icon

Ste tu niektorá žena v domácnosti?

hanaju
26. feb 2021

Baby, je tu nejaká z vás čo funguje ako žena v domácnosti? Nie nechcene (nezamestnaná hľadajúca prácu), ale vyslovene dobrovoľne starajúca sa "iba" o decká a domácnosť. Ako fungujete? Muž vás podporuje v koníčkoch a iných záujmoch? Financie máte spoločné (nemusíte žobrať o každé Euro) a podobne.. Kľudne napíšte aj správu. Vďaka

ofzuza
1. mar 2021

Musim sa ist vrtiet na stolicke, aby bolo na davky. EOD

jana_eyre_2
1. mar 2021

@ofzuza tak mi prosím vysvetlí čo si myslela tým stavbárom a obtlstlou manželkou - lebo ja som aj čítala odpoveď na ktorú si reagovala..

majkeel
1. mar 2021

;)
Skoda, ze na skolach nevyucuju viac financnu gramotnost. Ako si niekto moze mysliet, ze cely zivot bude iba slnecno, ze bude iba mlady, pekny, nikdy nebude stary, chory, vztahy sa nerozpadaju, peniaze padaju z neba, netreba pracovat, ani si odkladat. 🙂 Ze staci, ze pracovat bude jeden a ze ten jeden clovek urcite vydrzi jediny tu karu tahat bez oddychu az do hrobu. Odhliadnuc od toho, na com je zalozeny vztah, ked jeden sedi doma v klude a s usmevom oddychnuty pri kave sa pozera, ako druhy pada cely zivot na hubu v praci. A ked ten muz naozaj dlhe roky to utiahne, ale bud uz nevladze, alebo si prestanu rozumiet, rozidu sa, bude este potom oznaceny za najvacsiu svi.u na svete.🙂
Potom preco sa hovori, ze zena nevie, co chce a neda pokoj, kym to nedosiahne. A nakoniec obvini za vsetko muza, ze jej to nemal dovolit. 🙂

0silvia0
1. mar 2021

@jana_eyre_2 obtlstla zena veseleho stavbara s cistou domacnostou vnasa do tejto diskusie napatie😁

jana_eyre_2
1. mar 2021

@majkeel škoda že v školách neučia aj viac rozmýšľať v súvislostiach.. pretože to, že žena je v domácnosti pár rokov kým sú deti male, neznamená že to tak bude navždy.. je minimum žien čo sú v pozícii že sú doma naozaj dlhé roky bez pracovných skúseností, to len radi vyťahujú ti, ktorých do toho absolútne nič.. prečo ťa to vlastne trápi? Keď doma to máš zariadené tak ako to vyhovuje?

jana_eyre_2
1. mar 2021

@0silvia0 😂😂

majkeel
1. mar 2021

@jana_eyre_2 Pozor, byt s kazdym dietatom 2-3 roky doma sa nepocita byt zena v domacnosti, to je normalne kategoria rodicovska dovolenka.
Preco? Lebo kazda piata diskusia je, nemam nic, nemam kam ist. Keby tym babam mozno niekto zavcasu povedal, ze si treba v mladosti odkladat, lebo nikdy nevies, co sa moze stat. Tak by sa nedostali do tej situacie, ze uz iba pomaly smer azylovy dom.

jana_eyre_2
1. mar 2021

@majkeel koľko tých diskusii o ktorých píšeš sa týkajú žien, ktoré sú dlhodobo doma?

Tam nejde o to, že by im niekto nepovedal "odkladaj si lebo nevieš čo sa môže stať".. do takých problémov sa dostanú ženy, ktoré si z nejakého dôvodu vybrali naozaj nevhodného partnera.. (a tie dôvody zlého vyberu partnera sa s jednotlivcami tiahnu zväčša od detstva..)

A dovolím si tvrdiť, že áno, aj ženy ktoré sú s deťmi doma len počas útleho detstva sú urazane a znevažovane.. mám s tým nemalo skúsenosti, či uz osobných alebo aj sprostredkovanych z netu.. a "bohužiaľ", deti neprestanú starostlivosť potrebovať tretími narodeninami..

majkeel
1. mar 2021

@jana_eyre_2 Vidis, zase za vsetko moze IBA zly vyber partnera. 🙂 Keby nebolo muzov, na koho by sa dala hodit vina, ze sa niekto ma cely zivot zle.
Vies, mat 2-4 deti, kaslat na uspory, hrat sa na zenu v domacnosti. Ak krachne vztah v 30-40tke, ver mi, ze muzi nie su blbi. A 40rocnej zene z azyloveho domu s 2-4 detmi, co vie iba utierat prach, sa vyhnu sirokym oblukom. Ze sa ma on zodrat sa v praci, zivit starsiu zenu a cudzie deti, lebo ich rodicia boli blbi? Zili z jedneho platu, lebo jednemu vyhovovalo ist do prace, doma vykotit nohy, hrat sa na pasu a preto mu nevadilo, ze je ona doma, lebo tak mal pohodlny zivot? A ju nebavilo chodit do prace.
Poznam par takych pripadov, ze zena skoncila u mamy dochodkyne, ktora mala aspon kde byvat a uz si nikoho nenasla. Lebo jej chudoba, celozivotna zavislost, casom aj vek na inych posobili na muzov ako repelent na hmyz.

