Štátne dlhopisy: Oplatí sa investovať v neistých časoch?
Takže po tom ako nam vytiahli z penazeniek desiatky až stovky eur ( konsolidacia,dane,daň.bonusy...) tak maju zálusk este aj na naše uspory.Vraj je to v inych krajinach bežne.Ano.ale tam nevladne taká vychcana zlodejska mafia ako u nas.Dakujem.neprosim.z mojich uspor táto lùza nedostane ani cent.Nie som ekonom,ale rozum aj oči este mam.
Viac mozes citat tu a citaj aj diskusiu.
https://index.sme.sk/c/23448068/patriot-a-inves...
financmajster je presvedčený že sa po dlhopisoch len tak zapráši...
tak uvidíme...😉
Zase admin zmenil temu.Ja sa nepytam ci sa oplati investovat....
@janinah statne dlhopisy su malo rizikova investicia a vynos bude vacsi ako na beznom terminovanom ucte. Takze z tohto pohladu, ak ma niekto peniaze na ucte alebo na terminaku, to nemusi byt uplne najhorsie rozhodnutie ich kupit.
Problem s tymto krokom nevidim tak pre obcana, ktory na tom zarobi 3 % v cistom, ale pre stat a zvysok danovych poplatnikov. Stat si totiz cez tieto dlhopisy poziciava za drahsie, ako by si bezne pozical a my vsetci sa na to poskladame, aby ti co si ten dlhopis kupia mali 3% v cistom vynos.
@tetapetra ja uz si predstavujem ako od Narodnej banky az po Urad vlady sa bude tahat strudla kupychtivych priaznivcov tejto koalicie a aby uspokojili zaujem vsetkych budu vydavat nove a neve emisie... (jaj nie, na ich peniaze v strožoku schovane im nikto siahat nebude, jedine, ze by im na nich siahol zmenou zakona)
No asi tak, tejto "republike" a hlavne ľudom čo sa dostanú v nej k moci neverím (a to nielen Fico, ale aj predchodca Matovič a podobne, jeden väčší blázon ako druhý a Slováci vždz volia len bláznov)a tu je možné všetko, teda nedám tam ani tisícku.
to si fakt myslia, ze sa najde niekto, kto pojde "do obchodu" s tymto statom? dakujem, staci mi, ze mi raz siahnu na druhy pilier a ked budu moct, tak aj na ten treti (to este cakam, ze raz aj na to pride). Ale zase, ja sa casto mylim ohladom zdraveho rozumu, takze naozaj je mozne, ze sa do toho pohrnu davy 😀
Ja si určite nekúpim. Radšej nech si ich kúpia ich voliči.
neviem no... investovat do statu ktory ide greckou cestou? ale rada si precitam nazory preco ist do toho. mozno zmenim ten svoj...
Len aby to nebola na prepratie ich spinavych penazi a este sa im poskladame na vynosy. Pripadne aby o 4 roky neemitovali dlhopisy s 5% urokom aby bolo z coho vyplacat tieto ...
Silno ma to láka ale prenechám tú česť voličom tejto špinavej bandy
O rekreačné poukazy sa ľudia mali biť. Z očakávaných 200.000 ročne ich je 50.000 ročne. Tak sa môžu použiť aj pre rodičov.
3% dlhopis bude rovnako “úspešný”
P.S. Voličom SMERu vrelo odporúčam kupovať. Je to bezpečné.
Nenazývam investíciou niečo, čo má výnos nižší ako inflácia. Isto nie.
@janinah keby to nevymyslela tato mafianska vlada,tak by som aj investovala.ale kto zveri svoje peniaze zlodejom?🤔
Myslím si, že toto je posledný krok k vytunelovaniu druhého dôchodkového piliera...
A musím poznámku - vám niektorým naozaj vôbec nič nevadí ?
Lebo máte (falošný) pocit, že sa váš sa to netýka ?
@nyusika súhlas, poukazy urobili pre väčšinu ľudí Slovensko nedostupné, lebo zariadenia zdvihli riadne ceny o hodnotu poukazov. A teda menšia časť Slovákov, často práve preto že je to pre firmy nad 50 zamestnancov tak zamestnanci korporátov čo nezarábajú zle majú bonus, ktorý ani nepotrebujú alebo nechcú a pre študentov, dôchodcov, zamestnancov menších firiem, živnostníkov-teda tie nižšie sociálne skupiny čo by to práve potrebovali viac sa stalo Slovensko cenovo nedostupné, ked nemajú rekreačný poukaz.
@marsmykkok a tak miname nase eura v Cechach a inde v zahranici.
@paradajkova vynos bude bohuzial zalostny.
Len dufam, ze moja mama "nenakup vnucatam"🙈
Stačí keď si založíte účet kde máte aspoň 2-3% sporenie. Napríklad Fio banka a nemusím nikde dávať vláde na štátne dlhopisy. Alebo ešte lepšie keby sa ľudia informovali u finančných poradcoch. Prípadne sa vzdelávali o finančnú gramotnosť ktorá chýba už na stredných školách. Alebo ešte lepšie keď poznáte osobne niekoho kto vie a vyzná sa v investovaní a pomohol poradil by vám na začiatku cesty.

@janinah a nútia ta? Mňa nie.