icon

Tipy a triky na šetrenie v domácnosti

20. mar 2025

Baby dajte prosim tipy a triky kde a ako usetrit peniazky?
Napr. na strave, nakupovani, zivnotnom style..

Strana
z4
blackcat8885
24. mar 2025

@guiseppinka ja si nákupy píšem do zošita 🙂 a teda každý mesiac mi ta suma viac menej sedí píšem aj platby ako najom poistky atď všetko. Ale jasne každému vyhovuje niečo iné

blackcat8885
24. mar 2025

K tým nákupom do zásoby. Ja napr nekupujem do zásoby ale vždy mám niekoľko bal cestovín napr 4-5 a po 2kg cukor múka doma, tiež mäso na cca mesiac. Ked je v akcii kečup kúpim 2ks mlieko tiež kúpim viac a nie 1liter. Zase zásoby nemusia byť na rok. Viem že idem variť mam základné veci a kúpim napr smotanu, zeleninu, syr apod priebežne.

jankasamulko
24. mar 2025

@0silvia0 veru tak. Ja napr. robim utovnictvo vo verejnej sprave s VS a tiez moj plat podla tabulkoveho platu URCENEHO STATOM nepresiahne v hrubom 1000 eur. Udrzbari na obci este ovela menej. Niekto to robit musi. Sluzby v obciach, mestach ludia chcu... To nevedia pochopit. Sa tu netvarme, ze kazdy vie a moze zarobit min. 2000 eur. Alebo u nas v meste teraz hladaju dorucovatela na poste. Ponukaju 900 v hrubom. Ja viem, na zaplakanie v dnešnej dobe, ale bohuzial. Sme na Slovensku. Preto aj mnoho migrantov neplanovalo tu ani ostat a ist dalej na zapad, ked je možnosť sa mat lepsie.

jankasamulko
24. mar 2025

@blackcat8885 ja tiez zapisujem každý jeden vydavok, ale do aplikacie, kde si to viem zatriedit podla kategorii (byvanie, potraviny, restiky, drogeria atd ) Mat prehlad o vydavkoch a aj príjmoch vela napovie, kde sa da usetrit a kolko si na danu oblast mozem v mesiaci dovolit.

sylvester1
24. mar 2025

@danielahamar ne nemam uz som stary na to

toscania
24. mar 2025

@slniecko5 ďakujem za tip na gél...ja kupujem na čierne Cocolino z DM, keď je kupón a beriem to veľké balenie z online predaja a teraz som vzala aj na farebné prádlo a to mi strašne smrdí, tak vyskúšam toto z Kaufu✌️

salije
24. mar 2025

Co tu mnohi napisali, uz hranici s prezivanim nie zivotom, chapem to a je to smutne. Tiez nezijeme na vysokej nohe, ale teda nech tie decka maju nejake detstvo chodime do kina na klzisko, prenasat ropuchy, obcas plavat, obcas na motokary obcas na farmu, mladsia na tanecnu, doucovanie. Teraz na medvedi cesnak. Zadarmo futbal na dvore berminton na ulici ked je teplo. Keby islo o mna nevytiahnem paty z domu

slniecko5
24. mar 2025

@toscania vyskúšaj, nevonia to nejak výrazne, dávam aj avivaz, ale vyperie to dobre a zachováva sytost farby. Ja som si povedala, že ozaj viac ako 5-6 eur za blby prášok nedám, mama mi nosí z Bulharska za také ceny, stále som si myslela, že sú nekvalitne, ale asi blbost, proste naše ceny práškov sú úplne prestrelene, vzhľadom k platom.

slniecko5
24. mar 2025

Ja za ušetrené peniaze kúpim radšej permanentku do posilovne, radšej investujem tam, ako do prania..

luccija
24. mar 2025

@0silvia0 to sú také rady...často, ak sa človeku zvýši príjem tak si zase povie no nekúpim si to, nejdem na dovolenku, keď robím atď...s väčším príjmom vždy prichádzaju aj väčšie možnosti a ľudia minu lepšia strava, viac na deti...