jana_eyre_2
1. mar 2021

@majkeel prepáč, ale normálny a inteligentny muž by nikdy nedohnal svoju rodinu k tomu aby musela hľadať azylovy dom.. pretože deti sú jeho aj keď krachne manželstvo...

Neboj sa, ja viem o ťažkom živote žien dosť.. zažila som si v detstve.. u nás to bolo ťažkou chorobou otca, ktorý bol dobrý človek, kým mu mozog nezaliala krv.. mama sa aj snažila pracovať, ale bežná žena s chorým manželom a 4detmi to má ťažké vždy, pokiaľ sa samozrejme nejedná o milionárku..

majkeel
1. mar 2021

@jana_eyre_2 Prepac, normalna inteligentna zena sa nebude polku zivota ci cely, valat doma a nehladat iba takych muzov, ktori jej to umoznia. 🙂
A prave ak ty si mala taky priklad z domu, ze sa rychlo moze stat, ze zivitel ochorie a vsetko sa zruti, robis tu istu chybu ... Ale hovori sa, ze deti preberaju zivotny model (a udel) rodicov.

nellye9
1. mar 2021

@majkeel vy to určite máte doma k spokojnosti a hlavne správne zariadené. Tak napíš ako nech sa inšpirujeme.

jana_eyre_2
1. mar 2021

@nellye9 majkeel má určite aspoň dve babky, ktoré pomôžu keď potrebujú (ja poznám x žien ktoré môžu pracovať popri deťoch.. vždy majú podporu širšej rodiny..).. 🙂 či ešte jednu odpoveď poznám - "moje deti nebývajú choré, lebo majú dobru imunitu o ktorú som.sa postaral ja"..
@majkeel naschvál.prekrucas, co som napísala, alebo necitas čo píšem..

vevesh
1. mar 2021

@majkeel preco ta to tak stve, ze niektore zeny nerobia? Vsak ty sa zariad ako to tebe so zenou vyhovuje a nechaj sa niektore zeny popalit, pretoze niektore si o to koleduju a zivot nie je fer. Ale nemysli, ze vsetky, co su doma, su bez zadnych vratok a nie su povinne tebe skladat ucty, ci a co maju zabezpecene- aj ked nemaju, vsak tebe to moze byt jedno. Mozno niekto chce robit v 50tke, no a co? Alebo niekto chce "nekomercny zivot na lazoch"- vsak je to kazdeho osobna volba.....a nie kazdy chce x-partnerov, ked jeden odide, nech pride skoro druhy. Zena s 3-4 detmi urcite nehlada dalsieho partnera, ak ju jej opusti, ale snazi sa dat svoj zivot do kolaji a zvacsa taketo zeny, ak maju dalsieho partnera, tak az ked su deti dospele....

maciatkolulu
1. mar 2021

@ofzuza vieš čo je super, ze sme doma už skoro rok, až na pár týždňov obaja😂😂😂😂, ty poviem ti, ze nám to nepridáva, aspoň mne nie na zlepšovaní vzťahu. Ja sa neuveriteľné teším, keď sa bude normálne robiť. Ani prstom nemusím hnut a už mám relatívne dosť. Muž už pozná všetkých harantov na ihrisku, vracia sa občas vynervaceny a zahlásil, že už rozumie, prečo mám občas nervy na dranc 👍.

maciatkolulu
1. mar 2021

@0silvia0 😂😂😂😂😂👍lepšie ako poirot, derrick a monk dohromady

maciatkolulu
1. mar 2021

@majkeel teba musela ta tvoja ex strašne nasrať.... Ale z časti pravdu máš. Proste žena by, ale aj muž, by mali mať zadné vrátka na keby. Sú to poistky, vzdelávanie atď. Ale je to každého osobná vec a reálne ženská co sa dostane do azyloveho domu nemala dobrého partnera. A áno, bol to zlý výber, lebo len nenormalny otec dovolí, aby jeho deti žili v azylovom dome...

ofzuza
1. mar 2021

@jana_eyre_2 obtlstla zenska bola len priklad (ako je ich tu x). Leskla domacnost, o vsetko postarane. Jej muzovi je vsak lepsie mimo domu (zena co ho nepritahuje, hresi ho za zablatene topanky vo vylestenej chodbe atd), tak si berie zakazky, aby toho casu bol doma co najmenej. Pre okolie je on samozrejme ten vycerpany osvc, co doma nic nemusi, o vsetko sa postara manzelka. Navonok spokojne manzelstvo, kde si to takto krasne podelili.

