Vláda zvažuje zrušenie druhého piliera dôchodkov?
Vláda sa pohráva s myšlienkou zrušenia II. piliera a znárodnenia peňazí v ňom nasporených. Čo to znamená? Že moje nasporené peniaze mi štát vezme a ja budem poberať nižší dôchodok? Nižší o tú moju nasporenú sumu?
Takze zhrňme si to: Jožko s ferkom sa nemôžu zobrať , Anička sa nemôže preoperovat na Dušana , detičky neunesu bruselskí LGBTI, mier je zabezpečený (holubicu sa už podarilo vypustiť ) , dôchodcovia budú vyplatení , zvyšok ostáva s plesnivymi nemocnicami , rozpadnutými cestami , postupným možným rozkradnutim peňazí určených na dôchodok, zvýšenými kadejakými poplatkami . Podľa mna Úroveň svajciarska je za rohom
Druhy pilier je nas osobny dochodkovy ucet na nase meno. Bankovy ucet je samozrejme nieco diametralne odlisne, to predsa nikto netvrdi. Je to cast z nasich odvodov, ktory by inak zhrabla soc.poistovna. A ze lavica drzi pokope? Ide im o to ide, o miesto pri koryte. Skoda, ze pravica sa nevie spojit..
@jednoduchomaria89 Toto je vysnené slovensko týchto voličov, tak tu nie je o čom.
Kde je grcajuci smajlik 🤐
@gribka1 podľa mna tento marazmus treba poriadne dokonat, dajme ešte referendum o výstupe z EU a ostnatý plot
@cara111 mne nemusis vysvetlovat, ze druhy pilier nie je bankovy ucet. Tolko chochmesu mam, aby som vedela, ze to su peniaze ulozene v investicnych fondoch. A tak ako maje peniaze na ucte toci banka, tak ich toci aj fond, poziciava ich, napriklad aj cez dlhopisove fondy, ktore si kupuje tento stat aby zrovnal spotrebu a vytvara dlh pre svojich obyvatelov.
Len tak mimochodom dochodkove fondy funguju vo vacsine krajin s vyspelou ekonomikou a "statna" penzia je v mnohych krajinach pojem neznamy.
K tomu ostanemu sa nebudem vyjadrovat, pretoze som lietadlo a nie som k tomu kompetentna.
@cara111 nešlo by to slušnejšie a bez výkričníkov?
Voličky a voliči Smerohlasu. Dojeb…. ste to. Toto je len začiatok, ošklbú nás s tým rátajte. Hlavne, že Pellerina mala v kampani, ze Korčok zruši benefity…🤦♀️
Nie len benefity, zvyšené dane, 2. pilier, ale prestanú dotovať energie, čo spôsobi ďalší rast cien tovarov a služieb. A do toho znárodnená RTVS. Kde si vymletá ministerka arogancie Šimkovičová bude púšťať čo si sama aj so svojou bandou schvália. Marazmus nad marazmus. A neni dňa, neni dňa, aby neprerazili dno .
A posledná vec, čo ma zaujíma. Ak by Rusko vyhralo vojnu, čo sa bude diať na našej hranici?! Ďalší prílev utečencov, okupácia? Toto ste chceli??!! Stále si myslíte, že ste vyhrali voľby?!
@nerko áno oni sú šťastní, že vyhrali voľby (bez srandy) . Oni veria všetkým postupom a krokom ktoré táto vláda robí. Je úplne jedno či by sa im aj vysrali na hlavu. Už to pochopte. Keby bola možnosť, že budeme ako v Rusku a Fico bude ako Putin hlava štátu tak by sa išli potrhať. Áno, lebo presne o toto im išlo keď volili Peleho - aby všetko išlo hladko a nemali žiadnu brzdu. (Vážne aj takýto argument som počula) No a už nemajú žiadnu brzdu.
@laurita285 bohužial tí čo toto zlo volili to nikdy nepochopia, oni sú spokojní s tými klamstvami ktorým
veria…
autorka, druhy pilier sa zrusit nemoze, vyplyva to z ustavy.. mozu to iba znizit.. (komentare som necitala, neviem ci uz tu to bolo povedane)
1 800 000 si tuším sporí v 2.p. Dúfam , že keď sa pokúsia siahnuť peniaze , sa zjednotime konečne a vyženieme ich vidlami
@jednoduchomaria89 majú prevažnú väčšinu, žiaľ, je to demokracia. Pokiaľ viem, tak v Maďarsku a Poľsku sa tento scenár odohral,sme na rade my...
A mna v decembri velebili si zakladat 2. pilier...ale ked som tvrdila ze naco mi to bude ked to zrusia, vycicaju a narobia okolo toho paseku este ma isla panicka presviedcat ze to sa nestane to nemozu ...🤦🤣...prisli volby a uz to tu je
@cara111 si mimo, po prerozdeleni zo soc. poistovne to uz je tvoje osobne dôchodkove sporenie. Opakujem osobne dôchodkove sporenie, nie osobne sporenie, lebo podlieha istym pravidlam, ale zaroven je aj dedicne, keby to boli peniaze soc. poistivne, po smrti by to, co ostalo vratili do soc. poistivne a nic take sa nedeje( dokonca aj pri dozivotnom vyplacani mas 7 rocnu garanciu, ak zomrie osoba do tych 7 rokov, dedi sa, ak po, vtedy asi prepada zbytok, ak tam nieco ostalo) Inak sa vzdy dedia, bud urcenym dedicom, alebo dedenie podja Obc. zakonnika ak neurcis. Jedine zrusenim a navratenim by to boli zas peniaze soc. poistovne.
@cara111 no postuduj, postuduj trosku... to "len sa prerozdeli" ta navedie spravnym smerom... a nie je to bankovy ucet, to mas pravdu... lietadlo...

@viestta ale je jednoduchšie. Vieš čo? Rozdávať spoločné peniaze svojim firmám (testovacie bunky, rodinné zákazky na výrobu testov "covid", manželkyne majetky...) to nás teraz bude bolieť. A už keď ti musím ozrejmiť o čom je druhý pilier, to nie sú vaše úspory! Je to stále platba do sociálnej poisťovne, len sa prerozdelí! To nie je tvoj bankový účet, ani nejaké iné osobné sporenie, ty "lietadlo" na modrom koníku. Sú to stále rovnaké platby do sociálnej poisťovne. Že niekto vymyslel "druhý pilier" (tiež úplný ojeb) tak len preto, aby na tebe, na mne, na nás zarobil. No opakujem, druhý pilier nie je bankový účet.