icon

Ste spokojný s rodičovským príspevkom 190€?

susann80
1. jan 2011

chcela by som vediet kolko mamiciek je s danou sumou spokojnych a aspon ako tak preziju........

Strana
z2
bzuco
1. jan 2011

no ja som mala sumu 164€ a museli sme vydržať....

stvura
Odpoveď bola odstránená
kitchima
1. jan 2011

tak ja som mala mat tu vyssiu sumu, ale uz s tym nic neurobim.. aspon budem mat matersku o 6 tyzdnov dlhsiu

renabr
1. jan 2011

Nie, nie som spokojná 😉

mau
1. jan 2011

Myslím si, že s takou sumou nie je spokojný nik ☹

tina28
1. jan 2011

NIE! NIE SOM SPOKOJNÁ 😠 . Nie je to spravodlivé, že sa to zlúčilo. 😅 😅 😅

traktor
1. jan 2011

touto otazkou to nezmenis....ja som mala sice menej a musela som vyzit, kazde zvysovanie ma vzdy obišlo , teraz budem mat viac...ale naozaj budem?ved vsetko ide hore..tak to naviac vydam niekde inde...

akika722
1. jan 2011

Nie som spokojná...vôbec..s tou almužnou?tie z tábora beru viac 🙄

mirka285
1. jan 2011

tato otazka je vhodna akurat tak na hadky ☹ ☹ nema ziadne opodstatnenie,lebo v dnesnej dobe a pri dnesnych cenach je 190 eur kazdemu malo,ale bohuzial nic s tym neurobime...

denne73
1. jan 2011

Nie, nie , nie , nie , nie, nie , nie, nie, nie, a ešte raz nie. Ale čo sa postavím na hlavu?? Ani to nám nepomôže. 😝
ja platim len za inkaso 190eur 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

veronika81
1. jan 2011

ešteže sem každý môže prispieť iba raz, nebude tu hádka 😀
V podstate.. pre koho to znamená viac oproti pôvodnému, napíše že je rád, pre koho to bude menej, bude nadávať.
Ale úprimne, je to málo, takže spokojná nie som!

michaela80
1. jan 2011

Kedze ma deli len 6 dni od toho aby som mala 256 , tak jasne ze nie som...o.k. ked kazdy ma dostat rovnako tak nech , ale preco niekto kto nastupi na matersku tyzden predomnou ma 256 a ja nie... 😠 😠
jedina vyhoda ze sa da popri tom robit 😅 😅 😅

katavinka
1. jan 2011

Určite nie. Ani nie kvôli tej sume ako kvôli spravodlivosti, že opäť tí, čo nič neodvádzajú ani len cent, dostanú rovnako ako tí čo pracujú roky a pod. Ale však sme na Slovensku... 🙄

janka2732
1. jan 2011

určite nieje s tym nikto spokojny....mam kam.v zahraničia ked som jej to povedala tak skoro odpadla..... 😠

mircalla
1. jan 2011

len najomne za byt platim 365 euro....odpoved je jasna

dajna11
1. jan 2011

nie a nie a nie!!!!!!!! už to neprerobíme,ale ma to hnevá,lebo pred tým sa to rozdelilo koli našim ,,spoluobčanom,,a teraz?robím,roky som čakal na druhé,prvé som skoro šupla do školky,teraz som myslela že si to vychutnám dlhsie....a????zasa budem utekať do práce!!!!

martinkatinka
1. jan 2011

Samozrejme, že tým, čo to zvýšia, budú spokojné.... ale ja osobne nie som spokojná.... Pracovala som 8 rokov, nedarilo sa mať bábätko skôr, poctivo som platila odvody, dane a zrazu mám mať menej, ako si zaslúžim? Nemám nič proti tomu, aby zvýšili príspevok tým, čo mali 164 eur, ale nemali to znižovať!

vieraj
1. jan 2011

kedze nastupujem do prace, nezalezi mi az tak na vyske RP, ale uznavam, ze je to malicko pre tie matky, ktore su doma a nemaju iny prijem-
takze mne vyhovuje 🙂

macik27
1. jan 2011

určite nie som ...zodpovedne sme sa na rodičovstvo pripravovali a dosť dlho čakali kým sme sa ako tak zabezpečili...bývanie , trošku peniažkov a dobré pracovné zázemie...teraz sme na to doplatili 😒 platíme dosť vysokú hypotéku, poisky ( lebo keď nám vyhorí byt nikto nám nový nedá)...nejako vydržíme a vyžijeme 🙂 ale pre mňa je to 66 eur mínus malá mohla chodiť každý mesiac za to plávať...a do práce ísť skôr ako po dvoch rokoch nemienim, možno je to moje posledné dieťa a ja si ju chcem užiť a nie ju zveriť nejakej cudzej osobe

brisilda
1. jan 2011

ja som doteraz mala tiez len 165 € a dalo sa vyzit no kedze ide vsetko hore vratane DPH tak si od noveho roka musime zacat utahovat opasky a to poriadne 😒 cize podla mna nikto s prispevkom 190 € neni spokojny !

