Sporíte deťom?
Ahojte. Zalozili ste svojim detom sporiaci ucet a odkladate im pravidelne nejaku ciastku nan?
áno, ale nie do fondov a zlata ...mám ich pekne na svojom účte - teda podúčte a nedotýkam sa ich vôbec, v tomto treba mať pevnú vôľu ak chcete deťom našetriť
Ano ... pravidelne na jeho vkladnu knižku co dostal pri narodení... a aj na sporiaci účet co ma
Ano...urobili sme to tak zepridavky im chodia na ucet spolocny a s nimi nemanipulujeme...
Nie. Setrit na knizke, sporiacom ucte a neviem ako produkte s urokmi 0,00 nic a uz len s aktualnou inflaciou je ciste sialenstvo a aj v casovom horizonte 18 20 rokov... Deti v podstate na seba nemaju nic, mame nejake akcie a investivny byt...
Nie, majú pokladničky a sporia si sami, plus ich učíme že za tie peniažky si niečo môžu kúpiť, aj odkladať keď budú chciet niečo väčšie. Aby v neskoršom veku aj v dospelosti vedeli, ako hospodáriť s peniazmi a neboli z nich balamuty o akých tu často čítam.
Led sporíte vy im, tj. robíte to za nich, ako kopec veci čo robí rodič za decko aj keď netreba, len prídu naraz k hotovemu obnosu ktorý im bude odovzdaný a môžu to minúť na prvú somarinu ktorú uvidia, lebo zrazu môžu.
ano, ale nie aby mali ked budu mat 18, ale aby som ja mala z coho im zaplatit rocne studium v zahranici - kedze je to celkom palka a som matka samozivitelka mam vetu co robit aby bolo pre oboch 🤣
Od narodenia má založené stavebné sporenie. Muž tam posiela každý mesiac daňový bonus, plus niečo navyše. Zdalo sa nám to také najvýhodnejšie, než ich len držať na účte.
@lesana25 toto je trosku nepochopenie investovania pre deti. Clovek sa s nimi ma o tom rozpravat a vysvetlovat, ukazat im ten ucet, neskôr, nech vidia , ze ked si tam prihodia zo sibacky, ci narodenin, ked su to väcsie obnosy, ako to funguje. A nie ze im zrazu15000 hodi na 18 a on bude paf, lebo dovtedy mal iba vreckove s par eurami
K tej pokladnicke- vsetci sme mali asi pokladnicky a kolkí nevedia narabat s peniazmi v dospelosti. Pokladnicky bohuzial nie su ta spravna cesta naucit dieta financnej gramotnosti. Nemyslim to v zlom.

Áno