icon

Union verzus Dôvera

gabrielapatrik
24. sep 2012

Milé mamičky aj nemamičky, chcela by som Vás poprosiť o Váš názor, či skúsenosť s hore uvedenými poisťovňami ... Mením poisťovňu a neviem sa rozhodnúť... Moja finančná poradkyňa mi odporúča Dôveru, no neviem...
Ďakujem veľmi pekne...

Strana
z3
andreah25
27. sep 2012

@gabrielapatrik My sme boli od roku 1993 v Apolle (čiže teraz v Dôvere) - s Apollom nikdy nebol žiaden problém, nikdy sa mi nikde nestalo, že by som musela niečo doplácať, dokonca i súkromného gynďáka, ktorý nemá so žiadnou poisťovňou zmluvu, mi stačilo Apollu doložiť doklady o zaplatení a dostala som peniaze vrátené na účet. Odkedy je to Dôvera, tak sa stretávam so samými doplatkami, alebo čo mi Apollo preplácalo na 90%, tak dôveru už len na 50% a pod. Napr. teraz pri malom sme viackrát chceli CRP vyšetrenie a za každým sme si zaplatili po 8,- eur. Moja mama sa s Dôverou naťahuje už rok o tom, že stále tam má vraj nedoplatky (jeden mesiac jej pošlú že 20,- eur, ďalší že má už vraj až 240,- eur nedoplatok, potom, že sa ktosi pomýlil, tak už iba 93,- eur a najväčším paradoxom je to, že to žiadajú z obdobia, za ktoré má od nich potvrdenie, že voči nej neevidujú žiadne pohľadávky, že má všetko vyplatené a Dôvera tvrdí, že to potvrdenie nič neznamená - čiže ak bude raz v TV prípad o žene, ktorá vraj stále dlhuje, ale má papier že nedlhuje, tak to bude moja mama 🙂).
Čiže, práve včera sme podpísali celá rodina prestup do Unionu - predtým som si obehala všetkých našich lekárov, čo aké majú s touto poisťovňou skúsenosti, čo ako im platia a pod. Nikde nebol problém, tak prestupujeme.
A ešte k poznámke čo tu padla - že VšZP dáva istotu, že ju všade ošetria - to vôbec nie je pravda, neraz som sa totiž stretla s oznamom lekára na dverách ambulancie - ,,poistencov VšZP neberieme"!!! Je totiž najhorším platcom, ako štát vo všetkom...

gabrielapatrik
autor
29. sep 2012

No a už som sa rozhodla... Pre-poistili sme sa dnes do ZP Union... Som rada... Stihla som to ráno prd prácou - na poslednú chvíľu... Dumala som, či to nenechám tak tento rak, ale niečo ma ťahalo, že nie, dúfam, že to neoľutujem... 😝
Ďakujem Vám veľmi pekne za rady, skúsenosti a komentáre... Ďakujem, prajem Vám všetkým krásny víkend 😉 ...

jaso6768
28. nov 2012

ahojte...keby som v septembri vedela to čo dnes ,tak z Dôvery utekám preč..som onkologická pacientka, mám metastázy v kostiach, lekár mi naplánoval ,,život zachraňujucu operáciu,,......ale poistovna ju nechce zaplatit..nikto si nevie predstavit v akých bolestiach denno denne žijem, a poistovni som ukradnutá..však nech zomrem,aspon ma budu mat z krku...nemám viac k tomu čo povedat,lebo je to viac ako smutne ludská krutost,schovávajuca sa za tabulky a hlavne že na konci roka si napíšu krásne vianočne odmeny, a ja žijem zo 158 eur,nemôžem sa kôli zdrav.problemom zamestnat..tak mi povedzte na čo som tu?!....

Strana
z3