Stravné lístky vs. finančný príspevok: Čo uprednostňujete?
V práci sa nás pýtali, čo nám viac vyhovuje pri stravnom.
Doteraz sme mali lístky, ale časť kolegov by radšej peniaze na účet. Ja neviem no. Pri peniazoch je to jednoduchšie, ale bojím sa, že sa to potom len minie s výplatou a človek ani nevie kde.
Stravné lístky sú otravnejšie, ale aspoň mám pocit, že ich fakt miniem na jedlo.
Čo máte vy? Lístky, kartu alebo finančný príspevok?
mala som stravné lístky doxx ale teda elektronicky, no dala som si fin.príspevok, lebo tam sa platil poplatok pri tých elektronických strav.lístkoch a v pohode..veď to vidíš na výplatnej páske koľko si dostala ten fin.príspevok takže vieš cca, koľko minieš na tú stravu 😉
@anonym_autor finančný príspevok na stravovacej karte
za mna na ucet. Takto musis stale sledovat cim platis - ci uz v obchode alebo v restike na menucku a dalsia karta, resp. pin pre kartu (mozno uz nie je, ale dlho som pin mala). Takto nakupujem stale len s kartou a je to tam tiez. No a minies na cokolvek, nie ze by som potrebovala cigarety a alkoho, ale napr. tie si nevies s tym zaplatit... (nefajcim a pijem len velmi zriedka, cize nie je to moj problem, len ako priklad).
Radšej peniaze na účet.
zoberú ich všade, vieš nimi platiť v každom obchode, v decembri ti neprepadnú, ak máš obľúbenú reštauráciu tak dostane celú zaplatenú sumu nemusí platiť zbytočný poplatok stravenkovej firme, neprídeš o ne ak stravenková firma skrachuje ako sa stalo u Kmotríkovej Callio Gastro
Boj o vlastné peniaze: Na gastrokartách im ostali nevyužité stovky eur. Zamestnanci nevedeli, že spoločnosť končí
https://spravy.stvr.sk/2024/05/boj-o-vlastne-pe...
Ak máš problém zatriediť peniaze tak si zaveď obálkový systém.
Teraz nechápem budeš menej jesť a budeš radšej hladovať ak dostaneš € namiesto stravného lístka?
Bločky si ukladaj do aplikácie https://play.google.com/store/apps/details?id=s... aby si vedela kde míňaš a mala doklady aj na reklamáciu.
Prídelové lístky na potraviny ešte znovu prídu ak vypukne hospodárska kríza.
na účet príspevok je najvýhodnejšia voľba. platíš bankomatovou kartou, netreba ti ďalšie karty-lístky a neplatíš nikomu provízie za manažment systému - správca systému si z platby strháva provízie
financny prispevok, v mojom okoli vela restauracii neberie stravne karty
Za mna je fin. prispevok na ucet top. Ved stale dostanem len tu istu sumu, takze nemozem minut viacej. A nemusim riesit, kde beru listky/stravovaciu kartu, kolko tam je este zostatok.
@anonym_autor jasné, že peniaze na účet. Lístky alebo stravovacia karta sú dobré len pre finančne negramotných alebo tých, čo majú exekúcie.
Ze sa to minie s vyplatou ani nevies kde? Ty realne toto beries ako nejaky vyhraneny sepatny rozpocet na obedy/stravu v praci? Proste viac na obed potom neminies ako mas listok? Takto ja nerozmyslam, mam fin prispevok a beriem ako sucast vyplaty, ziadne budgety na obedy neriesim.
keby zmenim zamestnavatela a mam naspat gastrace/gastrokartu tak ma asi porazi z toho - obedy platim stale kartou hocikde sa prave nachadzam. Neviem si uz v dnesnej dobe predstavit nosit si niekde v penazenke, ktoru ani nemam gastrace a vypytovat sa kde ich beru. Extremny prezitok je to, nehovoriac o tom ake obrovske zbytocne naklady su z prevadzkovania toho celeho.
V našej jedálni mi diétu neuvaria,a tak sumu, ktorou zamestnávateľ prispieva na stravu ostatným, dostávam na účet .
Bola by som však radšej, keby som mala na výber, dostávať stravné lístky,lebo peniaze na účte sa minú ako ostatná časť výplaty a pri lístkoch by bola väčšia šanca, že sa použijú na plnohodnotný varený obed
Ak chces podporit restauracie a stravovacie zariadenia tak urcite peniaze na ucet. Tie stravne listky su jeden velky scam. Keby si vedela, ako zdieraju restauracie na poplatkoch, ako im drzia peniaze, atd..
V našej jedálni mi diétu neuvaria,a tak sumu, ktorou zamestnávateľ prispieva na stravu ostatným, dostávam na účet .
