Úspory čerstvého absolventa vysokej školy
Koľko ste mali našetrené, keď ste končili VŠ a nastupovali do zamestnania ? Rátajme všetky peniaze podostávané od rodiny/známych, letná brigáta, či práca počas VŠ. Schválne sa pýtam po VŠ, čiže vekovo od 24 do 27 rokov/denný študenti, nie externý, ktorý zarábajú už normálne.
Cca 5 tisíc
Denny student konci ako 27r??? A preco anonym?
0, človek je rad, že zaplati benzin do prvej vyplaty.
Mala som tisíc eur a išla som sa rovno vydávať 😉😁
@ukulela preto píšem 27 r. lebo VŠ sa študuje aj 6 rokov (medicína), zároveň niekomu nemusia vychádzať roky a už je o rok "pozadu", kľudne môže študent aj ísť do medziročníka, alebo nastúpiť na VŠ s ročným odkladom či ešte mení školu/odbor a tým znova VŠ začína na novo. Čiže rozpätie 3 rokov je akurát.
asi tak 3tis, viacej nie
Cca 2000 €
Nič. Preto som šla po vš robiť 😁😄😁. A konečne som s hrdosťou mamke povedala, že už si nájom zaplatím ďalej sama ♥️.
0,00
Ani prd makovy. Cele studium som mala aj 3 prace popri dennom studiu aby som ho dokazala zafinancovat. Posledne mesiace som uz robit nestihala, kvoli diplomovke, a hodinam v labaku, takze som minala usetrene peniaze. Po skole mi nezostalo nic. Iba syndrom vyhorenia.
Joj, a nikto mi nic nedal. Dostala som jedno pero s mojim menom. 🤷♀️
Za ery slovenskych korun som mala cca. 7000e z prace zo zahranicia. Dala som to rodicom na auto. Za zvysne som si dofinancovala vlastne studium. Cize zacinala som po VS od piky.
nic... a to som pracovala posledne 3 roky a zarabala som dobre.. ale aj som si statocne dobre uzivala slobodu vylety prazdniny... 😀
nicove nic. a bola som rada, ze nie som v minuse, pretoze som mala spoluziakov, kt.si museli brat studentske pozicky.
Nič. Živila som sa už od bakalára sama. Chodila som na denne štúdium, popri tom mala polovičný úväzok a z toho žila. Mama mi samozrejme dávala nejaké peniaze, ale živila nás sama, tak som jej chcela uľahčiť ako sa len dalo.
Takze nič našetrené, ale bola som samostatná, nezadlžená a mala aj veľa zážitkov.
Počas celej VS som brigádovala a 2x leto zahraničí, Vs som si financovala sama ak nerátam stipendium. Ešte v Sk to bolo dnes to je dnes 4000€. kúpili sme si s priateľom prvé auto. Mali sme ho 10r kým sa nám narodilo dieťa 🙂))
nic. financovala som si vydavky sama, robila 80h mesacne a dostala som za to 160 eur, co uz by som z toho nasetrila.... skolu som mala vacsinou 5 dni v tyzdni, v lepsie semester 4.
ja som mala po dvoch rokoch štúdia našetretných okolo 3 tisíc, potom som sa vydala a peniaze sú fuč :D Ale vrátilo sa nám to na daroch, len to už nie sú čisto moje úspory. Ono ak máš intrák do 100 eur a so stravou sa vieš zmestiť do cca 80, tak ti ešte ostane do 200 eur na mesiac a zo 400 eurovej výplaty sa dá potom pekne ušetriť.
Ja som mala na intráku mesačné výdavky cca 150 - 160 eur aj s bytným a plat som mala cca 400 eur + straváče.
a dodám, že mám normálne denne štúdium na matfyze, takže nie je to tak, že nemám celý semester čo robiť. makám ako fretka celý AR, píšem aspoň jednu písomku každý týzden, mám zadania, projekty, zápočty a DÚ. a potom samozrejme skúškové poriadnet , písomné aj ústne časti.
minimum penazi, VS skoncena ako 23 rocna. pocas vysky kazdy rocnik brigadovala peniaze len pre mna, zila som doma s rodicmi.
vysku som si odmakala a odzila....ziadna lahka skola, kreslenie, teren, kazdy tyzden projekty.... naozaj studentsky zivot ako ma byt
8000€ a to som si financovala všetko sama od 3. ročníka. Stihla som ich minút hneď po škole keďže sme kupovali byt s priateľom. Doteraz som dosť šetrná a aj na materskej si dokážem dosť ušetriť a zarobiť.
Velke nic😃 ale popri VS som mala dve prace a od nasich som nemusela pytat ani cent. Zaplatila som si vsetko sama,od intraku,cez stravu,skripta,handry,chlast😃vylety,zurky,pausal,poistku a neskor aj podnajom,ked som nemala intrak…
6 tisic. popri VS som od 20r pracovala a byvala som doma, ale zas peniaze sa u nas na sviatky nedavali, takze toto som si cisto zarobila a odlozila. a ty, autor/ka?
@ukulela prečo anonym? lebo je bieda ak po VŠ nevie, že v množnom čísle je "i" 😢🙈
Väčšina v mojom okolí majú 1-3 tisic. Ja som na tom obdobne. Príjmy boli z viacerých možnosti. Mam však známu, ktorá má toľko, že si môžem kúpiť teraz nové auto a teda toľko si dokázala sama zarobiť počas celej VŠ.
@zuzanka.zuzu ak chceš ísť trolovat tak chod inde.
😂 a ešte nepozná ani význam slova "trollovať" 🙏 skôr by som použila asi výraz "hejtovať" 😉
PS: aj nám prezradíš kde až tak hlboko klesla úroveň požiadaviek na študentov, že si absolvent VŠ?
PS2: čiže téma, kde chceš rozprúdiť diskusiu na tému "moja spolužiačka si zarábala eskortom" 🙄 nuda

0.000