Úspory čerstvého absolventa vysokej školy
Koľko ste mali našetrené, keď ste končili VŠ a nastupovali do zamestnania ? Rátajme všetky peniaze podostávané od rodiny/známych, letná brigáta, či práca počas VŠ. Schválne sa pýtam po VŠ, čiže vekovo od 24 do 27 rokov/denný študenti, nie externý, ktorý zarábajú už normálne.
@zuzanka.zuzu gratulujem ako rýchlo vieš odsúdiť človeka, ktorého nepoznáš. Prečo by si mala zarábať eskortom? Jasné, ty vieš odpoveď. Typická vysoka škola života, hovno vieš, ešte aj závidíš. Nikto ťa nenúti niečo komentovať. Tak sa láskavo k tejto téme nevyjadruj, keď je pre teba nudná. Čítať s porozumením ťa nenaučili, kedže nevieš pochopiť a odpoveď na jednoduchú otázku. Maturita zo SJL u teba musela byť 4, zachránila ťa možno tak gramatika. Nevyjadruj sa láskavo k temé, ak nemáš čím užitočným prispieť. Bez tvojho úžasného mudrovania od veci planéta prežije.
2000e, vysledok mnohorocnej vkladnej knizky mojich rodicov za tymto ucelom 🙂 ja som popri VS brigadovala, ale veru to sa rychlo minulo. akurat mi to pomohlo do startu v inom meste (Ba), hlavne podnajom a tak, pekne som sa uchytila, dakujem im za to. 10r pozadu, takze to bol trosicku iny peniaz, akoby to bol teraz.
Asi 500e,.sice som mala brigadu pocas celej skoly, ale zaroven som si cele studium platila sama, rovnako aj vylety, dovolenky, atd. Po skole som sa hned zamestnala, zacali sme byvat s partnerom spolu a budovat nase spolocne uspory
Už si to nepamatam, ale keďže som bývala u frajera a nemusela som platiť ubytovanie, tak som si za ušetrené peniaze mohla kúpiť a financovať lepsie auto počas výšky.
Ja som mal cca 7000€ a vtedy priateľka teraz už manzelka mala 8000€ .
Ja od puberty odkladam 10% zo všetkého, naucili ma to tak rodicia. Na konci výšky som mala cca 10 000 ale nie ako peniaze na ktoré som hocikedy mohla siahnuť- niečo som mala v minciach, niečo v zlate, v akciách…
Na výške som nerobila a nikdy som nechodila ani na brigády. Cez voľný čas som pomáhala doma mame a otcovi vo firme.
Kazde leto som pracovala v zahranici. Nadrela som sa jak mulica, cca 25000€ moje zarobene peniaze. Par tisic od rodicov stavebne sporenie.

Svojich som mala nasetrenych cca 3500€, všetko z brigad v lete aj popri škole + celkom peknú sumu som mala od starkých nasetrenu, ale to nerátam. Ale väčšinu výdavkov som si hradila zo štipendia + cestovanie bolo bezplatné, tak som vedela pekne ušetriť a to som sa nemusela veľa snažiť.