icon

Tipy na výhodné hypotéky pre mladých

vannyvanny
5. máj 2025

Ahojte potrebujem nejaké rady alebo niečo už som zúfalá . Chceme si brať hypotéku ale priateľ je živnostník a vychádza to lepšie keď si ju zoberiem sama ako s ním ale s tým že mi dajú max 105 000 €
Jak si v dnešnej dobe ma mladý človek dovoliť kúpiť dom alebo byt šak to je otrasne , ktorá banka ma reálne najlepšie úroky a výhody ? Máte skúsenosť s novomanzelskou hypo ?
Ja už som zúfalá už niekoľko rokov bývame v podnájme za 500€ už nás to nebaví sú to pre nás vyhodené peniaze do vzduchu ale zároveň nájsť slušne bývanie za tu sumu ktorú mi dajú je nereálne v okolí Piešťan . Možno tak pozemok a garáž

bonboniera
5. máj 2025

Otvorila som tuto diskusiu s tým ze to bude klasické nadavanie na “nenažratých” mladých od žien ktoré si brali hypo v treťohorach a hla ako som sa mýlila …
Autorka si drzá ako plostica, furt sa tu oháňaš jak ste na tom dobre a koľko ste dokázali, len taká maličkosť jak vlastne bývanie vám chyba ale inak ste na tomomnoho lepšie ako ženy co sa ti tu reálne snažia poradiť … keď ste na tom tak super a “zbytočne vyhodené peniaze” si šetrite tak o čom je táto diskusia? Musíte mať peňazí ako pliev.
Môžeš byt rada ze s tými zvieratami vôbec máte kde hlavu zložiť.

martul
5. máj 2025
@vannyvanny

@martul kamo tebe čo je . Ty si uvedomuješ že živnostník pokiaľ nepresiahne istú čiastku tu socialku platiť ani nemusí ? Kde hneď berieš že ojebava 🤣

@vannyvanny lebo to tak je. My chceš hádam povedať, že za celý rok zarobil menej ako je hranica od odvodov do SP?! A to mu stačí?
Ale o nerobil živnostníka celý rok ?! Tak potom treba byť trpezliví a počkať do ďalšieho roka aby mu aspoň niečo vyšlo

sasa1310
5. máj 2025
@vannyvanny

@zalka hovorím každý máme názor na toto iný . Ja neverím že sa nejakého dôchodku dožijeme a navyše tie peniaze čo by tam mesačne dával aj tak nikdy neuvidí takto si vie viac ušetriť a nemusí to dávať darmožráčom . Podnikatelia to aj tak nemajú ľahké na sk takže tak .
A áno to s tým zamestnaním je dobrý nápad aj nad tým uvažuje len teraz to je minimálne 6m

@vannyvanny peniaze vidíte, lebo nedávaš darmožráčom, ale v podnájme bývaš a ešte dlho budeš. No šikovní ste 😀

vannyvanny
autor
5. máj 2025
@martul

@vannyvanny jasné, len vieš, ja neplačkám, ja som išla do banky dostala úver a splatila. Na rozdiel od teba 😁

@martul ja žiadam o radu niekoho kto ma podobnú situáciu opäť opakujem a niekoho kto si žiadal o novomanzelsku napr . Urážky si nechávajte doma pre starého . Poviem Vám takú novinku . V dnešnej dobe nie každý podnikateľ hneď odrbava . Priateľ sa živí ako umelec ďalej to rozvíjať nebudem jednoducho nepresahuje čiastku takú ročne aby musel platiť sociálne poistenie . Spolu zarobíme naozaj slusne akurát ho nerátajú do hypo tak hladam alternatívu a nie tupé komentáre od niekoho kto je celý život zaprdeny v nejakého firme za 700€ a nič nedokázal lebo neriskoval a nešiel v živote za svojim snom .

