Tipy na výhodné hypotéky pre mladých
Ahojte potrebujem nejaké rady alebo niečo už som zúfalá . Chceme si brať hypotéku ale priateľ je živnostník a vychádza to lepšie keď si ju zoberiem sama ako s ním ale s tým že mi dajú max 105 000 €
Jak si v dnešnej dobe ma mladý človek dovoliť kúpiť dom alebo byt šak to je otrasne , ktorá banka ma reálne najlepšie úroky a výhody ? Máte skúsenosť s novomanzelskou hypo ?
Ja už som zúfalá už niekoľko rokov bývame v podnájme za 500€ už nás to nebaví sú to pre nás vyhodené peniaze do vzduchu ale zároveň nájsť slušne bývanie za tu sumu ktorú mi dajú je nereálne v okolí Piešťan . Možno tak pozemok a garáž
@hopatko slečna Vám ta materská asi odfukla mozog keď všetko chápete tak ako chcete a vždy v tom negatívnom . Darmožráči - to som myslela na pánov z hora ktorým tie peniažky idú a nabaľujú sa na tom
@vannyvanny 🙂
@vannyvanny ak dobre viem na chatku dávajú hypo iba 50% z ceny
@viktoriaandrascik záleží či je celoročne obývateľná atd od veľa faktorov ale je to možné máte pravdu možno záleží aj v akej banke
@vannyvanny viem velmi dobre ako funguju zivnostnici-odrbavaci systemu a plackovia ked sa dostanu do situacie kedy potrebuju socialne davky napr. inv.dochodok.
a teda ste odvazlivci este si brat hypoteku.
dufam vyzijete z tvojho platu a aj splatky budete zvladat👍
@natalka13 vy máte tiež pekné komplexy drahá moja hádzať do jedného vreca len preto že je niekto živnostník . Možno ste nedokázala v živote toľko čo ste chcela keď takto reagujete ale to je v poriadku možno časom ? 🙂
@natalka13 vy máte tiež pekné komplexy drahá moja hádzať do jedného vreca len preto že je niekto živnostník . Možno ste nedokázala v živote toľko čo ste chcela keď takto reagujete ale to je v poriadku možno časom ? 🙂
@vannyvanny existuje kadejaký človek čo podniká možno aj na čierno a potom plače ale môj priateľ má normálne všetko zákonom dané jak má mať ibaže miesto platenia sociálky tie peniaze investuje a odkalada takže nepochopím toto osočovanie ale v poriadku
@vannyvanny inak spravila si mi den, ze slecna... Normalne som omladla. Ejha, s tou materskou by som ti vedela zatat do ziveho, ale nikdy sa neznizim ako ty.
@vannyvanny odpovedz zvladnete z tvojho platu platit, ak tvoj muz bude dlhodobo bez penazi na pn alebo na inv.d.?
ano bude plakat lebo neplati socialku, vies vobec co to je?
@vannyvanny inak spravila si mi den, ze slecna... Normalne som omladla. Ejha, s tou materskou by som ti vedela zatat do ziveho, ale nikdy sa neznizim ako ty.
@hopatko vy ste začala - aký požičaj taký vráť . Nijak som sa neznížila ale žiaľ poukázala na niečo a ak by to nebola pravda tak tu nereagujete bezvýznamným komentárom
@vannyvanny viem velmi dobre ako funguju zivnostnici-odrbavaci systemu a plackovia ked sa dostanu do situacie kedy potrebuju socialne davky napr. inv.dochodok.
@natalka13 to je novy trend, kedy sa rozhodnes, ze "miesto socialky tie peniaze investujes a odkladas", co na tom nechapes? 🤦
@natalka13 to je novy trend, kedy sa rozhodnes, ze "miesto socialky tie peniaze investujes a odkladas", co na tom nechapes? 🤦
@hopatko pozrite sa , možno keby ste v živote dokázali niečo viac možno sa osamostatniť možno si založiť firmu otvoriť živnosť čokoľvek by ste nereagovala takto . Každy druhý podnikateľ ak môže tak si všetko prispôsobí tak aby nemusel vyhadzovať peniaze štátu ale riešiť si to sám - wau aká novinka však
@hopatko pozrite sa , možno keby ste v živote dokázali niečo viac možno sa osamostatniť možno si založiť firmu otvoriť živnosť čokoľvek by ste nereagovala takto . Každy druhý podnikateľ ak môže tak si všetko prispôsobí tak aby nemusel vyhadzovať peniaze štátu ale riešiť si to sám - wau aká novinka však
@vannyvanny a ako ma teda tvoj muz sam poriesene ak by dnes nebodaj ostal trvalym invalidom. akou vysokou poistkou?
