V ktorej banke dostanem najvýhodnejšiu hypotéku?
Ahojte , chcela by som spýtať či neviete v ktorej banke je teraz najvýhodnejšia ponuka hypotéky? Viem, že je to pri každom klientovi rozdielne, ale náhodou či neviete poradiť 🙂 Prípadne či je to lepšie riešiť cez finanč. poradcu...
Ďakujem...
to je tazko poradit..pretoze ti financni poradcovia tiez chcu na nas zarobit neverte im zas ze dosli za vami so skvelou a humannou ponukou stejne na konci su odmeneni od banky....a reklamy byvaju falosne a zavadzajuce - ze "vasa banka vas okrada" atd...dôjdete tam osobne a zistite ze to az take vyhodne nie je a je tam plno podmienok ci skrytych nevyhod....aj hypo na prvy pohlad ktora sa zda ze vas bude stat menej - pozor - lebo málokto vam to uplne prepocita do detailu ze ci naozaj to bude pre vas menej..mozno menej na splatke ale daco tam predsa len bde drahsie aby aj banka zarobila....ja sa trepat do inej banky nebudem len zato ze je to ted v mode ze je milion tych financnych poradcov a lubezne reklamy 😀 uroky su u vsetkych bankach priblizne rovnake...pozerajte skor ci sa ostat v banke oplati z iných dovodv - ak ste tam roky mate z toho vyhody alebo maju vyhodne ine sluszby 🙂
Co sa tyka tych penazi "navyse" mimo kupnej ceny nehnutelnosti, v Unicredit ponukaju tuto moznost. A nie formou dodatocneho spotrebaku k hypoteke (pri spotrebnom uvere je urokova sadzba vzdy vyssia) ale suma cerpania hypo sa da navysit o tusim 20% (vypocitava sa z ceny nehnutelnosti) a tie peniaze nie su viazane ucelovo na kupu nehnutelnosti. Teraz mi to ponukali, ja som to ale nepotrebovala. Len pre info.
@jarka721
Ahoj hypotéku, ti dajú len do výšky na akú sa kvalifikuješ s príjmom a max. do 100% zakladanej nehnuteľnosti. Ale pozor aj 100% financovanie dnes dostane málokto. Obyčajne len bonitní klienti. A pokiaľ potrebuješ na prerábanie nehnuteľnosti 10000, rieši sa to ďalším spotrebným úverom, ale na to musíš mať dostatočný príjem, lebo ten je už s vyššími úrokovými sadzbami.
@poradimpomozem cize tych 100percent sa dava zo skutocnej hodnoty nehnutelnosti alebo z kupnej ceny?
@jarka721
Ako v ktorej banke, ale väčšina bánk vychádza z tej nižšej, čo znamená keď je nižšia kúpna cena, tak z kúpnej, ak by náhodou bola nižšia hodnota podľa znaleckého posudku, tak podľa neho, ale pozor aj hodnotu podľa znaleckého posudku externého znalca, prehodnocujú ešte znalci banky. Preto by som odporučila ozajstného finančného odborníka, ktorý nemá záujem ani dôvod vás nejako zavádzať, práve naopak, urobí všetko preto, aby ste boli maximálne spokojní, pretože vtedy je žiadaný, a ešte mimochodom táto služba je zo zákona zatiaľ pre klientov bezplatná, takže ak niekto tvrdí opak, tak klame a zavádza.
@jarka721 nie, dali nam dokopy hypo+spotrebak v sume, ako je hodnota bytu
Veď píšem ako v ktorej banke, sú banky kde idú do hodnoty bytu na výšku úveru, ale sú aj také, že idú na tú hodnotu, ktorá je nižšia.
Skús si prečítať tento článok, celkom slušne rozoberajú aktuálne možnosti na trhu s hypotékami: http://financieonline.sk/porovnanie-hypotek/
Môj názor - riešiť bez poradcu a UniCredit
@lubkacibulka
UniCredit má teraz síce dobré úrokové sadzby, ale s vedľajšími podmienkami, ktoré zase až také dobré pre niekoho nemusia byť. A okrem toho UniCredit má teraz poplatok za spracovanie úveru vo výške 0,9%, čo zase nie je zanedbateľná čiastka z výšky úveru. A niektoré banky napr. teraz nemajú žiadny poplatok.
@poradimpomozem Žiadny poplatok sme neplatili, vedľajšie podmienky sú sekundárne, dôležitá je pre mňa výšky splátky istiny.