vannyvanny
autor
5. máj 2025
@bonboniera

Otvorila som tuto diskusiu s tým ze to bude klasické nadavanie na “nenažratých” mladých od žien ktoré si brali hypo v treťohorach a hla ako som sa mýlila …
Autorka si drzá ako plostica, furt sa tu oháňaš jak ste na tom dobre a koľko ste dokázali, len taká maličkosť jak vlastne bývanie vám chyba ale inak ste na tomomnoho lepšie ako ženy co sa ti tu reálne snažia poradiť … keď ste na tom tak super a “zbytočne vyhodené peniaze” si šetrite tak o čom je táto diskusia? Musíte mať peňazí ako pliev.
Môžeš byt rada ze s tými zvieratami vôbec máte kde hlavu zložiť.

@bonboniera ďakujem za názor určite si to zoberiem k srdcu 😆

sasa1310
5. máj 2025
@vannyvanny

@martul ja žiadam o radu niekoho kto ma podobnú situáciu opäť opakujem a niekoho kto si žiadal o novomanzelsku napr . Urážky si nechávajte doma pre starého . Poviem Vám takú novinku . V dnešnej dobe nie každý podnikateľ hneď odrbava . Priateľ sa živí ako umelec ďalej to rozvíjať nebudem jednoducho nepresahuje čiastku takú ročne aby musel platiť sociálne poistenie . Spolu zarobíme naozaj slusne akurát ho nerátajú do hypo tak hladam alternatívu a nie tupé komentáre od niekoho kto je celý život zaprdeny v nejakého firme za 700€ a nič nedokázal lebo neriskoval a nešiel v živote za svojim snom .

@vannyvanny aj na manželskú pôžičku musíš mať príjem

vannyvanny
autor
5. máj 2025
@sasa1310

@vannyvanny aj na manželskú pôžičku musíš mať príjem

@sasa1310 samozrejme aj ho spĺňame len nepoznám nikoho kto si tým reálne prešiel tak som chcela nejakú skúsenosť pripadne názor

nelca0510
5. máj 2025

@vannyvanny ak hľadáš okolie Piešťan, skús pozrieť Častkovce - predávajú sa tam domy,byty a teda aj stávajú vo Vašej cenovej relacii

vannyvanny
autor
5. máj 2025
@nelca0510

@vannyvanny ak hľadáš okolie Piešťan, skús pozrieť Častkovce - predávajú sa tam domy,byty a teda aj stávajú vo Vašej cenovej relacii

@nelca0510 ďakujem moc pozriem si

sasa1310
5. máj 2025
@vannyvanny

@sasa1310 samozrejme aj ho spĺňame len nepoznám nikoho kto si tým reálne prešiel tak som chcela nejakú skúsenosť pripadne názor

@vannyvanny s mladomanželskou pôžičkou nemáme skúsenosť, nakoľko máme vyšší príjem v tej zaprdenej firme ako píšeš vyššie. A vďaka tej firme (čo tu urážaš komentujúce) máme nehnuteľnosti, kde nám bývajú a splácajú hypotéku takí umelci, ako tvoj partner. Čo odrbkávajú na daniach a hypo nedostanú

bonboniera
5. máj 2025

Hlavne teda, asi nie som tak inteligentná a šikovná ako tuto partner autorky, ale ak viem ze budem chcieť riešiť hypo tak začnem odrbavat na daniach až potom, ako mi tu hypo dajú …

vannyvanny
autor
5. máj 2025
@sasa1310

@vannyvanny s mladomanželskou pôžičkou nemáme skúsenosť, nakoľko máme vyšší príjem v tej zaprdenej firme ako píšeš vyššie. A vďaka tej firme (čo tu urážaš komentujúce) máme nehnuteľnosti, kde nám bývajú a splácajú hypotéku takí umelci, ako tvoj partner. Čo odrbkávajú na daniach a hypo nedostanú

