Tesco clubcard - "novodobé praktiky"
Baby (a možno aj dajaký ten chlap tu ešte figuruje), takýto problémik sa nám vyskytol. Ani nie tak mne osobne, ale svokre. Dnes šla do tesca, chcela dajaký kufor či čo kupovať a hneď pri vchode ju odchytili nejakí z Tesco finančné služby, že aby si zobrala kartičku (ako Clubcard, ktorú už inak ona dlho vlastní), ale to teraz takú lepšiu, ktorú môže využiť aj inde (vraj jej spomínali, že výhodnejšie nakúpi aj v ostatných reťazcoch)... Ja neviem čo presne jej povedali, keďže som tam nebola,ale svokra podpísala, s novou kartičkou v ruke išla nakúpiť a pri pokladni za ňou príde ďalší z podarenej "skupiny" a vraj on jej pomôže ako má kartu používať. a tou kartou jej zaplatil nákup. Kufor mala tým pádom o nejaké euro lacnejší, ale vôbec jej nedoplo, že aktivovala úver, ktorý ona vlastne nechce a ani nepotrebuje. Môžu takto klamať a zavádzať? Myslíte, že sa to bude dať nejak stornovať tá karta? Svokra je z toho na prášky... Ďakujem za každý normálny podnet a nápad. A pripomienky typu, že si mala prečítať čo podpisuje ani písať nemusíte,lebo to bolo prvé, čo som jej aj ja povedala.
pozri si ustanovenia zmluvy, mala by tam byť možnosť odstúpiť do 14 dní, a aj keby nebola, pošlite odstúpene od zmluvy ak ste ešte v lehote a to doporučene.
My ju tiež máme a funguje to vlastne tak, že máš určený nejaký limit na mesiac, mesiac s ňou platíš do toho limitu normálne ako inou bankomatovou kartou a začiatkom nasledujúceho mesiaca ti príde faktúra, ktorú máš do nejakého dňa uhradiť. Zaplatíš len to, čo minieš. A okrem toho za každý nákup s touto kartou sa jej na Tesco clubcard priráta 1 % z nákupu. Keď nemá na zaplatenie celej sumy naraz, vtedy sa to dá zaplatiť na splátky ako úver, samozrejme s patričnými úrokmi, ale ak to zaplatí do toho termínu ako je na faktúre, tak neplatí nič navyše. Skúste sa radšej viac popýtať na tých tesco finančných službách, ale isto je to to. My ju máme už asi 2 roky alebo koľko a veľmi využívame.
@kakika007 ahoj, túto prax poznám z Anglicka veľmi dobre, tam je to trestný čin a sú zaň ohromné pokuty....no tu sme na Slovensku........pomôžte svokre napísať list kde uvediete že jej dali so zatajením dúležitých info a neobjasnením všetkého pod nátlakom a pod vidinou ušetrenia dali kartičku tesco(vlastne tesco kreditku) a ona, neinformovaná ju v tej viere podpísala....z tohto dôvodu od zmluvy odstupujete od zmluvy a z uvedeného žiadate zrušenie karty...., m§žte dať do kúpie slovenskú obchodnú inšpekciu z dôvodu nekalých praktík....a pohrozte sa im inými legálnzmi krokmi, ak písomne nepotvrdia že je to zrušené...
ináč, ja by som okolo toho nestresovala...ona ,,iba,, zaplatila nákup tým, že ,,zobrala úver od tesca v hodnote nákupu,,....treba to hneď vyplatiť, teda, u účtu previesť hotovosť na kartu(tesco účet, ktorý vlastne vy&tvorili), čím skôr, aby nenaskakovali úroky. potom jednoducho, kartu = tesco kreditku, nepoužívať....
verím, že doriešite v pohode, žiadne stresy...
iba pre info dodávam, že mne takto otvorili zmluvu na mobil, kde som mala nanútené poistenie, mne totiž povedali, že to poistenie tam mať musím., no, a nebola to pravda. Kď som sa dozvedela, že to tak nie je a tiež aj mne to takto ,,vysvetlili, že musím, ke6de sa nemuselo to poistenie brať, hoci už prešlo pár rôčkov odvtedy,..ja som to dala písomne na kontrolný úrad, a behom mesiaca mi vrátili kompletne splátky za 6 rokov plus k tomu úrok 8 % a úroky z úrokov, takže, to bola pekná suma....oni dostali pokutu v hodnote niekoľko tisíc....
