icon

Týždenný rozpočet na stravu pre rodinu: Tipy na úsporu

9. feb 2025

Ahojte, aký mate cca týždenný rozpočet na stravu pre 3-4 člennú rodinu? Začínam rozmýšľať kde by sme mohli nejaké to euro ušetriť aby nám to vychádzalo.
Píšete si čo presne idete variť a nakupujete podľa toho?
Dajte nejaké tipy a triky aké jedlá sú chutné ale "lacnejšie".
My sme teraz išli dost podla pocitu, viac krát do týždna nákup, kupovali sme aj donášku atď. Chcela by som viac plánovať stravu a zbytočne nerozhadzovať. Za každú radu, ďakujem.

Strana
z2
katica06
9. feb 2025

Tak v prvom rade zruší donášku. U nás je týždňový rozpočet určite pod sto euro 2+2(16a17) ale mohla by som ti napísať aj sto receptov, kde je záruka že vám to bude chutiť? Cestoviny s omáčkou máš za pár šupov tak isto rôzne jedlá so strukovín

mony970
9. feb 2025

Na stravu v priemere 3 členný rodina okolo 300€

Manžel ma obedy v práci
Ja dosť fungujem na tom že si pozriem leták obchodu do máme pri nás a podľa toho aj veľa krát plánujem varenie
Snažím sa variť na dva dni cca

A do obchodu sa snažím minimálne, bo človek nakúpi hovadiny keď tak pošlem manžela on kúpi len to čo mu napíšem 😂😂

Donášky veru nevyužívame, extrémne prirážky majú reštiky za jedla ktoré sme schopné robiť doma

guudy
9. feb 2025

Autorka, je tu uz kopec rovnakych tem, tam najdes vsetko, co sa pytas…

januska12323
9. feb 2025

Zruš donášku a hneď máš ušetrené.

zuzkaa1991
9. feb 2025

Ja nepocitam koľko najst vyjde (planujem kedze chcem vediet kolko miname na stravu len nie je cas)
Jedine co som zrusila je velke nakupy kedysi som isla.kazdu sobotu do.kauflandu

Teraz idem do kauflandu jedine ak je nieco v akcii co.pouzivame
Neviem odkial ste ale my z okolia Košíc a tu mame obchod fresh kde som.zacala.castejsie nakupovať lebo.ak zaplatím 40eur tak v tej taške aj nieco.mam v kauflande zaplatom.90eur a pridem domov a na jedenie dokopy nic nie je
Takze.ako.som vysse napisala zrusila som velke nakupy kedze aj tak niekedy chodím kazd3 2 3 dni.do obchodu na maličkosti zakladne potraviny pecivo.salam atd poprípade niečo na varenie
Ak ke v akcii masl kaufland.lidl.nakupim vtedy aj 2bal.kedze nechodim casto tam a varim to co doma.mam.co spajza a mrazak da ;) varim na 2 3dni koncom týždňa zvyknem ist na obed z prace kedze cez týždeň nie stale stiham varit pre mna kedze.dieta manzel maju obed zabezpečené.....

Ale.cca pocitam.ze.100eur na týždeň mame.na základné potraviny raz.za.cas.vacsi nakup podla akcie

balerina2025
9. feb 2025

cca 100 eur na tyzden, niekedy ovela menej'mesacne

300-400 ( 2d a 1 dieta)

autor
9. feb 2025

@mony970 ďakujem, budem asi tiež pozerať leták. Presne tá drahota v reštike bol pre mna impulz že chcem s tým prestať. Keď som platila 8 eur za plátok kuracieho mäsa a trocha ryže.. 😃 včera som v kaviarni za praženicu a plátok chleba platila 11 eur. A dosť

mamina7070
9. feb 2025

najprv si urob prehlad dva tri mesiace poctivo zapisuj vyhodnot si to (je dobre platit iba kartou nech mas zaznam)
roztried si to do poloziek a tam uvidis co sa da obmedzit a co nie zasa treba aj mliecne veci ovocie zeleninu atd co proste stoji
u teba by som obmedzila donasku a restiky zasa je nerealne vystravovat cloveka z dvoch troch eur denne ako ti tu niektore napisu tam najskor nepriznavaju jedenie a nabalenie sa u rodicov

autor
9. feb 2025

@balerina2025
@zuzkaa1991 ďakujem za odpovede 🤍

autor
9. feb 2025

@guudy akurať mi tu pod diskusiou vyskočili linky na 3 podobné. Ďakujem

autor
9. feb 2025

@mamina7070 toto je super tip! My vela minieme asi aj na také "maškrty" čo sa dajú určite obmedziť.

mamina7070
9. feb 2025

a este stanovte si tyzdenny limit na minanie ale realny a ak ho splnite v nedelu poobede objednajte pizzu alebo chodte na kolacik a tak proste treba si nastavit ciel a odmenu a zapojit celu rodinu

muchotrafka298
9. feb 2025

Mne pomohlo, ked som si zacala zapisovat VSETKY vydaje, aj kavu s kamoskou, casopisy, lak na nechty, barsco. Nielen teda cisto jedlo. A tak som sa zhrozila, ked som zistila, ze kolko fakt minam a na ake blbosti. Toto mi otvorilo oci, zacala som si to pisat a pokracujem v tom. Tyzdennu sumu nenapisem, lebo to je irelevantne, kedze kazdy sa stravuje inac a tiez rozne nakupuje. Nepouzivam appku, mam xls tabulku.

