Viete vypočítať daň?
Babka minuly rok robila popri star.dochodku ktory ma vo vyske 253 eur a za cely rok zarobila 3 480 eur na dohodu a doma ma este deda invalidneho dochodzcu.Kolko jej preplatia dan,alebo bude musela este ona vraciat?Ak to vie niekto vyratat,lebo ona mna prosila ci jej to neviem vyratat a ja sa v tom fakt nevyznam.dakujem
@zalka ahoj, prepac nechcem otravovat, ale ak by si mala cas a chut, poradila by si aj mne? Ja som cely rok 2015 bola na rodicovskej dovolenke, nepracovala som nikde. Cize moj prijem bol rodicak a pridavky, to je cca 226eur. A manzel ma hruby rocny prijem 14400eur... Tu dan na manzelku by nam mali teraz v marci vratit, vsak? este nema od zamestnavatela to rocne zuctovanie preddavkov na dan, tak neviem, ale dufam ze aspon cosi sa nam vrati 🙂 Dakujem
@zuzka_puska ak si uplatní tvoju NCZD tak áno, dan vrátia
Zene skoncila 10 februara 2015 rodicovsky prisp. a odvtedy bola na urade a brigadovala, rocne 600€ v hrubom a ja 13500 v hrubom
@tome543216 poberala aj podporu v nezamestnanosti?
Môžeš si na nu uplatniť rozdiel 3803,33 - hrubé mzdy + odvody - podpora = .... suma čo môžeš uplatniť
@zalka ahoj nnepoberala davku,dakujem pekne a vsetko dobre
@tome543216 rado sa stalo
@zalka ahoj porafila by si mi aku vratku dostane manzel ked ma uhrn vyplat.zdan.prijmov- 8752,93€ .....uhrn preddavkov na dan 717,61€ ja som bola na rodicovskom od marca 2015 ale do aprila som mala este opatrovatelsky na choreho synceka ....dakujem
@maminka555 no trošku sa v tom strácam ... a od ktorého marca ti priznali RP
a čo bolo január až marec? si bola doma a ten opatrovateľský poberala?
No určite niečo vrátia ... mng. nech dokladuje tvoj príjem za opatrovateľský a tiež obdobie kedy si bola RD a kedy si bola na UP bola si na UP?
@zalka januar az april som bola na opatrovatelskom (270€ /mes) a v marci sa nam narodil maly tak potom aj na rodicovskom(203€/mes) ,, nie na UP som nebola
od marca 2015 na RP a do aprila2015 doma na opatrovatelskom
@maminka555 takže podla všetkého by si mng. na teba vedel uplatniť NCZD za celý rok mínus opatrovateľský
čiže 3803,33 - 4x270 = suma čo si môže uplatniť tj. 2723,33 e
vratka dane by mala byť bajočko 517e
Nezdaniteľnú časť základu dane si bude môcť uplatniť daňovník na manželku/manžela, ktorá/ý splní okrem ostatných podmienok, ktoré ostali v platnosti (z doterajšieho znenia zákona), aspoň jednu z nasledujúcich podmienok:
stará sa o dieťa do dovŕšenia 3, resp. 6 rokov života dieťaťa (dieťa, na ktoré sa poskytuje rodičovský príspevok podľa zákona č. 571/2009 Z. z. o rodičovskom príspevku a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) alebo
poberá príspevok na opatrovanie podľa zákona č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o zmene a doplnení niektorých zákonov, alebo
@zalka veľmi pekne ďakujem 🙂
ahoj. prosim ta a ake prilohy sa davaju k danovemu priznaniu A, mama je na dochodku a pracuje. uctovnicka jej danove nerobi, tak sa ho snazim robit ja, ale este som to nerobila. mozem ti napisat spravu. dakujem
je na starobnom dochodku, dostava 208e mesacne. mala prijem 4800v hrubom
uctovnicka jej stale tvrdi, ze nema narok na odpocitatelnu polozku. ale som sa docitala, ze ma narok na ten rozdiel medzi odpocitatelnou polozkou a dochodkom
no budeme ju musiet o tom presvedcit. 😀
A ked jej ani po minule roky neodratala nezdanitelnu cast na danovnika(teda ten rozdiel nedzi nzd a dochodkom) moze si podat dodatocne danove priznanie?

@zalka asi som nemala stiahnutu dan, ved skusim a uvidim. Dakujem 🙂