maciatkolulu
1. mar 2021

@ofzuza ty ich tak poznáš? Ja nechápem.

ofzuza
1. mar 2021

@maciatkolulu zial bohu, ano. Ale uz su ex 🙂

0silvia0
1. mar 2021

@ofzuza neviem ako preexponovane priklady pomozu tejto diskusii. Kto chce si najde 10 prikladov za to, aby bola zena v domacnosti a kto chce si najde priklady tucnych ohyzdnych lenivych opach leziacich v duchniach spravajucich sa ako Marfy z Mrazika. Ty si najdes tucne gazdiny, majkeel si najde azylove financne negramotne zufalkyne a mame tu stvoreny obraz typickej zeny v domacnosti, ale sranda no... 🙄

0silvia0
1. mar 2021

@ofzuza a este k tomu ta obtlstla teta ani nebola zena v domacnosti ale pracovala🙈

maciatkolulu
1. mar 2021

@0silvia0 ty dnes ideš, aspoň si mi zlepšila naladu😂

0silvia0
1. mar 2021

@maciatkolulu ved to je uz smiesne ako niekto silou mocou ide urobit zo zeny v domacnosti negramotnu tucnu hnidu, ktora sa pol zivota vala v posteli a potom ked ju tucnu opusti chlap ide s detmi do azylaku, pomoc🙈 a nic medzi tym neexistuje.

ofzuza
1. mar 2021

@0silvia0 to nie je prexponovany priklad. Povedala by som, ze je to celkom bezna realita. Samozrejme tu mame aj stastne pary, kde im to skutocne vyhovuje. Poznam vela takych parov v usa, deti ucia doma (takze ta matka skutocne nemoze mat v hlave prazdno), realizuju sa v dobrovolnickych cinostiach a maju ten den vyplneny zmysluplne.
Ale ked som cielavedoma, mam deti v skole, muza prec, radsej si zaplatim upratovacku a ja pojdem na ciatocny, alebo na uni alebo daky iny sebarozvoj. Proste mudra, vzdelana zena a 6 hodin denne upratovania doma miesto debarozvoja mi nejde dokopy. Je to samozrejme len moj nazor.

ofzuza
1. mar 2021

@0silvia0 ta pracovala az ked deti boli z domu. Dovtedy obcas nieco, zvacsa UP (hadam nebude platit dobrovolne odvody)

vevesh
1. mar 2021

@0silvia0 asi urcity typ ludi sleduje prilis zamenu manzeliek a sudnu sien🙄🙄🙄 respektive su nastvati na to, ze robit musia (lebo by neutiahli ich zivotny styl). Coraz castejsie sa mi zeny priznavaju, ze keby si to mohli dovolit, tiez by ostali doma....

majkeel
1. mar 2021

@vevesh "respektive su nastvati na to, ze robit musia (lebo by neutiahli ich zivotny styl)."
Zalezi na uhle pohladu. Nikto nie je nadseny, ze neustale robi nieco za druheho. Kolko je tu diskusii, ako ona robi vsetko doma a nikomu nebude robit sluzku. Ale ked to iste povie chlap, ze nebude a nevladze za niekoho robit cely zivot, tak to je uz nieco ine. ;)

annie89
1. mar 2021

Som aktuálne na materskej, no budem tiež "ženou v domácnosti", hoci toto pomenovanie sa mi vôbec nepáči.
Pracovala som predtým s manželom. No ten teraz komplet zmenil prácu, ktorú mal a tak sme sa spoločne dohodli, hoci to bol hlavne jeho nápad, že zatiaľ čo on bude ten, ktorý pracuje, ja budem tou, ktorá sa bude starať o deti a domácnosť.
Zatiaľ tak fungujeme 3 roky. Neviem dokedy to pre mňa bude ok. V každom prípade ale som spokojná. O deti sa starám 24/7, manžel je doma ráno, potom príde na obed a zasa poobede okolo štvrtej. Čiže nie je to, že by ho deti nevideli. Práveže s nimi trávi extra veľa času.
Čo sa financii týka, každý máme síce svoj účet, no peniaze sú vždy v dostatočnom množstve na oboch stranách. Nákupy robím hlavne ja, takže k peniazom musím mať prístup.
Tieto veci sme ale paradoxne nikdy riešiť nemuseli, vyšlo to tak nejak automaticky z našich potrieb.
Manžel ma, samozrejme, vo všetkom podporuje. 🙂 Tiež nie som vo väzení, práve naopak, "dvere" a možnosti mám otvorené a ako som napísala, vo všetkom mám podporu manžela. Teda okrem toho, aby som chodila niekam na 2 zmeny na 8 hodín :D

nellye9
Autor odpoveď zmazal