Viete si predstaviť fungovať bez auta?
Ahojte, nájde sa rodinka, ktorá nemá auto? My máme dve deti, auto by sme si mohli dovoliť kúpiť, ale jednoducho ho nechceme. Niekedy sa cítim ako z inej planéty, no vôbec mi to nevadí.
Hľadám niekoho s rovnakým postojom. Viete si vôbec v dnešnej dobe predstaviť existovať bez auta?
Donedavna sme ani my nemali,ale som rada,ze je. Mam znamu,byva na dedine,dve deti maju,auto nemaju,nechcú,vyhovuje im.to
@tanya32 podla mna byvat v centre a mat vsetko pod nosom, tak vazne naco auto. Obcasne situacie sa daju riesit. Tiez k tomu chceme smerovat. Ale kdd zijes na dedine,kde ti chodia autobusy pomaly podla kalendara, al hoci na predmeati, kde je to uz len obcas, tak najma s malymi (chorymi) detmi je mat auto super vec.
My máme auto, ale muž na ňom chodí na druhý koniec republiky kvôli tomu, že tam sídli jeho firma. Následne tam auto ostáva mesiac-dva (podľa toho aký turnus má v práci) a ja som bez auta a žijem. 😁
@zuzanka.zuzu Bez tej jemnej ironie by to neslo? Tiez mozes dostat odpoved, ze z auta mas vacsiu rit😉
Nie neviem.. manžel má svoje a aj ja
My bývame v odľahlej dedine kde sú len jedny potraviny, krčma a kostol... Máme dve malé deti takže si tu vôbec neviem predstaviť život bez auta. Ja mám svoje auto a manžel svoje 🙂
@tanya32 my mame 3 auta, jedno stare, jedno odhlasene 😎 a jedno v celku nove 6 rocne. Viem si predstavit zivot bez auta. Ako dieta som zila s rodicmi priamo v meste a nikdy sme auto nemali, vsade som som chodila pesi pripadne autobusom. A tiez sa na to teraz pozeram, aky sme " presratí ", vsade sa odvezieme a dovezieme. Momentalne zijeme na dedine, aj od ludi aj od mesta, takze auto je u nas dost potrebne. Ale vela krat sa prejdem pesi, pripadne odstavim auto na parkovisku a chodim po meste pesi, pripadne si nosim nakup do auta a spat. Nechodim na kazdych 10 metrov autom.
Ale viem si predstavit zivot bez auta a chcela by som to ukazat aj mojim detom, lebo si ani neuvedomuju to pohodlie, ktore maju.
@zuzanka.zuzu lenze ako vies, ktore auto nebude srot??? Kazdeho, koho poznam, co ma MLko, mal auto minimalne raz v servise, problem s morotom. X5 a X3 sa zvykol tiez zadierat motor. Ja mam auto za 54tisic, co si myslim, ze tiez nie je lacne a uz ma raz viezla odtahovka a odisli mi na nom take veci, ako natacanie svetlometov a teraz najnovsie nastavovanie podvozku mi blika a neda sa nastavit... a to je piate auto tej znacky, co mam, predtym som problemy s autami tej znacky nemala... takze ako si vyberies auto, aby sa nekazilo?
@tilly zas ked mas nove auto tak mas servis... my mame opel a mercedes a bez servisov - konci pomaly servis tak ideme menit auta zas za nove so servisom.... ono jasne ze mozes schytat akurat kazovy kus, to je zial potom smola. Ale skor si tiez myslim ze tu v debate boli myslene jazdenky.
Co sa tych bikov tyka - my ako rodina dost bicyklujeme a teda ja som spotena vzdy- detto moji kolegovia ked pridu na miesto po veci pred sprchou - tak neviem ci robime nieco zle...
@dai ja mám teraz asi najstaršie auto, čo som kedy mala. Vždy predávam tesne po prvej stk, toto auto sa začalo kaziť tesne po skončení záruky, asi 2,5 roka malo... ale aj jazdenky môžu byť v pohode. Môj muž sa nechcel vzdať svojho 10 ročného forda, nič tomu autu nebolo, kamarát z mercedesu vyšiel a o týždeň už bol v servise. Ďalšieho nechala insignia rovno na ceste z predajne...
Neviem, kde je problém, ja sa pri bežnej jazde pp meste na biku nespotim. Jasné, že keď ideme po cykloceste (chodíme do álp bicyklovat a dávame dlhé trasy, tak okolo 80 km aj s našim 8 ročným) a ideme priemerkou 30-40 km/h, tak sa potim, ale v meste, kde idem 5 km, väčšinou stojím niekde na semafore, sa nespotim.
@missdiva no veď toto je ten problém, nedá sa, to je pre samovrahov.
@dai vies co nemam na teba slov. Zrejme ti v tom rozhorucenom aute sa pripiekol aj rozum. A takych klientov ako si ty razne odmietam, lebo darmo budes navonavkovana ako lalia, otvoris hubu a zamoris pol republiky. Odpisovat nemusis sa namahat, necitam., teba urcite nie. Dasvidos.
Akože tí, čo majú auto, sú out?
