icon

Výber banky bez poplatkov a skúsenosti s UniCredit a mBank

6. dec 2025

Ahojte potrebujem poradiť s výberom banky. Potrebujem len niečo jednoduché bez poplatkov s platobnou kartou a výbermi hotovosti . A ak by mala jednorazovú virtuálnu kartu to by bolo super. Rozhodujem sa medzi UniCredit a mBank, napíšete mi prosím reálne skúsenosti ? Nejaké skryté poplatky alebo nekalé praktiky.... Ďakujem

anonym_8cdd5a
6. dec 2025

@anonym_autor fio...

niekto2hy
6. dec 2025

CSOB Smart ucet,Revolut,

deti95060810
6. dec 2025

UniCredit - ok

tinka3435
6. dec 2025

UniCredit bank je presne taká akú hľadáš

dadis
6. dec 2025

Mbank.. za mna naj

majka2959
6. dec 2025

@anonym_autor mBank je internetová banka bez poplatkov, jediná podmienka je zaplatiť kartou 70 € každý mesiac. Ak potrebuješ vybrať peniaze, je to možné z akéhokoľvek bankomatu a minimálna čiastka bez poplatku je 70 €.

nominka86
7. dec 2025

@anonym_autor mám unicredit a za mňa ok. Deti majú v tatrabanke detské úcty.

autor
7. dec 2025
@anonym_8cdd5a

@anonym_autor fio...

@anonym_8cdd5a fio mám a nemá kartu

anonym_8cdd5a
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_8cdd5a fio mám a nemá kartu

@anonym_autor aku kartu nema? Platbu google / apple pay, mobilom / hodinkami? Ci jednorazovu virtualnu? To nema ani mbank... Pokial viem, tak to ma urcite tatra banka...
Fio to ma riesene inac - to mas pravdu...

maranco
7. dec 2025

Na jednorázovú virtuálnu kartu používam Revolut, pošlem si tam okamžitou platbou len toľko čo treba zaplatiť a takto je ochránený hlavný účet aj hlavná plastová karta.

autor
7. dec 2025
@anonym_8cdd5a

@anonym_autor aku kartu nema? Platbu google / apple pay, mobilom / hodinkami? Ci jednorazovu virtualnu? To nema ani mbank... Pokial viem, tak to ma urcite tatra banka...
Fio to ma riesene inac - to mas pravdu...

@anonym_8cdd5a myslím plastovú kartu na ostatné je to super banka

rozculena
7. dec 2025
@majka2959

@anonym_autor mBank je internetová banka bez poplatkov, jediná podmienka je zaplatiť kartou 70 € každý mesiac. Ak potrebuješ vybrať peniaze, je to možné z akéhokoľvek bankomatu a minimálna čiastka bez poplatku je 70 €.

@majka2959 od kedy je tam podmienka zaplatiť kartou 70eur? Mám mbank už veľmi dlho,ale toto teda neviem a zo začiatku som kartu ani nepoužívala na platenie a žiadny poplatok som neplatila

anonym_8cdd5a
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Neviem, odkial mas info, ze fio nema kartu.... Plastovu kartu mas zadarmo uplne a pri VISA mas neobmedzene vybery s bankomatu (hocakeho)... mBank ma drobne obmedzenia...
Navyse maju asi najlepsie sporiace ucty (s minimalnymi obmedzeniami)...

anonym_8cdd5a
7. dec 2025
@rozculena

@majka2959 od kedy je tam podmienka zaplatiť kartou 70eur? Mám mbank už veľmi dlho,ale toto teda neviem a zo začiatku som kartu ani nepoužívala na platenie a žiadny poplatok som neplatila

@rozculena tak 10 rokov asi... plati to aj na kreditne karty... Respektive, jeden cas platilo, ze ak mas hypo (alebo asi aj iny uver), tak mas zlavu aj tak... ale ak nemas nic, len ucet a kartu, tak bud poplatok 1 euro mesacne alebo splnena podmienka platieb...

maranco
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tu máš info o plastových kartách https://www.fio.sk/bankove-sluzby/platobne-karty

majka2959
7. dec 2025
@rozculena

@rozculena Najprv to bolo asi 20 EUR, založila som si účet v roku 2015. Neviem presne kedy, ale možno tak o 3-4 roky zvýšili platbu na 70 eur.

majka2959
7. dec 2025
@rozculena

@rozculena No vlastne keď si nemala kartu, tak to automaticky bolo zadarmo, keď máš kartu, tak je tam táto podmienka.

majka2959
7. dec 2025
@majka2959

@rozculena Najprv to bolo asi 20 EUR, založila som si účet v roku 2015. Neviem presne kedy, ale možno tak o 3-4 roky zvýšili platbu na 70 eur.

@majka2959 Ide vlastne o to, aby si mala účet bez poplatkov. Ak tú podmienku nesplníš, tak za ten mesiac Ti strhnú asi 1,40. Nesledujem to, lebo mi to nestrhávaju.

rozculena
7. dec 2025
@majka2959

@rozculena No vlastne keď si nemala kartu, tak to automaticky bolo zadarmo, keď máš kartu, tak je tam táto podmienka.

@majka2959 ja som kartu mala.Ja ten účet mám min.10rokov,vždy som mala podmienku iba s výberom,že pod 70eur výber z bankomatu sa platí.Keď som si založila účet,ešte mi dali na účet aj nejakú sumu,

majka2959
7. dec 2025
@rozculena

@majka2959 ja som kartu mala.Ja ten účet mám min.10rokov,vždy som mala podmienku iba s výberom,že pod 70eur výber z bankomatu sa platí.Keď som si založila účet,ešte mi dali na účet aj nejakú sumu,

@rozculena Aby bol účet zadarmo, tak je viac možností - buď platba kartou nad 70 eur alebo mať u nich nejaký úverový produkt, napr. povolené prečerpanie.

majka2959
7. dec 2025
@rozculena

@rozculena Áno, raz som vybrala menšiu čiastku a zaplatila som za to. Odmenu som od nich nedostala, ale majú sporiace účty.

autor
8. dec 2025
@anonym_8cdd5a

@anonym_autor Neviem, odkial mas info, ze fio nema kartu.... Plastovu kartu mas zadarmo uplne a pri VISA mas neobmedzene vybery s bankomatu (hocakeho)... mBank ma drobne obmedzenia...
Navyse maju asi najlepsie sporiace ucty (s minimalnymi obmedzeniami)...

@anonym_8cdd5a ja som k účtu ani nedostala na výber či chcem plastovú kartu a to ho mám už tretí rok 😅 no idem zistiť ako sa to dá vybaviť

lucioques
8. dec 2025

@anonym_autor UniCredit je pičovina.🤣

anonym_4836d6
8. dec 2025
@lucioques

@lucioques Prečo?

matusformanek
9. dec 2025

@anonym_autor skusenosť s mBank velmi dobra. jedine zle slovo nemôžem povedať. Používam však učet bez karty, nepotrebujem ju-použivanie karty a vybery si ešte teda overte

autor
9. dec 2025
@lucioques

@lucioques prečo?