icon

Spoločný život s partnerom a rozpočet

jezkodezko1
21. jan 2016

Ahojte žienky. Možno sa opýtam niečo zvláštne, ale veľmi by ma zaujímalo ako vy riešite rozpočet s partnerom.kto čo platí A keď bývate U neho či mu prispievate nejakou sumou. Ja bývam U môjho partnera,vedieme spolu rodinný život,máme bábo, čiže som na materskej ale stále si pýta 100 eur za to že tam bývam, že to je Z jeho pohľadu normálne. Čo na to hovoríte?ako to máte vy?

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@natalym nikto nevie že takto žijeme,hanbím sa to aj povedať niekomu. Keď idem K našim stále nabalia potraviny K vareniu,oblecko riešim cez bazarik A tak skromne.on si kupuje veci drahé A kvalitne

merynka3
21. jan 2016

@jezkodezko1 ahoj, je mi strasne luto, ze ako zijes... teda skor toho tvojho spolubyvajuceho.
Tak mate spolu deti a ty ich mas z tych 200€ nakrmit? Teda pardon, vsetkych, aj seba, aj deticky a este aj jeho nebodaj... plus byvanie za to ze si u neho?
Uz davno by som s takym chrapunom nebola, what the fuck?
Ak mas kde ist /rodicia/ pobal sa a chod kade lahsie... s takymto individuom ta dobry zivot necaka :( je to obycajny sebec a ani nechcem napisat co este.
Pekne by som ho nahlasila a sud mu krasne vymeria kolko BUDE ON TEBE PLATIT.

alicka850
21. jan 2016

@jezkodezko1 ani my nie sme manzelia a moj partner sa takto nesprava. Neplatil by ti vyzivne ak by si odisla na teba,ale na deti-a na tvojom mieste by som ho poriadne osklbala.Taky idiot s prepacenim

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@natalym chodí každý týždeň hrávať futbal,chodí na pivo s chalanmi,dooraje si jedlo V restike aj popri mojej kuchyni,ide si kúpiť bike za 500 eur,kúpil si kopačky za 50 eur A tak na jeho potreby.

limetka69
21. jan 2016

@jezkodezko1 mala by si mu napisat list. Na papier poloz vsetko co ta trapi, vysvetli ako si si to predstavovala, co ti sluboval, co od neho ocakavas, co bude ak ta nepochopi, proste vsetko.... No a nechaj list na stole a ber deti niekam na navstevu, nech ma cas si to ulozit v hlave. Ziadne vyhrazky, emocie, tak normalne, dospelo 🙂

merynka3
21. jan 2016

@jezkodezko1 a inak vas osobny zivot je aky? za co ta vlastne ma?

natalym
21. jan 2016

@jezkodezko1 No moje nervy. Normálne by som sa rozplakala. To prečo necháš takto so sebou zametať.
Veď on Ťa sprosto zneužíva.
Koľko takto fungujete?

natalka13
21. jan 2016

este aj na teba je povinny prispievat!!!!

Zákon o rodine nevydatej matke priznáva nárok na príspevok na výživu a úhradu niektorých nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom, ku ktorej viaže otca dieťaťa. A to nezávisle od ďalšej vyživovacej povinnosti, ktorú má otec voči dieťaťu.

Príspevok na výživu a úhradu niektorých nákladov nevydatej matke

Otec dieťaťa, za ktorého matka dieťaťa nie je vydatá, je povinný najdlhšie po dobu dvoch rokov, najneskôr odo dňa pôrodu prispievať matke primerane na úhradu jej výživy a poskytnúť jej príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom (§ 74 ods. 1 Zákona o rodine).

Zákon rozlišuje v tomto prípade dva príspevky, a to:

príspevok na výživu nevydatej matke v trvaní najviac dvoch rokov odo dňa pôrodu a príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom.

Túto vyživovaciu povinnosť je povinný plniť otec dieťaťa, ktorého otcovstvo bolo určené (buď súhlasným vyhlásením rodičov pred matrikou/súdom alebo rozhodnutím súdu

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@limetka69 toto som.raz urobila, a došiel pre mňa že chce byť S nami ako rodina

natalym
21. jan 2016

@natalym To si kúpi kopačky a jeho deti majú veci z bazárika?

natalym
21. jan 2016

@jezkodezko1 Ale nespráva sa tak. Ako rodina.
Idem do predýchať a ešte Ti napíšem.

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@merynka3 osobný život je fajn,berie má ako svoju priateľku,ale toto.S.tými peniazmi je hruza

natalym
21. jan 2016

@jezkodezko1 A to prvé dievčatko má 5 rokov si písala. A vtedy ste ako hospodárili?

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@natalym to som ani nenapisala všetko čo si kupuje, on si dopraje aj oblečenie kvalitné, aj topánky značkové.

