V ktorej banke dostanem najvýhodnejšiu hypotéku?
Ahojte , chcela by som spýtať či neviete v ktorej banke je teraz najvýhodnejšia ponuka hypotéky? Viem, že je to pri každom klientovi rozdielne, ale náhodou či neviete poradiť 🙂 Prípadne či je to lepšie riešiť cez finanč. poradcu...
Ďakujem...
Ahoj, ja som mala dilemu pred viac než rokom. Rozhodla som sa riešiť to cez finančnú poradkyňu.
A neľutujem. Podla viacerých možností sme si vybrali a čo je dôležité dali nám 100%.
Niektoré banky nedávajú 100% ale len povedzme 70% a ostatné musíš mať našetrené.
A to sme si brali ešte ako partneri z mužom a pozrela kto z nás je vhodnejší aby bola na neho hypo písaná,ale druhý z nás je spoludlžník.
Neviem, či by mi vedela niektorá poradiť...ale skúsim poprosiť o radu.
Už 4 roky mám hypotéku s príspevkom pre mladých od Prima banky. Zostáva mi platiť ešte 10 rokov.
Teraz by som chcela zobrať ďalšiu hypotéku z tej istej banky na kúpu druhej nehnuteľnosti. Je možné to skumulovať len do jednej hypotéky? Ako to bude ďalej s príspevkom pre mladých? Ešte nemám 35 rokov. Keby som išla do druhej banky, dala by mi druhá banka hypotéku? Ďakujem.
Ahoj, existuje možnosť refinancovať existujúcu hypotéku, aj mať novú so štátnym príspevkom pre mladých, ale to len za istých okolností, pokiaĺ budeš spĺňať ostatné podmienky. A k tomu treba oveĺa viac podrobností. V prípade vážneho záujmu, rada dovysvetĺujem.
Ahojte, zrejme otazka, ktora tu odznela, ale predsa. Myslite si, ze je vhodne kontaktovat Partner Groups ohladom vyberu najvhodnejsej hypoteky? Pripadne sa priamo kontaktovat v banke, kde mam ucet (SLSP)? Zaregistrovala som, ze SLSP si neuctuje spracovatelsky poplatok za vybavenie uveru (1000 eur v suchu), ci mam byt obozretna? Viete, uver beriem ako velku vyzvu, a preto radsej vediet toho viac, ako menej. Ake mate skusenosti vy? Dakujem za vas cas
@lili2015 fuhaaa, tak to uprimne zavidim 🙂 tiez by som to chcela, co najskor vyriesit, ale zbytocne odkladam tieto veci na druhu kolaj, aj tak ceny bytov uz ja neznizim 🙂 a mohla by som sa spytat na pripadny kontakt na pani, ktora vam takto pomohla? Samozrejme, pokial to nie je tajne. Apropo, hypo by som chcela riesit v BA.
Ahojte..vedel by mi niekto poradiť?
V septembri 2016 som robila refinancovanie HÚ z VÚB do Primabanky... úrok v prime mam teraz 1,5%, RPMN je 1,54%
Prešlo par mesiacov a v prime znížili úrok až na 1,2%
Bola som s a v prime teda opýtať či by smé ho nemohli refinancovat nanovo, ze chcem aj ja 1,2% úrok..a pán v prime ze to sa nedá už...
Nemáte s tým niekto skúsenosť? Naozaj sa z primabanky do primabanky nedá spraviť refinancovanie? Nezavadzal ma len pán zamestnanec?
Kde by mi vedeli dat ešte nižší úrok ako 1,5% ? Viete mi niekto poradiť? Pripadne je tu nejaký finančný poradca? Ďakujem
@veronikazm aby ste mohla v primabanke prefinancovať musí ubehnuť min. 12 mes.
V bankách sa dá ale požiadať o prehodnotenie úrokovej sadzby ale žial primi Banka toto nedokáže. Ak velmi chcete úrok 1,2% tak to môžete skúsiť v OTP banke a dokonca OTP-čke stačí ake axistujuci úver splácate 6 mes. jediné kritérium je zmestiť sa úverom do 80% z hodnoty nehnutelnosti.
Čo sa týka môjho názoru,tak sa Vám refinanc moc neoplatí. počítajte s tým že je tam poplatok 1% zo zostatku úveru + poplatok za ZP + poplatok za kataster.
rozdiel na splátke medzi 1,5% a 1,2% je cca 10 eur, za 3 roky (predpokladám 3-ročný fix) 360eur a náklady na refinanc su ??????? cca 1000? (nepoznám Váš zostatok)
pekný deň.
Ahoj, áno, Primabanka už neznižuje svojim klientom úrok pod 1,5%, ale v súčasnosti je možné získať vo viacerých bankách úrok pod 1,5% a dokonca pod 1% . Veľmi rada pomôžem, po doplnení potrebných informácii.

@cisko39 presne to sa stalo, znizili hodnotu :( a nakoniec to aj zamietli. takze ideme dalej nejako 🙂 dakujem