Ste spokojný s rodičovským príspevkom 190€?
chcela by som vediet kolko mamiciek je s danou sumou spokojnych a aspon ako tak preziju........
ja som rada, že sa to zjednotilo, aj ked by to mala byt vyssia suma. lebo kto pred dietatom studoval a nerobil, predsa raz bude robit a odvadzat odvody, takže je to v podstate jedno. A čo sa týka "spoluobčanov" tym sa o ten rozdiel skrati davka v hmotnej nudzi, čiže nedostanu nič navyše...to patí pre tie rodiny, kde nikto nerobí...
@tucina2 vo Svajciasku je to napr. tak, ze zeny mozu zostat doma kolko len chcu. matersku dostanu vyplatenu iba 3 mesiace, vsetko naraz a to iba max. 90% z platu. eta vsio.
zavisi uz len na muzovi kolko zarobi, ci z toho vyziju a ci si zena moze dovolit zostat doma... ak nie, musi ist pracovat... 😉
nie som spokojná s tým, že naša "spoluobčianka", ktorá nikdy nebude pracovať a tak odvádzať peniaze do štátnej pokladnice, bude z tej štátnej pokladnice čerpať takú istú sumu ako ja, ktorá poctivo pracujem a peniaze tam odvádzam, čiže ju dotujem. Samozrejme na úkor mojej dcéry, od ktorej som odišla po 5-tich mesiacoch do práce, /zatiaľ čo ona bude bez výčitiek doma dovtedy, kým ju štát bude dotovať a potom si nechá urobiť ďalšie dieťa/, pretože sme mali spolu s manželom príjem tak okolo 480 Eur a to sme chceli vybavovať hypotéku na byt.... Prežili sme. Teraz som si povedala, že zostanem doma dlhšie, ale kto vie ako to bude, bývame už síce vo vlastnom, ale tú hypotéku treba aj splácať. Ale keby som nad tým rozmýšľala takto, nikdy by som deti nemala. Hovorím si, že nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť ešte horšie, a určite sú rodiny, ktoré sú na tom horšie ako my, čiže sa v podstate nemám na čo sťažovať. Nejako bolo, nejako bude, tie detičky stoja za to, len sa treba niekedy uskromniť...
lepsie ako 164, ale aj tak nic moc... materske nemam, studujem, otecko sa nezaujima a ani sa nemieni.. myslim, ze 2ludom je 190malo, tolko miniem na plienky a sunarik... a dalej? 😒
ja by som dala tych 190 € Mihálovi a nech žije...nech si to vyskuša na vlastnej koži... 😠
ja som spokojna s konecnym znenim zakonov, ako ich schvalili a ako vstupili do platnosti k 01.01.2011...
- tie, ktore sa o to zaujimali hlbsie a nie len tak cosi zaculi, vedia, ako to katastrofalne vyzeralo na samom zaciatku, teda niekedy v septembri 2010... ...vedia, aku hlupu chybu spravili vo vladnom navrhu zakona o socialnom positeni a ako ju opravovali naozaj na poslednu chvilku.... a nakoniec???
- tie, ktore maju priznane 256€, maju ich do 20tich mesiacov veku dietata, plus potom maju narok na 190,1€ a zaroven mozu popri tomu pracovat
- tie, ktore pracuju, mozu opatovne poziadat o rodicovsky prispevok vo vyske 190,1€
- tie, ktore maju deti v jaslickach ci skolke mozu vydavky dokladovat az do vysky 230€ (povodne 164€)
- tie, ktore su na materskej ci na nu nastupia, maju od 01.01.2011 vyssie percento DVZ a zaroven dlhsiu matersku o 1,5 mesiaca
takze.... povedzme si uprimne.... mame pravicovu vladu, ktora sa ale sprava daleko viac lavicovejsie ako vlada byvala, lavicova!!!! 😉 a ked sa na to pozriete z tohto pohladu, nemozeme sa fakt stazovat...
to, co vy tu spominate - zasluhovost - ta sa odzrkadluje v materskej, rodicovsky prispevok je statna socialna davka a tu je prave spravodlive, ze je rovnaka pre kazdeho jedneho..... asi to vyznie divne, ale je to ten isty typ statnej socialnej davky ako prispevok na pohreb - tiez je jedno, kto zomrie, stale je to ta ista suma...
zdieľam rovnaký názor ako kaktusik, ja som spokojná, hoci rodičovský budem mať len 190 €, ale predĺženou materskou u mňa táto vláda zabodovala, pretože to nie sú len peniaze, ale aj dlhšia riadna dovolenka v práci, keďže doba materskej dovolenky sa považuje za odpracovaný čas.
Rodičovský príspevok nie je na to, aby z neho vyžila celá rodina. Každá sme zvyknutá na iný štandard. Ale zase ak má niekto plat aspoň 1000 Eur, tak samozrejme, že je to skok. Ale ak je niekto nezamestnaný a nikdy nerobil, tak samozrejme, že si to užíva. Čo môžeme byť nespokojné? Tešme sa aspoň z toho čo nám štát dáva a že môžeme byť tak dlho doma s našími ratolesťami...
nie sme a nikdy nebudeme... teda väčšina
mne sa najviac páči ako sa tu ozývajú maminy, ktoré majú 256e a budú ich brať aj ďalej, také by ste sa sem nemali zapájať, lebo 190e sa vás netýka !
ako hovori moj starsi syn "ked musis, tak musis" 🙂 ja mam deti 3, doteraz 164eur, teraz si prilepsim, ale nebude to ani 256 ako niektore s jednym babom 😒 predtym som pracovala .... som rada ze aspon nieco naviac pre deti bude
nove znenie zakona je celkom dobre .... pre maminky ktore maju doma este jeden par ruk a noh - proste zodpovednu a spolahlivu babicku a ako tak dobru pracu a mozu ist do roboty .... lebo o to dieta sa aj tak treba starat aj ked ide mamka do prace, takze je spravodlive, ze sa bude poberat aj rodicovsky prispevok.
PS: kaktusik007 _ 100 bodov Ti, vyznas sa... 😉

maminky ja viem,ze by sme mali dostavat podstatne viac,ze vychovavat dieta je veeelmi narocne a 190 euri je malo,no ja si stale myslim,ze by sme mali byt aj za to vdacne.mozme byt rady,ze sme vobec statom podporovane do 3 rokov veku dietata.keby sme zili inde,tak by sme museli po roku ist robit a basta.niekde aj ovela skor.usa,uk...moje kamaratky len krutia hlavami,ze co mi tu este vyskakujeme,ze tam by sme musli ist robit.ak by nebol manzel schopny uzivit z jeho platu rodinu,tak by sa inak nedalo.naozaj si myslim,ze je to pre maminky malo,no na druhej strane som veeeelmi vdacna,ze aspon nieco mame a ze mame moznost ostat doma s detmi do ich 3 rokov.pre mna je to velmi dolezite.otehotnela som v anglicku a keby som tam s malym ostala,tak by som uz teraz musela robit a prisla by som tak mozno o jeho prve slova,prve krozcky...toto su veci,co sa uz nikdy nevratia.preto som vdacna,ze zijem tu na slovensku a aj ked vela ludi nadava...mali by si skusit zivot v zahranici aby boli vdacni za to,co tu mame.nie je to az take zle.mohlo byt aj horsie.