Spoločný život s partnerom a rozpočet
Ahojte žienky. Možno sa opýtam niečo zvláštne, ale veľmi by ma zaujímalo ako vy riešite rozpočet s partnerom.kto čo platí A keď bývate U neho či mu prispievate nejakou sumou. Ja bývam U môjho partnera,vedieme spolu rodinný život,máme bábo, čiže som na materskej ale stále si pýta 100 eur za to že tam bývam, že to je Z jeho pohľadu normálne. Čo na to hovoríte?ako to máte vy?
cim dalej tym viac sa utvrdzujem ze najlepsie je byt single ako tak citam niektore prispevky od zienok akeho to chlapa ma doma!
necitala som vsetky komentáre len par, ale ozaj to co za kkta? ze mu mas davat 100e ? ty si jeho spolubyvajuca ci partnerka? a ze si bola chora a koli nemu si si nemohla kupit lieky? by som mu hned vysvätila mozog 😠
@jezkodezko1 ani som to necitala cele. Tak by ho kopla do riti debila. Asi by som radsej bola v nejakom krizovom centre ako v jednej domacnosti s tymto chujom. Prepac za vyraz ale chlap kt.chce prachy od partnerky kt.je na materskej a sam zaraba skoro 1000e je u mna chuj. A to nevravim o tom ze nemas na zakladne veci,lieky ked ochories,na jedlo! Idem a dam tomu mojmu pusu,za to aky je a dal by nam aj posledne. Ach boze je mi z toho smutno
@jezkodezko1 Nemôžem tomu uveriť, že si pristala na také čosi. Navrhujem, aby si mu naúčtovala sumu za svoju prácu pre domácnosť a dieťa, to je debil, čo si myslí, že si slúžka? Keby si ho niekedy nechala doma samého s malou, nech sa stará a porobí všetko, čo treba, to uvidíš, ako sa spamätá /alebo nie?/
Prepáčte, žienky, ktoré tu žiadate o pomoc, skoro každá má rovnaký problém. Nemôžem pochopiť, že môžete žiť s takými mužmi, pardón - priateľmi. Ja by som nemohla, to by som radšej bola sama.
100 eur za to ze unho byvas? 🙉😳😳😳😳😳Potom si ty pytaj € za to ze varis, peries, upratujes, staras sa o dieta a sprepaceniem fajcis k-kot. No spanom bohom toto.
Ja by som takychto chlapov dala povine vykastrovat aby sa nerozmnozovali...
Budes to mat tazke , vies mozno u jeho rodicov to takto fungovalo a teraz to on bere ako samozrejmost. Toto su najvacsi sebci a vypocitavci. On je proste sam pre seba. Ja osobne by som bola s nim velmi nestatsna, porozmyslaj co zo zivotom .... Takyto chlapi si mezasluzia mat rodiny. Ved rodina je jeden celok. Ci on ta bere len ako spolubyvajucu tak sa poskladate na najom??? Ale inak takymto to nijako nevysvetlis oni maju svoj svet kde je to normalne darmo budu dookola ludia krutit nad nim hlavou.
Fuha,to ako dokazes carovat so stovkou mesacne?Ved to musi aj on robit velke nakupy do domacnosti....inak si to neviem vysvetit....
@jezkodezko1 len jedno slovo - tvojchlap je dement!
... alebo teda: on ta ekonomicky tyra. daj si do googlu ekonomicke tyranie a uvidis sa v tom. prosim, nenechavaj sa vydierat, snaz sa popremyslat. keby ste boli od seba, mas vyzivne na dve deti, teraz este ajna seba. k tomu rodicak/zarobok.takto mas 100 z rodicaku a dva krat pridavky. nebud blba a zabojuj o seba ahlavne pre svoje deti. radsej byt sama, ako s takymto kretenom.
ano my nie smemanzelia, ale odkedysme spolu, mame aj spolocnu kasu na spolocne vydavky, a teraz, ekd som na MD, mam kartu od uctu, kdemi posiela peniaze a platim len tou. ked sa minu, zahlasim a posle dalsie. ani ho nenapadne patrat, naco miniem 200 z rodicaku z mojho uctu.
