icon

Trvalé následky po úraze

katarinaviktorka
29. feb 2016

Dobry vecer prajem vsetkym mam na vas otazku je tu niekto kto sa vyzna do hodnotenia trvalych nasledkov po uraze?neviete nahodou kolko je za jeden bod eur alebo aspon priblizne? Dakujem

Strana
z2
evatko
27. okt 2016

@jurojuro opat by som sa chcela poradit. Dala som sa sa vypisat z PN. Za prvych 10 dni som dostala peniaze od zamestnavatela. On plati kolko???? Teraz som dostala papier zo socialky o naroku na nemocenske a tam je pisaných tych 55%. Kto a ako mi doplati ten urazovy priplatok????
Tu nahradu za bolest budem riesit az po ukonceni liecby, to viem.
dakujem

jurojuro
27. okt 2016

@evatko Na PN je ako dôvod uvedený pracovný úraz. Sociálna poisťovňa začne konanie a rozhodne o úrazovom príplatku, ktorý sama aj vypláca. Bolestné sa dá riešiť aj počas PNky, ak nie je už plánovaná nejaká operácia, alebo sa stav už ustálil a prebieha napríklad už len rehabilitácia. Ak je to niečo komplikovanejšie radšej treba počkať. Posudok je treba aj laicky aspoň skontrolovať, aby zahŕňal všetky diagnózy.

dara42
2. jan 2017

@cinnamon111 nie je pravda trvale nasledky socialna poistovna (pri pracovnom uraze) stale boduje je na to tabulka, pri ovbzcajnzch urayov od poistkz a poistovne ale tiez. su stale body Ako to viem mam pracovny uraz od roku 2010. Poslednu operaciu som mala teraz

dara42
20. jan 2017

@cinnamon111 nie je pravda trvale nasledky socialna poistovna (pri pracovnom uraze) stale boduje je na to tabulka, pri ovbycajnych urazov od poistky a poistovne ale tiez. su stale body Ako to viem mam pracovny uraz od roku 2010. Poslednu operaciu som mala teraz

patris309
3. mar 2017

@bulharkaneli Ahojky prosím ta chcem sa spýtať či sa vyplacaju aj trvale nasledky po operacii pruhu u chlapca.Zostala jazva. Neviem co spada do trvalych nasledkov či len dake obmedzenie v pohybe a pod. Dakujem moc 😃

alyn
3. mar 2017

@patris309 aj jazva, zavisi z akeho poistenia.

bulharkaneli
3. apr 2017

@patris309 je možne aj jazvu takto posudiť len zaleži na následkoch na rozsachu a potom každa poisťovňa ma svoje podmienky tak povedia Vam presne tam ak sa opytaš poradcu.

0silvia0
3. apr 2017

@patris309 aj jazva, ale to je nejako časovo ohraničené. Môjmu synovi zostala jazva na hornej pere a tiež sa na to poistné plnenie vzťahovalo.

patris309
3. apr 2017

@0silvia0
@bulharkaneli
@alyn dakujem urcite sa pokusim

badimeria
20. apr 2017

Zdravim som mamicka na MD stal sa mi uraz spadla som na chrbat teraz som stale v lieceni viem ze mi budu platit denne odskodne v poistke mam aj trvale nasledky mozem si ich fako uplatnit?Alebo kde ako bola som na CT a uz budu problemy s chrbtom pomozte mi ako sa to robi prosim

martin_horvath
20. apr 2017

@badimeria najskôr uplatniť denné odškodné, trvalé následky sa posudzujú až po úplnom doliečení, resp. stabilizovaní zdravotného stavu, zväčša po roku. Všetko vybaviť s finančným agentom, ktorý uzatváral zmluvu a najlepšie pozná poistné podmienky (teda mal by 🙂 ) a vie poradiť na čo máte nárok a na čo nie.

badimeria
20. apr 2017

@martin_horvath skoda ze TAkeho nemam ☹ proaim vy ste financny agent?Teraz mi dosiel list ze oznamenie o vyske poistneho plnenia za uraz tam bola suma co mi ide na ucet dnes som 9ty den od urazu a mam aj denne odskodne cize ked sa doliecim mi vyplatia denne odskodne?postupne budem zasielat papiere o lieceni ale co dalej a ako potom uplatnit trvale nasledky a kde nemam ani paru.Vedeli by ste mi sukromne poradit?Prosim

denisa1234566
11. okt 2017

ahoj manzel mal pracovny uraz v CR zamietli mu dali sme odvolanie ale ziadna odpoved do dnes ako mame postupovat bude mat aj trvale nasledky tu v svidniku socialna poistovna ludi len odbucha a viac nic asi budeme dat vsetky papire do kopi a poslat to do bratislavy co mi poradite dakujem

jurojuro
11. okt 2017

Skúste napísať prečo to zamietli, kedy ste dali odvolanie? Predpokladám, že manžel pracoval so zmluvou so Slovenskou firmou. Na radu by bolo fajn vedieť viac.

Strana
z2