@sasa1310 tak potom gratulujem Vám a snáď ste spokojná so sebou ;)

martinab12
5. máj 2025

Chápem, že to nie je jednoduché. Asi by som zvážila menší byt bez zvierat alebo zarobiť napr. v zahraničí na väčší. Do soc.poisťovne sa dá platiť aj dobrovoľne. Teraz riešite hypo, aby ste o nejaký čas neriešili PN, nebodaj dlhodobú alebo.inval.dôchodok... ak teda starobný nateraz neriešite

denkabemommy
5. máj 2025

Manžel je živnostník (ja v tom čase nezamestnaná) a normálne nám dali hypo 140k bez problémov 🤷🏼‍♀️.. tam ide dosť o výšku príjmov ale neverim tomu, že ti samotnej vyšla lepšia hypo ako dvom.. no kým ste len 2, tak vziať niečo menšie 1-2i, počkať 5-6r predať, kúpiť väčšie.

oriesocek
5. máj 2025

No pokial patrner setri "do ponozky" a neplati odvody, tak pouzite na splatku tie ušetrené peniaze - to bude jeho podiel na byte a ty si zober hypotéku - to bude tvoj podiel na byte. kedze kupovat byt na hypo, ktorá bude iba na teba je krátkozraké - v prípade rozchodu, atd. Ja som si kupila 1,5 izbovy, ked som zacinala a fungovala v malom, kym som nemala na viac a vacsie postupom casu....

lienka.7
5. máj 2025
@vannyvanny

@natalka13 to snáď nieje tvoja vec aby som tu verejne písala takéto informácie nie ?
Chcela som radu (ohľadom novomanželskéj napr.) takže ak nemás tak zbytočne nekomentuj ? Jednoduché

@vannyvanny tak tie peniaze, čo si tvoj priateľ "setri a odklada" namiesto platenia odvodov môže použiť ako cash na doplatenie bytu. Ty budeš mať hypo, on prispeje peniazmi. Kde máte problém?

majina1974
5. máj 2025
@buberova

Odkiaľ si? Nevyjde vám na 2 izbák v menšom meste? Či aj to je málo?

@buberova napísala okolie Piešťan

doriiis
5. máj 2025

Však ale keď pekne šetrite,by ste už mali mať nasetrene na nejaký starší domček.Ci?

martul
5. máj 2025
@vannyvanny

@vannyvanny Dokola len kopeš a urážaš a hlavne KLAMEŠ. Lebo keď má priateľ taký super príjem tak mi povedz ako mu nemôže vyjsť platiť sociálku a nevyjde mu ani pôžička. Už prestaň vypisovať blbosti, nie sme tu padnuté na hlavu aby sme nevedeli ako to funguje.

abbey1
5. máj 2025
@vannyvanny

@tiezjedna dá sa to pripadne že potiahnem ja viac a on si zoberie spotrebák riešenia nejaké sú ja som len chcela reálne skúsenosti ľudí čo to mali podobne

@vannyvanny Prepáč, misu napísať. Aj ja som už dlhé roky drobný živnostník. Tiež ma neteší, že veľkú časť príjmu musím odvádzať.
Na druhu stranu som si vedomá, že keď neodvádzam, nemôžem očakávať žiadne dávky, hypotéku, pôžičku a tak.tito je treba mať vopred dobre premyslené a zabezpečené.
Bohužiaľ, tvoj partner neodvádzam, ale zjavne ani nešetrí. Čiže niekde je chyba.

stanislavicenka
5. máj 2025

@vannyvanny preco hned zacinat vo velkom? Preco nezacat v malom? Netreba hned "konecne riesenie" byvania. Ani to nemusi byt uplne ta posledna stanica. Za 30 rokov splacania sa veci menia. Kup nidco mensie, hodnota nehnutelnosti stupa stale, neskor to predas a vytvoris si zaciatok hotovosti na nieco vacsie, alebo uz to, co chces

abbey1
5. máj 2025
@vannyvanny

@martul to že ty musíš tu socialku platiť nemusíš plačkať že podnikatelia si vedia príjem riešiť sami