@zalka hovorím každý máme názor na toto iný . Ja neverím že sa nejakého dôchodku dožijeme a navyše tie peniaze čo by tam mesačne dával aj tak nikdy neuvidí takto si vie viac ušetriť a nemusí to dávať darmožráčom . Podnikatelia to aj tak nemajú ľahké na sk takže tak .
A áno to s tým zamestnaním je dobrý nápad aj nad tým uvažuje len teraz to je minimálne 6m
@vannyvanny tak keď si chce peniaze šetriť a nedávať darmožráčom, tak nech nesníva o hypotéke. Alebo musíš o to viac potiahnuť ty, prípadne kalkulovať iba s tým, na čo vám vyjde. Také sú pravidlá, nerozumiem, s čím ste obaja nespokojní, keď ste si sami vybrali, ako k tomu budete pristupovať.
@vannyvanny a ako ma teda tvoj muz sam poriesene ak by dnes nebodaj ostal trvalym invalidom. akou vysokou poistkou?
@natalka13 to snáď nieje tvoja vec aby som tu verejne písala takéto informácie nie ?
Chcela som radu (ohľadom novomanželskéj napr.) takže ak nemás tak zbytočne nekomentuj ? Jednoduché
@vannyvanny tak keď si chce peniaze šetriť a nedávať darmožráčom, tak nech nesníva o hypotéke. Alebo musíš o to viac potiahnuť ty, prípadne kalkulovať iba s tým, na čo vám vyjde. Také sú pravidlá, nerozumiem, s čím ste obaja nespokojní, keď ste si sami vybrali, ako k tomu budete pristupovať.
@tiezjedna dá sa to pripadne že potiahnem ja viac a on si zoberie spotrebák riešenia nejaké sú ja som len chcela reálne skúsenosti ľudí čo to mali podobne
spotrebak👏🙈
Za 100 000 kupis. Vela kompromisov, sny nabok, ale 500€ ktore sk doteraz hadzala von oknom akoby si nasla. Dom je istota. 🍀
@tiezjedna dá sa to pripadne že potiahnem ja viac a on si zoberie spotrebák riešenia nejaké sú ja som len chcela reálne skúsenosti ľudí čo to mali podobne
@vannyvanny a potrebujete vlastne? Uprimne?
Deti mat nemozete, investijete do zvierat... na co vam bude vlastne? Ved psy a macky to aj tak nemozu podedit. Nie je lepsie hladat pekny lacny najom a tam si sveta zit?
@vannyvanny keď si odkladá, tak na čo spotrebák? Ak poctivo šulí, tak už musí mať nasyslené dosť
Deti mat nemozete, investijete do zvierat... na co vam bude vlastne? Ved psy a macky to aj tak nemozu podedit. Nie je lepsie hladat pekny lacny najom a tam si sveta zit?
@kitycat ale prosím ťa mačky sa už nevedia dočkať že niečo po mne zdedia hádam ich nesklamem
@kitycat nájsť podnájom so zverincom je totálna utópia... Myslím si, že môžu byť radi, že niečo majú, nieto si ešte vyberať medzi drahým a lacným.