@guinevre stačí mi pozrieť sa okolo seba 🙂 samozrejme sú prípady, kde žena horko-ťažko dostane 50€, ale sama mám v okolí aj také, kde pánovi nezamestnanému alebo s nulovým daňovým priznaním bolo odklepnuté 200-300€ výživné s doporučením, aby sa čo najskôr zamestnal, nech mu zbytočne dlh nerastie... ono vieš, ak si niekto podá návrh na výživné 100€ mesačne a aj to má problém obhájiť, tak ťažko z toho dostane 150€... samozrejme záleží veľa od sudcu, ale nereálne to nie je... každopádne ak sa k tomu od začiatku postaví tak, že "ale veď aj tak viac nedostanem, tak načo budem pýtať" tak to naozaj nedostane...
@natinka86 s takými🙂 Nepochopím také ženy nikdy. Radšej sa nechať otĺkať. Alebo využívať. finančne obedzovať. Každý nadáva na sociálnych pracovníkov a všetkých kompetentných. Myslím že tieto všetky choré vzťahy si partneri vyberajú. Vzry v rodine sú nenahraditeľné. Sú ženy ktoré nemajú kam ísť. Ale vacsina by aj mala kam ale za toho boha nič pre zmenu nespraví.
@jezkodezko1 citala som uvod+nejake prispevky od Teba a od inych.Takze moj nazor je ten,ze je to velke sebecke decko.On moze vsetko,stiha este aj svoje konicky a Ty doma s dvoma detmi a este mu mas platit 100e??Najblizsie ked budes mat svedka-Tvoju mamu alebo jeho mamu jednoducho zacni s tym,ze este on Teba pyta z tych 200 e polovicu a ze on Ti nedava nic,ze ako dalej??Podla mojho nazoru sa u neho prejavuje takto narcizmus,a este je to len v zaciatkoch,aby nebolo casom horsie daj mu ultimatum,inak by som asi od takeho chlapa ihned na Tvojom mieste zutekala prec,kym neni neskoro
snim ci bdim??? 😕 😕 😕 ja zacinam mat pocit, ze od isteho roku narodenia sa proste rodia uplne inak zmyslajuci muzi (a asi aj zeny), nez sa rodili predtym... 2 deti, nie manzelia, on od zeny na rodicovskej v pohode vypyta prachy na "byvanie" a ona mu ich s kludom anglicana da aj ked deti nemaju co do ust... 😅 mne sa proste rozum zastavuje a idem dakovat bohu a svokrovcom za mojho muza 😅
základom je položiť správnu otázku. Otázka: "Miláčik nebol by si taký zlatý, a nedal by si mi peniaze na lieky? odpoveď. "Nie nedal", . Nuž čo na to povedať, sama si si to v otázke vyprosila. druhá otázka " Miláčik potrebujem lieky, pôjdeš mi ich kúpiť alebo mi dáš peniaze? nedávame na výber, buď alebo. Ak nezaberá tento typ v komunikácii, použiť správnu otázku pred správnymi ľudmi, napr. svokrou. muži totiž nemajú radi keď sa nabúravá ich ego, a radi sa pred inými pretvarujú a vedia že my ženy radi ich chovanie maskujeme. Takže otázka "miláčik potrebujem to a to" pôjdeš to kúpiť ty alebo mi dáš peniaze?, ak to nezaberie ani pred svokrou, tak doplniť vetu napr. ja už nemám peniaze keďže musím ti platiť nájom z tej almužnej čo mám". nezaberá ani toto? tak môžeme pritvrdiť, záleži od toho aký máš žalúdok, napr. zavoláme svokre," s predstieranou hanbou v hlase" si požičiaš pár eur na chleba, z diskusie náhodou vyplynie, že nemáš peniaze, lebo si musela dať mužovi na nájom a tvoj muž si kúpil za to nové kopačky a na chleba už neostalo, ale samozrejme že jej to z najbližšej materskej vrátiš a nezabudni doplniť vetu nech to mužovi nerozpráva 🙂. Neviem ako ty, ale ja by som mala gule aj na to aby som tie mužove kopačky predala za pár eur a kúpila detom niečo. veď je to pre deti. 🙂 no nie. Hlavne ti chcem povedať aby si nemaskovala mužovo lakomstvo pre inými, to je to najhoršie čo môžeš urobiť, lebo v konečnom dôsledku budeš chudera jedine ty. Nech všetci vedia aký je to skrblík, sebec, lakomec, že len on ,on, on a dlho dlho nič. nech sa on hanbí pred ostatnými, to nie ty. Ak chce aby si mu platila nájom, tak nech on ti platí tvoj servis ktorý poskytuješ. nie je dôležité čo si my o tom myslíme, či je to normálne alebo nie, dôležité je to ako sa ty v takom vzťahu cítiš, či si štastná. lebo pre každého je štastie niečo iné. ja osobne by som štastná nebola, lebo viem že sú aj iný muži, ktorý dopraju, a takého by som hľadala.