topanka
1. jan 2011

ja si myslím ze tie zeny co dlho pracuju a chcu íst na MD by mali dostat viacej penazí lebo nie kazda zena moze ist na MD je to dnesnej dobe velmi tazke . Aj ja chcem ist na MD ale neviem ci vyzijeme lebo dnes sa to neda.

isabella_fly
1. jan 2011

ja by som sice povodne mala ten nizsi, ale vzhladom na zvysenu dan a ako tak sledujem co vsetko a o kolko ide hore, tak neviem ci to zvysenie o par eur je naozaj zvysenim, skor je to na oklamanie oka a osklbanie tych co by mali mat viac... vyzit sa z toho urcite ani omylom neda, ved to nepokryje ani naklady na energie malej rodiny s jednym dietatom... mozem len dakovat bohu a svojmu manzelovi, ze nam uz nevisi nad hlavou damoklov mec v podobe hypoteky, alebo inych splatok, lebo to by sa nam asi pri sucasnej situacii velmi tazko dychalo...

tunylyk
1. jan 2011

nie som spokojna,asi ako vacsina z vas,ja dokonca o peniazky pridem,do prace nastupit nemozem,jednoducho deticky nemam kde nechat... takze vsetky ponukane vyhody su mi na .... 😝 15 odpracovanych rokov,kym som sla na MD a teraz nech obraciam kazdy centik,dan za to,ze som chcela byt mamou,ale nelutujem 🙂

tucina2
1. jan 2011

ja som mala 165 euro.a bolo to ťažké.Ale som rada aj zato.Chceme sa podobať iným krajinám ale pozrime sa na to ,ako dlho môžu byť matky s deťmi doma napr.v Anglicku.Švajčiarsku ,Nórsku alebo Belgicku.Ja sa teraz v pondelok vraciam po troch rokoch do práce a som rada že som mohla byť tri roky s malinkou doma.

miska246
1. jan 2011

Ja som rada, ze aspon nieco... Lepsie ako nic... 😉

kukucka26
1. jan 2011

nie som spokojna mali sme mat tych 256 ci a koto malo byt zena potrebuje velmi vela pre dieta mlieko plieny oblecenie lieky .... a nehovoriac o sebe vsetko je drahe

viera
1. jan 2011

😀 Nechcem byt sprosta ale ja by som bola rada aj tym 190e....lepsie ako nic 😀 ....Skus si predstavit ze mas 2 deti, jedno skolopovinne a druhe ma ist do skolky...Konci ti rodicovsky prisepevok a nemas zamestnanie...Firma v kt.si robila ti zanikla a prides na urad prace ako chuj si vybavujes papiere cca 1 mesiac pretoze sa chces zaevidovat ako nezamestnana /lebo chcu vediet vsetko-tvoj rodicovsky kedy si mala a kedy koncil...Kedy mala si matersku a podobne...kde si bola naposledy zamestnana a podobne.../Vsetko si vybavis...Zabity cas cca 1 mesiac...A oni ti s usmevom na tvari oznamia ze ziadnu podporu od statu nedostanes lebo si si neplatila do fondu nezamestnanosti... 😲 😀 ...A predtym nez si mala dve deti si makala od rana do vecera...Co by si robila????Hypotekarny uver na krku...Stazovat sa je lahke ale urobit pre to nieco je tazie...Takze velmi rychle som musela vytriezviet a postavit sa na vlastne....Dakujem statu ze takto podporuje rodiny s detmi atd... 😀 Ked vy davate prachy do statu je to ok ale akonahle maju dat vam...Je KALAMITA:... 😀 ...

skolara
1. jan 2011

Ja som nadmieru spokojna. Nikde vo svete Vam nic nedaju po dobu 3 rokov. To je luxus byt doma s dietatom 3 roky. Inde by ste isli do prace po 6 tyzdnoch maximalne do 6 mesiacov.
Nikto nam matkam nebrani si zvysit luxus a ist pracovat popri materskej to je tiez neskutocne velke plus. 🙂

ani3012
1. jan 2011

ako ktosi raz povedal: kto sa sťažuje,tomu treba ubrať
mala som do mája dostávať 256 eur,ale radšej sa nesťažujem...čo už

ja teda neviem ako vy,ale čím viac dostanem,tak tým viac miniem....... 😀

lensam
1. jan 2011

mne este zostava po starom 256 🙂 na prezitie matky a dietata nestaci...ale akosi to neriesime...muz nas uzivi

Strana
z2