pojde sa kupovat spolu? a nebudete mat kazdy svoju kuchynu nahodou? Pekne by som na to hned aj bez rozmyslania vedela povedat, ze nie dakujem, ja som financne slobodna osoba a hospodarim so svojim sama.

A muz je zvyknuty? ked budete zarabat dobre obaja, rozhodnete sa letiet na drahu dovolenku, budete cakat na vreckove od rodicov a povolenie od nich? 🙂) a nasledne sa hadat so svagrovcami, ze preco len vy ani aj oni atd atd... Si predstav tu praktickost, svokor/svokra vlastnik uctu zomrie (nebodaj, nehcem certa malovat) a ucte vam zablokuju, z coho budete zit?

edinat
25. sep 2022

Co to je za blbost😅🙈

misinka866
25. sep 2022

😳😳😳😳😳😳😳 choré 😂 ešte aj účet na fcb spoločný a srať budete tiež chodiť spolu, budú sa všetci držať za ruky 😂🤔 nikdy, bráň sa, asi by som zvazila aj spoločné bývanie po tomto návrhu

daeen
25. sep 2022

U nás padali tiež podobné návrhy. Nikdy. Zavana to manipulaciou. Financnou izolaciou a vytvorenim financnej zavislosti. Normálne mi x krát blikala kontrolka a.. tak. Idem si precitat diskusiu. Kludne mi napis do IP. Bola som v podobnej situacii. Brutalne tlaky to boli.

kaktusik007
25. sep 2022

@daeen to vazne? no rozpravaj, sme viacere zvedave.... fakt, uprimne

0_0
25. sep 2022

📌

148silvia
Autor odpoveď zmazal
liennka90
25. sep 2022

Pane bože, čoho sú ľudia ešte schopní? 😂😂😂

beruska141
25. sep 2022

ja nemam spolocny ucet ani s vlastnym muzom, nieto este s niekym cudzim 😂 so svokrovcami, to je na hlavu.... 😲

nnnuuunnn
25. sep 2022

Pre svokrovcov je to výhodné zrejme.

katyrose
25. sep 2022

Fu, to tak to som zvedavá na pokračovanie. 😨