Akoze dievcata ja neviem.
Tisic krat jej tu bolo obuchane o hlavu ze preco s nim mala dieta, a ona viac krat napisala ze ju vopred uistil ze on sa o rodinu postara. Ako si to mala ona dopredu vyzistit ze to nemysli vazne? Tie ktore mate tie vestecke gule ved jej jednu poslite.
Mam kamaratku ktora je na tom podobne. Chlap ju pred dietatom uistoval ze ked budu mat deti, chce aby s nimi bola doma, on zaraba velmi nadstandardne, naklady nemaju velke, ale nedava jej nic a od dvojmesacneho ju chcel donutit aby sla do prace a dieta do jasli. Lebo ze ho vyziera a lahko prisla k domu a ak nebude zarabat aspon tisicku, tak sa to ani nerata.
Tie mudre ktore jej pisete ze to tak byva ked sa dvaja nevezmu a svadba jr zasadnh problem. Mhmm. Kolko je tu podobnych tem kde su zobrati ale to nebrani debilovi spravat sa ako debil. Tam vas nejako nevidno hovorit ze nastastie ste zobrati. Keby tu slecna bola za toho dementa vydata, tak ma akurat o problem viac, ze nehnutelnost je napoly jej, je napisana na hypoteke a debilko by sa s nou natahoval o byt, preco by sa prave tam mal spravat cestne? Takze okrem financneho tyrania, probpemu co a ako s detmi, by riesila aj banku, hypoteku a uz by ozaj nemala kam. Platit hypo na byt kde bude byvat dement a ona bude byvat u rodicov?
@jezkodezko1 situacia nie je v poriadku. Nie je v poriadku pytat od zeny na materskej na najom ak su deti jeho, alebo ak sa zaviazal ze on bude zivitel rodiny kym budes na materskej/rodicovskej. Nie je v poriadku ze on zije ako slobodny mladenec v mama(zena)hoteli a ty si sluzka, kucharka, spolocnicka a opatrovatelka v jednom a este mu aj platis. Ja by som zasla k psychologicke a pomaly by som otvarala oci. To co tu predvadzas je krasny priklad naucenej bezmocnosti. Si uz tak oblbnuta tym pakom, ze nechapes ze to co robi je ekonomicke tyranie. Musis si posilnit sebahodnotu, sebavedomie aby si sa dokazala tomuto modelu ktory doma mate vzopriet a niest nasledky. Je mozne ze ak budes trvat na spolocnom ucte, tak ta on kopne do zadku. Ale takto ako zijete...ja myslim ze tam bude viac veci, nielen toto financne, neverim prilis ze ak je takyto mamlas vo financiach, tak vsade inde je to skvely chlap, uzasny otec, fantasticky partner.
Pytas sa ako to maju ostatne zeny. Ja rada nosim nejake specialne, zvlastne kusky oblecenia a je mi jedno ci by si to ine zeny obliekli alebo nie. Nemyslim ze ak si ty presvedcena ze tato situacia nie je v poriadku, zeby ti malo stacit ze ti ine napisu ze je to ok. Urcite sa tu aj take najdu ktore napisu ze je v poriadku ze platis za byvanie a ze by si nemala doma sediet na zadku, ale ist do prace a dieta sup do jasli. Nepocuvaj hovadiny. Porozmhslaj si co ty chces a pomenuj si to. Chces aby boo tvoj chlap zodpovednh statostlivy parner a vyborny otec? Povedz si to. Je na tom nieco zle? Chcesaby ti vo financiach doveroval, aby ta na materskej/rodicovskej podporoval, zivil, aby financne zabezpecoval rodinu? Povedz si to nahlas, priznaj si ako to mas ty. A ak sa ti to podari sformulovat, to co chces, po com tuzis, tak to odkomunikuj jemu. Nie preto ze baby na koniku povedali ze to maju takto. Ale sprav si podla seba akk ty chces.
