Tvrdá realita pre mladé rodiny na Slovensku
Ahojte. Po niekoľkých rokoch sme sa s manzelom vrátili na SK. Dlhšie sa mi nedarí otehotnieť, tak sme sa dohodli že potrebujem stabilitu, domov a kľudnejsiu prácu. No prišla tvrdá realita Slovenska. 2, 3 mesiace sme si nemohli nájsť aspoň ako tak dobre platenú prácu, tak už sme vzali čo bolo. Manžel minimalka na zmluve (plus pár stovák navyše na ruku), ja len dohoda.. o zmluve nechce zamestnávateľ ani pocut, lebo sak tak sa to robí, snad nebude platiť odvody. Povedzte mi, mladé rodiny, ako to zvládate? Naozaj budem musieť v budúcnosti ak by prišli deti žiť bez manžela lebo by musel pracovať v zahraničí, alebo pracovať na nejaké turnusy? Ja bez nároku na materskú, manžel s mizerným platom.. vďaka zahraničiu sme mali na hypotéku, na prerabku bytu, na zariadenie, nasetrili na rezervu, aj znížili hypoteku.. to je všetko super, ale je čas sa vrátiť a usadiť, nemáme už 25. Ale ako tu začať? Nemáme vyštudovaných Ing, no naozaj aj na bežných pozíciách nemôžu ľudia aspoň ako tak dôstojnejšie zarábať? A aby mali celý príjem na páske? Ved čo v prípade choroby, dôchodku.. Veľmi som túžila po pokojnom, kľudnom živote aby sa manzel vracal každý deň z prace domov, k rodine, deťom. No zrazu mi príde všetko tak vzdialene. Tvrdá realita Slovenska nás prefackala. A potom že mladí odchádzajú, alebo nechcú mať v tejto dobe deti…… prečo asi.
@lienka.7 ojojoj....takže došli ti argumenty tak ideš urážať??? No pekne....neviem teda s kým si si robila decko ty.....používam tvoju rétoriku.....ale nech už som si ja spravila s kýmkoľvek v čase mojich md boli akékoľvek dávky viazuce sa k porodnosti úbohe, ja mám roky plodnosti chvalabohu dávno za sebou😁 a pracovný život má brutálne bavi. A či sa to tebe páči alebo nie, matematika je to vcelku jednoducha - minulý rok sa na SVK narodilo najmenej slovákov v histórii! Chápeš?? Či ťažká matika??
@rikarika takze stelantis, osa, jaguar sa stavia pre indov? Toto uz aj smeraci musia kolaborovat s fonderlaj om, znizit platy v psa, ze z toho slovak nevyzine a potom sem natahat indov, zatiak, po nich zberbu ako v uk, posledny nech zhasne💥https://www.facebook.com/share/v/16MAGH7d4Y/

Autorka, keď si túžila po pokojnom živote, kde sa ti bude vracať muž domov každý deň z prace, prečo ste si kúpili bývanie v lokalite, kde je veľký problém nájsť prácu? Prišli ste ako slobodní ľudia bez záväzkov, mali ste ako prvú vec poriešiť prácu, nech máte príjem, poriadnu zmluvu, potom riešiť bývanie v lokalite kde sa ti to oplatí. Lebo všetci vieme ako ťažko to na Slovensku je. Ja nepochopím tuto logiku - kúpiť dom kdesi kde sa aj vrany otáčajú a potom sa sťažovať, že tam nie je práca. A potom rozbiť rodinu, lebo chlap musí zarábať na ten dom, kde žena bude sedieť sama a fnukat.