Sťahovanie sa na rok a poistenie pre dieťa

28. aug 2023

Ahojte, tie čo ste boli v takejto situácii ako ste riešili zdravotne poistenie pre dieta ktoré by malo ešte pravidelne chodit na poradne? Stahujeme sa ale len na rok a potom naspat na SK..odhlásili ste dieta zo ZP na Slovensku a urobili poistenie v inej krajine a po príchode zas odhlásili a prihlásili znova na SK??

mogaa
28. aug 2023

záleží od situácie...jeden z rodičov bude v danej krajine pracovať? je to v rámci EU? lebo prepoistiť dieťa len tak v cudzej krajine má svoje pravidlá a nemôžeš ho prepoistiť len preto že sa tam presťahuješ.....

autor
28. aug 2023

Jeden rodič je občan tej krajiny + tam pracuje

lubina
28. aug 2023

Ak je to v ramci EU, tak po troch mesiacoch pobytu sa uz musis prihlasit na pobyt. Ak ty nebudes v danej krajine pracovat, ale otec dietata v krajine pracuje, a zaroven dieta tam bude mat aj pobyt, tak by malo byt poistene s rodicom, ktory pracuje. Tvoje poistenie zavisi od toho, ci pracujes, alebo nie.... najlepsie je to prekonzultovat s tvojou poistovnou, vysvetlit im situaciu a uviest detaily. Podla nich ti poradia, ako to presne je v sulade s EU legislativou, ak teda ide o EU krajinu..