@ivonetta je to velmi rozdielne, tých finančných inštitúcií je strašne veľa a ešte o toľko viac ponúk s rôznymi podmienkami. Určite by som sa na tvojom mieste obrátil na finančného poradcu, môže ti dať dobré tipy a rady..... 🙂 a hlavne ked sa v tom moc nevyznáš... ja som asi tak pred rokom spoznal komunitu finančných poradcov www.akademiarozvoja.sk, a bol som s nimi veľmi spokojný! Niektorí finančný poradcovia dokonca poskytujú aj bezplatné finančné poradenstvo, preto si myslím že by bola chyba ich neosloviť. 🙂
To je veľmi rôzne, každá banka má iné podmienky, odporúčam ti obehať ich viac, potom si vybrať teda tú, kde ti to vyjde najlepšie 🙂 Nám napríklad 3 banky hypo schválili a 1 nie, ale to bolo ešte v minulom roku a od januára sa myslím podmienky zase trochu menili, o rok sa budú vraj zase http://www.nextfuture.sk/banky/clanky/podmienky... potom daj vedieť, ako ti to dopadlo 🙂
@evamarek77 ahoj, prosim ta ked ste riesili refinancovanie zo SLSP do OTP, za aky dlhy cas ste mali vysledok? my sme to zacali riesit este pred Vianocami a doteraz nam nedali odpoved, riaditel pobocky nedviha, vzdy , ze to ma schvalovatel.Co na tom tak dlho trva ked uz kontrolovali len nehnutelnost??? Nevies mi poradit prosim ta? Na call centre pytaju nejaky kod a ani neviem aky.. dakujem za odpoved.
@evamarek77 vcera nam hovorili ze uz je to postupene na superciziu. Dnes sa mal ozvat ani sa neozval ani nedvihal. Bud nepracoval alebo neviem. Ale uz mam nervy jak toto. Tak dlho cakame. Teraz neviem ci ta supercizia je uz posledny krok alebo nie.
@evamarek77 supervizia pardon
@evamarek77 toto ja neviem presne ale tusim na 5 rokov. Ide o to, ze my kupujeme domcek a hypo pottebujeme navusit lebo z predaja bytu nam to nevychadza. Hypo mame teraz v uni credit a chceme to preniest do otp. Ale preco tak dlho cakame vobec nerozumiem ☹
urcite je dobre obratit sa na hypotekarneho poradcu. vseobecneho financneho poradcu neodporucam /cest vynimkam/, kedze ti maju siroky zaber a nie su tak informovani do hlbky o hypotekach, ale budu vas tlacit do sporenia, poistenia a pod. Dobry hypotekarny poradca vam moze usetrit kopec eur tym, ze vam sprostredkuje pre vas najvyhodnejsiu hypoteku. To, ze vy obehate banky a vyberiete si hypoteku ako laik na zaklade vysky uroku vam moze len uskodit, kedze napriklad banka, ktora propaguje, ze ma urok 0,0 % je menej vyhodna ako ina konkretna banka, ktora vam da urok 0,05 % kvoli tomu ze inak prepocitava splatky a v konecnom dosledku vam ide menej do istiny a viac do uroku. Sluzby hypotekarneho poradcu su pre vas bezplatne, su plateni proviziami z banky. My Slovaci este na ich sluzby nie sme zvyknuti, ale ti co maju skusenosti s naozaj dobrymi hypotekarnymi poradcami, ktori sa vyznaju v tom co robia tieto sluzby urcite odporucaju dalej. Drzim palce vsetkym. 🙂
@evamarek77 ja ani presne neviem, lebo vsetko manzel riesy s riaditelom, ja som tam ani nebola :D len to cakanie ma trosku zaraza, kedze maju ze do 24 hodin maju mat vysledok, netusim co tolko natahuju.
@ivonetta určite by som to riesila cez fin.konzultanta. ja som to tiez tak riesila s manzelom. A naozaj mi velmi dobre podmienky vybavil. Ak chces dam ti cisielko na tu slecnu ktora ma nase financie na starosti. Velmi sikovna a ochotna 🙂
@melanka21 ak vaša žiadosť bola posunutá na supervíziu tak ide o prehodnotenie nehnutelnosti.
upozorňujem že ak to nebol zmluvný znalec banky tak počítajte zo znížením hodnoty nehnutelnosti . ak prejdete cez supervíziu čo trvá 2-5 dní podla množstva žiadostí tak to ide ešte späť k schvalovatelovi cca 1-3 dni .

@jarka721 ale my mame hypo 75 000€ 🙂