Vklad hotovosti do virtuálnej banky.

horror
9. feb 2020

Sú banky čo nemajú kamenné pobočky ale fungujú len na internete (napr. 365bank, mBank, Fio) a či je spôsob ako dostať hotovosť na účet v takej banke? Rozmýšlam že napr. bežné veci ako splátka, faktúra atď. sa dá vyplatiť aj vkladom hotohovosti t.j. stačí variabilný symbol a číslo účtu a odovzdať hotovosť pri okoenku bez toho aby ste boli klientom banky v ktorej to vkladáte. Tak ma napadlo že to spraviť rovnako že prísť hotovosťou do ktorejkoľvek banky, a dať zaslať na IBAN tej virtuálnej teda bol by to normálny medzibankový prevod že VUB pošle vaše peniaze ktoré ste im odovzdali do 365 banky. Dá sa niečo také? Skúšali ste to už?

hettinka
9. feb 2020

@horror ja mám mBank, vkladám tak, že vložím dcere na účet v primabanke a preposlem si. V Čechách a v Polsku majú vkladomaty, u nás nič 😕

gubiko
9. feb 2020

@horror vkladáme cez poštu. je za to poplatok. na pošte vypíšeš ten ich poukaz na úhradu, dáš im hotovosť a príde ti to na účet.

mogaa
9. feb 2020

@horror Fio má kamenné pobočky...ak chceš niekomu uhradiť faktúru v hotovosti a nemajú kamennú pobočku, sú banky kde sa dá urobiť vklad aj do cudzej banky ale za poplatok - myslím že to bolo 6eur

lentilkaxxx
10. feb 2020

Ako píše mogaa, Fio má kamenné pobočky. Peniaze vyberieš tam alebo v hociktorom bankomate na Slovensku. Keďže nemajú svoje, 2 výbery mesačne sú zdarma. Vklady na účet robím buď na pobočke alebo prevodom zo SLSP, ich pobočku mám bližšie, peniaze presúvam potom cez smartbanking, príp.internetbanking.

ivkazba
10. feb 2020

@horror čiže ty si chceš poslať peniaze do 365 banky z VUB ale vo VUB nemáš účet. Nie, nedá sa to. Z akého účtu by to VUB poslala keď ty tam účet nemáš? Ak chceš dostať peniaze na účet banky, ktorá nemá pobočky či vkladomaty, tak jedine prevodom z účtu inej banky alebo na pošte poštovou poukážkou.

horror
autor
10. feb 2020

@ivkazba spravne, ak nieje ucet v inej banke len v 365 a potrebujem tam z vonka dostat peniaze tak jedine sposobmi ake sa tu pisali? Teda bud zohnat niekoho kto ma ucet v banke s pobockou alebo na poste vklad. Poplatok nevadi len ci existuje nejaka moznost vlozit do 365-ky ked nechcem nikoho otravovat s tym kto ma beznu banku tak ta posta to urobi? Tak poprosim podrobnejsi navod co pytat a tak lebo na poste v postovej banke povedali ze sa to neda.

horror
autor
10. feb 2020

@gubiko poprosim podrobnejsie lebo v postovej banke povedali ze do 365 sa neda vkladat.

Tie vkladomaty by nebol zly napad. Urcite to bude viacerych zaujimat ze ako sa to da.😉

bombonka
10. feb 2020

@horror už som ti to raz písala, vypýtas si poštový poukaz na účet, vypíšes číslo účtu sumu adresu a peniaze prídu na účet. Trvá to 3 dni

ivkazba
10. feb 2020

@horror v poštovej banke nie, ale na pošte. Poštová banka je banka ako VUB CSOB atď. Treba ísť na klasickú poštu, vypýtať si šek, vypísať číslo účtu, tvoje údaje a sumu.

gubiko
11. feb 2020

@horror to nie je vklad cez poštovú banku, ale úhrada cez poštovnú poukážku. akokeby ste platili za plyn alebo nejakú poukážku na pošte. tak vyplníte rovnakú poukážku len so svojími údajmi a číslom účtu. však neplatíte poistku za auto alebo nejaká platba ročná vám nechodí do schránky, že ju máte uhradiť a príde vám k tomu poštová poukážka? tak takú istú vyplníte len so svojím č.ú.

horror
autor
11. feb 2020

@gubiko jasné ďakujem.

horror
autor
3. mar 2020

Aktualizujem informáciu. Keby niekto riešil podobnú vec. Treba stiahnuť aplikáciu By Square a tam treba zadať svoj IBAN v 365-ke a zadať sumu, ono vygeneruje QR kód čo na pošte oslenujú a zaplatíte hotovosťou a máte to ešte v ten deň na účte. Možno by to šlo aj do mBank a pod. Aj Fio síce má pobočku ale nie všade ako bežné banky.

medline
16. nov 2020

Ahoj..tiež mám 365 banku..
Aby si sa na pošte vyhla dlhému čakaniu a vypisovaniu poukazov stiahni si appku do mobilu = by square ,,, zadáš číslo účtu na ktorý chceš poslať peniaze, sumu.... a tetuška na pošte len naskenuje QR kód..hotovo 🙂
Môžte si o tom prečítať tu : https://spps.sk/produkt/rýchla-platba-faktúr

Alebo to hneď skúste.. 🙂

Ahooojte 🙂

kuki13
22. jún 2021

@medline dakujem, velmi pomohlo

gzack07
Odpoveď bola odstránená
Zobraz