zuzubb007
9. feb 2025

Okolo 200 euro za nákup (2+2) s tým, že obedy majú deti aj my s mužom v robote, ale tak my kupujeme aj dosť kravin ako sladkosti, nanuky a sem tam kolu proste bez toho sa nedá 🤣, je to strašná suma áno viem, ale kupujem kvalitné veci a značky

autor
9. feb 2025

@mamina7070 toto je tiež super. Ďakujem

autor
9. feb 2025

@muchotrafka298 presne toto som začala od minuleho mesiaca. Zapisujem každú položku a tiež milion prkotín mi tam vyskočí. Ale tým že to zapisujem tak som teraz trochu menej impulzívna v tom čo si "dovolím"

autor
9. feb 2025

@zuzubb007 😵 kokos wau. Tak to s tymi obedami v skole a v praci ste asi cez tisícku mesačne? 🥲

zuzubb007
9. feb 2025

Áno je to okolo 1000 mesačne aj s kozmetikou čiže prach na pranie, toaletaky atď. Akože keby to vyfiltrujem len na čisto stravu bude to trošku nižšia suma, ale u nás sa jedia aj teplé večere, neuspokojime sa s chlebom a mäsové jedlá každý den muž má asi 2-3 x o týždňa navareny obed z domu, ináč keď je víkend keď deti chcú doprajeme si aj MC Donald a to máš hneď 30 eur alebo na výlet, keď ideme vždy sa dakde najeme, samozrejme dalo by sa usetrit

muchotrafka298
9. feb 2025

@zuzubb007 presne, ja tiez varim tak, ze treba aj obed aj veceru mat teple jedlo. Nie ze chleba s maslom alebo so sunkou. A toto je dost zasadne v rozpocte.

nynia
9. feb 2025

My sice nie sme 3-4 ale rozpocet je kazdy tyzden diametralne iny, zavisi ako casto sa stravujeme von a ci vobec, su tyzdne kedy kazdy den a kedy vobec, takze rozpocet najviac 100+€/dospela osoba a najmenej do-okolo 50€/dospela osoba. A este je dost dolezity vek deti taky predskolkar nepotrebuje toho tolko ako pubertiak-sportovec. A nerobim plan co budeme jest, vzdy vyberam podla toho co je v akcii a podla toho vymyslim jedlo, nakupujem len tolko, co sa naozaj aj spotrebuje ziadne velke zasoby. Kozmetiku ani drogeriu som do toho neratala len cisto stravu.

sasa1310
9. feb 2025

vám to nevychádza a ty ideš na raňajky dať praženicu za 11 eur?

kris_tin257
9. feb 2025

2 deti a 2 dospelí (muž a syn sa stravujú cez deň v škôlke/práci) za týždeň nechávame v obchode max do 100€ (nákupy sú cca 70-100€ viac nie) s tým že kupujeme občas aj plienky či kaše pre najmladšiu

bororka
9. feb 2025

My sme 2d plus 3r dieťa.
Mesačne okolo 700€ iba jedlo. Nekupujeme donášku, všetko varím. Cena je adekvátna kvalite potravín, preto pôsobí vyššie.

andreakg
9. feb 2025

My sme 4,deti 10,15, týždenne minieme 150€,nakupujem raz týždenne veľký nákup za 120€ a potom ešte dokupijem 2 krát pečivo a šunku, robím si jedálniček dopredu

matusformanek
9. feb 2025

Mesačne asi 400 eur, 2 dospelí, 2 malé detičky

eskop
9. feb 2025

Už ako je všetko drahšie tak okolo 100na týždeň. Ale už sladké vody,sirupy nekupujem. Kúpim citróny a robíme si citronadu napr.. a sledujem stále letáky ak napr je v akcii karfiol tak kúpim a ten mame aj na dva dni k tomu napr haluskovu polievku. Ak je napr brokolica tak urobím krémovu polievku a zapečené zemiaky s brokolicov a tak stále.. dcérka je autista pre ňu varím zvlášť jedla lebo ona mi zje len pár jedal ale tiež ma na dva dni napr.. a do obchodu chodím väčšinou len raz do týždňa na veľký nákup a ak treba pečivo,šunku alebo ovocie ešte raz inak nie..

margotka17
9. feb 2025

Nemám rozpočet, veď podľa toho nákupim, čo chcem variť. Je iné nákup pre tých z bytoviek a iný pre tých, čo majú záhradu. Včera som robila mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovou kašou. Kúpila som len mäso a paradajkový pretlak, zvyšok som doma mala. Zemiaky nekupujem, mám zo záhrady. Skôr zrus donášky, tie su drahé. Ak kúpiš mäso za 10 €, vieš spraviť jedlo na 2 dní. My sme zrušili sladené vody, robíme šťavu z jabĺk v odstavovaci. Sladkosti sme tiež zrušili, skôr upečiem bábovku, croissanty, buchty....Sadni si a popremyslaj, čo máte radi, správ nákup a uvidíš, či sa ti to osvedčí.

nominka86
9. feb 2025

@mony970 uf,300 na týždeň je dosť.

zuzanockamt
9. feb 2025

Raz za týždeň objednávam potraviny online (vždy je v tom aj nejaká drogéria) a platím cca 50-65€ zvyčajne. Počas týždňa už nezvyknem chodiť do obchodu.

nikyy
9. feb 2025

My sme traja 2dosp.a dcéra 11r. a mesačne minieme na stravu v priemere cca 650-700€… už všelijak som skúšala utiahnuť,no nejako sa nedari,všetko je dnes veľmi drahé.🤷🏻‍♀️

Strana
z2