Stačil by vám plat 1400 eur v hrubom?
Stačil by vám plat 1400€ v hrubom ? Bývam na východe .
Nie, nestačil ani náhodou. Ale toto je taká otázka, že až. Máš kvalifikáciu a prax na to, aby si mohla chcieť vyššiu mzdu? Alebo máš kvalifikáciu, kde táto mzda je štandard? Od toho sa treba odraziť.
Vzhľadom na to že mám plat 750 v hrubom, áno, myslím že by mi stačil😄. Bratislava la la laaaaa...
Záleží na okolnostiach - si sama alebo v domácnosti so zarábajúcim partnerom? Máš deti? Od toho sa to všetko odvíja. Ja som tiež z východu, teda skôr zo severu spod Tatier, mám trochu viac v hrubom, manžel oveľa viac, ale obaja máme 20-ročnú prax v odbore, živíme 2 deti a chceme žiť, kde žijeme, nechceme sa sťahovať. Takže aj v minulosti, keď sme zarábali o dosť menej, prispôsobili sme tomu naše výdavky a určili sme si priority.
Keby som mala ja taký príjem a manžel tiež, tak áno, úplne stačí. Keby len jeden príjem, tak nie. Mám deti, úver, auto, splátky a aj šetriť chcem.
myslim si uprimne ze na vychodne pomery, luxusny plat, ci by stacil neviem zalezi ci sa zivis sama alebo zijes s partnerom teda mate dve vyplaty, ci mas dieta alebo desat deti....ak mas vsetko co potrebujes a nieco z toho co chces, moze asi byt. ak mas malo, treba mozno skusit inu poziciu ci lokalitu
To je otázka 🤭
A tebe by stačil 483 euro v hrubom a s jedným dieťaťom bez partnera a bývaš na západnom Slovensku ? 🤪😉
@zoro9836 1400 je pekny plat aj na Ba nieto vychodze , ludia co tu pisete. a ano pokial nezije v luxusnej vile a nema hypo 1000 eur mesacne samozrejme :D
@zoro9836 ďakujem, ale tak ľahko sa to nepodarí ☹️ lebo mi nemá kto pomôcť s dcérou, ktorá je ešte malá a nemôže zo školy chodiť ráno aj poobede sama. Ešte cca 1-2 r. musím s takouto podradnou prácou vydržať a potom budem Happy 😉
Autorka to je rôzne, niekto by skákal dva metre od radosti za taký plat a niekomu by ani 10 000€ nestačilo.
Keby som mala tri tituly, vedela som 2 jazyky a mala dost praxe, tak NIE, nestacil by mi 😁
@valeria_h Pracujem na charite aj to po známosti, po 21 rokoch v čase prvej vlny Covidu ma prepustili z práce. Po 10 mes. na ÚP mi jedna pani dohodila túto prácu na 6 hodín denne.
@valeria_h nepoviem, ešte by si mi vyfúkla fleka 😄. A názov firmy by ti asi nič nehovoril, je to malá firmička. Ale aby som bola férová, mám 5-hodinový úväzok, čiže pri 8-h by mi to vychádzalo na 1200, čo je stále menej ako ponúkajú autorke 😁. Na druhej strane, som tam veľmi spokojná, nie je problém s ničím keď potrebujem nejaké veci riešiť, odísť skôr, pnky, očrky, lekári a takisto to mám kúsok od domu. A to bolo u mňa dôležitejšie ako veľký plat. Ja už potrebujem určitú pohodu do života, nie naháňanie sa za peniazmi.
@mikadooo Ja mam podobný plat pri polovicnom uvazku (4h denne) a rovnaky nazor ako ty 😉
To je tak isto zle položená otázka ako ,,koľko môžem schudnúť za mesiac?". V oboch prípadoch je okrem príjmu rovnako dôležitý ak výdaj/výdaje na život.
Niekomu kto žije bez hypotéky stačí aj 900€ v hrubom, niekomu nestačí ani 2000€ v hrubom.

zalezi ake mas vydavky a aku mas pracu... lepsie ako prstom do oka ...ale ak sa mas postarat o ndeti ucty etc tak ti vela neostane