icon

Úver na dom

mischell333
24. dec 2021

Dobrý deň chcela by som sa informovať.
Sme v prenájme mame 2 deti 3 tie je na ceste.
Bývame v prenájme za 450 €
Ja som ešte ma rodičaku... Muž zarobí tých 1000 €-1200€ keď je december tak menej...
Nájom sme platili prvý prenájom z účtu môjho aj telefóny z môjho preto lebo je v bakrote... Takže platby tam sú každý mesiac už 6 rokou cca.
Dali by my úver na dom ja vezmem na svoje meno a muž to bude platiť??? Ďakujem krásne

Strana
z2
sasa1310
24. dec 2021

@marsmykkok úprimne ti poviem, že s chlapom, ktorý má bankrot by som nemala žiadne dieťa. A nie ešte tretie a bez vlastného bývania. Čistá katastrofa do budúcna. Veď on ani auto nemôže vlastniť. Nič. Okrem toho splácať musí tak či tak aj on úvery vďaka ktorých sa dal do bankrotu

zooeynka
24. dec 2021

@sasa1310 tak na take konstatovanie je pre autorku uz neskoro, nie? Cakaju tretie a mozno to este nie je finalny pocet...autorka tiez mohla radsej do prace ako dalsie dieta s ne-manzelom riesit....ale to nie je nasa vec

marsmykkok
24. dec 2021

@sasa1310 No len to ukazuje že vrana k vrane sadá... Finančne negramotní obaja a môžu len snívať o svojom bývaní. O to mi išlo v tom príspevku, že pokým chcem dom a som v podnájme, idem do práce, nech mám príjem a viem ho dostať, nie urobím si dieťa a potom toto riešim.

zooeynka
24. dec 2021

@missdiva dost domov za cca 30 000 najdes....v nezaujimavych obciach a v povodnom stave, ale su. Aj svagrina si kupila taku katastrofu a postupne preraba.

nelca0510
24. dec 2021

@mischell333 a na základe čoho má bankrot? Vieš,že ste to mohli poriešiť ešte ako bezdetní alebo ked ste mali len 1 dieťa dajme tomu.

zmrzlinka2021
25. dec 2021

@mischell333
Naozaj chces ist do uveru, ked si na rodicovskej, frajer je v bankrote, nemas 20 % z hodnoty nehnutelnosti?

ja123456789
26. dec 2021

@mischell333 pokial si na RD tak ti nedaju ani nakup na splatky

66simonka66
26. dec 2021

Pochybujem že vám dá niektorá banka hypotéku.
1. Osobný bankrot je pre banku veľký problém, pretože to značí že v minulosti bol nejaký problém so splácaním zaväzkov.
2. Tebe ako samej žiadateľke určite hypotéku nedajú. Rodičovský sa akceptuje len ako doplnkový príjem, takže musíš mať npr. zamestnanie, živnosť,... alebo by musel s tebou žiadať muž pretože má príjem, bohužiaľ tam je problém s tým bankrotom. Jedine ak by išiel s tebou do hypotéky niekto iný, npr. rodičia alebo niekto iný z rodiny. (Osobne by som ale takto nešla ručiť ani súrodencom ani nikomu).
Myslím si že budete mať veľmi veľký problém vybaviť hypotéku a ak sa vám ju aj podarí vybaviť počítaj s tým že musíte mať 20% vlastných financií pretože banka vám bude financovať len 80%. Samozrejme sa tých zvyšných 20% dá riešiť aj ďalším úverom ale to potrebujete mať fakt dobrý príjem.

Strana
z2