Spoločný život s partnerom a rozpočet
Ahojte žienky. Možno sa opýtam niečo zvláštne, ale veľmi by ma zaujímalo ako vy riešite rozpočet s partnerom.kto čo platí A keď bývate U neho či mu prispievate nejakou sumou. Ja bývam U môjho partnera,vedieme spolu rodinný život,máme bábo, čiže som na materskej ale stále si pýta 100 eur za to že tam bývam, že to je Z jeho pohľadu normálne. Čo na to hovoríte?ako to máte vy?
@natalym ja sa obliekam do vecí ktoré som si kupila.ešte keď som pracovala,na šťastie som.po pôrode nabrala tu istú formu.keď niekam ideme, ako to myslíš?
@merynka3 ďakujem
@jezkodezko1 No idete spolu on v novom, vyobliekaný a Ty v tom čo si už nosila. Nevadí mu to???
@mima4 ja som mu vravela že Z materskeh nebudem vedieť platiť ale on sa tváril chápavo A bral to úplne normálne že to je V pohode A že on sa posnazi privyrobiť si.
Ty kupuješ prášok na pranie a perieš mu jeho veci, hej?
@natalym nevadí,veď to sú normálne veci.
@natalym periem,zehlim,varím,upratujem,robím všetko čo žena V domácnosti robi
@jezkodezko1 Ty kupuješ prášok na pranie z Tvojej materskej?
@jezkodezko1
tak mu nedaj peniaze ziadne, proste rodicovska davka je urcena na dieta a bodka. Nech si privirobi.
aj ked nie ste rodina, teda voci tebe nema ziadne zavazky, kedze si len jeho priatelka, mal by mat aspon aky taky chochmes a chapat, ze ti spravil dve deti, ze momentalne nemozes pracovat a nie vyzadovat od teba peniaze.
@jezkodezko1 Príde mi to trošku od veci, aby chlap bral na nájom od ženy, ktorá porodila ich dieťa a jej príjem je obmedzený. Ale ak to od teba žiada, tak asi ti iné neostáva, ako platiť mu to. Nie ste ani manželia, nemáš nárok na výživné na seba, on voči tebe nemá žiadne povinnosti. Čo ti poradiť...nerobiť deti s kreténom?
@alaguema ale ma narok na vyzivne aj na deti aj na seba
Príspevok na výživu a úhradu niektorých nákladov nevydatej matke
Otec dieťaťa, za ktorého matka dieťaťa nie je vydatá, je povinný najdlhšie po dobu dvoch rokov, najneskôr odo dňa pôrodu prispievať matke primerane na úhradu jej výživy a poskytnúť jej príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom (§ 74 ods. 1 Zákona o rodine).
Zákon rozlišuje v tomto prípade dva príspevky, a to:
príspevok na výživu nevydatej matke v trvaní najviac dvoch rokov odo dňa pôrodu a
príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom.
Túto vyživovaciu povinnosť je povinný plniť otec dieťaťa, ktorého otcovstvo bolo určené (buď súhlasným vyhlásením rodičov pred matrikou/súdom alebo rozhodnutím súdu).
@natalym bola som v tom, že nemá, ale gúglila som 😀 Máš pravdu. Tak nech si o to žiada a budú si tú stovku odovzdávať...najprv ona jemu a potom on jej. No, kretén. Dúfam, že o nejakých 20 rokov ešte budú nejakí normálni chlapi, vzhľadom na to, aké vzory doma dostanú, to vidím blede.
@alaguema este stale su aj normalni muzi, ktori su perfektnym vzorom, je ich menej, ale su, asi to bude stale tak, ze ich bude menej a budu vzacni. Ja mam super muza, dakujem bohu zanho pri kazdom takom prispevku. Len co pride domov ta ho vyboskam a podakujem sa mu za to, ze ho mam 🙂
@mima4 zatial, kym mu dava tu 100 ale vieme, ze kedykolvek ho to prestane bavit nebude mat ani len to. tak to by som tu stovku vrazala radsej rodicom alebo zaziadala o soc. byt. a kto vie ak zacne pracovat mozno to nebude uz len 100.... nechapem zeny co si nevazia same seba a este aj deti okradaju o normalny zivot
Ach jaj. Kedy konečne slovač pochopí, že rodičovský príspevok je príspevok štátu rodičom na DIEŤA, že to nie je náhrada príjmu matky a teda ak sa rozhodneme pre decko, sme si vedomí, že jeden plat odbudne a jeden krk pribudne???
Zakladateľke radím:
1.vyčísliť v blokoch koľko má výdavkov
2.predložiť svoj návrh na riešenie financovania domácnosti
3.oboznámiť ho s tým, čo bude nasledovať, ak sa nedohodnete (výživné na seba i dieťa)....
...no a začni uvažovať kam s deťmi pôjdeš a z čoho budete žiť, ak to nevyjde.... Zatiaľ máš aspoň rodičák, o chvíľu nebude ani ten... No a mysli na to, že ak žiješ v jeho byte, pri rozchodeodídeš s holou riťou...
@jezkodezko1 no a je najvyssi čas,aby si si zacala uctovat,za varenie,upratovanie a hlavne za sex.A potom mu mozes dat tych 100e
@jezkodezko1 A prečo kupuješ potraviny aj pre neho? Pri mne by nežral, taký držgroš ☹
@mihula dobre napisane 😀 😀 😀 myslim,ze ten chumaj sa nedoplati 😀
@jezkodezko1 neda sa ti poradit.Tvoj pribeh je velmi smutny. Pises, ze vediete rodinny zivot.Omyl a velky! Vy ste spolubyvajuci s tym rozdielom, ze ty mas dieta.Dievca, dievca preber sa!
Nedočítala som to ale to co? Mlady zije z 900 E a ty zo 100? a co kupuje a platí on? Do piče aj z takymi chlapmi, Ber deti a co najskor preč.
@jezkodezko1 necitam vsetko...
ale ty si na MD a on si od teba este pyta 100E?? a on kde zije, na Marse????
Je to jeho dieta, kvoli vasmu spolocnemu dietatu ty nemozes chodit do prace a tuto funkciu teraz musi potiahnut ON ... cize nie ze ty jemu, ale ON TEBE ma davat a nie 100E, ale normalne vyplatu, alebo aspon nejaky prispevok na domacnost... napr. 300 -400E, podla toho, kolko zarobi...
Nie je myslitelne, aby ti si z MD platila este byvanie, kedze byvate spolu a byva tam aj jeho / vase dieta.... z coho mas potom platit ostatne veci? ved uz ta MD, rodicak je ubohy, z toho fakt len najnutnejsie potreby a na nestaci to... Takze nech si chlapec otvori oci a ked chce mat rodinu, tak nech to berie ako rodinu a nie ako nejaku podnajomnicku s dietatom !!!!!!!!!!
a teraz citam, ze on ma plat 900E???? no pekne.... tak z toho min. 500 by ste mali dat doma do obalky, z ktorej budete robit nakupy + byt nech plati on.. na vreckove mu zostane dostatocne. si myslim.
Nie je on sebec nahodou tak trochu? podla mna ano. Ved obera o standard zivotny aj svoje dieta.

@jezkodezko1
no a na čom ste sa dohodli predtým, kym ste sa rozhodli pre dieta?
co sa tyka nas, my sme manzelia, takze u nas su peniaze spolocne, nikto nikomu neprispieva, tahame vsetko spolu.