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@natalym keď bolo jedno dieťa som to tak neriešila,peniaze nejak boli,ale keď sú dve je to moc.

natalym
21. jan 2016

@jezkodezko1 No veď toto, že si to neriešila, on si myslí, že všetko je ok. A darčeky pre deti ako riešite?

natalka13
21. jan 2016

pekne si pytaj vyzivne na deti aj na seba, ak nebude suhlasit,povedz, ze podas na sud urcenie vyzivneho.
Ak nebude suhlasit, chod za jeho mamou a vysvetli jej situaciu, ze si nutena dat ho na sud lebo veci sa maju ako sa maju, ak ho neda do laty ona, da sud.

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@natalym ja som mu asi pred mesiacom povedala že ozaj nevychadzam s peniazmi ale aj napriek tomu som mu terqz tu 100 dala.no priznám sa že som dúfala V to,že mi Z toho niečo vráti po mojich slovách, no nestalo sa tak. A keď som mu povedala že viac neplatim tak mi povedal že to je hlúposť neplatit lebo nejaké peniaze mam

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@natalka13 posiela ma s kamoskou na kávu že aby som aj ja niekam.išla nech mu nevycitam že chodí na pivo.A keď mu poviem že na kávu nemám tak mi neda ani na ňu aj keď má tam posiela

vika35
21. jan 2016

akoze tukam si tu na celo. ty si normalna? to ako on pri vyrobe deti nebol? ze on si dopraje a ty z 200€ tahaj vsetko a este 100 mu davat. fuj grcam. ty uz prosim ta zapni tie mozgove zavity. on ma voci vam vyzivovaciu povinnost. ake jeho peniaze? nie ty jemu to on ti ma davat polku platu.... fuj

limetka69
21. jan 2016

@jezkodezko1 tak mu to pripomen. A ked sa da chod k rodicom, ukaz mu, ze vies byt aj bez neho, ved on je viac na pritaz ako na osoh

natalym
21. jan 2016

On nechápe, doteraz fungovalo, on je kokot, nerozumie, kým mu niekto oko nevybije. Ja mám tiež takého nechápavého muža, ale on si ani sebe nič nekúpi.
Sadni, spíš na papier svoje mesačné výdavky, zober ho za ruku posaď a prejdite si položku po položke. A povez mu, že si matka jeho detí a či je toto podľa neho ok. A ja by som si od neho pýtala jeho príjmy a mesačné výdaje, čo on platí a na čo míňa.

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@limetka69 uvidím ako to dopadne po našej debate A možno odídem K našim na nejaký ten týždeň že na čo pride

merynka3
21. jan 2016

si z BA?
@jezkodezko1

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@natalym on mi neukaze na čo míňa A koľko má príjem,na to odvahu nemá,aby som videla ako si dopraje

limetka69
21. jan 2016

@jezkodezko1 podla mna vie, ze ma na vrch a ze si na nom zavisla, tak to vyuziva, razantne mu ukaz, ze to tak nie je. Porozpravaj sa s rodicmi, uvidis budu mat nazor ako my, pomozu ti, a poriadne ho potrap. Aj ked ja by som ho na tvojom mieste nechcela a sudne si vybavila peniaze, výživné

jezkodezko1
autor
21. jan 2016

@merynka3 som,prečo?

vika35
21. jan 2016

@jezkodezko1 naco ti je taky chlap. ja toto nepochopim, zeny halooo. a ked sa ti nieco stane a budes dlhodobo PN nedajboze, kto sa o deti a teba postara.
deti nie su nova LV kabelka. obaja rodicia sa maju podielat na vychove aj financne. ze on pivko, futbal, znackove veci a chuda mala ani na tanecnu nebude moct chodit, ze veci z bazariku. ako nemam nic proti bazarom .... ale sem tam by sa jej aj nove sikli.

natalym
21. jan 2016

@jezkodezko1 Tak, ale to potom nie je rovnocenný vzťah a máš deti s totálnym debilom. Vieš o tom?
Vieš čo, nič mu Ty nedávaj žiadne peniaze a pekne si Ty spíš návrh na určenie výživného na deti + na seba a normálne ho pekne podaj na súd. Nepovedz mu nič a príde mu pozdrav zo súdu, tak mu povedz, že si to chcela riešiť, on nechcel, tak si to musela riešiť takto. Bodka, tu niet o čom. A zvážila by som to spolužitie. Veď on si pri Tebe žije ako kráľ? No a keď sa on tak suprovo oblieka, Ty sa ako obliekaš? Nevadí mu, všetko je ok, keď niekde spolu idete?

merynka3
21. jan 2016

@jezkodezko1 skus sa s nim o tom porozpravat, urob si vycuc z toho, co ti tu baby napisali a predloz mu to, pretoze kazda jedna ma pravdu... ak naaahodou pristane na to a bude sa chciet zmenit, daj mu sancu, ale len jednu... akonahle ta sklame, utekaj od neho... a ak sa nebude chciet zmenit, utekaj v momente prec... takyto zivot predsa zit nechces.. a mozes byt rada, ze ste neni manzelia
ak nieco budes potrebovat, kludne sa mi ozvi, ja ti rada pomozem