Presne som to zažil aj ja. A viete prečo som naletel tým babám? Preto, že celý čas mleli len o výhodach ClubCard-y , o všetkom tom o čom tu píšete a ani slovom nenaznačili, že sa jedná prakticky o bezhotovostnú pôžičku. Zmluvu o pôžičke pred podpisom neukázali, neumožnili mi kľudne prečítať ani ostatné dokumenty a potrebu tých osobných údajov odôvodňovali ochranou zneužitia mojej karty. Pri pokladni tá pani podávala kartu pokladníkovi a ja s manželkou sme to brali ako prvé skúšanie karty na pripisovanie dvojnásobok bodov. Manželka podávala peniaze pokladníkovi za tovar a na naše počudovanie pokladník nám oznámil, že tovar je už zaplatený. Vtedy sa manželka opýtala pri nás špehujúcu pani, že o čo sa vlastne jedná, či ide o nejakú pôžičku, načo ona odpovedala , že môžeme to aj tak brať. Vtedy nám došlo, že sme boli uvedení do omylu. Len že naše zákony také veci poznajú a podľa nich je všetko v poriadku. Viď zákon č. 129/2010,par. 4 a porovnaj s paragrafom 6 toho istého zákona. Tu jasne vidieť , pre koho je tento zákon výhodný. Nakoľko nie som právnik a pôžičku nepotrebujem, situaciu som riešil okamžitou výpoveďou zmluvy. Tie baby v Tesku (ešte sa s nimi porozprávam)nehanebne zneužili môj vek a neskorú reakciu.
Ešte dodávam, že táto pôžička je tiež úrokovaná ročnou sadzbou 26,28 % a pri 500€ kreditu je celková čiastka splatená spotrebiteľom 590,74 EUR. Tak to mám v zmluve.
@hornad ked neuhradite v ramci bezurocneho obdobia tak tam urok samozrejme je. U nas je to konkretne 20 den v kazdom mesiaci za predchadzajuci mesiac. T.j. ked za maj zaplatim kartou 500 Eur a do 20. juna ich na kartu vratim, neplatim ani cent, ked nevratim, platim urok. Inac v zivote nepochopim preco niekto podpise nieco co mu nedovolili precitat 😕 😅
@libka1 zmluvu som podpísal z dôvodu, že celý čas sme sa bavili len o ClubCarde. Na dotaz prečo je potrebné toľko podpisov, som dostal odpoveď, že je to len na súhlas so spracovaním mojich osobných údajov a kvôli bezpečnosti karty. Samozrejme najväčšiu chybu som urobil ja, to uznávam, len nechápem prečo nepovedia rovno o čo ide keď je aj tak všetko napísane v zmluve. Nulové úroky som pochopil na čerpané čiastky a nie na čiastku ktorú mám na karte. Okrem toho v zmluve mám uvedené aj mes. popl. za vedenie účtu 1,63€, poplatok za službu (SMS) 0,75€ a ďalšie poplatky.
Sledovat si splatnosti 20 dnovych poziciek je otrava najvacsia po case clovek sem tam zabudne a paradne preplati. Za to je akoze hodena kost v podobe par eur naviac pri vyuctovani club card ze dojde vyssia hodnota poukazok, ale len tych par eur, viac bezny zakaznik neurobi. Staci par krat zabudnut zaplatit a na urokoch vas zderu 3x tolko co bol (pripadny) "zisk".
Este ten pokutny sposob akym to ponukaju. Je to tak na hrane, osobne dakujem neprosim 🙄
@horana tuto kartu mame uz asi 5 rokov. Nezaplatili sme este ani cent, teda okrem 50 centov mesacne co platime poistenie pre pripad zneuzitia karty. Je to len na kazdom nakolko si vie taketo veci ustrazit. Ja s tym problem nemam. Pri kvartalmom vyuctovani dostavame body vacsinou v hodnote 35 az 70 eur v zavislosti od toho ci sme nieco vacsie kupovali. Staci ked cez nu zaplatim stavebne sporenie a pekne to rastie. Moj naklad na kvartal 1.5 eur za poistenie. Suhlasim s tym ze to nie je karta pre kazdeho 😉 A ludia co necitaju zmluvy do tejto kategorie patria.