@vannyvanny Teraz čítam, že on vraj nepresiahne potrebnú sumu na odvody. No tak to ako umelec asi len hráva na Sklenom moste.
Ty vieš, aká je tá hranica na odvody?

noisemaniac
5. máj 2025

@vannyvanny nech tvoj priatel prejde na s.r.o. a ci bude chciet platit odvody bude uz na nom...kazdopadne bude mat lepsie moznosti pri hypoteke a uctovnictvo si moze prisposobit podmienkam banky

michaelam2
5. máj 2025

@vannyvanny ak nemusi platit odvody tak ten prijem ma naozaj nizky. Predpokladam teda, ze zvysok prijmov ide mimo faktur, ak tvrdis ze zaraba dobre. Nech prejde na sro, odvody bude platit uplne smiesne, prijmy moze priznat vsetky a hypoteku dostane. Nie sice hned, budete musiet ten rok pockat ale potom by nemal byt problem.

sisska96
5. máj 2025
@vannyvanny

@hopatko slečna Vám ta materská asi odfukla mozog keď všetko chápete tak ako chcete a vždy v tom negatívnom . Darmožráči - to som myslela na pánov z hora ktorým tie peniažky idú a nabaľujú sa na tom

@buberova ani my sme sa nezmestili do 1izbového, potrebovali sme minimálne 4 izieb aj pre prácu....

@vannyvanny A keby zoberiete spolu hypo, koľko by dali? Plus treba mať 80% z vlastného zdroja, alebo + spotrebný úver

sisska96
5. máj 2025

Nooooo ale keď priateľ neplatí socialne, tak má nízky oficiálny príjem.... tak ostatný príjem má načierno ?

zmrzlinka2021
5. máj 2025
@vannyvanny

@martul to že ty musíš tu socialku platiť nemusíš plačkať že podnikatelia si vedia príjem riešiť sami

@vannyvanny

Nerozumiem tvojim rekaciam tu.

Ty vinnis stat z niecoho, čo je chyba tvojho priatela. Kedze tvoj priatel funguje tak ako funguje, prave on by mal mat pre vas dvoch riesenie, co sa tyka byvania. Netreba tu do toho zatahovat štát, štát nemoze za to, ze napr. tvoj priatel plati najnizsie sadzby odvodov.

Pre teba by bolo vsak fajn mat nieco vlastne, pravdaze priatela nedavaj na list vlastnictva. Kup si 1 izbovy bytik. Otvorila som si nehnutelnosti a do 100 tis. EUR mas tam slusnu ponuku.

majlo1234
5. máj 2025

@vannyvanny manzel je zivnostnik, pokial planoval hypoteku, snazil sa za rok maximalne navysit prijem, zaroven samozrejme aj odvody, podal danove, a potom sup do banky so ziadostou o hypo 😉

martul
5. máj 2025
@michaelam2

@vannyvanny ak nemusi platit odvody tak ten prijem ma naozaj nizky. Predpokladam teda, ze zvysok prijmov ide mimo faktur, ak tvrdis ze zaraba dobre. Nech prejde na sro, odvody bude platit uplne smiesne, prijmy moze priznat vsetky a hypoteku dostane. Nie sice hned, budete musiet ten rok pockat ale potom by nemal byt problem.

@michaelam2 jasné, ale aj s.r.o. musí platiť, daň z príjmu / licencia, to tiež nie je len tak.

angela85
5. máj 2025

Keď je umelec a nemusí platiť odvody do sociálnej,tak jeho aktívny príjem do 700 € a zvyšok je pasívny,takže moc sa toho nenarobí,takže kľudne by popri živnosti mohol riešiť nejaké zamestnanie a potom by ste určite dostali aj vyšši úver.