luccija
24. mar 2025

Tiež setrim ovela viac ako voľakedy a možno iná žena by povedala, že tam je ešte veľká rezerva.
Začína to byť smutné, keď človek číta, že ľudia šetria na avivazi, strave.U nás ide jednoznačne veľa na potraviny, ale dve sa komplet stravujem doma.muz je problém, lebo hoci je doma denne navarené aj 2 druhý hlavne, polievka chodí jesť z práce do reštaurácie a to je dosť peňazí.On dozy nosiť nebude, vadi mu to, hnusi sa mu to ..radšej si dá lacnú kuracinu na bujone
Ja som zredukovala kúpu časopisov kupovala som veľa a drahšie, nemusím mať novú voňavku, keď mám doma ine, menej kupujem oblečenie len tak z roztopase, veľmi som zredukovala drogériu milión prípravkov na sanitu, gauč, kvety....
Menej jeme vonku.Viac sledujem akcie, ale zásoby doma nemám obchody mám po ruke, takže vybehnem kedy chcem.

blackcat8885
24. mar 2025

@jankasamulko akú máš apku?

ravehami
24. mar 2025

Ahoj, tiez toto riesim..ano idealne je zarobit viac ale na druhu stranu som si vedoma, ze minam na hovadiny a uplne za to obvinujem kartu a mobil..pip pip pip pip a zaplatis, sem euro, tam 3, tam 9, tam 6 a drb za mesiac katastrofa…normalne premyslam ze skusim si vybrat peniaze, ja neviem napr 150e a ossledujem kolko s tym vydrzim na platenie vsetkeho mimo toho co napzaj musis - jedlo, byt a lekar…na stravu miname dost ale robime 3-4 velke nakupy a medzi to uz nenakupujeme tak toto si podla mna ako tak korigujeme

jankasamulko
24. mar 2025

@blackcat8885 Moj rozpocet sa to vola. Take prasiatko cervenobiele... Ale su rozne, viete si vybrat aka vam bude vyhovovať.

terry658
24. mar 2025

@guiseppinka ja som pred 4 rokmi kúpila cukor. 200 kg. Ešte stále ho míňam a neľutujem. Stál vtedy 50 centov za kilo.

1fifinka1
24. mar 2025

@terry658 panenka skakava 🙈🙈

slniecko66
24. mar 2025

@terry658 4 roky ho mas v spajzi? 😀

subartic
24. mar 2025

@terry658 pre mravce ako stvorené .

guiseppinka
24. mar 2025

@terry658 a ja ti napisem, ze ta chapem a uplna parada. Tolko by som nemala kde uskladnit, ale tiez kupujem aj 20 kil... To sa nepokazi, ked sa zavara v lete, tak sa minie vela...

terry658
24. mar 2025
terry658
24. mar 2025

@subartic zatiaľ ho nenašli

terry658
24. mar 2025

@guiseppinka my sme tiež vzali aby sme mali na zaváranie. Bola covid doba a cukor a múka boli hlavné potraviny aby som vedela piecť a variť doma. Mala som aj 60 kg múky ale to sme spracovali už daaaaaavno.

slniecko66
24. mar 2025

@terry658 prepac ale chcela by som vidiet ako ste 200 kil cukru davali do auta 😀

guiseppinka
24. mar 2025

@terry658 v case korony to bolo zaujimave. Muz tiez nakupil x kil cestovin, ktore ale ani casto neuzivame (nemam ich rada) a jedli sme ich ozaj par rokov... to iste aj tuniakove konzervy🙈🤣

terry658
24. mar 2025

@slniecko66 ja som ich dávala sama,boli balené po 10

terry658
24. mar 2025

@guiseppinka aj môj muž pomýlil občas múku a kým som ju spotrebovala. Ja totiž musím používať špaldovú ale sú len niektoré značky ktoré robia pekné cesto.

guiseppinka
24. mar 2025

@terry658 tak u nas muka ide celkom dost. Akurat dnes som kupovala 10 kil polohrubej a 10 hladkej...

terry658
24. mar 2025

@guiseppinka aj u nás. Často pečiem chleba alebo aj kysnuté veci.

slniecko5
29. mar 2025

Jo a ešte jeden tip, nakúpte si veci typu sirupy na kašeľ, ibuprofén, Paralen a podobne v lete niekde na dovolenke, napríklad v Bulharsku tieto veci stoja tretinu proti našim cenám. V iných krajinách neviem, ale určite to stojí za preskúmanie. Predpokladám podobný scenár.
Je nonsens dať 8 eur za sirup (toľko som teraz platila). V BG 2-3 eura.
Prášky a avivaz to iste.

Strana
z4