@hornad tie poplatky co uvadzas nemam, mam k uctu ku karte pristup cez internet zadarmo, takze som s nimi nesuhlasila. Nikto ti ich vnutit nemoze 😉
@libka1 Pracujem v banke, takze naozaj ma tieto ponuky neohuruju ani reklamy na ne, keby nebolo tak teplo ze sa mi ledva chce tuknut pismeno a mozog sa zdraha pracovat, aj by som sa rozpisala do rozboru preco je to podla mna nanic, po stadiu kedy ma to otravovalo a mala som na to temer az alergiu zostala v sucasnoti len usmejem. To su take drobotiny, ze sa podla mna neoplati na to minat pozornost. Ked sa vam zda vyhodne to vyuzivat preco nie. 😉
@horana ohurovat ma to nemusi, vyuzivam to co mi je vyhodne. 😉 Kvoli mne sa nemusis namahat, aj mne je teplo 😀 Inac s ludmi s banky mam skusenosti ze niekedy ani sami nevedia co predavaju, takze verim len sebe v takychto veciach. Tym nehovorim o tebe, nepoznam ta, len tak vseobecne...
kakika007 nech doplatí vyčerpanú sumu v bezúročnom období, ktorá jej príde vo výpise. Do spoločnosti napíšte žiadosť nie o blokovanie ale o zrušenie kreditnej karty ( pretože ak by ste ju len blokovali tak zmluva zostane aktívna a je možné že po roku jej príde platiť ročný poplatok - ak je účtovaný pri tejto karte) výpoveď zmluvy je štandardne 30 dní od prijatia žiadosti. Po tejto žiadosti jej pošlú písomnú info, že je UZ zrušená a budete mať aj doklad. Keď tak môžete kartu pre prípad prestrihnúť ...
- svokra si inak musela aktivovať kartu a následne nastaviť PIN kód inak by sa jej nepodarilo zaplatiť, ale to je už teraz jedno 🙂
Pri aktivácii karty hovoria priamo s klientom a overujú si určité info, čiže napadnutie by nemalo žiadny zmysel.. taktiež svokra musela podpísať UZ v ktorej je vedené že podpisom vyjadruje súhlas s danými podmienkami ..
tak oplati sa karta tesko premium alebo nie mam stoho hokej
@kakika007 neviem co ti poradili mamičky predomnou ale mojej švagrinej sa to tiež stalo, samozrejme ze nevedela ze si tým aj aktivovala ten úver, do nejakého času sa dá ta karta zrušiť švagriná nabehla do tesca po pár dňoch a normálne ju zrušila a v pohode sa to dalo
Moja mama ma už roky takúto kartu (ak je ti teda ta ista), platí ňou všade, po mesiaci príde vyuctovanie, zaplatí všetko naraz, nie na splátky, a vybavené
Zdravím. Ja sa zase chcem spýtať ako sa ruší tá klasická čo je len na body (tá vernostná karta). Lebo ako googlujem všade len o tej kreditke píšu. A keď máte skúsenosť tak rovno aj planeo, jednota, poštová karta... Chcem sa pozbavovť všetkých tých vernostných kariet.

Ja neviem,ale čo viem, tí "promotéri" sú len brigádnici, nič nemôžu vydať, ich úlohou je len oznámiť zákazníkovu akciu a priviesť ho k tomu stolíku kde už podľa zadaných údajov to schvaľuje stály zamestnanec tesco finančné služby, ktorý robí pre home credit. Neverím že ten by jej to podrobne nevysvetlil. promotéri zvyknú oslovovať napríklad s otázkou že či máte clubcard, ak povedia áno, tak či by nechceli dvojnásobok bodov, že je teraz akcia. Podľa mňa bud svokre povedal že získa dvojnásobok bodov a že nech ide k stolíku, ona išla a možno mala málo asertivity odmietnuť to, ked už sa ocitla pri tom stálom zamestnancovi a ten ju na to nahováral alebo si riadne nevypočula vysvetlenie. Vysvetliť riadne jej to podľa mňa museli, ani tesco ani home credit nie sú úplný podvodníci, skôr je to o tom že majú rôzne praktiky, či už to že najprv pritiahnú klienta k stolíku a až potom povedia o čo ide, sú milý, hovoria veľmi presvedčivo, presviedča klienta o tom viac ľudí a človek ich nedokáže v tej chvíli odmietnúť.