@hopatko čítanie s porozumením v prvom rade ja nikde nepíšem že chcem dom a záhradu 😆 nezaspala som na vavrínoch . Tak viete každý máme iné zmýšľanie . My tie peniaze namiesto štátu ako dávate vy ktoré nikdy neuvidíte radšej odkladáme ale žiaľ zatiaľ to nestačí to je cele ja som chcela len aspoň nejakú skúsenosť od niekoho kto to ma podobne pripadne ako funguje ta manželská hypo
@vannyvanny no asi by vám tie kurzy finančnej gramotnosti neboli na škodu. Priateľ potrebuje v prvom rade normálne začať priznávat príjem, a potom sa k hypotéke do pracujete rovnako ako my, pracujúci plebs, ktorého sa nikto nepýta, ci chceme podporovať darmozráčov hore. To, ze odkladate je pekne, kam? Niekde, kde sa to reálne aj zhodnotí alebo na sporiaci účet? Ak na sporiaci účet, tak ďakujem pekne. Odporúčam nájsť si poriadneho finančného poradcu, ktorí vám prerata, aké príjmy musíte mať, aby ste dostali danú sumu hypotéky.
@vannyvanny aha, takže si to zhrňme
Tvoj priateľ odrbáva štát, pôžička mu samozrejme nevyjde . A teraz keď potrebujete vlastnú strechu nad hlavou tak budeme hundrať, že prečo?!
Skús sa zamyslieť odkiaľ na to zobrali iní?! Žeby preto, lebo si riadne priznávajú príjmy a vyjde im vyššia hypo?!
Nedajbože sa mu stane úraz alebo príde choroba nezabudni založiť ďalšiu diskusiu a sťažovať sa na všetkých a všetko.
Tak ak je priateľ taký šikovný, že neplatí odvody, musí mať našetrené, nie? To potom banka tiež vie zohľadniť - my sme mali našetrené, vlastný pozemok - ale v extraviláne, takže máme rekreačný dom a tam tie hypotéky už v 2017 nechceli moc dávať.
Tvoj priateľ odrbáva štát, pôžička mu samozrejme nevyjde . A teraz keď potrebujete vlastnú strechu nad hlavou tak budeme hundrať, že prečo?!
Skús sa zamyslieť odkiaľ na to zobrali iní?! Žeby preto, lebo si riadne priznávajú príjmy a vyjde im vyššia hypo?!
Nedajbože sa mu stane úraz alebo príde choroba nezabudni založiť ďalšiu diskusiu a sťažovať sa na všetkých a všetko.
@martul kamo tebe čo je . Ty si uvedomuješ že živnostník pokiaľ nepresiahne istú čiastku tu socialku platiť ani nemusí ? Kde hneď berieš že ojebava 🤣
@martul to že ty musíš tu socialku platiť nemusíš plačkať že podnikatelia si vedia príjem riešiť sami
@martul to že ty musíš tu socialku platiť nemusíš plačkať že podnikatelia si vedia príjem riešiť sami
@vannyvanny jasné, len vieš, ja neplačkám, ja som išla do banky dostala úver a splatila. Na rozdiel od teba 😁
@tahomi nehľadáme doslova dom , aj byt ak bude zaujímavý no a žiaľ áno máte pravdu ale povedz si pravdu keď niekto nemusí nechce dobrovoľne štátu dávať okolo 230€ mesačne minimálne keď tie peniaze idú akurat tak do vačku
@vannyvanny aké odvody, také podmienky na hypo. A veľa ľudí si normálne vie zobrať hypo. Syn v 22 rokoch si kúpil 1izbak v BA novostavbu na hypotéku. 2 roky býval u nás po maturite a odkladal si, aby mal hotovosť na poskytnutie hypotéky. žiadne minimálne odvody
@martul kamo tebe čo je . Ty si uvedomuješ že živnostník pokiaľ nepresiahne istú čiastku tu socialku platiť ani nemusí ? Kde hneď berieš že ojebava 🤣
@vannyvanny ináč poznám jedného chalana ktorý býva v kontajnerovom dome celoročne, kúpil záhradu a tam to dal, podľa jeho foto som bola prekvapená ako dobre to vyzerá, v zahraničí som to videla často ale na SK to nie je zatiaľ také bežné, ale je to riešenie, on sa rozviedol a nechcel ísť do bytu tak to takto vyriešil, to len pre info

@eliska13 neviete ako fungujú živnostníci ? 😆 preboha veď normálne ma všetko oficiálne platí si zdravotne poistenie ale sociálne nie