Ak uz pochybujes o tom ci su tvoje zelania v poriadku, potom ano, porovnanie je namieste. Moja situacia- ked som s manzelom este len chodila, mali sme spolocny ucet a posielali sme tam obaja mesacne urcitu sumu z ktoreho sa platil najom a strava. On zarabal viac castejsie platil on zo svojich penazi, ale ja som platila hlavne preto ze som na tom trvala a nechcela som aby mi platil nieco on, ako byvanie a podobne. Ked som otehotnela, dal mi svoju kreditku s limitom za ktory by som si mohla kupit slusne auto s tym ze mj doveruje. Ak nieco chcem mam si to kupit a necakat nanho s tym ze by som ho musela o nieco prosit. Materska chodi na spolocny ucet, takze aj ja davam co mam. Mame to spolocne. Mne to vyhovuje takto.
@sissy27 Ano, hovoris o pripadoch, kde chlap viac menej pracuje "na cierno", teda, ma nejaku minimalu mzdu, ale to nie kazdy chlap tak robi. A ked ma 800e a nic okrem toho, tak jej nemozes predsa malovat medove fuzy, ze jaaj, moja 400e na deti, 150 na teba, neni problem, budes si dobre zit, nie, je mala pravdepodobnost ze by tolko dostala, ale kazdopadne by mala viac ako co ma teraz, ak je naozaj pravda, ze jej zostane 100e mesacne.
@guinevre ja som nenapísala, že bez problémov ich dostane - ale ak si má žiadať, tak preboha nech neoperuje so sumami ako 70€ a podobne... tých 200€ na každé dieťa je normálne reálnych, len treba do návrhu uviesť všetko a v adekvátnych sumách a prípadne aj vedieť zodkladovať- nie že na stravu 30€ mesačne a podobne, lebo všetci vieme, že to nestačí... tu pán otec zarába 800€ v čistom, zostať mu musí tuším životné minimum, ohľad sa berie akurát tak na ďalšiu vyživovaciu povinnosť (ak nejakú má), splátky, dlhy a podobne sú až druhoradé...
čo sa týka výživného na ňu - tam je to menej pravdepodobné, ale rozhodne je lepšie to aspoň skúsiť, ako neurobiť nič...
necitala som prispevky.. ale prve co ma napadlo... co takto si pytat peniaze za vedenie domacnosti? pranie jeho veci? varenie?
Zijem u priatela a z predchadzajuceho vztahu mam dcerku teraz cakame spolu dieta a nikdy mi nepovedal ze mu mam nieco dat,ak nahodou dojde k tomu ze nema koruny tak mam ja lebo on ozaj vsetko cvaka. A niekedy sa stane ze nema lebo opravuje auta a niekedy tie suciastky vidu drahsie ako by myslel a potom si to zuctuje u majitela auta a vzdy mi ich ide vratit ale ja mu poviem nech necha tak,lebo on mi ozaj moc pomaha a nikdy by neziadal o peniaze lebo unho byvam. Preboha to uz je co . rozum sa mi pozostavil
@guinevre môjmu exovi nechali životné minimum , to je pokiaľ viem 198 EUR na plnoletú osobu . posudzuje sa mnoho vecí, aj napríklad to či niekto prepisuje majetok na tretie osoby len aby bol nemajetný . Tuto môj bývalý kamarát má výživné 700 EUR/1 dieťa preto bývalý lebo som zistila aký to je hajzlík . Daňové priznanie na 0 a firma z 2/3 napísaná na sestru darom , pán podnikateľ. Zas sudkyňa nebola včerajšia.
Ale uznávam to sú skôr výnimočné pripady, Najvyššie výživné čo som ja zaznamenala bolo 1500 EUR na dve deti , okres Pezinok , u človeka ktorého príjem bol 5 000 EUR.

@jezkodezko1 prečítala som si len pár tvojich príspevkoch a nechápem, ja toto fakt nechápem, či dnešné ženy tak zúfalo túžia po láske, dieťati, že sa upnú na prvého debila, čo príde? bože, veď toto, čo opisuješ, nie je partnerstvo ale spolubývanie. Toto sú základné otázky, ktoré si treba vyriešiť, kým začnete spolu bývať a mať deti