@ibrunova ano. a ti co dve, tak obesit...
z vyrazu cyklo-hocico mam koprivku ☹ tu sa vyhravaju volby na cyklomostoch, cyklochodnikoch, cyklotrasach, cyklopruhoch, tak ja si pockam ked pridu do mody sane 😀
@mimolimit asi aj islo, ale ja mam svoju ironiu rada 😝 a s tvojim hodnotnym komentarom mam ako nalozit? mam ti moj zadok vyfotit alebo ta tam poslat alebo co tym chcel autor povedat?
@zuzanka.zuzu Aka si vtipna, este nieco napis, nech si citatelia mozu dokoncit obraz o tebe uplne.
@tanya32 ono dost zavisi od toho, kde byvas a aka je tam obcianska vybavenost.S autom je mnoho veci komfortnejsich. Vsetko je o zvyku a clovek ma tendenciu priklonit sa k tomu, co je pohodlnejsie.
@tilly jaaaj tak ale medak nie je auto vo vseobecnosti, to je taka imidzova predrazena plechovka 😀 ok, teraz bez sranda... nikdy nevies ci nedostanes kazovy kus. len z kontextu ostatnych mi vyplynulo, ze maju jazdenky a to sa potom inak porovnava 10r. citron s polrocnou audi 😉
ps k tomu 54tisiovemu autu klima nebola? ked ju zapnes a bude fungovat aj v trojcipej plechovke, tak by ti uz teplo byt nemalo.
@zuzanka.zuzu Tak to aj ja skúsim, keď bude treba dcéru v zime dopraviť do centra ráno o 5,čo sa bežne stáva, pošlem ju s lyžami a batohom na bicykli 😂
nemam auto a byvam vo velkomeste (anglicku) obchod mam dost daleko ale funguje donaskova sluzba autobus chodi kazdych 5 cez vikend 10minut plus metro ... niekedy je to dost o hubu dochadzat najme ak mam vela restupov .. auto je samozrejme rychlejsie pohodlnejsie ale poistku by som si jednak nemohla dovolit a jednak pri tychto blaznoch tu by som nedala ani soferovanie .. no nikdy som sa nepozastovala nad tym ci niekto ma a ci nema auto .. je to kazdeho osobna volba .. obcas si pomyslim svoje ked vidim ako rano zanasaju deti do skoly kt je 10m pesi autom a nikam inam nejdu - to mi pride naozaj uz absolutna pohodlnost ale tak je to ich zivot .. ja sa radam prechadzam
My byvame takto: pol roka v centre hlavného mesta a pol roka na kamenistom ostrove.
Kym sme v meste, vsetko mame po ruke a auto nam len stoji a platime zaň drahú rezidenčnu kartu v prvej zóne. Všade ideme bud peši, alebo električkou.
Ale, ked sme na ostrove, bez auta by sme si tu moc nenavyskakovali. Byvame v dedine a do najblizsieho obchodu to mame kilometer, do najblizsieho centra štyri. Jasne, ked chce človek len chleba, ten kilometer aj zbehne. Ale po tenkych cestách, v 40tkach teplotách sa teperiť s tyzdnovým nákupom na bicykli z obchodného centra, je nič moc predstava...alebo ísť na autobusovu stanicu 5 km peši a potom sa trepať hodinu a pol niekde busom plnom prepotených, nahnevaných a unavených ludi, ked tam mozes byt autom za okamih... 😅😅
Na dovolenky tiez najradšej chodíme na road-tripy, kde už aj samotná cesta je ciel. Cely rok v predstavach žijem z toho, ako pojdeme autom cez pár krajín 🙂 Naša ideálna dovolenka má aspon 3000 kilometrov. Furt niekde zastavime, hoci len prespat, alebo si schrupneme na odpočívadle..a ideme dalej. Ja som rodený kočovník. Potrebujem dlhé cesty, aby som bola šťastná. Aj ked ma muž, alebo svokor, alebo hocikto nasrdi, sadnem do auta a idem sa vozit. Hoci len za humno, ale idem.
Čiže za mňa - auto určite potrebujeme a je pre nas tak nevyhnutnostou, ako aj radosťou a velmi dolezitou vecou. Ak by som mala šetrit, budem si od huby odrhat na inom mieste, ale na aute nie.
Viem si však predstavit aj ludi, kt. funguju bez neho...ked byvaju v centre mesta, vsetko maju na dosah, na dovolenky chodia letecky a na letisko taxikom 🙂
dalsia vec je, že ked mate psa, resp. dvoch psov, hromadná doprava vie klast poriadne polená pod nohy. do autobusu ho ani nevezmu poriadne, ak ano, tak šofér na vás zazerá ako na vraha...
Napr. hoci je v Zahrebe dovolene v električkách prepravovat psov, ak su na vodítku /a vacsie maju aj nahubok/ neraz sa stalo, ze šoféri ludi povyhadzovali a boli arogantní. O dialkovych autobusoch ani nehovoriac.
Ja si neviem predstavit zivot bez auta? Tie co ho nemate, ako vsetko stihate, ako nosite velke nakupy, ako chodite po vyletoch?
@hellwant a ty si muz ci zena ci inkognito ci este si sa nerozhodol? zmen si obrazok z usmiateho dievcatka na usmiateho chlapca 🙂

Vlaste auto nemame iba sluzobne z muzovej roboty a kedze nemam ani vodicak tak mi je sumafuk ze je sluzobne.vacsinou chodime peso mhd existuje obchod mam vedla panelaka a peniaze na auto nemame.Kupili sne radsej dalsi byt 😆