icon

Všetko je drahšie a výplaty sú stále rovnaké

24. nov 2021

Všetko drahšie a drahšie a výplaty stále rovnaké. No katastrofa, čo má človek robiť? Hypotéka na krku a lepšej práci v okolí niet, žiadne ponuky 😭😭😭😭

Strana
z3
deti95060810
25. nov 2021

@janai1 chceš povedať že 2000 e dáva v hrubom? blbosť...
a potom v ZA máš KIU... tam sú celkom slušné platy...😉

natalienka12
25. nov 2021

@deginko Vsetkym je nam to jasne, vieme ake su platy v ktorom sektore. Nikoho nepodcenujem, ale na pracu predavacky
v optike staci stredna skola a zaucia ho, aby vedel aky tovar predava. Takato baba nestudovala dlhe roky a neobetovala kopu casu a penazi na vyssie vzdelanie. Preto nikto na Slovensku predavacke taky plat neda. Nemam rada taketo silacke reci, ze ponukala taky plat predavacke a vsetkym sa radsej oplatilo ostat doma na riti.

natalienka12
25. nov 2021

@deti95060810 V Kii ano, ale tam sa ti chalani namakaju riadne! Nie predavat okuliare.

deti95060810
25. nov 2021

@natalienka12 odrobí 8 hod. a ide domov... a pri okuliaroch sedí do večera...

janai1
25. nov 2021

@hellwant nikde ste mi nepísali o 12 hodinových zmenách 🤷‍♀️ a navyše som vám odpovedala, že áno sú tam % z predaja, čítajte co píšem 😉

@natalienka12 ja ti úplne nerozumiem, menis názory rýchlejšie ako politici... predstav si ze sú tam minimálne 3, keď nemáš predstavu koľko je za mesiac obrat v optike (a ani ja som nemala, kým mi to nepovedala) tak si tu polemizujte, ja nikoho presviedčať nemusím 💁‍♀️ keď už tak v OC sú otvorený do 21... Nechápem čo sa urazas ja som iba napísala, že ak Vám je 1300 malo chcela by som vedieť koľko zarábate... Nebolo v tom nič povysenecke 😉 ale teba registrujem ťa aj v jednej skupine na všetkých len prskáš takže ma to ani neprekvapuje 🙃

Okej končím s touto témou, človek napíše pravdu ako sa ľuďom nechce robiť keď im aj robotu ponúkajú na zlatom podnose a skončí ako chudák co musí presviedčať o CUDZOM plate anonymov na nete 😂 Veď mne je to jedno, verte si čomu chcete

eeffka
25. nov 2021

@janai1 ja ti podrzim stranu, u nas tiez zhaname ludi, telco firma... na zaciatku sme mali 10 poziadaviek, aktualne aby sa slusne spraval a mal strednu skolu, ostatne naucime .... naozaj to co chodi na pohovory je proste hroza. Ludia drepia doma na pandemickych OCRkach, podporach, zvysenynych rodicakoch a nechce sa im vyliezt kazdy den z domu a robit. Yo bola inak regulerna otazka ci naozaj musi chodit robit na pobocku a kazdy den... 🤦‍♀️

natalienka12
25. nov 2021

@janai1 Pozri, vies aky je obrat v automobilke? Urcite x nasobny ako v tvojej optike, o takych sumach mozes ty iba snivat 😂 a preco chalani obycajni robotnici na linke ked maju 1700 netto tak su radi? Pri tom obrate, co ma automobilka by mohli zarabat 7000 eur netto a aj tak by bola automobilka dalekoooooo ziskova. Preto, lebo ceny miezd urcuje trh, nie kolko je obrat zamestnavatela. Preco by mal zamestnavatel dat predavacke v optike 1300 ked vsade inde nemaju viac ako 800. To su logicke pravidla trhu. Nehadam sa, mozno ty si bola stedra a ponukala taky plat, ale potom neverim, ze by nikto nemal zaujem. By ti vyklad na tom tvojom obchode vytlacili, co by sa o tu pracu pobili.

natalienka12
25. nov 2021

@eeffka A aky ponukate plat a kolko hodinovy uvazok? Ale pravdu.

zmrzlinka2021
25. nov 2021

Ked niet praci v mieste kde zijem, zdvihnem sa a idem inde.

autor
25. nov 2021

@zmrzlinka2021 zdvihla by si sa a odišla zo svojho domu niekde do podnájmu kôli inej práci? Prenášala malé deti zo škôlky kde su zabehnuté do úplne nového kolektívu? Menila by si prácu aj ty aj manžel a išla by si skúšať niečo nové keď potrebuješ istý príjem?

hellwant
26. nov 2021

@janai1 ja dobre citam co pisete, o 12 hodinovych zmenach som pisal, nedorozumenie vzniklo z toho, ze ukaze pri odpovedi - @hellwant a vasu odpoved, cize neviem na ktory moj prispevok ste reagovala. Mal som viac prispevkov do vasej prvej odpovede. A ten o 10 ci 12 hodinovych zmenach bol posledny, len nebol urceny vam(to ma pomylilo) odpovedal som naň inej pani. Potom, ked ste mi prvykrat odpisala, myslel som, ze ste citali celu komunikaciu a ze odpovedate na tento posledny prispevok kde som to spominal. Moja chyba.

hellwant
26. nov 2021

pre autorku: nuz ak to nejde inak asi najprv by mal jeden z vas. Ci sa uchyti a ak by to stacilo druhy nemusi, pripadne neskor obaja. Ja viem je to risk a tazke. Ale postupne sa zadlzovat napr. spotrebakmi, to potopi kazdeho. Take jednoduche prirovnanie- Homare v tom type restauracii- tom akvarku kde si ho vyberiete- sa tiez nezachrania a mozu hladat miesto kde chcu v ramci akvaria- uvaria ich pre hosti- jedine dostat sa odtial. Rozdiel je, ze oni skrz sklo samy nemozu, my ludia z toho nasho akvaria( miesta kde zijeme, zvykli sme si)mozeme, to "sklo" =strach si vytvarame samy, strach z neznama, lenze clovek musi niekedy aj risknut ak to inak nejde. Prajem vam aby ste to zvladli. 🙂

Strana
z3