Bola by som však radšej, keby som mala na výber, dostávať stravné lístky,lebo peniaze na účte sa minú ako ostatná časť výplaty a pri lístkoch by bola väčšia šanca, že sa použijú na plnohodnotný varený obed
nie všade varia dobre, nie všade diétne alebo obmedzenia, takže "keš" na účet je lepší ako niekde magoriť s kartou - berú . neberú, za niečo áno za iné nie a riešiť ktorý obchod to tak má alebo ako sa predavačka vyspí. Bud idem do jedálne v práci, alebo si objednám donášku alebo si kúpim suroviny bežne v obchode a uvarím si na čo mám chuť a kedy chcem. muž má kartu, tiež rieši obchody, a musí deliť nákup (nemylsím alko, to nepijeme, nekupujeme), ale aj tak je to otrava. furt mu tam zostáva veľa na konte, lebo sa mu nechce mudrovať čo môže zaplatiť a čo sa nedá.
nie všade varia dobre, nie všade diétne alebo obmedzenia, takže "keš" na účet je lepší ako niekde magoriť s kartou - berú . neberú, za niečo áno za iné nie a riešiť ktorý obchod to tak má alebo ako sa predavačka vyspí. Bud idem do jedálne v práci, alebo si objednám donášku alebo si kúpim suroviny bežne v obchode a uvarím si na čo mám chuť a kedy chcem. muž má kartu, tiež rieši obchody, a musí deliť nákup (nemylsím alko, to nepijeme, nekupujeme), ale aj tak je to otrava. furt mu tam zostáva veľa na konte, lebo sa mu nechce mudrovať čo môže zaplatiť a čo sa nedá.
@cacianka Popravde?Tym, že mám peniaze na účte, môj obed je väčšinou pečivo s niečím a varené až doma/varím každý deň/.Pri stravných lístkoch by som bola benevolentnejšia a častejšie využila donášku vhodného jedla, takto som "šetrná,,😀
ja mam financny prispevok, ale som stotoznena s tym ze mi nieje luto si jedlo objednat z donasky aj to vychadza viac ako prispevok. moji kolegovia nemaju prispevok, maju stravu v kantine + doplatok a vzdy mi zavidia. 😀
tym ze mam financny prispevok mam vacsiu moznost vo vybere jedla. ale vela ludi by presne tie peniaze usetrila, v lepsom pripade si navarila obed do predu alebo v horsom presne bola na pecive. preto nas zamestnavatel umoznuje prispevok len ludom so zdravotnymi tazkostami, aby sa nestalo ze ludia vo vyrobe budu cely den bez stravy a hrozi im vacsi riziko unavy a urazu.
@cacianka ale to je len rozhodnutie muža že to tak chce otravovať si život a mu to vyhovuje, podľa zákonníka práce má nárok raz do roka zmeniť svoje rozhodnutie
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
keby reštaurácie pripočítali na bloček poplatok ktorý musia zaplatiť stravenkovej firme, ľudia by sa spamätali a platili normálne
@cacianka Popravde?Tym, že mám peniaze na účte, môj obed je väčšinou pečivo s niečím a varené až doma/varím každý deň/.Pri stravných lístkoch by som bola benevolentnejšia a častejšie využila donášku vhodného jedla, takto som "šetrná,,😀
@anonym_e251c1 si dospelá a svojprávna, keď si nevážiš svoje zdravie zamestnávateľ ťa má nútiť zjesť teplý obed a dať ti jedlo na tanier pred nos ako v škôlke?
Ja mám stravovaciu kartu, za tých vyše 100€ urobím nákup aj na týžden. Tých cca 40€ si na výplate ani nevšimnem. A nepočítam, čo je strava v práci, čo doma. V niektorých obchodoch zaplatím i drogériu, krmivo pre psa. Jednoducho kým tam peniaze sú, platím ňou, keď miniem tak hotovosť, alebo karta.
@anonym_e251c1 si dospelá a svojprávna, keď si nevážiš svoje zdravie zamestnávateľ ťa má nútiť zjesť teplý obed a dať ti jedlo na tanier pred nos ako v škôlke?
@anonym_fa5971 Nájdi si iný objekt na rypanie, alebo sa nauč čítať.Dik😀
Nechápem ľudí,ktorí tvrdia,že chcú lístky,lebo ak dostanú peniaze na účet,tak ich minú na niečo iné.
Keď máš výplatu 1000 a stravenky 100,tak je to 1100.Keď dostaneš na výplatu 1100,tak je za predsa tá istá suma.
To akože ideš do obchodu a oplieskaš tých 100 eur na chujoviny a potom plačeš,že si hladný??
@anonym_autor tak snad mas nejaku financnu gramotnost.🙈 ked ich nechces minut odloz si ich
Na účet a sledovať si kam idú peniaze. Ako to robí každý rozumný a zodpovedný človek. Chápem u detí a dorastencov keď majú problém sledovať kde idú a kam sa rozkotúľali peniaze ale aby tak fungoval dospelý a nedajbože s deťmi?
@anonym_autor stravné lístky ešte niekde berú v reštauráciách? Čo ja viem, tak nikde
@anonym_autor stravné lístky ešte niekde berú v reštauráciách? Čo ja viem, tak nikde
@anonym_121994 v podstatne stravne listky na karte, ale su aj stravne listky napr. za darovanie krvi, cize ano, beru ich
@anonym_121994 v podstatne stravne listky na karte, ale su aj stravne listky napr. za darovanie krvi, cize ano, beru ich
@katkaseiner ja viem, že sú stravné lístky za darovanie krvi. A viem, že v reštauráciách už neberú.
@anonym_autor na ucet. Vacsinou si nosim navarene jedlo z domu. Raz za dva tyzdne si nieco objednam cez bistro.sk alebo wolt a to platim kartou. Kde by som sa ohanala stravnymi listkami? Pride mi to strasne neprakticke.

Fin. príspevok